Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- اولین مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری تا ساعتی دیگر برگزاری می شود. مناظره مهم و بسیار کلیدی که می تواند روند انتخابات را با تغییرات مهمی روبه‌رو کند. در این مناظره مشخص می‌شود رقبای اصلی چه کسانی‌اند؟ آیا این انتخابات پدیده ای دارد یا نه؟ کدام نامزدها پوششی هستند و ... .

به گزارش فرارو، بلاخره پس از چند روز ساعت برگزاری مناظره اول انتخاباتی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق برنامه‌ریزی کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، اولین مناظره انتخاباتی امروز ۱۵ خردادماه در ساعت ۱۷ برگزار می‌شود.

بر این اساس قرار است کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ساعت ۱۶ در محل برگزاری مناظرات انتخاباتی حاضر شوند.

دیگر مناظره‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز سه شنبه ۱۸ و شنبه ۲۲ خرداد برگزار می‌شود.

این در حالی است که روز گذشته برای چند ساعتی التهاب انتخاباتی به اوج خود رسید. پس از بیان رهبر معظم انقلاب مبنی براینکه "به برخی کسانی که صلاحیتشان احراز نشد، جفا و ظلم شد" این احتمال تقویت شد که شورای نگهبان ممکن است در احراز صلاحیت ها تجدید نظر کند اما این شورا ساعاتی پس از سخنان رهبری اعلام کرد که لیست احراز صلاحیت ها تغییری نمی کند.

از طرف دیگر مناظره های انتخاباتی با برنامه ریزی بحث برانگیزی همراه بود. 

اولین مناظره سیزدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری، ابتدا قرار بود ۱۷ خرداد ماه برگزار شود، که به دلیل همزمانی روز برگزاری، با مسابقه تیم ملی ایران در مسابقات انتخابی جام جهانی، این برنامه دو روز زودتر (۱۵ خرداد ماه) برگزار خواهد شد. 

اعلام دیرهنگام ساعت مناظره نیز حرف و حدیث‌ها را به دنبال داشت. حتی موضوع مناطره ها نیز تا روز گذشته روشن نبود. 

تغییر زمان مناظره‌ها و دیگر ابهامات آن با انتقاد کاندیداها روبه روشد تا جایی که محسن مهرعلیزاده در توئیتی نوشت: "آیا این کارها تکرار صحنه‌آرایی خطرناک نیست؟!" دیگر نامزدها نیز معترض بودند. 

در ابتدا گفته شد که تغییر زمان مناظره های انتخاباتی ابتکار وزیر کشور بوده است اما این موضوع تکذیب شد و آن را تصمیم کمیسیون تبلیغات اعلام کردند. 

اجرای مناظره‌های حداقل سه‌ساعته را مرتضی حیدری عهده‌دار است؛ ضمن اینکه تاکنون از دکور این برنامه، رونمایی نشده است.

موضوع مناظره اول موضوعات اقتصادی اعلام شده است. 

چند نکته درباره مناظره اول 

اول؛ مناظره های انتخاباتی پتانسیل آن را دارند روند اقبال عمومی به نامزدها را به شدت تحت تاثیر قرار دهند. در حال حاضر براساس نظرسنجی‌ها ابراهیم رئیسی بیشترین اقبال عمومی را دارد. پس باید بیشتر نامزدها برای تغییر این وضعیت وارد میدان شوند. به این ترتیب رئیسی باید بیش از دیگر نامزدها در معرض نقد قرار داشته باشد. اما بحث نامزدهای پوششی می تواند این مسئله را تغییر دهد. گفته می‌شود نامزدهای اصولگرا غیر از محسن رضایی همگی پوششی رئیسی هستند. با این حال می‌توان گفت دست کم سه نامزد در مناظره اول به نقدی جدی ابراهیم رئیسی و برنامه هایش می‌پردازند. محسن رضایی، عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده. 

دوم؛  با توجه به اینکه مناظره اول درباره مسائل اقتصادی است احتمالا انتقادات زیادی در آن از دولت حسن روحانی و عملکرد آن صورت خواهد گرفت. قابل پیش بینی است که همه کاندیداها به ویژه نامزدهای اصولگرا دست به نقد عملکرد دولت روحانی بزنند. در روزهای اخیر نیز این روند وجود داشته است. 

سوم؛ در مناظره اول موقعیت عبدالناصر همتی ویژه است. او رییس کل بانک مرکزی دولت کنونی بوده و چند روز پیش برکنار شد، پس این نقطه ضعف را دارد که به راحتی به خاطر عملکرد دولت مورد نقد و حمله قرار گیرد. از طرف دیگر او اقتصاددان است و تسلط خوبی بر مسائل اقتصادی دارد و این نقطه قوت را دارد تا با استفاده از دانش خود برنامه دیگر نامزدها را زیر سوال ببرد. با این حال نامزدهای اصولگرا او را نماینده "وضع کنونی" می‌دانند. 

چهارم؛ در مناظره اقتصادی احتمالا با مجموعه‌ای از وعده‌های انتخاباتی نامزدها روبه رو خواهیم بود. وعده‌هایی که در روزهای گذشته مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته است. حتی برخی نامزدها متهم به اظهاراتی پوپولیستی شده‌اند. در این محسن رضایی بیشتر مورد انتقاد بوده است احتمالا او در مناظره اول سعی کند این نسبت را از خود رفع کند. 

پنجم؛ مناظره اول برای محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی از منظر رقابت درون گروهی هم بسیار حیاتی است. در روزهای اخیر عبدالناصر همتی توانسته پیشرفت قابل توجهی کند و بخشی از بدنه اصلاحات را به خود جلب کند، اگر مهرعلیزاده نتواند در این مناظره خوب ظاهر شود ممکن است قافیه را در رقابت درون جناحی به همتی ببازد. می توان پیش بینی کرد که اگر مهرعلیزاده عملکرد قابل قبول نداشته باشد ناچار شود در روزهای پایانی به نفع همتی کناره گیری کند. این شرایط برای همتی هم در سطح پایینتری قابل تصور است. در روزهای اخیر همتی از حمایت حزب کارگزاران برخوردار بوده است اما مهرعلیزاده حمایت حزبی ندارد. 

ششم؛ علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی کاملا در کنار ابراهیم رئیسی در مناظره حضور خواهد داشت. این دو به نوعی نامزد پوششی رئیسی خواهند بود و احتمالا تلاش می‌کنند حملات به او از سوی دیگر نامزدها را خنثی کنند. البته در این بین وعده های اقتصادی خود را هم مطرح می کنند. 

هفتم؛ برخی سعید جلیلی را هم نامزد پوششی می‌‌دانند، اما عده‌ای می‌گویند او نامزد پوششی نیست و به طور جدی وارد میدان شده و برای رئیسی هم مشکل آفرین است. مناظره اول می تواند صحنه رقابت درون گروهی جلیلی و رئیسی باشد. یعنی عملکرد این دو نامزد ممکن است بر اقبال عمومی اصولگرایان بر آنها موثر باشد. شاید در این مناظره عملکرد جلیلی باعث شود که او بیش از رئیسی مورد توجه بدنه اصولگرا قرار گیرد و به نوعی تبدیل به پدیده انتخابات شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری مناظره ها مناظره اقتصادی انتخابات ریاست جمهوری عبدالناصر همتی دیگر نامزدها مناظره اول مناظره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۳۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۰ را بخوانید؛

برای افتتاح اجلاس مسئولان آموزش عقیدتی-سیاسی بسیج، به حسینیه عاشقان ثارالله در ستاد مرکزی سپاه رفتم. آقای محسنی، [نماینده ولی‌فقیه در بسیج تهران] گزارش داد که در ۳۶ هزار پایگاه بسیج، برای امور فکری و عقیدتی و سیاسی آموزش داده می‌شود و من در یک سخنرانی مفصل راجع به تقویت عقاید و نیز تربیت سیاسی و مفید و جهاد دائمی صحبت کردم؛ جمعیت زیادی جمع بود و پُر احساسات.

در دفتر با آقای احمد جبرئیل، [دبیر کل جبهه خلق برای آزادی فلسطین]، از رهبران فلسطینی ملاقات داشتم. تحلیلی ارائه داد، از شکست [ایهود] باراک، [نخست‌وزیر سابق اسرائیل]، در پیگیری صلح و توجه زیاد اسرائیلی‌ها به [آریل] شارون که او را آخرین پادشاه یهود می‌دانند و مشت آهنی او و عدم حمایت جدی جهان اسلام و اعراب از فلسطینی‌ها و خطر خسته‌شدن آنها تحت فشارهای زیاد را نجات‌دهنده [قلمداد می‌کنند]. از کنفرانس تهران گله داشت که به شعار اکتفا کرده و تصمیم اجرایی قابل توجهی نگرفته است؛ مثل تشکیل صندوق کمک و پیش‌قدمی ایران در ارائه کمک از طریق آن صندوق که پیشنهاد شد و عملی نشد. من هم گفتم مبارزه محدود به مردم داخل اراضی اشغالی شده و فلسطینی‌های بیرون و آواره با دولت‌های عربی و اسلامی، ‌شرکت ندارند و باید مبارزه را به خارج از فلسطین بکشانید. گله داشت که در پنج سال گذشته به ایران دعوت نشده است. گفتم نیازی به دعوت نیست؛ خودتان بیایید.

عصر آقای دکتر [شهاب] صدر، رئیس سابق [سازمان] نظام پزشکی آمد. از نحوه انتخابات و انحصارطلبی دوم‌ خردادی‌ها گله‌مند است و دربارۀ نامزدی در انتخابات [ریاست‌جمهوری] مشورت کرد. آقای [ابراهیم] اصغرزاده، [عضو شورای اسلامی تهران] آمد. گفت، مایل است نامزد شود و می‌داند که چند میلیون از آرای آقای [سیدمحمد] خاتمی را تصاحب می‌کند؛ با توجه به شعارهای خود که روی دست آقای خاتمی می‌زند. با من مشورت کرد. گفتم، بعید است پیروز شود و دشمن برای خود درست می‌کند؛ احتمال ردشدن در شورای نگهبان هم هست. درعین‌حال برای رونق انتخابات بد نیست. گفت، اختلاف شدیدی بین دوم خردادی‌ها بروز کرده است.

آقای محسن رضایی، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد و برای نامزدشدن [در انتخابات ریاست‌جمهوری] مشورت کرد. گفتم، پیروز نمی‌شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت. گفت، اگر به پنج میلیون رأی برسد، خوب است. از برخورد دوم خردادی‌ها انتقاد داشت. نام‌نویسی انتخابات شروع شد و ۶۷ نفر، من‌جمله [عبدالله] جاسبی و [محسن] سازگارا، امروز ثبت‌نام کرده‌اند. در [ناآرامی‌های دانشجویی در منطقه کابیلای] الجزایر، کشتار زیاد شده؛ از دو طرف.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901821

دیگر خبرها

  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • مناظره های انتخاباتی مجلس در مازندران از فردا پخش می شود
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مازندران از فردا
  • آغاز پخش مناظره نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس از فردا
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • ۱۰ کاندیدای مشترک در سه لیست انتخاباتی تهران /کدام نامزدها خط خوردند؟ +جدول
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