Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@14:57:02 GMT

ماسک زدن را رها کرده‌ایم

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۴۷۰۴۱

ماسک زدن را رها کرده‌ایم

فروکش موج چهارم کرونا و پایین آمدن آمار ابتلا و مرگ و میر بیماران کووید ۱۹، باعث شده تا دوباره شاهد رها شدن پروتکل‌ها و به خصوص ترددهای بدون ماسک باشیم.

به گزارش مشرق، شاید اگر از همان روزهای نخست شیوع کرونا در کشور، ماسک زدن را همراه با رعایت پروتکل‌ها جدی تر می‌گرفتیم، امروز وضعیت بهتری در مقابله با کرونا داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما، شواهد امر حکایت از این واقعیت دارد که وقتی شاهد روند نزولی بیماری کرونا در کشور هستیم، رعایت پروتکل‌ها به خصوص استفاده از ماسک، فراموش می‌شود و صورت‌های بدون ماسک در کوچه و خیابان، بیشتر دیده می‌شوند چهره‌هایی که از ترس کرونا، همچنان زیر ماسک‌ها پنهان است.

بیشتر بخوانید: آیا کرونا در ۱۴۰۰ از نفس می افتد؟

تازه‌ترین بررسی‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که بعد از فروکش موج چهارم کرونا در کشور، ۳۰ درصد مردم نسبت به رعایت پروتکل‌ها بی اعتنا شده‌اند و این می‌تواند زنگ خطری برای بازگشت به روزهای تلخ کرونایی باشد.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که توصیه ما به مردم و به ویژه افراد سالمند و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای این است که در صورت حضور در مراکز خرید و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، همزمان از ماسک سه لایه و پارچه‌ای استفاده کنند، گفت: استفاده از ماسک به عنوان مهم‌ترین عامل بازدارنده از ابتلاء به کووید ۱۹ شناخته می‌شود.

وی افزود: تاکید می‌کنیم که ماسک سه لایه زیرین باید به صورت کامل بر روی صورت قرار گیرد و از عدم ایجاد هر گونه شکاف بین محیط بیرون و صورت، اطمینان حاصل شود و مطمئناً ماسک دوم هم می‌تواند به بستن درزهای موجود در ماسک اول کمک کند.

در همین حال، فهیمه عبداللهی مجد استادیار گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن توصیه به افراد برای استفاده از ماسک‌های تنفسی مناسب، گفت: ماسک‌های پارچه‌ای پس از هر بار استفاده حتماً باید به خوبی شسته شوند و ماسک‌های یک بار مصرف نیز فقط یک بار استفاده شوند. البته باید توجه داشته باشید که ماسک نباید خیلی آزاد و یا خیلی محکم روی صورت قرار گیرد.

وی افزود: بخش داخلی ماسک‌های پارچه‌ای که روی پوست قرار می‌گیرد نباید از جنس نایلون، پلی استر و ریون باشد زیرا باعث تحریک بیشتر پوست می‌شوند.

بیشتر بخوانید: احتمال طولانی شدن پیک چهارم در صورت عادی انگاری +نقشه و نمودار

ماسک‌های پارچه‌ای را تنها می‌توان برای عموم افراد زیر ۶۰ سال و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای ندارند، استفاده کرد. همچنین استفاده از پوشش ماسک پارچه‌ای بر روی ماسک ساده جراحی (پوشش دو ماسک) سبب افزایش ۳۰ درصدی کارایی ماسک در جلوگیری از پخش عفونت از فرد بیمار به سایرین می‌شود.

نکات قابل توجه در انتخاب ماسک پارچه‌ای

هنگام انتخاب ماسک پارچه‌ای باید آن را از نظر فیلتر کردن هوا، تناسب برای پوشش صورت و راحتی تنفس بررسی کنید.

متخصصین امر توصیه می‌کنند، ماسکی را انتخاب کنید که کاملاً بینی، گونه‌ها و چانه را پوشش دهد. اگر لبه‌های ماسک مماس صورت نباشند در مواقعی مانند صحبت کردن، هوا به جای فیلتر شدن از خلال پارچه، از لبه‌های ماسک نفوذ می‌کند.

لایه‌های ماسک پارچه‌ای استاندارد

طبق توصیه WHO و CDC ماسک‌های پارچه‌ای باید از سه لایه پارچه ساخته شوند.

لایه داخلی: جاذب مانند پارچه نخی جهت جذب قطرات تنفسی

لایه میانی: منسوجات نبافته غیر جاذب مانند اسپان باند و پلی پروپیلن

لایه خارجی: مواد مقاوم به رطوبت مانند پلی استر جهت ممانعت از ورود قطرات تنفسی

با این حال در صورت عدم دسترسی به انواع پارچه‌های ذکر شده می‌توانید از پارچه نخی با بافت ریز استفاده کنید و یک ماسک دو یا سه لایه نخی درست کنید.

کارهایی که در انتخاب ماسک پارچه‌ای نباید انجام شوند

پارچه‌های با الیاف سست مانند پارچه‌های بافتنی گشاد و ماسک‌های پارچه‌ای تک لایه برای پیشگیری از کرونا توصیه نمی‌شود.

ماسک‌های دریچه دار توصیه نمی‌شوند. زیرا باعث می‌شوند بازدم بدون فیلتر از ماسک خارج شود.

نحوه افزایش اثربخشی ماسک

در هنگام تهیه ماسک به پوشش کامل صورت توسط ماسک، چگونگی فیلتر کردن هوا و تعداد لایه‌های ماسک توجه کنید.

مطمئن شوید که ماسک شما کاملاً متناسب صورت شما باشد.

ماسک‌های چند لایه انتخاب کنید تا قطرات تنفسی شما در لایه داخلی آن و قطرات تنفسی دیگران در لایه خارجی باقی بماند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فلسطین ویروس کرونا شیوع کرونا سلامت آمار مبتلایان به کرونا اخبار کرونا مبارزه با کرونا چه کار کنیم تا به کرونا مبتلا نشویم تلفات کرونا وزارت بهداشت ماسک های پارچه ای ماسک پارچه ای قطرات تنفسی پروتکل ها سه لایه ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۷۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان

یک پژوهشگر مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی اظهار داشت عملیات وعده صادق توانست سامانه پدافندی و رادرای مشترکی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد و با عبور از چهار لایه پدافندی به اهداف موردنظر خود اصابت کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  «سید پژمان امین مدنی»، کارشناس مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی به تشریح دلایل ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات «وعده صادق» و ابتکاری که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان این عملیات به کار بست، پرداخت.

 

.

 


امین مدنی ضمن اشاره به روند در حال شکل گیری پدافند مشترک میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به رهبری آمریکا در منطقه، به  تبیین دلایل شکست سامانه های پرهیاهوی  پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق پرداخت و گفت: آمریکا سعی کرد سیستم پدافندی مطلوب خود در منطقه را ایجاد نماید. سامانه پدافندی مدنظر آمریکایی ها چندین لایه داشت اما ایران توانست تا در جریان عملیات وعده صادق، از تور پدافندی این سامانه های راداری قدرتمند عبور کند.

این کارشناس مسائل نظامی به تشریح لایه های مختلف پدافند مستقر در آسمان سرزمین های اشغالی پرداخت و در تبیین نحوه عملکرد لایه های مختلف پدافندی رژیم صهیونیستی گفت: سیستم پدافندی صهیونیست ها از چهار لایه تشکیل شده است که عبارتند از:
نخست؛ پدافند برد بلند: که برای موشک های بالستیک تهیه شده است و خارج از جو با استفاده از نیروی جنبشی با کلاهک موشک بالستیک درگیر می شود؛

دوم؛ پدافند آرو 2 و 3: که در لایه ی دو و سه هزار کیلومتری با مهاجمین برخورد می کند که تکنولوژی آن از آمریکا گرفته شده و رژیم صهیونیستی آنها را ارتقاء داده است؛

سوم؛ فلاخن داوود: که در بردهای کوتاه تری نسبت به آرو 2 و 3 استفاده می شوند؛

و چهارم یا مرحله ی نهایی گنبد آهنین است که برای موشک های برد کوتاه بهره برداری می شود که در عملیات فعلی از این سامانه بهره گیری نشد و تنها ممکن است که این سامانه با کلاهک های بارشی موشک های سپاه برخورد کرده باشند.

امین مدنی با اشاره به اذعان رسانه های صهیونیستی به اصابت پهپادها و موشک های ایرانی به پایگاه های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله نواتیم گفت: در شب عملیات وعده صادق، چتر پدافند هوایی آمریکا و متحدان غربی بر روی سرزمین های اشغالی و به ویژه مناطق حفاظت شده مانند پایگاه نواتیم به شکل چشمگیر و گسترده ای فعال بود، با این حال اصابت موفق پهپادها و موشک های ایرانی به این پایگاه نشان از موفقیت آمیز بودن عملیات 14 آوریل دارد.
 

فیلم| اگر جنگ فراگیر شود پدافند اسرائیل از کار می‌افتدموشک‌های سپاه از 5 لایه سامانه پدافندی اسرائیل عبور کرد




وی در ادامه افزود: در منطقه ما سیستم های راداری مختلفی وجود داشت که در این عملیات به آزمایش گذاشته شد و با استفاده از اطلاعات راداری مشترک سعی کردند با پهپادها مقابله کنند. ما در جریان عملیات وعده صادق نشان دادیم که می توانیم حتی بعد از این عملیات، عملیات های وسیع تری که به نابودی سامانه های راداری بینجامد دست بزنیم اما در برهه کنونی از این اقدام صرف نظر کردیم.

سید پژمان امین مدنی در بخش پایانی این ویدئوی تحلیلی اظهار داشت: ایران هیچگاه روی سیستم پدافندی خود مانور نداده است، چرا که ما به سبب وسعت بالای جغرافیایی و ویژگی های توپوگرافی کشورمان همچون وجود کوه ها و مناطق مرتفع، مزیت خود را بر روی حوزه های آفندی متمرکز کرده ایم و این مسئله به وضوح در راهبردهای نظامی جمهوری اسلامی ایران با هدف ایجاد بازدارندگی نمایان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف محموله ۲۰۰ میلیاردی پارچه قاچاق در شهرضا
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم