Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت آستان مقدس امام خمینی(ره) تاکید کرد: نباید «جمهوریت» لطمه بخورد و به همان اندازه که اسلام برای ما مقدس است، جمهوریت هم رکن بزرگی برای حکومت اسلامی است؛ لذا باید به این هم توجه داشت و البته این را هم بدانیم که اگر «جمهور» برود اسلام هم لطمه می‌بیند و حکومت اسلامی هم باقی نمی‌ماند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از جماران، سید حسن خمینی شب گذشته در دیدار با وزیر آموزش و پرورش گفت: حادثه نیمه خرداد یک حادثه بسیار بزرگ است و خیلی باید مراقب باشیم که به فراموشی سپرده نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت آن این است که ۱۵ خرداد عنصر جدیدی را وارد مبارزات مردم ایران کرده که این عنصر نهایتا نهضت را به پیروزی رسانده است. تا قبل از آن نهضت‌های ایران یا ملی، یعنی ضد استعمار، و یا آزادی خواهانه، یعنی ضد استبداد، بوده است.

یادگار امام تصریح کرد: جریان ملی شدن نفت یک جریان ملی البته بسیار مورد قبول و در زمان خودش یک جریان بسیار ارزشمند بوده است. به خصوص مقطعی که همه با هم و همدوش بودند. جریان مشروطه نیز یک جریان ضد استبداد است و مقابل یک سلطنت استبدادی شکل گرفته است. ولی از نیمه خرداد عنصر جدیدی وارد فضای سیاسی کشور و مبارزات شده و آن «دین» است.


۱۵ خرداد نقطه بسیار مهمی است؛ سرآغاز نوع جدیدی از مبارزه است


وی با اشاره به اینکه این امر باعث شده که قاطبه مردم و حتی روستا‌ها و شهر‌ها به هم پیوند بخورند، افزود: اسلام و به خصوص اهل بیت (ع) باعث شدند که آزادی خواهان، مبارزین با استعمار و استقلال طلبان همه با هم حول شمعی گرد بیایند که تفرق‌های قبلی کنار برود. به همین جهت ۱۵ خرداد نقطه بسیار مهمی است. سرآغاز نوع جدیدی از مبارزه است که تا قبل از او در ایران نیست. قبل از او مسلمانان داخل مبارزه بوده اند، ولی محور «دین» و «مرجعیت» نبوده است.

سیدحسن خمینی یادآور شد: بعد هم در پیروزی انقلاب این امر با اندیشه بلندی که از امام سراغ داریم، در قالب «جمهوری اسلامی» به ثمر رسیده است. معنای آن آوردن عنصری به نام «رأی مردم» و دخالت دادن آن در «مشروعیت حکومت» در «فقه اسلامی» است. یعنی پیوند دادن «دینداری» با «مردم» و اینکه حکومت باید از ریشه‌های عمیق مردم برآید.


خیلی‌ها می‌خواستند انتقام خودشان را از جمهوریت بگیرند


وی اظهار داشت: من جا دارد تقدیر کنم و عرض ارادت کنم خدمت رهبر معظم انقلاب که در سالگرد ارتحال امام این مسأله را خوب توضیح دادند؛ چرا که شاهد بودیم خیلی‌ها می‌خواستند در این آب گل آلود مسائل سیاسی انتقام خودشان را از جمهوریت بگیرند و فراموش کرده بودند که میراث بزرگ امام «جمهوری اسلامی» است و باید با حفظ احترام و تکریمی که رهبر معظم انقلاب نسبت به بحث جمهوریت داشتند و تأکیدی که روی این مسأله کردند به هوش باشیم در مقام عمل هم کسانی نباشند که این را لطمه بزنند.

یادگار امام تأکید کرد: در حوزه نظری نیز نباید «جمهوریت» لطمه بخورد و به همان اندازه که اسلام برای ما مقدس است، جمهوریت هم رکن بزرگی برای حکومت اسلامی است؛ لذا باید به این هم توجه داشت و البته این را هم بدانیم که اگر «جمهور» برود اسلام هم لطمه می‌بیند و حکومت اسلامی هم باقی نمی‌ماند؛ لذا تنبه روز گذشته ایشان امر بسیار مبارکی بود و جای تکریم دارد.

وی گفت: اندیشه بلندی که انقلاب را پدید آورد تقارن چهار مسأله مهم استقلال، آزادی، جمهوری و اسلامی است. این را باید از دانش آموزان دریغ نکرد و همه باید این را بگوییم و چه بهتر در از محیط دانش آموزی؟! چه کسی برای بیانش بهتر از معلم ها؟!

سیدحسن خمینی یادآور شد: ما در تاریخ مملکت خودمان کم از استعمار لطمه نخورده ایم. واقعیت این است که از اواسط دوره قاجار و البته از اواسط دوره صفوی به نوع دیگری، پای استعمارگران به ایران باز شده است. اواخر دوره قاجار که دیگر اساسا تقدیر امور ما به دست خارجی‌ها بوده است. من جای دیگر هم عرض کرده ام یکی از نقاط تاریک مشروطه ما شکل گیری او در سفارت انگلیس است. از نظر تاریخی هیچ امر شیرینی نیست ولو اینکه اهداف سردمداران او اهداف بلندی بوده است.

وی افزود: برای ضدیت با روسیه به سراغ آلمان و بعد آمریکا رفتند، غافل از اینکه به خودمان باور داشته باشیم و روی پای خودمان بایستیم. چیزی که امروز تحت عنوان «استقلال» از آن یاد می‌کنیم، یعنی «نفی استعمار» و این چیزی است که از خواسته‌های تاریخی مردم ایران است و به تعبیر مرحوم مدرس -که در کلام دکتر مصدق هم بوده- «موازنه منفی» است. ما نمی‌خواهیم به کسی تن بدهیم و زیر بار کسی برویم.


مردم تصمیم گیر هستند


یادگار امام اظهار داشت: دومین آرمان ما «آزادی» است. آزادی به معنای استقلال در مقیاس فردی است، کما اینکه استقلال به معنای آزادی در مقیاس ملی است. آزادی هم تقابل با استبداد و آن هم آرمان ملت ایران است. آن هم استبداد وحشتناک سلطنتی قاجار و بعد در دوره پهلوی و اینکه انقلاب اسلامی میخ تابوت را بر تفکر سلطنتی بر این کشور زده است. خود این یکی از دستاورد‌های بزرگ انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: رکن سوم «جمهوری» است که مردم تصمیم گیر هستند. البته وقتی می‌گوییم مردم به معنای اکثریت است، چون همه که نمی‌توانند با هم همراه باشند. اکثریت به مکانیزم‌های پذیرفته شده جهانی تن می‌دهند و مسیر را پیش می‌برند. اینکه امام بلافاصله بعد از پیروزی اصل رفراندوم را مطرح کردند.


هر جا مردم بوده اند مشکلات حل شده است


سید حسن خمینی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیر خود نکته خیلی خوبی داشتند؛ واقعا هر جا مردم بوده اند مشکلات حل شده و هر جا همدلی نکرده اند مشکلات روی هم جمع شده است. نیت مسئولین هرقدر هم خوب بوده هیچ فایده‌ای نکرده اگر مردم همراهی نکردند. همانطور که فیلمی از سخنان امام در دوران دفاع مقدس پخش می‌شود که اگر مردم نبودند شما نمی‌توانستید دفاع مقدس را اداره کنید؛ و این جمله را می‌توان اینگونه ادامه داد که نمی‌توانستند صلح و رفاه را اداره کنند، نمی‌توانند اقتصاد را اداره کنند و... و تا وقتی همراهی آن‌ها نباشد هیچ نتیجه‌ای نمی‌گیرند.


در دام کسانی نیفتیم که می‌خواهند دین را از عرصه زندگی فردی یا جمعی انسان‌ها خارج کنند


وی افزود: البته رکن چهارم هم اسلام، دینداری، اخلاقمداری و شریعت محوری است. باید مراقب باشیم در دام کسانی نیفتیم که احیانا می‌خواهند دین را از عرصه زندگی فردی یا جمعی انسان‌ها خارج کنند و لذا چه جایگاهی بهتر، مهم تر، آموزنده‌تر و عمیق‌تر در تأثیر از آموزش و پرورش برای اینکه این چهارگانه بزرگ انقلاب را هم از حیث عملی و هم از حیث عملی همیشه در اذهان تکرار کند؟!

