Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@10:30:51 GMT

عزم نانویی ها برای رفع چالش های کلیدی کشور

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۳۷۰۷۰

به گزارش خبرنگار ایرنا، کشورمان ایران متاسفانه در حال حاضر از مشکلات عدیده ای رنج می برد، حوزه آب و محیط زیست و همچنین حوزه کشاورزی از جمله بخش هایی هستند که به دلائلی از جمله تامین آب سالم و امنیت غذایی از حساسیت های ویژه ای برخوردار هستند.

کشورمان ایران به دلائل مختلف از جمله حغرافیایی و بروز خشکسالی های پی در پی با مشکل جدی کمبود آب دست و پنجه نرم می کند و برداشت بیش از حد از آب های سطحی و زیرزمینی و خشک شدن رودخانه ها و کاهش کیفیت آب باقیمانده وضعیت را بحرانی تر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش کشاورزی نیز برای استفاده بهینه از آب و عبور از مرحله سنتی به مرحله نوین که البته اقدامات بسیار با ارزشی در طول سالهای گذشته در این حوزه انجام شده است، نیازمند استفاده هرچه بیشتر از تجهیزات و فناوری های جدید است.

اما حوزه نانو از جمله حوزه های قدرتمند کشور محسوب می شود که برای رفع بسیاری از چاش های اصلی کشور در حوزه های مختلف با حمایت از نخبگان و دانش بنیان ها فناوری های مرتبط طراحی و بومی سازی کرد است.

حوزه ای که سهم کشورمان در آن در دنیا در سال ۲۰۰۱ حدود ۱۰ مقاله ISI  امروز به ۳۴ مقاله افزایش یافته است و در حال حاضر حدود ۶ درصد از علم نانو جهان در ایران تولید می شود.

ایران در حال حاضر پس از کشورهای آمریکا، هند و چین رتبه چهارم نانوتکنولوژی دنیا را داراست، این درحالی است که در سال ۲۰۰۱ شاید تنها ۱۰ نفر از اساتید کشور با این علم آشنا بودند؛ از این رو یکی از اقدامات این ستاد برنامه ریزی به منظور توسعه نیروی انسانی بود و در حال حاضر ۶۶ دانشگاه در دوره کارشناسی ارشد و ۲۲ دانشگاه در مقطع دکتری در گرایش‌های مختلف نانو تکنولوژی دانشجو پذیرش می‌کنند.

ایران پنجمین قدرت اثرگذار حوزه نانو در دنیا

دبیرستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در گفت و گو با ایرنا با اشاره به شکل گیری ۳۰۰ شرکت دانش بنیان نانویی و تولید ۷۵۰ محصول نانویی در کشور گفت:محصولات این شرکت ها به ۵۰ کشور دنیا صادر می شود.

دکترسعید سرکار در گفت و گو با ایرنا با اشاره به گزارش دانشگاه تکنولوژی جورجیای آمریکا، در ارتباط با سهم اثر بخشی کشورها در بروز و ظهور نانو در دنیا  گفت: بر اساس این گزارش چین با پشت سر گذاشتن آمریکا بیشترین میزان اثرگذاری در بروز و ظهور فناوری نانو داشته و پس از آن کره جنوبی و هند قرار دارند و از ایران به عنوان پنجمین کشور با بیشترین میزان اثر گذاری نام برده شده است.

گله مندی رییس ستاد نانو از وضعیت بودجه این ستاد

دبیرستاد توسعه نانو با تاکیدبراینکه، بودجه نانو در طول سه سال اخیر با وجود پیشرفت ها از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده است، افزود:سازمان برنامه و بودجه برای سال ۱۳۹۹  حدود ۸۵ میلیارد تومان پیشنهاد شد اما در جلسه ای متاسفانه این بودجه با وجود افزایش تورم و همچنین قیمت دلار به ۴۲ میلیارد تومان کاهش یافت.

دکترسرکار افزود:این درحالی است که بودجه باقی بخش ها از جمله دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از ۲۲ درصد تا ۸۰ درصد افزایش داشته اند.

وی با اشاره به اینکه، برای سال ۱۴۰۰ نیز بودجه نانو بعنوان یکی از پیشگامان این عرصه در دنیا آنهم با لابی مجلس تنها ۱۶ درصد رشد داشته است گفت: متاسفانه در ابتدا این بودجه حدود ۷۲ میلیارد یعنی به میزان سال ۱۳۹۷ پیشنهاد شده بود که بعد ۱۶ درصد افزایش یافت اما به طور حتم آثار این کاهش بودجه در سالهای آتی مشهود خواهد بود.

دبیرستاد توسعه نانو با بیان اینکه، در سال ۱۳۹۸ فروش محصولات شرکت های نانویی ۴ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان بوده است و ارزش افزوده پرداختی به دولت فقط برای سال ۱۳۹۸ حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است، افزود: این درحالی است که بودجه ما برای سه سال ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ حدود یک پنجم این رقم بوده است.


افزایش تعداد محصولات نانویی به ۲ هزار محصول

دبیرستاد توسعه فناوری نانو در ادامه با بیان اینکه،  طبق رصد انجام شده از سوی ستاد نانو تعداد محصولاتی نانویی در حال حاضر به بیش از دو هزار محصول رسیده است درعین حال افزود:البته تعداد محصولات نانو که موفق به دریافت گواهینامه کیفیت سخت گیرانه نانو مقیاس شده اند به ۷۵۰ محصول رسیده است.

وی گفت: این ۷۵۰ محصول توسط ۳۰۰ شرکت نانویی تولید می شود البته ما یک روند رو به رشد سالانه ای در تولید محصولات نانو داشته ایم.

سرکار با بیان اینکه، اقتصاد کشور در طول سالهای اخیر کشور دچار رکود بوده است افزود:اما اقبال صنایع به حوزه نانو و بهره مندی از فناوری های نانو بسیارافزایش داشته است چراکه ارزش افزوده و مزایای رقابتی بالایی برای برای توسعه بازار در داخل و همچنین صادرات آنها ایجاد می کند.

فروش ۹ هزارمیلیاردتومانی محصولات نانویی در سال ۹۹

اما دبیرستاد توسعه فناوری نانو در ادامه با اشاره به مشکل کرونا و ورود شرکت های دانش بنیان نانویی در تامین تجهیزات و موادضدعفونی کننده و ماسک موردنیاز بخش درمان کشور گفت: ما در طول سال گذشته موفق شدیم در این عرصه بازارهای خوب صادراتی دست پیدا کنیم.

دکترسرکار اظهاکرد:پیش بینی می شود میزان فروش و صادرات شرکت‌های دانش بنیان که به طور معمول در تیرماه هرسال انجام می شود حدود ۹ هزار میلیارد تومان باشد.

رویکرد اصلی ستاد نانو مسئله محور بوده است

اما مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با تاکید براینکه، رویکرد اصلی ستاد توسعه نانو در توسعه فناوری ها در طول ۸ سال گذشته چالش محور و مسئله محور بوده است، افزود:نگاه ما به توسعه فناوری و عرضه آن  بخصوص در بخش صنعت صرفا تنها تولید فناوری و توجه به مراکز علمی و دانشگاهی نبوده است، بلکه بیشتر تقاضا محور بوده است.

علی اصغر نجیمی در گفت و گو با ایرنا بیان کرد:در حال حاضر فعالیت های ستاد نانو حدود ۱۵ حوزه صنعتی فعال است و اکثر صنایع کشور در این حوزه ها فعالیت می کنند.

وی با اشاره به فعالیت حوزه نانو در حدود ۱۵ حوزه در کشور، افزود: همه حوزه ها برای ما یکسان نیستند و اولویت ما در رفع چالش های اساسی کشور در پنج حوزه بیشتر ارزبر و وابسته به فناوری های وارداتی متمرکز است.

نجیمی حوزه های آب و محیط زیست، انرژی و نفت، بهداشت و سلامت،  کشاورزی و ساختمان را ازجمله حوزه هایی نام برد که که مسائل و چالش های کلیدی کشور را در برگرفته و ستاد نانو تمرکز بیشتری روی آنها کرده است و فناوری نانو می تواند به لحاظ اقتصادی و جلوگیری از خروج ارز تاثیرگذاری بسیار بالایی در این حوزه ها داشته باشد.

وی گفت:البته درکنار این توجه به حوزه های کلیدی در کشور بحث شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر و اقدامات حمایتی برای نخبه پروری و رشد آنها نیز یکی دیگر از ماموریت های ویژه ستاد نانو فناوری است.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به فعالیت شرکت های نانویی در سایر حوزه هایی همچون صنایع نساجی، خودرو و حمل و نقل ریلی، هوایی، دریایی، لوازم خانگی، نانو مواد، تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی و همچنین صنایع پلیمری، تاکید کرد: التبه اولویت ستاد همان پنج حوزه اصلی آب و محیط زیست، انرژی و نفت، بهداشت و سلامت، ساختمان و کشاورزی است.

حوزه آب و محیط زیست

اما یکی از حوزه هایی کلیدی که کشورمان به لحاظ جغزافیایی از آن رنج می برد، کمبود آب و خشکسالی است و این معضل در طول دهه های اخیر به دلیل کاهش بارندگی ها مشکلات عدیده ای را از جمله خشکی سرزمینی، کمبود آب و شوری آب و مسائل زیست محیطی، مهاجرت از روستاها به شهرها بخصوص در مناطق مرکزی، جنوب و شرق کشور بدنبال داشته است.

حوزه ای که ستاد نانو با تمرکز بر آن و حمایت از فناوران توانسته است با استفاده از فناوری های بومی برای برخی مسائل موجود در این حوزه چاره اندیشی کند.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو در این خصوص با اشاره به مشکل خشکسالی بعنوان یک معضل ریشه ای در کشور و البته مصرف بی رویه آب در کشور بعنوان یکی دیگر از چالش های این حوزه می گوید: متاسفانه مسئله خشکسالی در کشور آلودگی آب را نیز بدنبال داشته است که یکی از آنها وجود آرسنیک یا فلزات سنگین در آب است که به دلیل اینکه طعم و بوی خاصی ندارد یکی از آلایندگی های خاموش محسوب می شود و در بسیاری از مناطق کشور این مشکل وجود دارد

نجیمی همچنین یکی دیگر از مشکلات آب در برخی از مناطق کشور را وجود نیترات، شوری آب و کدورت آب عنوان کرد و افزود: اینها همه می توانند به دلیل میکروبی کردن آب مشکلات متعددی برای سلامت مردم از جمله مشکلات گوارشی بدنبال داشته باشند.

 وی با اشاره به تمرکز ستاد نانو برای رفع معضل آرسنیک از آب گفت:موضوع اصلی استفاده از سیستم های جایگزین سیستم های گران قیمت اروپایی بود که در ایران استفاده می شود، برای مثال ما از نانوجاذب های آهن استفاده کردیم و خوشبختانه شرکت های نانویی در سال ۱۳۹۹ در ۹ شهر بزرگ کشور در استان های مختلف توانستند درمناقصات برنده شوند و با همکاری آبفا و معرفی فناوری های جدید کار آرسنیک زدایی از آب این مناطق را با موفقیت به پایان برسانند.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه، در نیترات زدایی از آب نیز چند پایلوت در کشور اجرا کردیم افزود: در حال حاضر آمادگی انجام کارهای بزرگ صنعتی وجود دارد و در بحث کدورت آب  میکروبی نیز در سال گذشته یکی از مهمترین فعالیت ما توسعه غشاهای نانو ساختارهای سرامیکی با قیمت های بسیار مناسب و طول عمر بسیار بالا بوده است و توانستیم دسترسی مردم به آب سالم را فراهم کنیم.

وی همچنین اظهارکرد:در حوزه آب شور نیز یک تکنولوژی داریم بنام تکنولوژی مکمل سیستم های RO و الکترودیالیز که در واقع مزیت الکترودیالیز نسبت به RO این است که پسماند بسیار کمتری دارد و دوست دار محیط زیست است.

نجیمی همچنین با اشاره به انجام پروژه از بین بردن شوری آب در دو شهر بوشهر و شوش در خوزستان افزود:در سیستم RO هنگامیکه آب را تصفیه می کنیم ۶۰ درصد آب تصفیه و ۴۰ درصد شورتر و حاوی املاح بیشتر دوباره به طبیعت باز می گردد و مشکلات بیشتری ایجاد می کند که ما با یک سیستم ترکیبی این پسماند را برای اینکه دوباره به طبعیت برنگردد بسیار کم کرده و خشک می کنیم.

وی همچنین گفت: ما برای یکی از تصفیه خانه ها که یک پسماند بسیار بالایی در شهر کاشان تولید می کرد نیز یک سیستم تصفیه پسماند اجرا کردیم، این کار ضمن اینکه مسئله شوری آب را حل کرد یک حجم بالایی آب برای صنایع کاشان نیز بدنبال داشت.

نجیمی با اشاره به کمبود آب در کشور و مصرف بی رویه آن و همچنین هدررفت آب فراوان در شبکه توزیع کشور اظهارکرد:رویکرد اصلی ما در ستاد نانو برای حفظ هرچه بیشتر ذخایر آبی که در قالب چندین کار در ستاد نانو برای بخش خانگی و صنعت در حال پیگیری است، بحث بازچرخانی آب و مصارف مجدد آن پس از تصفیه و همچنین استفاده از فناوری های جدید مانند سنسورها قابل استفاده در خطوط توزیع و مصرف و تشخیص نشتی شبکه های توزیع از طریق هوش مصنوعی است.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو همچنین گفت: سومین کاری که ستاد نانو در حوزه آب پیگیری کرده است مقوله شیرین سازی اقتصادی آب دریاست که این پروژه نیز در مناطق جنوبی کشور آغاز شده است.

وی در خصوص مزایای اقتصادی محصولات نانویی در حوزه آب تصریح کرد:پروژه آرسنیک زدایی از آب برای ۹ شهر کشور با یک ششم قیمت آلمانی ها انجام شد و در شیرین سازی آب نیز بسیار اقتصادی انجام شده است و اینها پروژه های کوچک بوده اند که ما در حال معرفی و صنعتی کردن این تکنولوژ ی ها هستیم که البته در بحث شیرین سازی استارت خوبی زده ایم. لذا هنگامی که در حوزه نانو محصولی بومی سازی می شود به لحاظ اقتصادی بسیار باارزش است.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو در خصوص تعداد محصولات و فناوری حوزه آب و محیط زیست بومی سازی شده  در کشور تصریح کرد:در حوزه آب ۱۷ فناوری پلتفرمی را توسعه د اده ایم  و ۲۵ محصول نیز بومی سازی شده است.

وی مسئله گوگردزدایی از سوخت بخصوص مازوت بعنوان یکی از مهمترین آلاینده های مهم آب و هوا را یکی از مهمترین اقدامات ستاد نانو در حوزه آلودگی هوا اعلام کرد و افزود: سرمایه گذار بخش خصوصی نیز برای انجام این پروژه جذب شده است.

