Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایلنا، دکتر جلیل کوهپایه‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو ستاد کرونای استان تهران درباره این‌که گفته می‌شود برای تزریق دوز دوم، پایگاه‌های واکسیناسیون با کمبود واکسن مواجه هستند، بیان کرد: از ابتدا چهار نوع واکسن در ایران شروع به تزریق شد؛ اسپوتنیک، بهارات هند، سینوفارم و آسترازنکا که همه‌ این‌ها غیر از اسپوتنیک که دوز یک و دو آن با هم تفاوت دارد، تفاوتی در نوع دز یک و دو آنها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بین دو تزریق فاصله‌ بیفتد، اثربخشی دوز اول کم نمی‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: واکسن اسپوتنیک بیشتر برای کادر درمان مورد استفاده قرار گرفت و واردات آن نیز ادامه خواهد داشت، اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که ما تعدادی واکسن آسترازنکا تزریق کردیم و ترجیح این است که برای دز دوم هم به افراد از همان آسترازنکا تزریق شود، اما با توجه به وضعیت فعلی این امکان وجود دارد که فاصله زمانی بین تزریق اول و دوم کمی بیشتر طول بکشد که در این رابطه نگرانی وجود ندارد.

کوهپایه زاده افزود: اینطور نیست که اگر فاصله‌ بین تزریق از مدت مشخص بیشتر شد، اثر بخشی دز اول کم شود، چیزی که الان در بازار بیشتر است و بیشتر هم وارد می‌شود، سینوفارم است، بیشترین واکسنی که به گروه سالمندان تزریق شد هم از سینوفارم بود.در مجموع جای نگرانی نیست و واردات ادامه خواهد داشت.

او ضمن اشاره به این‌که در حال حاضر مشکل عمده‌ای نداریم، ادامه داد: امیدواریم با آمدن واکسن در این هفته‌ که احتمالاً بالای ۲ میلیون دوز وارد می‌شود، طبق برنامه همه چیز جلو برود و فقط ممکن است در این مدت نوبت تزریق واکسن فردی که به طور مثال امروز است به شنبه آینده موکول شود، افرادی که در فضای مجازی از این موضوع ابراز نگرانی کردند، باید بدانند تاخیری در واکسیناسیون رخ نمی‌دهد و اگر هم رخ دهد در اثربخشی آن تاثیری ندارد. 

احتمال تزریق واکسن متفاوت در دوز دوم

عضو ستاد کرونای استان تهران در مورد این‌که با وجود کمبود واکسن برای تزریق دوز دوم، آیا این احتمال وجود دارد دز اول از یک واکسن و دوز دوم از واکسن دیگر تزریق شود، افزود: فرمولاسیون این واکسن‌ها با هم فرق دارد و ایمنی که در بدن ایجاد می‌کند با هم متفاوت است، طبیعی است که وقتی یک واکسن را از یک جنس تزریق می‌کنید، دوز بعد هم از همان جنس باید باشد، مگر این‌که ایمنی واکسن‌ها و مکانیزم آنها مثل هم باشد.

کوهپایه‌زاده در مورد این‌که اگر در زمان توزیع واکسن داخلی، افرادی بخواهند واکسن خارجی دریافت کنند، تکلیفشان چیست، گفت: تا اطلاع ثانوی هر واکسنی را که توسط سازمان جهانی و سازمان غذا و دارو تایید شد مردم استفاده کنند و صبر نکنند تا واکسن دیگری بیاید، چون چنین دستوری در شرایط فعلی دنیا وجود ندارد. اولین واکسنی که طبق مقررات و پروتکل به دست هر هموطن رسید، چه ایرانی و چه خارجی، حتما تزریق کنند.

شرایط صدور مجوز اضطراری واکسن

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در واکنش به درخواست برای صدور مجوز اضطراری واکسن کوو برکت بیان کرد: باید بین مصرف عمومی و کارآزمایی تفاوت قائل شد، برای هر واکسن فازهای تست یک، دو و سه انسانی انجام می‌شود که فاز یک و دو واکسنی مثل برکت با کیفیت بالا و عوارض کم انجام شد و در فاز سوم تست انسانی هم، نتیجه‌اش ایمنی بالا بود و در رابطه با موضوع مورد اشاره هم باید بگویم، این کار را در خیلی از جاهای دنیا انجام می‌دهند، یعنی خیلی کشورها از همان شروع فاز سوم، تزریق عمومی هم انجام می‌دهند، هر چند که فاز چهارم، تزریق عمومی واکسن است.

کوهپایه‌زاده گفت: در فاز سه طبیعی است که داوطلب‌ها وسیع‌تر می‌شوند و در فاز بعد همه گروه‌های سنی و جنسی را شامل می‌شود و در این تزریق کسی که داوطلب می‌شود، از موفقیت فاز یک و دو اطمینان حاصل کرده است و حتما قبل از تزریق مشخصات لازم، بررسی و بعد تزریق انجام می‌شود.

وی در پایان در مورد نحوه‌ ثبت‌نام داوطلبان توضیح داد: برای ثبت‌نام هر فرد می‌تواند به سایت همان واکسن مراجعه کند و این‌که چه تعداد داوطلب کافی است به روند مطالعه‌ی واکسن مربوط است و برای هر کدام متفاوت است.
 

کد خبر 605892 برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی واکسن اسپوتنیک واکسن آسترازنکا واکسن سینوفارم كرونا در ايران واکسیناسیون واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی واکسن اسپوتنیک واکسن آسترازنکا واکسن سینوفارم كرونا در ايران واکسیناسیون واکسن کرونا دانشگاه علوم پزشکی کوهپایه زاده دوز دوم یک و دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۹۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم

رئیس‌ کل سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان نظام پرستاری پیشنهاد ویژه‌ای در خصوص به‌کارگیری و استخدام نیروهای دوران کرونا داشته است و مجدانه پیگیر این موضوع مهم هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان نظام پرستاری، محمدتقی جهان‌پور اظهار کرد: پیش‌نویس لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران که در ۳۱ ماده تنظیم و پیشنهادات سازمان نظام پرستاری مضاف بر مواد پیشنهادی معاونت پرستاری در ۱۲ ماده ارائه شده است که مهم‌ترین محورهای آن استخدام پرستاران همگام با توسعه تخت‌های بیمارستانی و نیاز کشور، تأمین معیشت و رفاه پرستاران و حمایت‌های گسترده جهت جبران خدمت، آینده‌سازی حرفه‌ای و تخصصی پرستاری، تکریم از بازنشستگان و اجرای صحیح قوانین حوزه پرستاری مانند قانون مشاغل سخت و زیان‌آور با مشارکت همه ذی‌نفعان مورد ویرایش و تدوین قرار گرفته است.

وی افزود: سازمان نظام پرستاری پیشنهاد ویژه‌ای در خصوص به‌کارگیری و استخدام نیروهای دوران کرونا داشته است و مجدانه پیگیر این موضوع مهم هستیم، نسبت پایین پرستار به تخت در مقایسه با استانداردهای حداقلی، علاوه بر کاهش کیفیت خدمات درمانی و مراقبتی، اهمیت جذب و استخدام نیروهای جدید، به خصوص بازجذب نیروهای باتجربه دوران کرونا را بیشتر می‌کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: تدوین این لایحه گامی مهم در جهت حمایت از حقوق پرستاران و ارتقای جایگاه این قشر فداکار در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود و می‌توانیم، شاهد بهبود کیفیت زندگی و کاری پرستاران و افزایش انگیزه و رضایت شغلی آنها و در جهت ارتقای سلامت مردم باشیم.

جهان‌پور گفت: ظرفیتی که سازمان نظام پرستاری دارد، یک شبکه بزرگ اجتماعی است که دارای ۱۵۹ هیئت‌مدیره در سراسر کشور است، مجموعه این هیئت‌مدیره‌ها و سازمان مرکزی می‌تواند واسط بین مردم و حِرَف با حاکمیت باشد، بنابراین ارج نهادن به مجموعه‌های گروه صنفی و حرفه‌ای و انجمن‌های علمی از دغدغه‌های مهم ما است و می‌تواند در سیاست‌گذاری‌ها به ما کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: به دنبال منویات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه پرستاران و درخواست مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی نهاد ریاست‌جمهوری مبنی بر پیگیری مطالبات این قشر زحمت‌کش، سازمان نظام پرستاری کل کشور پیشنهادات خود را جهت غنای بیشتر لایحه حمایت مادی و معنوی به وزارت بهداشت ارائه داده است.

کد خبر 751700

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • گلایه برخی گندم کاران کرمانی از تاخیر در پرداخت پول گندم
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • پایان انتظار تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ به زودی
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!