Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@14:14:04 GMT

مهارت «گوش دادن واقعی» به همسر چه‌گونه به دست می‌آید؟

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۳۳۱۵۵

مهارت «گوش دادن واقعی» به همسر چه‌گونه به دست می‌آید؟

گروه خانواده ـ در خیلی از مشاوره های طلاق از همسران به ویژه بانوان شنیده می شود که گله می‌کنند همسرشان اصلا به حرف آنها گوش نمی‌دهد و همین باعث سوتفاهم ها و اختلاف های زیاد در زندگی شان شده است. مهارت گوش کردن علی رغم اینکه شاید خیلی‌ها آن را ساده بیانگارند، کار دشواری است. اینکه زوجیم حین گوش کردن به همدیگر، حواسشان پرت نشود؛ یا به جای گوش کردن، پاسخ خود را مرور نکنند،می تواند مانع بروز اختلاف بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوش دادن یکی از مهمترین مهارت های ارتباطی است که صمیمت بین زن و مرد را افزایش می دهد. نه فقط در زندگی زناشویی بلکه در همه نوع روابط اعم کاری و دوستانه نیز گوش دادن اهمیت زیادی دارد. بسیاری حتی در روابط دوستی خود نیز دچار مشکل می شوند. دوستان این فرد گله می‌کنند که او اصلا بلد نمی‌تواند به حرف دیگران گوش بدهد و فقط صحبت می کند! اما از همه اینها مهمتر این مهارت ارتباطی می تواند زندگی زناشویی را  حفظ کند و باعث تداوم آن شود.

زمانی که یک فرد بتواند به همسرش خوب گوش دهد، حتی اگر نتواند خیلی از مشکلات را حل کند، اما همسرش را درک کرده است و این گوش دادن به نشانه ارزش نهادن به طرف مقابل است که خود به خود ناراحتی ها، گلایه ها و مشکلات را کاهش می دهد.

 

الزامات گوش کردن فعال چیست؟

تفاوت بین گوش دادن و شنیدن دراینجا مشخص می‌شود. اینکه گاهی مثلا دیالوگ هایی را از تلویزیون می شنویم، مادرمان با ما صحبت می‌کند و ما به او گوش می دهیم یا همسرمان مشکلی دارد و با ما درددل می‌کند و ما به او گوش می‌دهیم. تفاوت این امر با شنیدن در همان فعال بودن فرد است و باعث درک و همدلی بیشتر می شود؛ چرا که فرد می‌تواند در راستای آن دخالت و رابطه با همسرش را تقویت کند.

بنابراین مهمترین ملاک  این نوع گوش دادن این است که فقط فرد در هنگام گوش دادن ساکت نباشد؛ بلکه علاوه  بر اینکه به حرف های همسرش توجه می‌کند، او را با زبان بدن نیز تایید کند. به نوعی که موضوع برایش خیلی مهم است. حتی گاهی سوالاتی بپرسد یا مباحثی را مطرح کند که در همان راستا باشد. این کارها باید به نشانه درک کردن ، لذت بردن از همکلامی با همسرش یا حتی یادگیری و کمک به همسر باشد تا واقعا به او ثابت میکند که برایش مهم است.

تفاوت زنان و مردان در گوش دادن

خانم ها باید بدانند که اگر دوست دارند همسرشان عاشقانه به حرف های آنها گوش دهد و فراری نباشد، باید نحوه صحبت کردن خودشان را تغییر دهند. در این راستا باید زمان خاصی را برای گفت و گو کردن انتخاب کنند تا همسرشان آرامش داشته باشد و حرف های آنها را بپذیرد و گوش دهد. 

آقایان نیز باید بدانند که گوش دادن به حرف های همسر باعث ارتقای کیفیت زندگی می‌شود. پس در مواقعی که با همسرتان صحبت می‌کنید از حالت خشم، پرخاشگری و عصبانیت اجتناب کنید . چون این رفتارها دشمن زندگی مشترک هستند.  یکی از بزرگترین مشکلاتی که مردها در هنگام گوش دادن به سخنان زن ها با آن رو به رو می شوند ، این است که در زمان گوش دادن عصبانی و ناراحت می‌شوند؛ زیرا فراموش می‌کنند که زنان مکانیزم دیگری در زمینه صحبت کردن و درک کردن دارند.

نکته مهم دیگر این است که هر دو مرد و زن اجازه دهند که حرف طرف مقابلشان تمام شود. حوصله داشته باشند و به دیگری مهلت صحبت دهند. یعنی با آرامش نه اینکه سر را تند تند تکان دهید و بی تاب باشید تا حرف های او تمام شود. زمانی که همسرتان صحبت می‌کند با آرامش به حرف‌های او گوش دهید؛تا هم خودتان لذت ببرید و هم همسرتان از بودن کنار شما احساس خوشایندی داشته باشد. 

 

هر زن و شوهری خصوصیات های اخلاقی دارند که ممکن است در ابتدای آشنایی با با هم مشخص نشده باشد و یا طرف مقابل شناختی نسبت بدان نداشته باشد. این عدم آشنایی باعث اختلافاتی می شود که اگر از همان ابتدا افراد در رابطه با آن صحبت کنند و فرد مقابل نیز به خوبی گوش بدهد، این شناخت و آگاهی برای رفع سوتفاهم ها فراهم می شود. اگر زن و مرد نتوانند به حرف های هم گوش دهند، اختلافات کوچک تبدیل به سوتفاهم شده و به اختلافات بزرگ می رسد. به طوریکه اصلا انگار دو نفر از دودنیای مختلف هستند و حرف هم را نه می‌فهمند و نه می‌شنوند! اینطور می شود که یک زن و شوهر در جلسه مشاوره یا محکمه دادگاه تازه شروع به صحبت می‌کنند و غده های چرکی سر باز میکند.

اگر قرار است از همسرتان انتقاد کنید، ابتدا نقاط مثبت او را متذکر شوید و در بین آنها ایراداتش را هم بگویید. امام علی(ع) فرمودند که زیبا بگویید، زیبا جواب می‌شنوید وسفارش قرآن هم این است که سخنان نیکو بر زبان جاری بسازیم.  وَقُلْ لِعِبَادِی یَقُولُوا الَّتِی هِیَ أَحْسَنَ. و بندگانم را بگو که همیشه سخن بهتر را بر زبان آرند. 

طلاق در کمین چه کسانی است؟

پدیده طلاق حتی اگر اسمش در زندگی شما بیاید و به مرحله اجرا هم نرسد؛ تبعات منفی زیادی برای زندگی مشترک خواهد داشت. یکی از مسائلی که زندگی را به طلاق می کشاند، گوش ندادن به حرف یکدیگر است. اگر هر مشکل خاصی که در زندگی زناشویی دارید، با هم در میان بگذارید. طرف مقابلتان هم یاسد به خوبی گوش کرده و با تشریک مساعی و صحبت کردن آن را با هم حل کنید.  هر چند برخی اختلافات نیاز به جلسات مشاوره و کمک درمانگر دارد، اما مسائل کوچک و سوتفاهم‌ها به راحتی با صحبت کردن با همسر رفع می‌شود. شاید همسرتان برای برخی مسائل زندگی ایده‌های نابی داشته باشد که در اختیارتان قرار دهد و شاید هم با همکاری هم بتوانید خیلی مسائل را حل کنید که به تنهایی قادر بدان نبودید.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: طلاق مهارت گوش خوب گوش کردن مهارت زناشویی صحبت کردن گوش دادن گوش کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۳۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود

ایسنا/فارس استاندار فارس بر ضرورت برخورد با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، در این استان تأکید کرد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۵ اردیبهشت‌ماه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، گفت: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده‌ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند، برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

وی با بیان اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه نیز وجود دارد، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل‌کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

ایمانیه همچنین بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و رؤسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی  و تولید محصولات ارگانیک به‌صورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولان ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

وی در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مدنظر را برای دانش‌بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی‌رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راهگشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

وی در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، افزود: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولیدکنندگان و مشارکت‌کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف‌گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • قارچ خور در دنیای واقعی! (فیلم)
  • کاخ سفید این گونه به مسجد تبدیل شد
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • ببینید | دالتون‌های واقعی
  • داستان عاشقانه سمی یک پروانه!
  • استفاده از گونه‌های گیاهی خشک منظر در فضای سبز مشهد
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود