Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مرزبان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بنای تاریخی آب‌انبار روستای ابراهیم آباد اراک به سبب هم جواری با تنها اثر ثبت جهانی استان مرکزی، یعنی قنات ابراهیم آباد از قطب‌های گردشگری روستای کشور و استان مرکزی به شمار می‌روند.

وی خاطرنشان کرد: قنات ابراهیم آباد به عنوان یکی از ۱۱ قنات ثبت یونسکو سازه آبی، بی بدیلی است، که به طول تقریبی یازده کیلومتر از مادر چاه تا مظهر قنات موجب شکل گیری سکونتگاه روستایی با عناصر وابسته از جمله آب انبار، حمام‌ها و همچنین یک نظام تقسیم آب بسیار منحصر به فرد و شاهکار معماری ایران در طول سالیان متمادی به عنوان شریان اصلی حیات جامعه بشری با گذشت زمان نه تنها نقش تعیین‌کننده خود را از دست نداده، بلکه افق‌های جدید را پیش روی مهندسین، جامعه شناسان و… قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرزبان خاطرنشان کرد: برنامه اصلی پایگاه قنات ابراهیم آباد معرفی هرچه بیشتر این شاهکار معماری و عناصر پیرامون آن از قبیل راه قدیمی کاشان به همدان، منطقه حفاظت قله، کاروانسراها، بناها و محوطه‌های تاریخی شناسایی شده و درک بیشتر از تمدن کهن ایران در منطقه عراق عجم را همراه دارد.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، انبار آب انبار روستای ابراهیم آباد اراک به شماره ۹۹۰۳۰ تاریخ ۲۸ اسفند ۸۵ در لیست فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کد خبر 5227791

منبع: مهر

کلیدواژه: اراک قنات میراث فرهنگی آب انبار آثار تاریخی انتخابات 1400 ویروس کرونا سالروز ارتحال امام خمینی بوشهر امام خمینی ره کرمانشاه گرگان آمار کرونا اردبیل قیام 15 خرداد خطبه های نماز جمعه چالش شایستگی سالروز رحلت امام اراک قنات ابراهیم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۵۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید

به گزارش خبرنگار مهر، دو بنای تاریخی در دو شهر و دو کشور هستند که شباهت زیادی دارند معماری دو بنا یکی در ترکمنستان و دیگری در شهر زنجان کشور ایران یکی از دهها ویژگی مشترک معماری، هنر و فرهنگی بین این دو کشور است.

آرامگاه سلطان احمد سنجر در شهر مرو کشور ترکمنستان واقع شده است این آرامگاه ۲۷ متر بلندی دارد و طول و عرض آن ۱۷ متر است. دیوارهای آن هم ۱۴ متر بلندی دارد ولی درون آن هیچ تزئیناتی ندارد. این آرامگاه یکی از بزرگترین مقبره‌های سلجوقی بوده و یک گنبد آبی با آجر لعاب هم داشته است. در کنارش مسجد و قصر و حیاط هم وجود داشته است.

در شهر زنجان نیز بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین، باشکوه‌ترین گنبد یا آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) هشتمین سلطان مغول وجود دارد. این بنا اولین گنبد بزرگ آجری جهان است و ۴۸ متر ارتفاع دارد. گنبد از کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ پوشیده و سقف داخل آن بالا با گچ‌بری‌ها و آجرهای رنگارنگ تزئین شده است.

هر دو بنا آرامگاه هستند. یکی مقبره هشتمین سلطان مغول در زنجان و دیگری نهمین سلطان امپراتوری سلجوقی در مرو. هر دو در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

بنای گنبد سلطانیه با الهام از معماری مقبره سلطان سنجر سلجوقی در دوره ایلخانی ساخته شده است. با این تفاوت که مقبره سلطان سنجر دارای پلان مربع است در حالی که سلطانیه هشت ضلعی ساخته شده است.

مقبره سلطان سنجر سلجوقی فارغ از تزئینات است اما گنبد سلطانیه با کتیبه‌ها و نقوش هندسی مختلف آراسته شده است.

همچنین هر دو بنا گنبد دو پوسته آجری دارند، در نمای بیرونی دو بنا نیز شباهت‌هایی دیده می‌شود.

کد خبر 6089699 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • اتصال فاضلاب منزل به قنات جرم است
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • شب فراموش نشدنی اراکی‌ها با ۱۹ گل تاریخی
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • (تصاویر) شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه خودرو پکن