یادگار امام با بیان اینکه سامانه شاد و مجموعه فضا‌های مجازی آموزشی فرصتی برای تمرین همزیستی هم هست، ادامه داد: این فضا‌ها می‌تواند امکانی باشد تا ما حرف همدیگر را بشنویم، بتوانیم با یکدیگر گفتگو کنیم و هر کاری می‌کنیم مجبور باشیم افراد را قانع کنیم. این یک نعمت بزرگ خدایی است و خیلی‌ها توجه ندارند که مقوله اقناع سازی یکی از عوامل سلامت و بالا رفتن سلامت جامعه است؛ من نمی‌توانم هر کاری شما می‌کنید را بپذیرم بدون اینکه علل آن را بدانم.


«مسئول» یعنی کسی که مورد سؤال واقع می‌شود


وی تأکید کرد: «مسئول» یعنی کسی که مورد سؤال واقع می‌شود. بعضا مسئولین ما می‌گویند مسئول یعنی کسی که کار دستش هست. مسئول یعنی کسی که بشود از او سؤال کرد که چرا این کار را کرده ای. به تعبیر عامیانه مسئول نوکر مردم است و باید بشود از نوکر بازخواست کرد. تحقق این مسأله را عنصری مثل سامانه شاد و بستری مثل فضای مجازی خیلی بهتر می‌تواند فراهم کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سید حسن خمینی ارتحال امام جمهوریت حکومت اسلامی یادگار امام یعنی کسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۱۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز

ایسنا/فارس آیین نکوداشت اصغر دادبه، چهره ماندگار فلسفه و عرفان و حافظ شناس شهری کشورمان، اصغر دادبه امروز، ۸ اردیبهشت‌ماه در مدیریت منطقه جنوب کشور(شیراز) برگزار شد.

در این آیین که به پاس خدمات علمی و فرهنگی این استاد فلسفه و عرفان در سالن فرهنگ مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برگزار شد، اصغر دادبه در بیان مفهوم رندی حافظ اظهار کرد: حافظ رندی را به عنوان یک مکتب مستقل پیشه کرده است.

وی بیان کرد: اگر قرار بود رندی همان معنایی را داشته باشد که در اشعار عطار و سنایی وجود دارد، حافظ باید در ۱۲ غزلی که صرفأ عرفانی بود، لفظ رندی بیاورد.

این حافظ شناس کشورمان ادامه داد: غزل‌های حافظ را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد که دو دسته اقلیت و یک دسته از اکثریت‌ها می‌شوند، آن اقلیت‌ها گاهی یکی دو غزل عاشقانه است و بیش از ۱۰ غزل کاملاً جمله‌های عرفانی است که قابل انکار است. نیست.

نویسنده کتاب «حافظ، زندگی و اندیشه» با طرح این پرسش که چرا با وجود این عطار و سنایی پیش از حیات حافظ زیسته‌اند اما رندی با نام حافظ گره خورده است، گفت: در جهان‌بینی حافظ دو روش‌شناسی وجود دارد که از زیبایی‌های طبیعی و شنیداری شروع می‌شود و در نتیجه نظربازی سرمنزل به تزکیه باطن می‌رسد.

مجید اسکندری، پژوهشگر ادبی و استاد دانشگاه، تفاوت کلامی اصغر دادبه را قابل تعظیم و تکریم توصیف کرد و افزود: دادبه نه تنها شعر حافظ را ارائه کرده است، بلکه با حافظ زیسته است. شیوه مناسب استاد دادبه در کلام و بیان مسئله مهمی است که خواص و عوام بر این نکته منبع دارند.

اصغر دادبه (زاده ۱۸ اسفند ۱۳۲۵ در یزد)، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، همچنین مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است.

دادبه در سال ۱۳۸۱، در دومین همایش چهره‌های ماندگار، به‌عنوان چهره ماندگار در ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی معرفی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همایش تجلیل و تکریم شوراهای اسلامی شهرستان قشم
  • قابی‌زیبا از رهبرانقلاب درتجمع ضدصهیونیستی در کانادا
  • اقدامات خوب رسانه و هوشیاری مانع از تحقق اهداف دشمن می‌شود
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • آیا می شناسیدش؟
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان+تصاویر
  • توصیفات مجمع روحانیون مبارز از عروس ارشد امام (ره) /تسلیت به سیدحسین خمینی و خواهرش
  • دشمن همواره در تلاش است نام خلیج فارس را تغییر دهد
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد