Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا نورانی با بیان اینکه در تمام دنیا تولید غذا در حال تبدیل شدن به حرف اول معادلات تجاری و سیاسی است، اظهار کرد: از گذشته کشورهای که در تولید غذا با مشکل مواجه بودند تحت سلطه قرار می‌گرفتند، اما قدرت گرفتن مکانیزم سلطه غذا با تغییر اقلیم در حال شدت گرفتن است.

وی ادامه داد: خطر سلطه تامین غذا برای کشورهای که بیشتر تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرد مانند ایران، بزرگتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته نورانی؛ در این موضوع دیپلماسی کشاورزی قوی می‌تواند راهکشا باشد، اما کشور ما تا به امروز  در دیپلماسی کشاورزی ضعیف عمل کرده است.

وی با تاکید بر اینکه کشوری که در دیپلماسی کشاورزی قوی باشد دست بالا را در گفتمان سیاسی و اقتصادی دارد، افزود: قدرت در دیپلماسی کشاورزی فرصت چانه‌زنی خوب را می‌دهد و اجازه استفاده از ضعف در تامین غذا را از طرف مقابل می‌گیرد.

نورانی تصریح کرد: تقویت دیپلماسی کشاورزی را می‌توان از کشورهای آغاز کرد که ارتباط مطلوب‌تر سیاسی و اقتصادی با آن‌ها داریم.

وی با اشاره به سفر اخیر وزیر جهادکشاورزی به روسیه برای دیدار و با وزیر کشاورزی این کشور، اظهار کرد: کشور روسیه از جمله کشورهای است که نزدیکی زیادی در مباحث سیاسی با آن داریم و مشتری محصولات کشاورزی ما محسوب می‌شود.

نورانی افزود: روسیه بازار بزرگ با ظرفیت بالا برای مصرف محصولات کشاورزی دارد، اما همانگونه که وزیر جهادکشاورزی کشورمان گفته است "سهم تجاری طرفین در حجم کالاهایی که مبادله می‌شود یکسان نیست و سهم ما از حجم تجارت به لحاظ ارزشی کمتر است".

وی دلیل سهم کمتر ارزش تجاری ایران در مبادله با روسیه به رغم نزدیکی‌ سیاسی را پروتکل‌های تجاری یکجانبه عنوان کرد.

نورانی گفت: در پروتکل‌های تجاری محصولات کشاورزی ما با کشورهای طرف تجاری، تعرفه‌های واردتی پایین و تعرفه‌های صادراتی بالا تعیین شده است و این موضوع اجازه تجارت برد - برد را  نمی‌دهد.

وی تعیین تعرفه ترجیحی، هدف گذاری صادرات، تقویت تولید داخلی با توجه به میزان آب‌بری محصولات، حذف ارز 4200 تومان برای واردات را از مواردی بر شمرد که پرداختن به آن‌ها می‌تواند دیپلماسی کشاورزی ایران را تقویت کند.

نورانی با بیان اینکه نگاه ما در تولید محصولات کشاورزی باید دوران‌گرا باشد، افزود: کشت فراسرزمینی و قراردادی که وزیر جهادکشاورزی نیز در موضوعات مورد بحث خود با وزیر کشاورزی روسیه مطرح کرده است، در صورتی مفید خواهد بود که نگاه ما در تولید در درجه اول درون‌گرا باشد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران نتیجه عدم توجه به درون‌گرا بودن تولید را پرداخت یارانه غیر مستقیم به تولید کننده خارجی در بحث کشت فراسرزمینی و قراردادی دانست که می‌تواند مخرب تولید و اشتغال داخلی باشد.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دیپلماسی کشاورزی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۳۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان

در دیدار ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی با سرکنسول کشورمان در جمهوری خودمختار نخجوان توسعه همکاری‌های مرزی بحث و بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، خالد جنگجو، امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در دیدار با سرکنسول کشورمان در جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان که به منظور بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌ها، مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان و راهکارهای مربوط به تسهیل تردد کامیون‌های حامل کالا و زوار اربعین برگزار شد، اظهار کرد: توسعه و تسهیل مناسبات گمرکی برای هر دو طرف مهم است.

ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی افزود: توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی بدون روان‌سازی و بهبود شرایط گمرکی میان دو طرف امکان‌پذیر نیست.

عزیز منصوری سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جمهوری خودمختار نخجوان نیز در این دیدار به پیگیری‌های مستمر برای برگزاری نشست‌های مشترک گمرکی به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های تأثیرگذار در مبادلات تجاری اشاره کرد.

به گزارش ایمنا، سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر از زائران خارجی اربعین حسینی از مرزهای آذربایجان‌غربی به کربلا عازم شدند که بیش از دو هزار نفر از این زائران از اتباع جمهوری آذربایجان بودند.

کد خبر 748721

دیگر خبرها

  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • حمل محصولات کشاورزی گلستان، برنامه ریزی های لازم را می خواهد
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان