Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد راهبردی "جمعیت‌ و خانواده حوزه‌های علمیه" خبر از نامه این ستاد خطاب به کاندیدای ریاست جمهوری داد؛ در این نامه تاکید شده است: سیاست و اقدام دولت آینده باید به سمت "خانواده محوری" برود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ حجت الاسلام رسول ساکی دبیر ستاد راهبردی "جمعیت‌ و خانواده حوزه‌های علمیه" از نامه‌ این ستاد خطاب به کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره‌ی ریاست جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام این خبر یادآور شد: این نامه با امضای ریاست محترم  ستاد حجت الاسلام و المسلمین دکتر سقای بی‌ریا  به نامزدهای این دوره ارسال شده یا در حال ارسال است؛ متن این نامه در ادامه آمده است:

نامزدهای محترم ریاست جمهوری 1400

سلام علیکم و رحمة الله

همانگونه  که مستحضر هستید پیامدهای مسائل خانواده یکی از چالش‌های فعلی و بزرگ  ملت ایران است و بدون توجه به این چالشها نمی توان گام درستی در راستای تحقق آرمانها و ارزشهای تمدن اسلامی برداشت، از این جهت خواستار آن هستیم، برنامه‌های شما در این رسالت خطیر به شکل شفاف به اطلاع ملت ایران برسد تا بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند.

لطفا در تبلیغات انتخاباتی خود به سوالات زیر پاسخ دهید:

1)  قانون تسهیل ازدواج مصوب سال 1384 را که 16 سال از آن می گذرد، چگونه ارزیابی‌ می فرمائید و لطفا پاسخ بفرمائید،
 الف: برای اجرایی کردن آن چه برنامه ای دارید؟  
ب: برای  رفع موانع (از قبیل بیکاری، نداشتن هزینه های لازم و متعارف ، مسکن و.....) برای جوانانی که تمایل به ازدواج دارند، چه برنامه وتسهیلاتی دارید؟
ج : با توجه به آمار بالای طلاق، برای تداوم و پایداری ازدواجها که منجر به جدایی نشوند، چه تدبیری دارید؟

2)  از آنجایی که جامعه ایرانی به سرعت رو به سالمندی پیش می رود و احتمال ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی نیز وجود دارد؛ دولت شما برای تعدیل این روند و ایجاد زیر ساختهای لازم برای زندگی توأم با کرامت و سلامت سالمندان چه برنامه ای ارائه می دهد؟

3)  مستحضرید 3 میلیون زوج نابارور ایرانی در آرزوی فرزند، دچار فشارهای روحی، روانی فراوانی هستند که تامین هزینه‌های درمان ناباروری آن را مضاعف می کند؛ دولت شما چه فرآیندی را برای تسهیل این مسیر در نظر دارد؟

4)  چگونه می توان سیاست و اقدام را در ابعاد مختلف و وزارتهای متعدد دولت آینده ، به سمت خانواده محوری پیش برد؟

5) متولدین داخل دولت شما که برای 18 سال آینده وارد سن کار می شوند، چه تدابیری برای آینده شغلی آنان اندیشیده اید و در جهت تحقق  آن چه تضمینی وجود دارد؟

6)  در بودجه نویسی دولت شما برای سال 1401، سهم حق همسر و حق فرزند نسبت به سهم حق تحصیلات و رتبه مدیریتی، در إشل حقوق ماهیانه کارمندان دولت چیست؟

7) درصد قابل توجهی از مسؤولیت اداره خانواده های ایرانی با زنان سرپرست خانوار می باشد و بخشی از آنان از بانوان جوان و آسیب دیده اجتماعی هستند  که تمایل به زندگی مجدد دارند؛ برنامه دولت شما در این خصوص  برای استفاده از امکانات و تسهیلات  جهت تشکیل خانواده سالم و فرزندان جدید برای پیوستن به کانون گرم خانواده چیست؟

آیا "وظایف حوزه جمعیت وزارت بهداشت" با عزل پیگیر‌ترین مطالبه‌گر این حوزه محقق می‌شود؟!"پنجره جمعیتی کشور" در سال 1425 بسته می‌شود!تلاش‌های مجلس و دستگاه‌ها برای تصویب طرح جوانی جمعیت؛ سیاست‌گذاری کنار فرهنگ‌سازیکمبود پزشک به معضل "پیری جمعیت" اضافه می‌شود/خروج 50 هزار پزشک تا 15 سال آینده از چرخه خدمتچه جریانی از عزل "منتقد سیاست‌های ضدجمعیتی وزارت بهداشت" خوشحال شد؟!/ پای "مافیای غربالگری" در میان است؟!+ سندموشن‌گرافی/ اگر کشوری جزو دولت‌های پرجمعیت جهان نباشد، نمی‌تواند به قدرتی درجه‌یک تبدیل شود!چرا دولت سیزدهم باید دولت "نجات ساختار جمعیت" باشد؟

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده سالمندی جمعیت کاهش جمعیت طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده سالمندی جمعیت کاهش جمعیت دولت شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۳۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟

علی اکبر محزون گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می‌گردد. در نخستین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای نخستین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود. از همان سال‌ها هشدارهای رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و ساز انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد.

وی افزود: هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. در سال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تأیید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین‌المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و معاهده طرح کنترل جمعیت در سطح بین‌الملل با عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشور ما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی، کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلاً پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آن ها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

وی در ادامه گفت: اما اینها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث نخست تنگ دستی به عنوان مانع افزایش فرزند و بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که موجب پیشرفت فردی آن ها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزندآوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه موجب شد تحرک اجتماعی و فرزندآوری در مقابل هم قرار گیرند و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

محزون تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همین‌طور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم. جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله نخست ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر، در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود
  • پلورالیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  • جاماندگان سهام عدالت بخوانند
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • بیش از ۲۰۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا دستگیر شدند
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • رتبه نخست شهرستان پلدشت در نرخ رشد جمعیت
  • مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی: اقدام‌های فرهنگی باید امیدآفرین باشد