Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه خانواده: دکتر لیلا ذوالقدرنیا، مشاور و درمانگر کودک و نوجوان در گفت و گو با خبرنگار فارس در خصوص تأثیر اضطراب انتخابات بر کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: در حالی که کشور انتظار انتخابات سال 1400 را می کشد، اضطراب انتخابات در خانواده­ ها افزایش پیدا کرده و سطح استرس اعضای خانواده را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از آنجا که این موضوع ذهن همه را درگیر خود کرده، شکی نیست که این اضطراب انتخابات، فرزندان ما را هم تحت تأثیر خود قرار می دهد. چرا که به احتمال زیاد صرف نظر از اینکه خانواده ها در طرفداری از کدام حزب سیاسی بحث می‌کنند، صحبت های انتخاباتی شان در خانه سؤالات گیج کننده ای را در ذهن کودکان به وجود می آورد که ممکن است در درک آنها مشکل داشته باشند.

ذوالقدرنیا تصریح کرد: البته ممکن است کودکان زیاد متوجه مسائلی که در خانواده بیان می شود نشوند اما حتی زمانی که مراقب هستید کودکان درگیر انتخابات نشوند، آنها متوجه استرس و تنش در شما خواهند شد و به همین دلیل خودشان نیز احساس عدم امنیت و اضطراب خواهند کرد.

 

 استفاده از فضای انتخاباتی برای رشد کودکان و نوجوانان 

از طرفی کودکانی که سن بیشتری دارند و نوجوانان که روند انتخابات را درک می کنند، ممکن است پس از طرفداری از حزب سیاسی خود، از طرف خانواده، دوستان، اقوام و آشنایانی که قبلاً منبع امنی برای آنها بوده اند و این روزها در موضع سیاسی مخالفی قرار دارند، مورد اعتراض، طرد یا پرخاشگری قرار گیرند. در واقع حتی اگر در این روابط آزرده نشده باشند، احتمالاً احساس از دست دادن کنترل اوضاع را دارند.

این درمانگر کودک و نوجوان در پاسخ به این سؤال که چگونه از فضای انتخاباتی به عنوان بستری برای رشد کودکان و نوجوانان استفاده کنیم، گفت: شما می توانید از این فضای انتخاباتی استفاده مثبت کنید و به فرزندان خود آموزش دهید که به عقاید و احزاب سیاسی متفاوت احترام بگذارند و درک کنند که اشکالی ندارد اگر مردم باورها نظرات و عقاید متفاوتی داشته باشند، چرا که تحمل و احترام به عقاید دیگران، لزوماً به معنای موافقت با دیدگاه آنها نیست.

سواد سیاسی فرزندانتان را افزایش دهید 

وی افزود: همچنین به جای دعواهای حزبی می توانید سواد سیاسی فرزندانتان را افزایش دهید تا درک کنند که انتخابات یعنی افراد می خواهند دولت و کشورشان چگونه باشد،‌  بهتر است در جمع­ های خانوادگی برای بالا بردن سواد سیاسی کودکان، به جای طرح بحث درباره سیاست مداران و احزاب سیاسی، مکالمه را در مورد ارزش ها و تعاریف خود آغاز کنیم.

مثلاً وقتی تصمیم سیاسی می گیریم و رأی می دهیم، بیشتر به چه چیزی یا چه کسی اهمیت می دهیم؟ خودمان؟ خانواده مان؟ همسایه مان؟ چه کسی در نهایت کنار گذاشته می شود؟

رأی ما روی محیط زیست، مدارس و نسل های آینده چه تاثیری دارد؟ دموکراسی چیست و آیا این ویژگی ها را در جامعه خودمان می بینیم؟ هر شخص بیشتر به چه موضوعی اهمیت می‌دهد و چرا؟

 

راهکارهایی برای کاهش اضطراب انتخابات در خانواده

این مشاور در ادامه تصریح کرد: اولین کاری که باید برای کمک به کودک خود برای رهایی از این تنش و اضطراب جدید انجام دهید، این است که برای آنها یک مکان امن برای ابراز نگرانی ­ها و دغدغه هایشان داده و به آنها اطمینان دهید که وقتی شرایط از دست ما خارج است.

طبیعی است که احساس پریشانی و اضطراب داشته باشیم و هیچ اشکالی ندارد اگر درباره نگرانی ­هایشان صحبت کنند و سؤالات خود را با ما در میان بگذارند. استقبال از سؤالات آنها باعث می شود درک بیشتری از اوضاع داشته باشند و سطح اضطراب شان پایین بیاید. لازم است بدانید کودکان و نوجوانان به طور طبیعی موجوداتی کنجکاو هستند و ممکن است از سؤالاتی که می پرسند متعجب شوید و حتی ممکن است این مکالمه با فرزندانتان به شما کمک کند تا دیدگاه­ های خود را به چالش بکشید و بازنگری کنید.

بودن در معرض اخبار انتخاباتی را محدود کنید

ذوالقدرنیا تأکید کرد: به کودکان اطمینان دهید انتخابات هر نتیجه ای داشته باشد و هر بحثی که پیش آید باز هم آنها از امنیت کامل برخوردار هستند. می توانید شرایطی ایجاد کنید بچه ها درباره روند رأی گیری و نحوه کار دولت اطلاعات کامل و صحیحی به دست آورند.

بودن در معرض اخبار انتخاباتی را محدود کنید چرا که صرف زمان زیاد برای دنبال کردن اخبار می تواند این پیام را به کودکان بدهد که اوضاع تحت کنترل نیست و اضطراب بیشتری به همراه داشته باشد.

بچه ها را تشویق کنید که در فضای انتخاباتی مشارکت کنند، مثلاً یک روزنامه انتخاباتی تهیه کنند که سؤالات و دغدغه­ های خود را در آن بنویسند. نوشتن به آنها کمک می کند اضطراب را کنترل کنند و در مسیر عبور از این دوراه­ی تنش زا قرار گیرند.

 

زمانی را به بازی ­های خانوادگی با کودکان اختصاص دهید

وی ادامه داد: اگر در محیط­ هایی هستید که افراد به عقاید یکدیگر احترام نمی گذارند سعی کنید به طور کل از بحث ­های ناسالم حزبی دوری کنید، مثلاً که به جای اینکه در مهمانی ­ها فقط درباره انتخابات صحبت کنید، زمانی را به بازی ­های خانوادگی با کودکان اختصاص دهید تا تأثیر تنش و استرس این بحث ­ها در کودکان کمتر شود.

هنگامی که کاندیدای منتخب به طور رسمی اعلام می شود، واکنش شما می تواند یک درس و آموزش مهم برای بچه های شما باشد و به آنها نشان می دهد که چگونه در صورت برنده شدن نامزد خود با حزب مخالف همدلی کنند و اگر حزب خودشان رأی نیاورد، مراقب احساسات آنها باشیم و به آنها نشان دهیم چگونه شکست را با احترام بپذیرند و فارغ از نتیجه و فارغ از بحث­ های مربوط به حزب ­های سیاسی، با توجه به شرایط موجود، چگونه بهترین کمک را به جامعه برای رشد و پیشرفت داشته باشند.

آموزش ابراز ناراحتی به روش سالم

ذوالقدرنیا گفت: به یاد داشته باشید که بچه ها بیشتر از آنچه که از دهان شما بیرون می آید به شیارهای ابروهای شما دقت می­ کنند و آن را باور دارند. این به آن معناست که شما باید احساسات واقعی خود را از این انتخابات به آنها نشان دهید.

اگر چالش یا دغدغه دارید می توانید این را به آنها بگویید و اگر نا امید شدید، به هیچ وجه به آنها نگویید که از نتایج خوشحال هستید. کودکان باید از ما یاد بگیرند که نگرانی خود را ابراز کنند و اگر از مسأله ای نا امید شدند و شکست خوردند، حق دارند ناراحت باشند و ناراحتی خود را به روش سالم ابراز کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دکترای مشاوره مهارت سیاست کودکان و نوجوانان اضطراب انتخابات فضای انتخاباتی فضای انتخابات داشته باشند بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۳۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات در حزب بعث؛ گام نخست سوریه برای ورود به دوره پساجنگ

انتخابات داخلی حزب بعث سوریه حکایت از تغییر در ساختار سیاسی این کشور دارد. اغلب ۱۲۵ عضو وارد شده به کمیته مرکزی حزب بعث را نیروهای جوان و چهره های نوظهور تشکیل می دهند و تنها ۱۵ درصد از کادرهای سابق این حزب، در مناصب خود باقی مانده اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، سوریه طی یک دهه اخیر به دلیل گرفتار شدن در جنگ داخلی از روند تغییرات دموکراتیک و توسعه سیاسی عقب ماند. دمشق در مقایسه با اغلب کشورهای خلیج فارس که با حمایت از تروریسم جنگ داخلی را به راه انداختند، وضعیت بهتری از نظر توسعه سیاسی داشت؛ بطوری که از زمان به قدرت رسیدن بشار اسد گام های جدی در این زمینه برداشته شده بود و به آرامی نشانه‌هایی از ارتقای توسعه سیاسی در این کشور هویدا می شد، لکن جنگ داخلی و همه چیز را تغییر داد.

 

.

 

با این همه، اکنون با توجه به کاسته شدن از خطر نظامی تروریسم در سوریه و بهبود فضای حیات اجتماعی، طلیعه تغییرات در این کشور در حال نمایان شدن است. حزب بعث در طی 60 سال گذشته ستون سیاسی دولت سوریه بوده که طی سال های بعد از جنگ، انتخابات های مربوط به کادرها و کمیته مرکزی آن برگزار نگردید.

بشار اسد، رئیس حزب حاکم در سوریه در آخرین نشست کمیته مرکزی خواستار فعال شدن روندها جهت نوسازی بدنه و کادر مرکزی این حزب شده و در همین راستا زمینه اولین دور از انتخابات داخلی شاخه های حزب در مناطق مختلف سوریه برگزار شد که مقدمه انتخابات کمیته مرکزی حزب می باشد.

در همین زمینه «موفق الباشا»، کمیته عالی انتخابات حزب بعث به خبرنگار تسنیم در دمشق گفت که تمهیدات لازم برای برگزاری این انتخابات براساس توصیه های دبیرکل حزب انجام شده است که دلیلی بر تقویت مسیر دموکراتیک در داخل حزب می باشد.

براساس برنامه ریزی به عمل آمده قرار است بعد از برگزاری نشست کمیته مرکزی پس از انتخابات کمیته مرکزی و رهبری، کمیته نظارت و بررسی و دبیر کمیته مرکزی برگزار گردد تا از این طریق حزب حاکم ضمن افزایش جنبه مردمی بتواند در عرصه سیاسی هم نقش فعال تری داشته باشد.

«مهند حاج علی»، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در دمشق با اشاره به اینکه این انتخابات گامی بلند در زمینه تقویت مبانی دموکراتیک در حزب است، تصریح کرد که امروز جوامع تغییر کرده اند و قابل قبول نیست که رهبران توسط افراد محدودی انتخاب شوند. انتخابات جدید در حزب حاکم این فرصت را به افراد می دهد که برای ریاست بر این حزب آماده شوند.

«عارف الرشراش»، دبیر دفتر هماهنگی حزب بعث سوریه هم در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم در سوریه گفت که حزب حاکم به اصول دموکراتیک و رقابت متعهد باقی خواهد ماند و به دنبال کنترل بر گلوگاه های قدرت نیست.

اهمیت این روندها در این امر نهفته است که این انتخابات در واقع در راستای تمهید برای ورود سوریه در دوره «پساجنگ» می باشد تا نخبگان سیاسی جوان و جدید وارد روندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری شوند و کشور را برای شرایط جدید آماده نمایند. برکسی پوشیده نیست که سوریه بعد از موفقیت در ناکام‌گذاشتن توطئه چند وجهی برای سرنگونی دولت، اکنون وارد دوره ای جدید شده که مقتضیات خود را دارد.

این انتخابات داخلی در شرایطی برگزار شد که طی دو دهه اخیر این اولین انتخابات داخلی حزب در چنین وسعتی می باشد که امری بی سابقه است. نکته قابل توجه در اینجاست که در این انتخابات همه اعضای حزب اعم از کادرهای مرکزی و نیروهای سطح پائین در انتخابات شرکت کردند؛ درحالی که در گذشته کادرهای مرکزی در چنین رقابت هایی شرکت نمی کردند.
همچنین نتایج این انتخابات حاکی از آن است که اغلب 125 عضو وارد شده به کمیته مرکزی حزب نیروهای جوان و جدید هستند و حدود 15 درصد از کادرهای سابق در سمت خودشان باقی ماندند.

همکاری قضایی ایران، عراق و سوریه علیه تروریسممخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است

 

این درحالی است که بشار اسد، به عنوان نفر نخست حزب بعث در آخرین کنگره این حزب خواستار افزایش صلاحیت های کمیته مرکزی با تاکید بر نقش سیاست گذاری و نظارتی این کمیته شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • انتخابات در حزب بعث؛ گام نخست سوریه برای ورود به دوره پساجنگ
  • هنیه: توافق باید جامع و دارای مراحل پیوسته باشد
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم