Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@13:49:13 GMT

اگر این نشانه ها را دارید امگا3 بدنتان کم است

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۴۴۷۲۰

به گزارش جام جم آنلاین، در این مطلب قصد داریم عوارض کمبود امگا 3 را بررسی کنیم.

احتمال ابتلا به بیماری‌ های التهابی

آرتریت روماتوئید از جمله بیماری‌ های التهابی است که با کمبود اسیدهای چرب امگا 3 علائم آن وخیم‌تر می‌شود.

سفتی صبحگاهی مفاصل و التهاب آن‌ها همراه با درد از جمله علائم بیماران است که با مصرف اسیدهای چرب ضروری به طور مؤثری کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبتلایان به بیماری‌های التهابی هر روز باید به رژیم غذایی‌شان اسیدهای چرب امگا 3 را از طریق منابع طبیعی اضافه کنند.

بیماری‌ های قلبی

مطالعه دانشکده سلامت عمومی دانشگاه هاروارد که در ژورنال PLOS منتشر شد نشان می‌دهد 40 درصد مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی با بالا بودن کلسترول LDL ارتباط دارد.

افزون بر بالا بودن میزان اسیدهای چرب ترانس و پایین بودن اسیدهای غیراشباع، کمبود امگا 3 نیز از عوامل کاهش طول عمر به شمار می‌آید.

زایمان زودرس

گرچه علل افزایش میزان زایمان زودرس هنوز دقیقاً معلوم نیست اما عواملی مانند سن مادر، مصرف دخانیات، استرس، و سطوح پایین امگا ۳ در این رابطه مطرح هستند.

این نوع چربی‌ها در رشد حقیقی جنین در دوران بارداری مفیدند و منجر به عملکرد صحیح سلول می‌شوند. چربی‌های مطرح شده در کنار ویتامین دی و کلسیم برای یک بارداری سالم ضروری هستند.

اختلال کم توجهی – بیش فعالی در کودکان

از سه اسید چرب تشکیل‌دهنده خانواده امگا 3 یعنی آلفالینولنیک اسید (ALA)، ایکوساپنتائنوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA)، اسید چرب DHA یک ترکیب ضروری برای مغز است. 60 درصد مغز انسان از این اسید چرب تشکیل شده است.

اگر میزان این اسید چرب در رژیم غذایی ناکافی باشد میزان غلاف میلین ـ پوشش سلول‌های عصبی و سلول‌های مغزی ـ کاهش خواهد یافت.

مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که دچار ناتوانی‌های خاصی در یادگیری مثل اختلال کم‌توجهی ـ بیش‌فعالی هستند بهتر است از وجود اسیدهای چرب امگا 3 کافی در رژیم غذایی خود مطمئن شوند.

ضعف تمرکز

اگر مقدار زیادی ماهی چرب نخورید یا مکمل امگا 3 دریافت نکنید، احتمال اینکه دچار ضعف در تمرکز بشوید بالا می رود.

بسیاری از افراد بعد از اینکه از میزان دریافت روزانه امگا 3 خود مطمئن می شوند، پیشرفت قابل توجهی در سطح تمرکز خود تجربه می کنند.

افسردگی

محققان پی برده‌اند افزایش مصرف ماهی می‌تواند کاهش نرخ افسردگی را در پی داشته باشد. در کشورهایی که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 آن‌ها پایین است نرخ افسردگی 60 درصد بیشتر از کشورهایی است که مصرف امگا 3 بالاتری دارند. امگا 3 از ترکیبات اصلی هورمون سروتونین است که در بهبود روحیه نقش دارد.

بی خوابی

یک تحقیق در دانشگاه آکسفورد نشان داد، افرادی که سطح بالای امگا 3 دارند خواب با کیفیت تری را تجربه می کنند. با این حال من همیشه به افراد توصیه می کنم، مکمل امگا 3 خود را صبح ها استفاده کنند نه شب ها. چون خوردن امگا 3 نزدیک به ساعت خواب می تواند شما را بیدار نگه دارد.

درد مفاصل

اسید چرب های امگا 3 که در روغن ماهی وجود دارد از عوامل قدرتمند کاهش التهاب هستند، به همین دلیل امگا 3 برای افرادی که مشکل درد مفاصل دارند بسیار با اهمیت است. دریافت امگا 3 به اندازه کافی می تواند فرآیند از بین رفتن بافت و مفاصل را متوقف کند.

خستگی

مرتب احساس خستگی داشتن می تواند دلایل بسیاری داشته باشد. اما شکی نیست که کمبود امگا 3 یکی از این عوامل است.

بر اساس تحقیقات دانشکده پزشکی مریلند، خستگی یکی از نشانه های شایع کمبود اساسی امگا 3 است. بنابراین تقویت برنامه غذایی خود با روغن های چرب می تواند به افزایش سطح انرژی تان کمک کند.

خشکی پوست

یکی از رازهای داشتن پوستی سالم و هیدراته، چربی های امگا 3 هستند که به صورت طبیعی در ساختار دیواره سلول ها پیدا می شود. هرچه کمبود امگا 3 بیشتر باشد، خشکی پوست نیز شدیدتر خواهد بود. امگا 3 همچنین به پوست کمک می کند مواد مغذی سالم را جذب کند و مواد اضافی که مضر هستند را خارج کند، در نتیجه پوستی با ظاهری سالم و درخشان خواهید داشت.

موی بی جان

همان امگا 3 که در سلول های پوستتان پیدا می شود، در فولیکول های مو نیز وجود دارد. وجود امگا 3 در فولیکول مو آن را تبدیل به ماده مغذی بسیار مهمی برای درخشندگی مو کرده است. چربی های امگا 3 مو را تغذیه می کنند، ضخامت مو را حمایت می کنند و همچنین التهاب پوست کف سر را کاهش می دهند (التهاب پوست کفِ سر باعث ریزش مو می شود).

ناخن های شکننده

ناخن های نرم، پوسته پوسته شده و شکننده همگی نشانه های خارجی هستند که می گویند چیزی در بدنتان درست کار نمی کند.

این مشکل می تواند کمبود امگا 3 باشد. بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که امگا 3 موجود در منابع حیوانی مانند روغن ماهی بسیار ساده تر از منابع گیاهی جذب بدن می شوند. بنابراین وارد کردن ماهی های چرب به برنامه غذایی می تواند یکی از بهترین راهکارها باشد.

منبع: الو دکتر

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: امگا ۳ آرتریت روماتوئید بیماری های قلبی اسیدهای چرب امگا 3 کمبود امگا 3 اسید چرب سلول ها چربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۴۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟

درد قفسه سینه حالت و نشانه بیمار گونه‌ای است که علامت برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.در مطلب پیشرو شما با علل مختلف درد قفسه سینه آشنا می‌شوید.

به گزارش فارس، نفس نفس زنان و به سختی در حالی که دو دستش را روی سینه گذاشته و چهره‌اش حالت درد به خود گرفته فریاد می‌زند«آی قلبم!» هرچند که درد قفسه سینه در بیشتر موارد نشانه‌ مشکلی جدی نیست، اما در هر صورت باید با پزشک مشورت کنیم. اگر شک کنیم که دچار حمله قلبی شده‌ایم، باید فوراً کمک پزشکی دریافت کنیم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید بلافاصله با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیریم شامل موارد زیر است:

اگر درد ناگهانی قفسه سینه‌ای داشته باشیم که به بازوها، پشت، گردن یا فک گسترش می‌یابد.

باعث احساس فشار یا سنگینی در قفسه سینه شود.

با تنگی نفس، تعریق و احساس ناخوشی همراه باشد.

بیش از 15 دقیقه طول بکشد.

می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که دچار حمله قلبی شده و نیاز به درمان فوری در بیمارستان داریم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید به پزشک مراجعه کنیم

درد قفسه سینه متناوب باشد (گاهی می‌آید و می‌رود)

درد قفسه سینه به‌ سرعت از بین می‌رود، اما همچنان باعث نگرانی ما شده است.

برای اطمینان از اینکه این درد مسئله‌ای جدی نیست، مشورت با پزشک بسیار مهم است.
 
علل شایع درد قفسه سینه

درد قفسه سینه دلایل مختلفی دارد. دسته اول علل با منشأ قلبی یا ریوی که تهدیدکننده زندگی هستند. 

دسته دوم درد قفسه سینه که علت آنها مشکلات قلبی یا ریوی نیست. از آن جایی‌ که درد قفسه سینه می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی باشد، ضروری است که فوراً به دنبال بررسی علت آن و مراجعه به پزشک باشیم.
 
نمونه‌هایی از علل درد قفسه سینه مربوط به قلب عبارت‌اند از:

حمله قلبی: حمله قلبی به علت مسدود شدن جریان خون به عضله قلب که ثانویه به وجود لخته خون رخ می‌دهد.

آنژین: به درد قفسه سینه ناشی از جریان خون ضعیف به قلب، آنژین گفته می‌شود. این درد اغلب به دلیل وجود پلاک در دیواره رگ‌های خون رسان به قلب ایجاد می‌شود. این پلاک‌ها، رگ‌ها را باریک و خون رسانی به قلب را، به‌ویژه در حین فعالیت بدنی، محدود می‌کنند.
 
علل گوارشی درد قفسه سینه

دقت کنیم نمونه‌هایی از درد قفسه سینه ناشی از اختلالات دستگاه گوارش، عبارت‌اند از:

سوزش سردل (ریفلاکس): این احساس درد و سوزش در پشت استخوان جناق سینه زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده وارد مری شود.

اختلالات بلع: اختلالات مری می‌تواند بلع را دشوار کند و باعث درد شود.

مشکلات کیسه صفرا یا پانکراس: وجود سنگ یا التهاب کیسه صفرا یا پانکراس می‌تواند باعث دردی شود که به قفسه سینه گسترش می‌یابد.

علل عضلانی و استخوانی درد قفسه سینه

برخی از انواع درد قفسه سینه با صدمات و سایر مشکلاتی که بر ساختارهای تشکیل‌دهنده‌ دیواره قفسه سینه تأثیر می‌گذارد، مرتبط‌ اند، از جمله:

درد عضلات: درد عضلات مربوط به سندرم‌های درد مزمن، مانند فیبرومیالژیا، می‌توانند باعث درد مداوم قفسه سینه شوند.

دنده‌های آسیب‌دیده: آسیب دنده مربوط به ضرب‌دیدگی یا شکستگی، می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود.

درد قفسه سینه همچنین می‌تواند به دلایل زیر باشد:

حملات هراس (پانیک): اگر دوره‌هایی از هراس شدید همراه با درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، تنفس سریع، تعریق زیاد، تنگی نفس، حالت تهوع، سرگیجه و ترس از مرگ داشته باشیم، ممکن است دچار حمله پانیک شده باشیم.

تشخیص علت درد قفسه سینه

درد قفسه سینه به شکل‌های مختلفی، از یک درد شدید و تیز تا یک درد مبهم، حس می‌شود. گاهی درد قفسه سینه به شکل سوزش احساس می‌شود. در مواردی، درد از گردن به سمت فک و سپس به پشت یا پایین یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد.

هرچند که درد قفسه سینه همیشه نشانه حمله قلبی نیست، اما در اورژانس، معمولاً ابتدا حمله قلبی موردبررسی قرار می‌گیرد؛ زیرا فوری‌ترین تهدید برای زندگی است. پزشک ممکن است علل ریوی تهدیدکننده حیات، مانند آمبولی ریه را نیز بررسی کند.

برخی از اولین بررسی‌هایی که پزشک ممکن است هنگام ارزیابی درد قفسه سینه درخواست کند عبارت‌اند از: نوار قلب، عکس از قفسه سینه، سی‌تی‌اسکن، آزمایش خون.

بسته به نتایج آزمایش‌های اولیه بررسی درد قفسه سینه، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری درخواست نماید. 

این بررسی‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: اکوکاردیوگرام (بررسی قلب در حال حرکت با استفاده از امواج صوتی)، تست ورزش یا آنژیوگرافی.

باید به خاطر داشته باشیم که درد قفسه سینه دلایل احتمالی زیادی دارد و همه آن‌ها نیاز به بررسی توسط پزشک دارند.

درد قفسه سینه مربوط به قلب چگونه است؟

درد قفسه سینه که مرتبط با بیماری‌های قلبی است، در بسیاری از مبتلایان به این بیماری‌ها، به‌صورت ناراحتی مبهم و نه لزوماً درد احساس می‌شود. به‌طورکلی، وقتی ناراحتی قفسه سینه مربوط به حمله یا مشکلات قلبی باشد، ممکن است با یک یا چند مورد از موارد زیر همراه شود:

    احساس فشار، پُری، سوزش یا گرفتگی در قفسه سینه
    درد فشاری یا شدید که به کمر، گردن، فک، شانه‌ها و یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد
    دردی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد، با فعالیت بدتر می‌شود، با استراحت از بین می‌رود و دوباره عود می‌کند یا شدت آن متغیر است
    تنگی نفس
    تعریق سرد
    سرگیجه یا ضعف
    حالت تهوع یا استفراغ
 
درد قفسه سینه به دلایل غیرقلبی چگونه است؟

 ممکن است تشخیص درد قفسه سینه مربوط به قلب از سایر انواع درد قفسه سینه دشوار باشد. بااین‌حال، درد قفسه سینه‌ای که ارتباط کمتری با مشکلات قلبی دارد، اغلب با موارد زیر همراه است:


    احساس طعم ترش یا احساس بازگشت غذا به دهان
    مشکل در بلع
    
    دردی که با تغییر وضعیت بدن بهتر یا بدتر می‌شود
    
    دردی که با تنفس عمیق یا سرفه بدتر می‌شود
    
    تشدید درد، زمانی که روی سینه خود فشار بیاوریم
      دردی که ساعت‌ها ادامه داشته باشد

توجه داشته باشیم که علائم کلاسیک سوزش سر دل، یک احساس دردناک و سوزش در پشت جناق سینه، می‌تواند ناشی از مشکلات قلب یا معده باشد. بنابراین برای تشخیص علت دقیق درد قفسه سینه حتماً باید با پزشک مشورت کنیم.

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • چرا رونالدو زیادی مهربان شده است؟!
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • تست شخصیت با کلید؛ انتخاب کلید دلخواه از شخصیت پنهان شما می گوید!
  • اگر به خودرو علاقه دارید این ویدئو را با صدای بلند ببینید! (فیلم)
  • ترفندی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز
  • نشانه‌گیری اتفاقی اما بسیار دقیق فران تورس در پایان ال‌کلاسیکو / فیلم
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • این اسید لاغرتان می‌کند