Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- حجت الاسلام منصوریان دامغانی گفت: «مشروعیت» حاکم به انتصاب الهی است و «مقبولیت عمومی»، از ناحیه مردم است، امام (ره) این دو اصل را در جمهوری اسلامی ایران جانمایی کردند و مظهر آن انتخابات است.
به گزارش خبرگزاری آریا، این استاد حوزه و دانشگاه با موضوع «جایگاه مردم در حکومت اسلامی از نگاه امام خمینی (ره) و بررسی مردم سالاری دینی» حضور پیدا کرد و با بیان این مطلب افزود: امام خمینی (ره) حضور مردم را در مقبولیت قرار داده و این طور مطرح کرده اند که مشروعیت حاکم، به انتخاب عمومی نیست بلکه به انتصاب الهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به واقعه غدیر خم افزود: همان طور که می‌بینیم در غدیر خم هم اعلام شده باید آن چه به مردم ابلاغ شود که خدای متعال تعیین کرده است. یعنی امیرمؤمنان علی (ع) انتصاب الهی است، اما این کافی نیست و باید حاکم، مقبولیت عمومی هم داشته باشد یعنی اکثر جامعه‌ای که می‌خواهد امام بر آن حکومت کند، او را قبول داشته باشد.
حجت الاسلام منصوریان دامغانی گفت: البته آن‌ها که دلداده غرب هستند یا مطالعه عمیقی از معارف اسلامی نداشتند. آن‌ها مشروعیت را هم به ابلاغ عمومی تعریف می‌کنند و این غلط است. بزرگان اسلامی می‌گویند مشروعیت، به انتصاب است و مقبولیت، از ناحیه مردم است و اگر مقبولیت اتفاق نیفتد مشروعیت حساب نیست.
وی افزود: وقتی بدنه اجتماعی امیر مؤمنان (ع) را نپذیرفتند هم حضرت اصرار نکردند تا مقبولیت عمومی اجرا می‌شود.
حجت الاسلام منصوریان با اشاره به نقش ولایت فقیه گفت: امام راحل (ره) این را فرموده اند که ولایت فقیه در جمیع امور حاکمیت دارد و در کنار آن به این نکته اشاره می‌کنند که تولی امور به مقبولیت مردم است. همان که حضرت امام در بهشت زهرا (س) فرمودند که این که، چون من را ملت قبول دارد من دولت تعیین می‌کنم. یعنی تولی امور به مقبولیت است.
حجت الاسلام منصوریان دامغانی گفت: امام (ره) این را در جمهوری اسلامی جانمایی کرده اند که خبرگان، رهبر را انتخاب نمی‌کند بلکه رهبر را کشف می‌کند. یعنی خبرگان وظیفه دارد بگردد در بین فق‌های جامع الشرایط ببیند کدام یک، صلاحیتش بالاتر است و آن را پیدا کند لذا انتخابات هم نمادی از مقبولیت است.
وی با اشاره با انتخاب اصلح گفت: اصلح گزینه‌ای است که از بقیه گزینه‌ها صلاحیت بیشتری دارد. کسانی می‌آیند خودشان را در منظر قرار می‌دهند و خودشان را نامزد می‌کنند. ما باید حواسمان باشد که این‌ها انسان هستند و ممکن است خطا داشته باشند. ما قرار است بهترین گزینه را از بین گزینه‌های موجود انتخاب کنیم و ملاک، حال افراد است.
حجت الاسلام منصوریان دامغانی گفت: ما وظیفه مان را انجام می‌دهیم و انتخاب می‌کنیم. اما، ملاک حال افراد است و ما وظیفه مان را انجام می‌دهیم و براساس ملاک حال انتخاب می‌کنیم، ولی حاکمیت باید بر عملکرد آن‌ها نظارت داشته باشد.
وی در خصوص ویژگی‌های یک رئیس جمهور گفت: ما می‌آییم مجموعه ویژگی‌ها را در نظر می‌گیریم. طبق فرمایش رهبر انقلاب، مؤمن بودن، کاربلد بودن، شعار ندادن و برنامه عملیاتی دادن از جمله این‌ها هستند. گاهی اوقات فقط وعده می‌دهند در حالی که باید بحث اصلی را مطرح کنند و به حواشی و اتفاق‌های جزیی توجه نکنند.
حجت الاسلام منصوریان دامغانی افزود: توجه و نگاه به توانمندی‌های داخلی، یعنی به قدرت علمی خودمان نگاه کنیم و قدرت نظامی و جوان‌ها و استعداد‌های خودمان را باور داشته باشیم. نه این که نامزد‌ها به خارج از کشور چشم بدوزند. بویژه دنیای غرب. آن نامزدی را باید توجه کنیم که به توان داخلی و استعداد داخلی دقت می‌کند. برخی‌ها تمام تخم مرغ هایشان را در سبد غرب چیدند و دیدیم که آن‌ها در قضیه برجام با یک لگد همه را پرت کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: نکته دوم ملموس این است که منتخبان، برنامه و فکر داشته باشد. ممکن است نامزدی خیلی دغدغه داشته باشد. باید دید برنامه اش چیست. در این مناظره‌ها و هیجان‌های انتخاباتی باید دید که کی برنامه دارد و برنامه کدام یک عملیاتی است.
وی افزود: ویژگی این دوره، که نامزد‌ها می‌توانند آن را پررنگ‌تر کنند این است که فضای این دوره عالمانه‌تر شده است. مناظره‌ها نباید دچار حاشیه شوند. نامزد‌ها باید برنامه ارائه کنند. حرکت‌های پوپولیستی کنار رفته است و همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، اگر نامزد‌ها برنامه ارائه کنند مردم پای صندوق رأی می‌آیند.
حجت الاسلام منصوریان دامغانی با یادی از وقایع دوران حضرت علی (ع) گفت: همان طور که در آن زمان جریان حکمیت اتفاق افتاد و امام علی (ع) فرمودند آن کسانی که حکمیت را برپا کردند و از حکمیت دفاع کردند بانیان مدافعان و ساکتین این جریان در تمام حوادث بعد از حکمیت سهیمند. یعنی شکل گیری خوارج. شهادت امام علی (ع)، صلح امام حسن (ع) و شهادت امام حسین (ع)، این رویداد‌ها هم به نوعی است که همه می‌توانند در آن سهیم باشند.
وی افزود: امروز هم همین است. ما اگر در انتخاب مان به کسی رأی بدهیم که به توان داخلی اعتماد نداشته باشد. همه نگاهش به غرب و دنیای خارج و اروپا باشد و هیچ غصه‌ای نمی‌خورد. در تمام آن چه رخ می‌دهد سهیم خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، این استاد حوزه و دانشگاه گفت: تولی امور، به حضور مردم است. رأی عمومی حق الناس است. ما باید التزام به آرا عمومی داشته باشیم. ما باید تمکین کنیم به رأی مردم. چون این رأی در سرنوشت تأثیر دارد و این حق رأی را نظام به رسمیت می‌شمرد و در مقبولیت و مشروعیت تأثیر دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: انتخابات مقبولیت مشروعیت نامزد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۳۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی خدابخشی- طی روزهای اخیر موضوع حجاب وعفاف به عنوان یک موضوع مهم فرهنگی یکبار دیگر با اجرای «طرح نور» از سوی فراجا و با نزدیک شدن به نهایی شدن لایحه حجاب در مجلس شورای اسلامی محور توجه قشر گسترده ای از مردم جامعه قرار گرفته است.

طرحی که به دلیل نبود برنامه ریزی مدون و انجام وظیفه از سوی دستگاه ها، سازمان ها و نهادها در حوزه عفاف و حجاب پس از حدود 20 ماه کش و قوس فراوان در بین ارکان مختلف تصمیم گیر فرهنگی کلان جامعه یکبار دیگر با تغییر نام از سوی نیروی انتظامی به مرحله اجرا گذاشته شده تا این نیرو به تنهایی در این میدان خطیر بار سنگین بر زمین مانده دیگر نهادها را به دوش بکشید، شاید که در قبل آن اوضاع آشفته نوع پوشش در جامعه سامانی یابد.

طی ماه های گذشته موضوع حجاب و نمایش نسخه جدیدی از آن که سنخیتی با جامعه اسلامی ایرانی ندارد ابعادی فراتر از حوزه فرهنگ به خود گرفته تا شیطنت رسانه ای آن را به نماد و رویکردی سیاسی امنیتی برای رویا رویی با نظام اسلامی مبدل سازد. یقینا شرایط ایجاد شده در مقوله حجاب در این روزهای جامعه زائیده یک رویداد و یا مولفه ای تک بعدی نیست بلکه باید آن را معلولی از مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دانست که با چاشنی فتنه انگیزی به صورت گسترده جامعه را به سه بخش  درگیر، همسو و ضد تبدیل کرده است. 

بر این اساس و باتوجه به قرار دادن پازل های شکل گیری این رویداد فرهنگی و اجتماعی که ردپای برنامه ریزانی غربی در آن به راحتی مشهود است باید کشف حجاب را جز در مواردی معدود که ناشی از کم دانشی و عدم برخورداری از تحلیل درست است، آن را شعاری بصری بر علیه نظام حاکمه دانست. برهمین اساس رویا رویی با آن نیاز به دست فرمانی جدید دارد، دست فرمانی که بتواند این حرام شرعی و حرام سیاسی که به چالش مهم ماه های گذشته کشور مبدل شده است را مدیریت و سلامت بصری را به جامعه ارائه کند.

حال سوال اینجاست آیا با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی حاکم بر جامعه باید چشم بر مقوله عفاف و حجاب بست؟ آیا می توان به بهانه حفظ وحدت و انسجام اجتماعی، انسجام دینی را نا دیده گرفت؟ پاسخ به این سوال را می توان در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی یافت به گونه ای که ایشان حجاب را مولفه سوم مورد نیاز جامعه امروز بعد از موضوعات اقتصادی و منطقه ای دانسته اند. بر این اساس حجاب را باید نقطه مرکزی حکمرانی فرهنگی و نمادی از فرهنگ دیرینه مردم ایران زمین در نظام و ساختاری دینی در طول تاریخ دانست که بن مایه آن شکل دهنده ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران است. به عبارت بهتر چشم پوششی بر این واقعیت یعنی رسیدن به نقطه پایان حکمرانی فرهنگی در ایران.

یعنی همان چیز که دشمن طی سال ها برای آن برنامه ریزی کرده و رویای شیرین آن را برای خود تصویر کرده است. رویایی که می توان آن را با اطلاع رسانی صحیح و استفاده نو آورانه از ابزارهای رسانه ای و با افزایش سطح آگاهی مردم از این فرایند به سراب تبدیل کرد. 

عبور از این میدان پر مخاطره نیاز به نقشه عملیاتی دارد. متاسفانه در فرایند روایت میدان آنچنان که باید و شاید نتوانسته ایم میدان داری کنیم و عملا میدان در این بخش به شهروند خبرنگاران ضد امنیتی واگذار شده که سازنده خوراک خبری برای رسانه های معاند هستند. کسانی که به صورت عمده نقش موثری در مخالف سازی مردم با مقاله حجاب دارند اما کمتر دیده می شوند. حال باید در این میدان فرهنگی به بحث رسانه توجه ویژه ای شود تا حجاب به عنوان یک حکم شرعی در جامعه باز تعریف و مردم  بر لزوم رعایت حدود آن آگاهی یابند. تحقق این مهم میسر نخواهد بود جز افزایش سواد رسانه ای مردم و استفاده درست دستگاه های تبلیغاتی از رسانه. این یعنی استفاده از ابزار فرهنگی برای یک رویداد یا تهاجمی فرهنگی.

یقینا موضوع حجاب در کشور ما کلاف سر در گم و غیر قابل حل نیست و هم زمان با یافتن سر رشته آن می توان امید به باز کردن گره آن داشت. گره ای که می شود آن را با دست باز کرد و نه با دندان. یقینا میدان مبارزه فرهنگی نیازمند نقشه عملیات فرهنگی است و در آن ترازوی رویکردهای ایجابی می بایست بر رویکردهای سلبی سنگینی کند چیزی که امروز برعکس شده و همین عامل باعث شکل گیری تقابلی جدید با حجاب خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • آن ها که در ایران می مانند و می خواهند آن را بسازند این مقاله را بخوانند / ۱۰۰۰ سال حکومت ایلیاتی و ۸۰۰ سال تعطیلی عقل و اندیشه و علم
  • کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟/ "بنویسید خاتمی، بخوانید ناطق"؛ ناراستی که راست تلقی شد!/ نمادی که می توانست نهاد شود اما نشد
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • شهید مطهری پهلوان جهاد تبین بود
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند