Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@13:00:31 GMT

چرا تقاضای کالاهای ایرانی در عراق کم است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۳۹۴۳۷

چرا تقاضای کالاهای ایرانی در عراق کم است؟

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره چرایی کاهش آمار صادراتی ایران به عراق در دو ماهه ابتدایی سال جاری توضیح داد.

به گزارش پول نیوز، اساس آمارهایی که از وضعیت تجاری کشور در دو ماه نخست سال ۱۴۰۰ منتشر شده، با توجه به کاهش نسبی محدودیت‌های کرونا نسبت به مدت مشابه سال قبل، آمارها چه در حوزه صادرات و واردات و چه در حوزه تجارت مشترک با شرکای اصلی افزایش جدی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که میزان صادرات ایران به کشورهایی مانند چین و امارات متحده عربی افزایشی قابل توجه را نشان می‌دهد اما صادرات به عراق به عنوان دومین مقصد عمده صادراتی محصولات ایرانی ۱۳ درصد کاهش یافته و چرایی این موضوع سوالات فراوانی به وجود آورده است.

علی شریعتی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و صادرکننده فعال در بازار عراق معتقد است که آمار به ثبت رسیده به نظر موقتی خواهد بود و لااقل فعلا در این زمینه هیچ نگرانی وجود ندارد.

وی درباره چرایی کاهش صادرات ایران در دو ماهه ابتدایی امسال به عراق گفت: در دو ماهه ابتدایی امسال ما در عراق با دو موضوع مهم مواجه بودیم. از سویی فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در عراق اهمیت فراوانی دارد و به جز در موارد ضرور، عملا اقتصاد ایران در ماه مبارک در بسیاری از بخش‌ها با حداقل ظرفیت کار می‌کند و همین موضوع تقاضا برای کالا و محصولات جدید را کاهش می‌دهد.

 شریعتی ادامه داد: در کنار آن هرچند بحث مسدود بودن مرزهای مشترک که در سال گذشته با آن رو به رو بودیم امسال کاهش یافته اما در عراق همچنان محدودیت‌هایی برای مدیریت کرونا اجرایی می‌شود که این موضوع نیز بر کاهش تقاضا برای کالاهای صادراتی نقش دارد.

   

به گفته عضو اتاق بازرگانی ایران، با کمتر شدن محدودیت‌های کرونایی و عبور از ماه رمضان، کاهش آمار صادراتی ایران جبران خواهد شد و در این زمینه نگرانی وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آغاز مذاکرات هسته‌ای و تغییر در دولت آمریکا، در حوزه تجارت منطقه‌ای برای ایران گشایشی به وجود آورده است؟ بیان کرد: شرایطی که امروز با آن مواجه هستیم قطعا نسبت به سال قبل بهتر است و لااقل امکان مذاکره با شرکت‌های خارجی افزایش یافته است اما در تجارت آنچه که اهمیت دارد، تصمیم قطعی و بهبود واقعی شرایط است. یعنی تا تحریم‌ها کنار نروند یا اف ای تی اف اجرایی نشود، نمی‌توان از کنار رفتن موانع سخن گفت.

شریعتی خاطرنشان کرد: ما از سویی تجربه دوره برجام را داریم و از سوی دیگر با محدودیت‌های سال‌های اخیر مواجه شده‌ایم. از این رو به نظر می‌رسد تا زمانی که تغییر در مرحله عمل و به شکل قطعی رخ ندهد همین روال ادامه خواهد داشت؛ هرچند فضای روانی مثبت شده و نسبت به قبل امید به بهبود شرایط افزایش یافته است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ایران عراق کالا پول نیوز کشور دو ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۹۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟

یک عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به کاهش نرخ ارز در بازار غیررسمی، گفت: ریزش نرخ ارز همچنان ادامه‌دار خواهد بود و حتی احتمال می‌رود که به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگردد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «رامین پولادرگ» عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند فعلی بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن اظهار کرد: افزایش چند روز اخیر نرخ ارز صرفاً متاثر از وقایع سیاسی بود و هیچ علت اقتصادی در وقوع آن نقش نداشت. در حال حاضر قیمت دلار در بازار غیر رسمی رو به کاهش است.


این عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: با توجه به کاهش تنش‌های سیاسی و همچنین با در نظر گرفتن این احتمال که دیگر هیچ اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد، انتظار می‌رود که کاهش نرخ ارز همچنان ادامه داشته باشد و حتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم برگردد. در حال حاضر شرایط فعلی بازار این گزاره را به شدت محتمل کرده است.


وی همچنین درباره مدیریت بانک مرکزی در حوزه ارز گفت: عملکرد این نهاد از همه جهات مثبت و قابل قبول است، زیرا جهش یکباره نرخ ارز در بازار غیررسمی درست در شرایطی رخ داد که کنترل آن کاری بسیار سخت محسوب می‌شد. در طول ادوار گذشته هر زمانی که تنش‌های سیاسی فروکش می‌کرد، روند کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی با سرعت آهسته‌ای انجام و یا در محدوده بالایی متوقف می‌شد، اما اکنون این موضوع تکرار نشده و ریزش قیمت دلار در بازار غیررسمی همچنان ادامه دار است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار ارز ، قیمت ارز ، نرخ ارز ، بازار غیررسمی ارز ، بانک مرکزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9j

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