نجیمی افزود:با استفاده از فناوری نانو کاتالیستی و نانوجاذب ها توانسته ایم با یک کار در اشل اقتصادی کوچک توانستیم گوگل موجود در مازوت را به زیر نیم درصد برسانیم، در حال حاضر حمایت بسیار خوبی هم از این پروژه از سوی بخش های مختلف شده است و تصو رمی کنیم امسال و دراوائل تابستان یکی از واحدهای صنعتی در این بخش راه اندازی شود و این معضل بزرگ زیست محیطی نیز با توسعه فناوری رفع شود.

وی همچنین محصولات بومی سازی شده همچون فیلترهای هوا، فیلترهای صنعتی برای خروجی کارخانه های عظیم آلاینده، سیستم های دستگاه های تصفیه هوا برای اماکن آلوده و سیستم های الکترودیالیز در برخی حوزه ها همچون پساب های صنایع نساجی و پساب کشتارگاه ها را از دیگر محصولات نانویی زیست محیطی نام برد و تاکید کرد: در واقع تفکر استراتژی ستاد نانو رفع اساسی مشکلات زیست محیطی با استفاده از فناوری های نانویی از منشاء است.

نجیمی همچنین استفاده از فناوری سبز در صنایعی که از آبکاری و سیستم های فسفاته کروماته استفاده و پسماندهای بسیارآلوده و سمی تولید می کنند را یکی دیگر از اقدامات ارزشمند نانویی ها ذک کرد و افزود: یکی از جاهایی که از چند سال قبل شناسایی کردیم شرکت های هستند که کارهای آبکاری و شرکت هایی که از سیستم های فسفاته کروماته برای رنگ بکار می برند که استفاده از اینها در دنیا بخصوص در اروپا از سال ۲۰۱۶ ممنوع شده است.

وی افزود:خوشبختانه این فناوری از سوی سه شرکت بخش خصوصی که این فناوری را صنعتی کردن و به بازار وارد کرده اند خیلی از سوی بخش صنعت بخصوص سازندگان لوازم خانگی مورد استقبال واقع شده چراکه خیلی فرایند تولید را ارزان سازی می کند و مشکلات زیست محیلی محصول را رفع می کند.

حوزه  بهداشت و سلامت 

اما یکی دیگر از حوزه هایی که ستاد نانو در آن پیشرفت های بسیار خوبی داشته است حوزه سلامت است و از جمله حوزه های اولویت دار این ستاد محسوب می شود و سال گذشته بدنبال کمبود انواع و اقسام لوازم بهداشتی مورد استفاده در حوزه کرونا در جهان، با تولید ماسک، مواد ضدعفونی کننده، انواع تجهیزات بهداشتی و درمانی و صادرات تولیدات خود به سایر کشورها ثابت کردند که از وزنه و اعتبار بسیار بالایی در دنیا برخوردارند. 

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو می گوید:در واقع حوزه سلامت به این دلیل که یکسری نیازهای کشور و بحث رفاه و بهبود و رفاه و زندگی مردم را شامل می شود، بصورت ویژه در آن ورود کرده ایم و درحال حاضر ایران با تولید ۵ نانو دارو جز کشورهای برتر فعال در این حوزه محسوب می شود و در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۰ نانو دارو دیگر وارد فاز تولید خواهد شد.

نجیمی ضمن تاکید بر سخت بودن مراحل ساخت دارو در دنیا به دلیل وجود پروتکل های بسیار دقیق و حساس پزشکی گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده  تا ۱۴۰۴ تعداد نانوداروهای ایرانی به ۳۰ خواهد رسید.

وی می گوید: ما در حوزه سلامت در درجه نخست تمرکز روی نانوداروها برای درمان داشته ایم تصریح کرد: نانو داروهای تولید شده مربوط به درمان انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان پانکراس و سالک و پیوند کلیه است که در قالب محصولات دارویی تجاری سازی و وارد بازار شده است.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به تولید ۵۲ محصول در حوزه سلامت از سوی فناوران ستاد نانو گفت:بخش دوم که در سال قبل روی آن تمرکز کرده ایم بومی سازی و تولید مکمل ها با اثربخشی بسیار بالا همچون مکمل های آهن، کلسیم، روی و حتی مکمل های حاوی عصاره وگیاهان دارویی مانند  عصاره زردچوبه و خارمریم است که چندین شرکت دانش بنیان نیز در این حوزه فعالیت و محصولات خود را به بازار عرضه می کنند و صادرات خوبی نیز داشته اند.

وی همچنین تصریح کرد: در حوزه تشخیص سرطان نیز سال ۱۳۹۸ یکی از شرکت های دانش بنیان محصول خوبی داشته است که تاییدیه وزارت بهداشت را نیز دریافت کرده است.

نجیمی همچنین یکی دیگر از حوزه های مربوط به سلامت که از محصولات متنوع وارداتی بسیاری نیز برخوردار است و ستاد نانو به ان ورود کرده است را محصولات آرایشی بهداشتی نام برد و گفت:درحال حاضر میزان واردات محصولات بهداشتی و آرایشی به کشور حدود ۳ میلیارد دلار است و به دلیل مصرف بالا یکی از حوزه های متمرکز ستاد نانو است و تاکنون در این بخش محصولاتی را نیز همچون مواد رنگی، مکمل های های مورد استفاده در این محصولات و محصولات ضد چروک نیز تولید شده است.

وی یکی دیگر از اولویت های ستاد نانو در حوزه سلامت را تولید فناوری های تشخیص بیماری و پیشگیرانه عنوان کرد و افزود: نانوسنسورها و فناوری های مکمل مانند فناوری های اطلاعات، علوم دیتا و هوش مصنوعی که در حوزه تشخیص و پیشگیری بسیار کاربردی است توسعه خواهد یافت.

حوزه نفت و انرژی

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو همچنین در ادامه یکی دیگر از حوزه های اولویت دار ستاد نانو که عملکرد مناسبی نیز این ستاد در آن داشته حوزه نفت و انرژی عنوان کرد و افزود: چالش های کشور در این بخش از جمله پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و شرکت های حفاری و تاسیسات سرچاهی بسیار زیاد است لذا تمرکز ما روی این حوزه ها است و ما در این حوزه یک رصد کامل فناوری داشته ایم.

وی افزود: بعنوان مثال چندین محصول شامل تجهیزات سرچاهی را طراحی و وارد بازار کرده ایم و در حوزه انرژی در بهبود راندمان ها در پالایشگاه ها و پتروشیمی فعالیت هایی داشته ایم، برای مثال ۸ سال پیش هرموقع بحث های چالشی کشور مطرح می شد به کاتالیست های مورد نیاز صنایع نفت و گاز و پتروشیمی مربوط بود که در حال حاضر دیگر این معضل را نمی بینیم به این دلیل است که تقریبا همه قسمت عمده نیاز ما به کاتالیست های حوزه نفت و انرژی به کمک فناوری های نانوکاتالیستی توسط شرکت های نانویی صنعتی رفع شده است.

نجیمی افزود:عمده این کاتالیست های پرمصرف توسط شرکت های دانش بنیان داخلی تامین می شود و در مجموع ۱۵۰ میلیون دلار گردش مالی و جلوگیری از خروج ارز از کشور به دنبال داشته است.

وی همچنین مشکل خوردگی و مستهلک شدن تجهیزات نفتی و همچنین ازدیاد برداشت را از جمله بخش های موفق شرکت های دانش بنیان نانویی عنوان کرد و تصریح کرد: د رحوزه انتقال نفت و گاز یک پکیج کامل محصول حدود ۳۰۰ محصول در این بخش برای استفاده حوزه نفت و انرژی کشور بومی سازی شده است، چراکه بحث خوردگی به شدت در این بخش وجود دارد و چندین شرکت دانش بنیان ما خط کامل پوشش لوله های نفت و گاز را تولید می کنند.

وی همچنین بحث سلول های خورشیدی یا انرژی تجدید پذیر را  یکی دیگر از حوزه هایی نام برد که شرکت های دانش بنیان نانویی فعالیت های بسیار خوبی در آن داشته اند.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو افزود: این حوزه یکی از نقاط تمرکز ستاد نانو است و ما روی نسل جدید این سلول ها شامل سلولهای خورشیدی نانوساختار، تیم هایی داریم که رقابت جهانی می کنند و شانه به شانه رقبای خارجی در حال رقابت با آنها هستند و محصول تولید می کنند و  زیرساخت تولید صنعتی این محصولات باید در کشور توسعه یابد.

وی همچنین گفت:در همین راستاد در حوزه ذخیره سازی انرژی و باطری ها بعنوان یکی از اصلی ترین حوزه های فناوری نیز ورود کرده ایم چراکه نسل باطری ها  شارژی از کاربردهای متنوعی از جمله خودروهای برقی، های لوازم الکترونیکی  و همچنین ذخیره سازی انرژی برخوردار است.

نجیمی گفت: شرکت ها ی دانش بنیان خوب و شرکت های صنعتی بعنوان سرمایه گذار وارد این حوزه شده اند و در سالهای آینده نتایج بسیار خوبی را شاهد خواهیم بود.

وی تاکید کرد: ستاد نانو قصد دارد اقدامات بلندمدتی را هدفگذاری، پیگیری و اجرا کند و برخلاف ساختارهای دولتی که بیشتر به دنبال کارهای کوتاه مدت ۳ یا ۴ ساله هستند ما اهداف بلند مدتی را در برخی حوزه ها از جمله سلولهای خورشیدی تعریف کرده ایم و بدنبال کارهای زیرساختی و عمیق هستیم.

حوزه ساختمان

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو همچنین یکی دیگر از حوزه های اولویت دار ستاد نانو را بخش ساختمان عنوان کرد و گفت: این حوزه که نیاز کشور است و با اثربخشی اقتصادی بسیار بالا محسوب می شود از درحوزه قوانین و مقررات به منظور وارد کردن فناوری های نانو به ساختمان از اهمیت ویژه ای برای ستاد نانو برخوردار است.

نجیمی افزود: ستاد نانو با سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی و همچنین سازمان نظام مهندسی کشور هماهنگی لازم به منظور وورد فناوری ها و محصولات نانویی ها به لیست بها برای استفاده این محصولات به منظور ایمن سازی، سبک سازی و همچنین مصرف انرژی پایین در ساختمان سازی را انجام داده است که البته محصولاتی نیز برای رفاه و زیبایی و تزئین ساختمان وجود دارد.

وی با اشاره به آمار محصولات برجسته ستاد نانو در حوزه ساختمان تصریح کرد:حدود ۱۲۰ محصول نانویی در این بخش وجود دارد که به دلیل سبک سازی و ایمن بخشی به ساخت و ساز بازار بسیار خوبی نیز داشته اند.

نجیمی افزود: بعنوان مثال تولید بتن های سبک، چسب سنگ مورد استفاده به جای ملات، تولید شیشه های لوزی برای ذخیره سازی انرژی محصولات ضد خوردگی و سایش  انواع رنگ های ساختمانی، ضد خودرگی و ضدآتش، رنگ های عایق حرارت، پلیمر ساختمان مثل کامپوزیت های ساختمان و کف پوش ها، لوله های مقاوم و اتصالات، شیرآلات و یراق که با پوشش های نویی مقاومت آنها بیشتر می شود تنها بخشی از این محصولات است.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو گفت:طبق برنامه جامع ستاد نانو تعداد محصولات نانویی ساختمان باید به ۲۵۰ محصول افزایش یابد.

حوزه کشاورزی

اما حوزه کشاورزی نیز از جمله حوزه هایی است که بحث امنیت غذایی یکی از مهمترین کارکردهای آن محسوب می شود و ستاد نانو بر همین اساس و همچنین تاکیدات رهبر معظم انقلاب تمرکز ویژه ای روی آن داشته است.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه، کارهایی انجام شده از سوی ستاد نانو در دو حوزه کاشت و برداشت محصول خلاصه می شود، افزود: برای مثال استفاده از کود و سموم گیاهی و آفت گریز های گیاهی که چندین شرکت دانش بنیان در آن فعالیت می کنند مربوط به مرحله کاشت است و مزایای استفاده از این محصولات کاهش قابل توجه  باقیمانده سموم در محصول نهایی کشاورزی است.

نجیمی افزود:بحث گلخانه های مدرن است و افزایش راندمان در تولید محصولات کشاورزی است و خوشبختانه توفیقات خوبی هم داشته ایم. تکنولوژی آب نانو یا آب حباب که در گلخانه ها استفاده می شود می تواند ضمن هوادهی به محصول راندمان تولید محصول را نیز افزایش داده و درکل باعث بهبود کاهش زمان رسیدن محصول و بهبود در وزن و کیفیت نهایی محصول می شود که در حال حاضر این محصول در چندین منطقه از کشور استفاده می شود.

وی یکی دیگر از معضلات حوزه کشاورزی در کشور را افزایش ضایعات دانست و گفت: متاسفانه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد محصولات کشاورزی در شبکه توزیع یا مرحله زمین تا بازار مصرف از بین می رود که شرکت های نانویی با راه اندازی فناوری های بسته بندی هوشمند میزان این ضایعات را کاهش داده اند.

نجیمی با بیان اینکه، بسته بندی های نانویی برای انواع محصولات از جمله مواد پروتئینی نیز استفاده می شود تصریح کرد:به دلیل افزایش طول عمر محصولات کشاورزی و پروتئینی از این بسته بندی برای صادرات میوه های گلخانه ای و حتی محصولات با عمر دو سه روز نیز  استفاده می شود.

وی گفت: تا پیش از بومی سازی فناوری بسته بندی نانویی واردات  این نوع بسته بندی از طریق ترکیه و کشورهای اروپایی شکل می گرفت در حالی که شرکت های نانویی درصادرات این محصول و ارز آوری به کشور نیز موفق عمل کرده اندو از بسته بندی ایرانی استقبال شده است.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه، ما در حوزه بسته بندی از جمله بسته بندی های پلیمری پیشرفت داشته ایم، گفت:به دلیل اینکه شرکت های خودمان این بسته بندی را طراحی و بومی سازی کرده اند لذا علاوه بر میوه جات و مواد پروتئینی برای محصولات مختلف حتی شیرینی جات قابل کاربرد است.

وی همچنین تولید مکمل های غذایی خوراکی برای دام و طیور و مواد آنتی باکتریال برای مرغذاری ها را از جمله محصولات حوزه نانو برای بخش دام و طیور عنوان کرد.

برچسب‌ها فناوری نانو خشکسالی نفت و انرژی صادرات غیر نفتی بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فناوری نانو خشکسالی نفت و انرژی فناوری نانو خشکسالی نفت و انرژی صادرات غیر نفتی بهداشت و سلامت اخبار کنکور ستاد توسعه فناوری نانو یکی دیگر از حوزه شرکت های دانش بنیان استفاده از فناوری دانش بنیان نانویی ستاد نانو در حوزه حوزه نفت و انرژی شرکت های نانویی شرکت دانش بنیان فناوری های نانو محصولات نانویی بهداشت و سلامت یکی از مهمترین استفاده می شود میلیارد تومان آب و محیط زیست تعداد محصولات محسوب می شود بومی سازی شده جمله حوزه حوزه کشاورزی محصولات نانو ستاد نانو حال حاضر بسیار خوبی بسیار بالا زیست محیطی بعنوان یکی حوزه سلامت حوزه آب انجام شده بعنوان یک حوزه نانو بسته بندی حوزه هایی سال گذشته داشته ایم داشته اند کمبود آب انجام شد مکمل ها شوری آب نام برد بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۷۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور طی سخنانی درباره آخرین اخبار پیرامون مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت ماه به‌صورت منسجم و هماهنگ با ۱۵ استان کشور شدت گرفته است.

* زمان برگزاری انتخابات

وی با اشاره به برگزاری مطلوب انتخابات در ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ عنوان کرد: عطف به ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هر داوطلبی باید یک‌پنجمِ آرای صحیح را کسب کند تا در مرحله اول منتخب آرای ملت برای حضور در مجلس شورای اسلامی باشد و بر این اساس و بر پایه شمارش آرای مأخوذه در انتخابات ۱۱ اسفند پارسال نظر به اینکه در ۲۲ حوزه انتخابی نامزدان نتوانستند حدنصاب آرای مأخوذه را کسب کنند، ۹۰ نفر از آنان برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی و بنا بر قانون در مرحله دوم به رقابت خواهند پرداخت.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برخی مناسبت‌ها از جمله عید فطر و برگزاری کنکور سراسری گفت: زمان برگزاری انتخابات مرحله دوم با هماهنگی وزارت کشور و شورای محترم نگهبان مشخص شد که بنا بر هماهنگی‌های انجام‌شده روز ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ به‌طور رسمی برای اخذ آرا از مردم اعلام شده است.

* حوزه‌های انتخاباتی مرحله دوم

اسلامی ۲۲ حوزه انتخابیه را برای مرحله دوم انتخابات مجلس به‌شرح زیر اعلام کرد: «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس»، «مشهد و کلات»، «بیرجند، درمیان، خوسف»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبدکاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» و «ملایر» که در ۱۵ استان کشور قرار دارند.

وی افزود: در مرحله نخست انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در ۱۱ اسفند برگزار شد با هماهنگی شورای نگهبان در چهار حوزه اخذ رأی به‌صورت الکترونیکی انجام شد. در مرحله دوم از شورای نگهبان درخواست شد که در حوزه‌های انتخابی که بیش از یک نماینده از آن حوزه برای مرحله دوم باقی مانده‌اند و دارای تعدد کرسی است؛ انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: با موافقت شورای نگهبان و براساس این شاخص شاهد برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ماه جاری در تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به‌صورت الکترونیکی خواهیم بود. لازم به ذکر است در دو حوزه آبادان و ملایر در مرحله اول نیز انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شد.

اسلامی تصریح کرد: با روند موفق انتخابات الکترونیک می‌توان این انتظار را داشت که انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده نیز به‌صورت الکترونیکی در کشور برگزار شود.

* در شعب الکترونیکی تعرفه دستی وجود ندارد

وی در ادامه در رابطه با شعب دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از آنجا که تعیین شعب براساس قانون به‌عهده هیئت‌های اجرایی است، طبق مکاتباتی که در این مورد با هیئت‌های اجرایی و فرمانداران انجام شده است، هیئت‌های اجرایی به این نظر رسیدند که در برخی از حوزه‌ها شاهد کاهش شعب اخذ رأی باشیم که در مجموع کمتر از دو هزار شعبه نسبت به دور قبل از شعب انتخاباتی کاسته شد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: براین‌اساس ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۵ استان و ۲۲ حوزه انتخابیه وجود خواهند داشت. لازم به ذکر است کاهش شعب اخذ رأی در تمامی انتخابات گذشته که شاهد دور دوم بودند، معمول بوده است.

اسلامی تصریح کرد: در شعبی که انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود رأی‌گیری با تعرفه دستی انجام نخواهد شد و صندوق الکترونیکی در حکم تعرفه خواهد بود، با وجود این، در راستای پیش‌بینی موارد غیرمترقبه تعرفه‌های دستی در تمامی شعب از جمله شعب اخذ رأی الکترونیکی بارگذاری می‌شوند، همچنین ارسال ملزومات شعب تا پایان هفته جاری به اتمام خواهد رسید.

* زمان برگزاری انتخابات

وی تصریح کرد: بر اساس قانون، مرحله اول و دوم انتخابات تفاوتی در ساعات برگزاری ندارد. اخذ رأی رأس ساعت ۸ صبح روز جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و به‌مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داشت. زمان اخذ رأی با تشخیص ستاد انتخابات و وزیر محترم کشور قابل تمدید است که در این صورت توسط ستاد انتخابات کشور اطلاع‌رسانی خواهد شد.

* چهار مؤلفه راهبردی انتخابات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال ۱۴۰۲ درباره چهار مؤلفه راهبردی انتخابات (امنیت ـ رقابت ـ سلامت و مشارکت) عنوان کرد: هم ستاد انتخابات و هم وزارت کشور به‌طورکلی یک برنامه‌ریزی اصولی در تحقق این چهار راهبرد داشته‌اند و باید عنوان کرد مجموعه ارکان کشور در تحقق این چهار راهبرد به وزارت کشور کمک کردند. وزارت کشور به‌عنوان متولی و برگزارکننده انتخابات توانست در تمامی شاخص‌های چهارگانه کارنامه مطلوبی را به‌جای بگذارد.

اسلامی افزود: در بحث امنیت رسانه‌های داخلی و بین‌المللی شاهد بودند که هیچ‌گونه چالش امنیتی را در دور اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شاهد نبودیم، این امر نشان‌دهنده همکاری مجموعه ارکان امنیتی کل کشور با وزارت کشور بود.

وی گفت: ناظران شورای نگهبان صحت انتخابات را در حوزه‌های مختلف مورد تأیید قرار دادند و روند بسیار سالم و سلامت انتخابات مورد تأیید قرار گرفت. در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیش از ۷۰ درصد داوطلبان توسط شورای محترم نگهبان تأیید شدند که توانست فضای رقابتی را برای حضور تمامی گروه‌ها و سلایق سیاسی پدید آورد، این امر در خروجی انتخابات یعنی نمایندگان منتخب مردم نیز قابل مشاهده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور ابراز کرد: در مورد مشارکت هم می‌توان عنوان کرد با توجه به حضور بیش از ۲۵ میلیون نفر از واجدین شرایط که رقمی بیش از مشارکت‌کنندگان سال ۱۳۹۸ بود نمره قابل‌قبولی را باید برای مؤلفه مشارکت در انتخابات مرحله اول در سراسر کشور در نظر گرفت، بنابراین ما شاهد بودیم با توفیق الهی هر چهار مؤلفه تحقق یافته است و امیدواریم که در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز این مؤلفه‌ها محقق شوند.

* اعلام نتایج انتخابات

اسلامی با اشاره به تجربه مرحله اول انتخابات در حوزه‌های انتخاباتی الکترونیکی اظهار کرد: حدود یک‌ساعت پس از اتمام رأی‌گیری ما قادر به اعلام نتایج خواهیم بود. در تهران نیز با توجه به رقابت ۳۲ نامزد، انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و خروجی صندوق‌های الکترونیکی سریع خواهد بود. خروجی این صندوق‌ها در اختیار نماینده فرماندار و نماینده هیئت نظارت (تأیید ناظر و مجری) قرار می‌گیرد و وارد دستگاه احراز می‌شود و پس از آن داده‌های دستگاه در ستاد انتخابات کشور قابل رؤیت است، ازاین‌رو فرآیند‌های انتخابات و اخذ رأی طولانی نخواهد بود.

وی گفت: قابل پیش‌بینی است که تا ابتدای روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه پس از پایان اخذ رأی‌گیری، نتایج انتخابات مرحله دوم مجلس در ۱۵ استان با تایید هیئت نظارت برسد و به‌طور رسمی اعلام شود.

* تبلیغات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: نامزدان باید توجه داشته باشند که در این مرحله نیز شامل قوانین تبلیغات انتخاباتی خواهند بود.

اسلامی افزود: بر این اساس مانند مرحله پیشین سامانه شفافیت برقرار است و منابع دریافتی و هزینه‌های نامزدان باید در سامانه ثبت شوند، بر همین اساس پیامک‌هایی از ستاد انتخابات کشور برای ۹۰ نامزد انتخاباتی دور دوم ارسال شده است، همچنین بر اساس مذاکراتی که با صداوسیما انجام شده است مناظره‌های انتخاباتی در استان‌های مختلف پوشش داده می‌شود.

وی تصریح کرد: بازه تبلیغات از ساعت صفر بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و تا ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

* واجدین شرایط

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در مورد واجدین شرایط شرکت در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: واجدین شرایطی که در حوزه انتخاباتی که به مرحله دوم کشیده شده است؛ اگر در مرحله اول انتخابات شرکت کرده باشند فقط می‌توانند در همان حوزه رأی دهند، اما افرادی که در مرحله اول انتخابات رأی نداده‌اند می‌توانند در هر کدام از حوزه‌های ۲۲ گانه شرکت کنند.

اسلامی افزود: بازه سنی برای شرکت در انتخابات ۱۸ سال است و بنابراین افراد متولد پیش از ۱۳۸۵/۲/۲۱ می‌توانند در انتخابات روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه شرکت کنند.

وی همچنین گفت: تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه‌ای رأی داده‌اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم‌های موجود در شعب اخذ رأی انجام می‌گیرد.

* اجلاسیه‌های مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اجرای دقیق زمان‌بندی مراحل مختلف انتخابات، اضافه کرد: وزارت کشور اهتمام ویژه دارد تا ان‌شاءالله ملت شریف ایران اسلامی شاهد برگزاری اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز اول خردادماه و برگزاری اجلاسیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز هفتم خرداد ماه امسال باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • ‌وزارت کشور بر افزایش مشارکت دور دوم انتخابات‌ تاکید دارد
  • اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور