Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان دریافته‌اند که هزاران ویروس و باکتری ناشناخته در وسایل حمل و نقل عموی سراسر جهان وجود دارند.

به گزارش دیلی‌میل، محققان و داوطلبان حمل و نقل عمومی در ۶۰ شهر را تحت بررسی قرار دادند و درنهایت ۴ هزار و ۲۴ گونه شناخته شده از میکروب‌ها را پیدا کردند.

تقریباً در هر منطقه ۳۱ گونه باکتری یافت شده است؛ حدود ۴۵ درصد از میکروب‌ها، از جمله ۱۱۰۰۰ ویروس و ۷۰۰ باکتری با هیچ گونه شناخته شده‌ای مطابقت ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر شهر دارای «اثر انگشت میکروبی»، ده‌ها باکتری است که تقریباً در همه نمونه‌ها یافت می‌شود؛ درست زمانی که تصور می‌شود بازگشت به مترو ایمن است، تحقیقات جدید نشان می‌دهد هزاران ویروس و باکتری مرموز در حمل و نقل عمومی در سراسر جهان وجود دارد.

محققان ۳۱ گونه باکتری را یافتند که تقریباً در هر مکانی وجود دارد و در واقع تشکیل یک «میکروبیوم اصلی شهری» را داده‌اند. بین سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷، حدود ۹۰۰ داوطلب ایستگاه‌های مترو و ایستگاه‌های اتوبوس را در ۶۰ شهر بررسی کردند تا میکروبیوم‌های شهری را نقشه برداری کنند.

این مطالعه با حمایت مالی کنسرسیوم تحقیقاتی MetaSUB، حدود ۹۰۰ دانشمند و داوطلب را مسئول بررسی مکان‌های مختلف در حمل و نقل عمومی از جمله نرده‌ها، صندلی‌ها و محل قرار گیری بلیط در ۶۰ شهر جهان از جمله نیویورک، پاریس، بالتیمور، بوگوتا و سئول کرد. در واقع این کنسرسیوم یک تلاش جهانی برای ردیابی میکروب‌ها است که توسط دانشکده علوم پزشکی ویل کرنل هدایت می‌شود.

نتایج این پژوهش در حالی منتشر شده است که از سیستم‌های حمل و نقل عمومی به طور گسترده‌ای طی همه گیری اجتناب شده است.

تجزیه و تحلیل محققان که در مجله «Cell» منتشر شده نشان داد که هر کلانشهر اثر انگشت میکروبی خود را دارد. دیوید دانکو، میکروبیولوژیست دانشگاه کرنل به نیویورک تایمز گفت: «ما چیزی که نگران آن باشیم نمی‌بینیم؛ ما نمی‌خواهیم مردم از این میکروب‌ها بترسند، زیرا این‌ها فقط بخشی از اکوسیستم هستند که ما به عنوان انسان در آن زندگی می‌کنیم».

منبع: فرارو

کلیدواژه: ویروس حمل و نقل عمومی میکروب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۰۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، به طور کلی در جهان کمبود ذخایر خون برای انتقال این ماده حیاتی وجود دارد که یکی از دلایل این امر افزایش جمعیت مسن با تقاضای بیشتر برای خون و فقدان اهداکنندگان است. با این وجود اگر انبوهی از ذخایر خونی هم وجود داشته باشد، به راحتی نمی توان از آن استفاده کرد.

هر گروه خونی (آ، ب یا آ ب) یا هر گروه دیگری با وجود آنتی ژن های آ و ب متصل به زنجیره های قندی (oligosaccharide) روی سطح گلبول های قرمز شناسایی می شود. سلول های خونی در گروه اُ هیچ آنتی ژنی ندارند. هنگام انتقال خون باید گروه خونی اهداکننده و دریافت کننده یکسان باشد. در غیر اینصورت سیستم ایمنی به سلول های خونی اهداشده حمله و آنها را نابود می کند. این امر واکنشی مرگبار در پی خواهد داشت.

در همین راستا محققان دانشگاه فنی دانمارک(DTU) و دانشگاه لوند سوییس از آنزیم های تولید شده توسط یک باکتری معمول در روده برای حذف کردن آنتی ژن های آ و ب از گلبول های قرمز استفاده کردند. ماهر ابوهاشم یکی از مولفان ارشد تحقیق در این باره می گوید: برای نخستین بار کوکتل های آنزیمی جدید نه تنها آنتی ژن های معرف آ و ب را حذف کردند بلکه انواع دیگری از آنتی ژن که تصور نمی شد برای ایمنی انتقال خون چالش برانگیز باشند، را نیز حذف کردند.

باکتری روده کارگشای تولید گروه خون جهانی

همانطور که گفته شد، اصطلاح گروه خونی براساس ترکیبی از آنتی ژن های موجود روی سطح گلبول های قرمز خون هر فرد تعیین می شود. منظور ابوهاشم از انواع دیگر آنتی ژن در حقیت آنتی ژن های گروه خونی کشف شده از زمان کشف چهار گروه خونی در 120 سال گذشته تاکنون است.

محققان روی باکتریومی به نام Akkermansia muciniphila تحقیق کردند که در غشای روده انسان های سالم وجود دارد. همانطور که از نام آن، muciniphila، پیداست، این باکتری عاشق موسین، جزء اصلی مخاطی است که غشای داخل روده تولید می کند. باکتری مذکور از آنزیم ها برای تجزیه موسین ها برای ایجاد منبع کربن، نیتروژن و انرژی استفاده می کند و به طور اتفاقی، علاوه بر ظاهر شدن روی گلبول های قرمز در آنتی ژن های گروه خونی در غشای پوشش مخاطی وجود دارد.

نکته مهم درباره مخاط روده این باکتری است که می تواند روی ماده مذکور زندگی کند و بیشتر اوقات آنزیم هایی دارد که ساختار قند مخاطی را می شکند.

محققان 24 آنزیم باکتریایی را روی نمونه های خون آزمایش کردند و متوجه شدند آنها در تبدیل گروه خونی آ و ب به یک خون جهانی کارآمد هستند. عملکرد آنها در مقابل آنتی ژن ب نسبت به آ بسیار تاثیرگذارتر بود. ابوهاشم در این باره می گوید: ما به تولید خون جهانی از اهداکنندگان با گروه خونی ب نزدیک هستیم. البته باید تحقیقات بیشتری برای تبدیل گروه های خونی پیچیده تر آ انجام داد. تمرکز اصلی ما اکنون این موضوع است که آیا موانع دیگری در این زمینه وجود دارد یا خیر و اینکه چگونه می توان آنزیم های بدنمان را طوری ارتقا داد تا به هدف نهایی تولید خون جهانی دست یافت.

این تحقیق در ژورنال نیچر میکروبیولوژی منتشر شده است.

کد خبر 6092973 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • خودروهای عضلانی جذابی که ناشناخته ماندند، از فورد فالکون کبرا تا کرایسلر والیانت (+عکس)
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه