Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدابوالقاسم بنی‌هاشمی» روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دلیل کاهش بارندگی، آب تعدادی از چشمه‌هایی که برای دامها استفاده می شد خشک شده و برخی هم به یک سوم کاهش یافته و همچنین موضوع تامین آب آشامیدنی عشایر نیز با مشکلات بسیاری مواجه شده است.

وی افزود: با توجه به کاهش نزولات جوی در سال گذشته و بهار امسال که باعث آسیب به مراتع شهرستان شد مبلغ چهار میلیارد تومان وام از محل صندوق توسعه ملی برای جبران بخشی از خسارات وارده به عشایر  پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنی‌هاشمی تصریح کرد: علوفه سبز کوهستان هم به شدت کاهش یافته و این مساله باعث وارد شدن خسارت زیادی به دام عشایر از جمله کاهش وزن دام و بروز برخی بیماری‌های دامی می شود.

 رئیس اداره امور عشایری نهاوند با بیان اینکه از بین رفتن چراگاه‌ها موجب شده عشایر دامهای خود را پیش از موعد بفروشند، گفت: قیمت علوفه از ابتدای فروردین دو برابر و جو سه برابر شده و عشایر برای تامین آب و علوفه دامهای خود در مضیقه هستند. 

او تاکید کرد: ادامه این روند و ناتوانی عشایر در تغذیه دامها ممکن است منجر به فروش دام‌های مولد شود که خسارات عمده‌ای را به بخش دامپروری استان وارد می کند. 

 بنی‌هاشمی پیشنهاد داد برای گذر از این بحران، تامین علوفه، کاه، جو و ذخیره علوفه به مدت هشت ماه و تامین آب آشامیدنی برای عشایر و دام‌های آن‌ها در اولویت قرار گیرد.

وی اظهار داشت: اعطای وام و تامین نقدینگی و خرید دام مازاد به‌صورت ضربتی از دیگر مواردی است که جامعه عشایری را برای حفظ گله امیدوار می کند.

بنی‌هاشمی اضافه کرد: در چنین شرایطی که دامداران به شدت از نظر تامین کاه دچار مشکل هستند و قیمت آن در بازار چند برابر شده بخشی از کاه به خارج از استان صادر می‌شود که باید مسئولان خروج آن را متوقف کنند.

او عنوان کرد: در حال حاضر حداقل ۵۰ درصد جامعه عشایری استان مجبور به فروش دام‌ سبک خود شده‌اند که عرضه انبوه دام به بازار، افت قیمت و خسارت به عشایر را به دنبال دارد.

رئیس اداره امور عشایری نهاوند به اقدامات انجام شده برای کمک به عشایر اشاره کرد و افزود: در این راستا  دو هزار و ۴۳۶ تن جو توزیع شده که البته با توجه به وجود یک هزار و ۶۵۰ خانوار عشایری در شهرستان، این سهمیه بسیار کم است که باید از طریق استان اضافه شود.

به گفته بنی‌هاشمی، ۳۲۵ تن کنسانتره و ۱۳۳ تن سبوس بین عشایر شهرستان نهاوند توزیع شده و ۶۰ نفر نیز برای دریافت تسهیلات به بانکهای استان معرفی شده اند. 

برچسب‌ها جامعه عشایری همدان نهاوند کشاورزی خشکسالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جامعه عشایری همدان نهاوند جامعه عشایری همدان نهاوند کشاورزی خشکسالی اخبار کنکور بنی هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۵۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان

 
به گزارش خبر گزاری صداو سیمای لرستان ؛مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: با هدف اشتغالزایی و حمایت جامعه عشایری استان، ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی سال گذشته برای خرید دام به عشایر این استان پرداخت شده است.
هوشنگ نور محمدی با اشاره به اینکه حمایت لازم جهت توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز در سطح استان انجام شده است، افزود:متقاضیان به بانک های عامل معرفی شده اند و فرصت تکمیل پرونده ها تا پایان خردادماه تمدید شده است.

مدیرکل امور عشایری لرستان گفت:هر فقره تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز حدود یک میلیارد ریال است که افراد دارای شرایط به بانک های عامل معرفی می شوند و می توانند از این فرصت بهره مند شوند.

نورمحمدی  افزود:عشایر لرستان جامعه پرتلاشی هستند که ۲۵ درصد پروتئین مورد نیاز استان را تأمین می کنند و نقش بسزایی در رونق اقتصادی منطقه دارند.
وی با بیان اینکه عشایر لرستان علاوه بر دامداری به کشاورزی، باغداری و پرورش زنبور عسل نیز اشتغال دارند گفت:این قشر سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تن مواد لبنی، هزار تن شیر، ۱۵۰ تن عسل، و ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می کنند و یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند.

دیگر خبرها

  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان
  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا