Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ابوالفضل صدقی» کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با خرنگار گروه سیاسی ایسکانیوز؛ با اشاره به برگزاری نشست وین و مذاکرات برجامی گفت: به نظر من هر گفت‌وگویی که برای برداشتن تحریم‌ها انجام شود خوب و مؤثر است و اینکه ما هیچ مذاکره‌ای نکرده و اجازه بدهیم تحریم‌ها ادامه پیدا کند قابل پذیرش نیست و با منافع ملی کشور سازگاری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مذاکره برای برداشتن تحریم‌ها امری ضروری است افزود: مذاکرات باید بر اساس همان سیاست و شروطی که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده‌اند صورت گیرد و اینکه آمریکایی که از برجام خارج شده بخواهد یکی از طرفین مذاکره قرار گیرد را به رسمیت نمی‌شناسیم.

صدقی مسئله اصلی را شیوه مذاکره دانست و ادامه داد: مذاکره باید به گونه‌ای باشد که منجر به برداشته شدن عملی تحریم‌ها شود. تحریم‌های نفتی و بانکی مهم‌ترین تحریم‌ها بوده و مسلئه مورد اختلاف فعلی مذاکرات این است که آمریکایی‌های قصد برداشتن تمام تحریم‌ها را نداشته و می‌خواهند بخشی از تحریم‌ها را نگه دارند و از طرف دیگر ایران نیز قصد منهدم کردن سانترفیوژهای نسل 6 و 8 خود را ندارد.

این کارشناس سیاست خارجی افزود: با توجه به اینکه ایران زیر بار این خواسته آمریکا نمی‌رود، روسیه پیشنهاد داده است که ایران سانترفیوژها را خارج و در جایی نگهداری و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این موضوع را راستی آزمایی کند.

وی با بیان اینکه بر اساس اخبار نوشتن متن توافق آغاز شده است افزود: موضوعاتی چون مسائل مطرح شده در بالا مورد اختلاف میان ایران و آمریکاست اما معمولا نگارش متن را آغاز کرده و درباره موارد مورد اختلاف کار را متوقف و درباره آنها مذاکره کرده و زمانی که به نتیجه رسیدند آن را به متن اضافه می‌کنند.

صدقی با اشاره به پایان یافتن دور پنجم مذاکرات گفت: طرفین مذاکرات در یک وقفه به کشورهای خود بازگشته و پس از مشورت نظرات خود را گفته و برای حل اختلافات تلاش خواهند کرد.

این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌ها ایالات متحده خواهان بازگشت به برجام است اظهار کرد: زمان رسیدن به توافق و بازگشت این کشور به برجام هنوز مشخص نیست و همچنین آمریکا حاضر به برداشتن تمام تحریم‌ها مانند تحریم‌های مبتنی بر تحریم‌های تروریستی نبوده و این یکی از موراد مورد اختلاف است.

وی با بیان اینکه خبر زیادی از مذاکرات به بیرون داده نشده است ادامه داد: اما بر اساس اخبار و شنیده‌های موجود در حال حاضر به انتخاب مذاکره که موارد اصلی مورد اختلاف رسیده و در تلاشند آن‌ها را رفع کنند و در یک نقطه به توافق برسند اما نوع حرکات و مواضع رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که آمریکا به برجام بازخواهد گشت اما شرایط و زمان آن بستگی به توافق پیش‌رو دارد.

هیچ تضمینی برای خروج آمریکا از توافق جدید وجود ندارد

صدقی با اشاره به نقض عهد آمریکا در برجام گفت: اینکه آمریکا به تعهدات خود پایبند نیست امری مسلم است و نمی‌توان به این کشور اعتماد کرد و هیچ تضمینی برای خارج نشدن آمریکا از توافق جدید وجود ندارد.

این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه مشکل ما مذاکره کردن نیست بلکه نحوه مذاکره است ادامه داد: مذاکره نباید به گونه‌ای باشد که طرف مقابل بتواند توافق بدست آمده را دور زده آن را زیر پا بگذارد و دست ما از هرگونه اقدامی خالی باشد بلکه باید توافقی به دست آید که اگر طرف مقابل به هر شیوه‌ای و با هر دلیل آن را نقض کرد ما بتوانیم با آن مقابله کنیم و باید در مذاکرات تضمین‌های برای رسیدن به امر گرفته شود.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها به نفع امنیت ملی و معیشت مردم نبوده و ما خواهان ادامه آن نیستیم افزود: به نظر من مشکل تحریم‌ها باید از سوی دولت فعلی حل شده و به گردن دولت بعدی نیفتد.

صدقی با بیان اینکه هیچ‌کدام از جریان‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا نباید مذاکرات وین قربانی مسائل سیاسی کنند افزود: اگر این اتفاق بیفتد به منافع ملی کشور ضربه خواهد خورد اما انتظار ما این است که تا آنجا که امکان دارد، تیم مذاکره کننده بتواند حداکثر امتیاز را بگیرد. هرچند طرف مقابل تمام امتیازات ممکن را به ایران نخواهد داد.

این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه دولت فعلی تلاش زیادی دارد زودتر کار را تمام کرده و آن را به نام خود بزند اظهار کرد: آمریکایی‌ها تمایل دارند به همان شکلی که می‌خواهند به برجام بازگردند و مسائل منطقه‌ای نیز جزوی از مذاکره و توافق باشد اما ایران زیر بار این مسئله نمی‌رود و خارج از موضوع مذاکره است.

وی با تأکید بر اینکه ما با خود مذاکرات درباره برجام مخالف نیستیم ادامه داد: اما اینکه امتیازاتی داده شود و متن به گونه‌ای نوشته شود که چند ماه دیگر و زمانی که ما به تمام تعهدات خود عمل کرده و همه چیز خود را از دست داده‌ایم و دستمان خالی است، طرف مقابل با دست پر، هرگونه که دوست دارد با ما بازی کند را نمی‌پسندیم و باید در نوشتن متن دقت بیشتری شده و تدابیر لازم اندیشیده شود.

انتهای پیام/

فریده طهماسبی کد خبر: 1098389 برچسب‌ها برجام

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: برجام کارشناس سیاست خارجی مورد اختلاف طرف مقابل تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۶۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین می‌گوید که اوکراین پیش نویس پیمان صلح با روسیه را در سال ۲۰۲۲ تحت فشار انگلیس کنار گذاشت.

به گزارش آر تی، این توافق که می‌توانست چند هفته پس از آغاز جنگ، به مناقشه اوکراین پایان دهد، توسط مذاکره‌کنندگان در استانبول تأیید شد، اما کی‌یف بعداً از مذاکرات خارج شد.

روزنامه آلمانی ولت روز گذشته مدعی شد که مسکو پس از طرح یک چارچوب برای توافق، درخواست‌های دیگری از جمله تبدیل زبان روسی به عنوان دومین زبان رسمی در اوکراین را مطرح کرده و سبب خروج اوکراین از مذاکرات شده است.

با این حال، پسکوف امروز (شنبه) با استناد به اظهارات دیوید آراخامیا، نماینده پارلمان اوکراین که ریاست هیئت کی‌یف در مذاکرات را بر عهده داشت، این ادعا‌ها را رد کرد.

آراخامیا نوامبر گذشته در مصاحبه‌ای با رسانه‌های داخلی اوکراین گفت که بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس در روند صلح مداخله کرده و از اوکراینی‌ها خواسته که «فقط با روسیه بجنگند».

پسکوف تاکید کرد که کی‌یف عملاً این توافق را تحت فشار مستقیم لندن کنار گذاشت و بقیه دلایلی که مطرح می‌شود صرفا حدس و گمان است.

مقامات روسی مناقشه اوکراین را جنگ نیابتی غرب علیه مسکو توصیف کرده‌اند. به گفته مسکو، هدف آنها مهار روسیه و متوقف ساختن توسعه آن به جای حفاظت از منافع مردم اوکراین است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت ندارد
  •  سخنگوی حماس : تکذیب ادعای خروج برخی رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق تبادل اسرا
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!