Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر امان‌الله قرایی مقدم با انتقاد از عملکرد کاندیداهای ریاست جمهوری و بی‌توجهی آنها به مبحث فرهنگ و تاکید صرف بر اقتصاد ادامه می‌دهد: حتی اقتصادی که درباره آن صحبت می‌کنند هم برگرفته از فرهنگ است اما متأسفانه آقایان به بحث فرهنگ ورود نمی‌کنند و از آن پرهیز دارند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین، با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری و منتشر شدن فیلم‌های تبلیغاتی کاندیداها و شعارهایی که هریک در هفته‌های اخیر برای جذب آرای مردمی سر دادند، جای تعجب است که توجه به مقوله فرهنگ و هنر به عنوان یکی از مهمترین ارکان‌ حیات اجتماعی و رشد فرد و جمعی از نظر کاندیداها دور مانده است و نسبت به مباحث اقتصادی و سیاسی کمتر می‌توان آن را در سبد پر رنگ و لعاب وعده‌های آنان یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که با شیوع کرونا و بغرنج شدن وضعیت هنر و فرهنگ و بالطبع شرایط هنرمندان و تصمیم گیری‌های یک بوم و دو هوای مسئولان وقت، بسیاری از فعالیت‌های مربوطه همچون سینما، تئاتر، موسیقی و ...را با آسیب جدی مواجه کرده و طبیعی است در چنین شرایطی چشم اهالی فرهنگ به وعده‌ها و برنامه‌های نامزدهای ریاست جمهوری و سیاست‌های  پیش رویشان در حوزه فرهنگ و هنر باشد. امیدی که می‌توان گفت تا این لحظه ناامید شده و ظاهراً خبری از سیاست‌ها مدون در راستای بهبود وضعیت هنر و هنرمندان نیست.

فرهنگ همچون اقیانوسی اصل بر همه چیز است

دکتر امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت و ضرورت توجه به فرهنگ می‌گوید: فرهنگ یک اقیانوس است و هرکاری که می‌کنیم به فرهنگ مرتبط است. براساس دیدگاه کالچرالیست‌ها (فرهنگ‌شناسان) و اندیشمندانی مانند مالینوفسکی، مارگرت می، سرجیمز فریزر و ... فرهنگ اصل بر همه چیز است و طبیعتاً درست (اصلاح) کردن آن هم یک دوره طولانی می‌طلبد که باید توسط عده‌ای متخصص اتفاق بیفتد.

وی با انتقاد از عملکرد کاندیداهای ریاست جمهوری و بی‌توجهی آنها به مبحث فرهنگ و تاکید صرف بر اقتصاد ادامه می‌دهد: حتی اقتصادی که درباره آن صحبت می‌کنند هم برگرفته از فرهنگ است. برخلاف این که می‌گویند مادیات، تکنولوژی و تکنیک باعث رشد اقتصاد شده، اما از دیدگاه مارکس وبر این تغییر عناصر فرهنگی است که اقتصاد اروپا را شکوفا کرده است. در واقع از زمانی که رنسانس فکری به وجود آمد این اتفاق افتاد و این تفکر شکل گرفت که باید در دنیا تلاش و کوشش کنیم و کسب درآمد و ثروت به نوعی عبادت است.

وی می‌افزاید: اما متأسفانه آقایان به بحث فرهنگ ورود نمی‌کنند و از آن پرهیز دارند چرا که باید پاسخ سؤالات بی‌شماری را بدهند. همواره سؤال جامعه شناسان این بوده چرا کشورهای اسلامی عقب مانده‌اند؟ به دلیل اینکه ارزش‌های فرهنگی آنها عقب افتاده است.

مانند یک پاندول میان گذشته و آینده در نوسان هستیم

این استاد دانشگاه با بیان این که از نگاه جامعه شناسی ما در زمان پاندولی به سر می‌بریم، تأکید می‌کند: ما مانند یک پاندول میان گذشته و آینده در نوسان هستیم و بقول «ژرژ گورویچ» عقاید گذشته بر آینده تقدم دارد.

به گفته قرایی مقدم؛ در این میان هنرمندان کار خودشان را می‌کنند؛ در واقع رسالت هنرمندان این است که هنر اجتماعی را بیان کنند و بالطبع هنر باید در خدمت جامعه باشد. بقول دکتر «فاستوس» اثر «توماس مان» هنر باید پیش‌برنده و جنبش‌انگیز باشد و به جامعه بینش فکری بدهد.

این جامعه شناس یادآور می‌شود: چرا موسیقی بتهوون اینقدر مهم است؟ زیرا به جامعه پیام می‌دهد؛ در سمفونی شماره سه وقتی قهرمان ملی کشته می‌شود صدا در این موومان خروشان می‌شود و در سمفونی پنجم می‌بینیم که سرنوشت چنین به در می‌کوبد و همان گونه در سمفونی نهم پیام می‌دهد که ای انسان‌ها همدیگر را دوست بدارید.

این استاد دانشگاه تأکید می‌کند: هنر باید از منافع مادی بیرون بیاید. بنابراین هنرمندان تا جایی که می‌توانند رسالتشان را انجام می‌دهند و البته این در مورد همه آنها صدق نمی‌کند اما در مجموع می‌توان گفت بله اینطور است. هنرمند باید هنرش را در خدمت جامعه قرار دهد و برای جامعه فیلم بسازد، موسیقی بنوازد و ... . اما از طرفی دیگر آقایان هم اطلاعی از فرهنگ ندارند و حتی شاید معنی فرهنگ را هم نمی‌دانند.

فرهنگ به معنای به سوی خدا و تعالی رفتن است

وی ادامه می‌دهد: فراموش نکنیم فرهنگ به معنای به سوی خدا و تعالی رفتن است، همانطور که شاعر می‌گوید «به نام خدای جهان آفرین/ خداوند فرهنگ و آیین و دین» اما می‌بینیم همه فقط از اقتصاد صحبت می‌کنند و وارد بحث فرهنگ نمی‌شوند چون از آنها سوال خواهد شد که تئاتر و سینما چه شد؟ وضعیت معیشتی هنرمندان چگونه است و هنرمندان برای گریز از شرایط بدی که دارند چه باید بکنند؟

این جامعه شناس در تأکید چندباره نسبت به اهمیت فرهنگ می‌گوید: فرهنگ به قدری اهمیت دارد که حتی نوع خطوط صورت شما را هم تشکیل می‌دهد و می‌توان گفت همه چیز در فرهنگ شکل می‌گیرد و به همین دلیل است که جامعه شناسان بزرگ دنیا روی مسئله فرهنگ کار می‌کنند و از سویی دیگر در اهمیت فرهنگ می‌بینید که آمریکا چطور فرهنگ آمریکایی را در تمام دنیا منتشر می‌کند و از آن سود می‌برد.

قرایی مقدم در پایان خاطرنشان می‌کند: فرهنگ ایران یک تاریخ ۹ هزارساله دارد اما کاندیداهای ریاست جمهوری فقط راجع به اقتصاد، بیکاری و ...  صحبت می‌کنند اما درباره فرهنگ خیر! زیرا فرهنگ شناس باید به این عرصه ورود کند و هرکسی نمی‌تواند به آن وارد شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جامعه شناس فرهنگ و هنر ریاست جمهوری صحبت می کنند جامعه شناس قرایی مقدم همه چیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۱۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا

فرارو- سال ۲۰۲۴ می‌تواند غیرعادی‌ترین انتخابات ریاست جمهوری باشد و از جهاتی نیز همین طور است. با این وجود، احتمال مشخصی وجود دارد که این انتخابات بتواند امریکا را به سوی مسیر‌هایی سوق دهد که پیش‌تر هرگز رخ نداده بود مسیر‌هایی که عواقبی بالقوه فاجعه بار را برای آن کشور به همراه خواهند داشت. در ادامه به پنج سناریوی عجیب و محتمل در این باره خواهیم پرداخت:

۱- ممکن است یک تساوی در آرای الکترال یا کالج انتخاباتی وجود داشته باشد: در میان تحلیلگران سیاسی اتفاق نظر کلی وجود دارد که برنده ریاست جمهوری ۲۰۲۴ توسط هفت ایالت نوسانی تعیین می‌شود که مجموعا ۹۳ رای الکترال دارند: جورجیا (۱۶ رای)، کارولینای شمالی (۱۶)، پنسیلوانیا (۱۹)، میشیگان (۱۵)، ویسکانسین (۱۰)، نوادا (۶) و آریزونا (۱۱). یک نامزد ریاست جمهوری برای پیروزی به ۲۷۰ رای از ۵۳۸ رای الکترال نیاز دارد. بنابراین، اگر دو نامزد هر کدام ۲۶۹ رای کسب می‌کنند به تساوی دست می‌یابند. آبا این امر امکان رخ دادن خواهد داشت؟ بله، اما از زمان تصویب دوازدهمین متمم قانون اساسی ایالات متحده در سال ۱۸۰۴ میلادی که روش انتخاب رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور را اصلاح کرد تنها انتخابات ۱۸۲۴ هیچ برنده‌ای در کالج انتخاباتی نداشت. با توجه به الگو‌های رای گیری فعلی تحلیلگران تصور می‌کنند جو بایدن رئیس جمهور فعلی با احتمال داشتن ۲۲۶ رای الکترال وارد انتخابات می‌شود در حالی که دونالد ترامپ ۲۱۹ رای دارد و در نهایت ۹۳ رای ایالت‌های نوسانی هستند که برنده را تعیین می‌کنند. اگر بایدن پیروز شود و برای مثال ارای الکترال کارولینای شمالی، جورجیا و آریزونا را از آن خود سازد، اما در مقابل ترامپ نیز ارای میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین و نوادا را تصاحب کند هر دو ۲۶۹ رای الکترال کسب می‌کنند. در سناریویی دیگر اگر بایدن آرای الکترال ویسکانسین، نوادا، جورجیا و آریزونا را از آن خود سازد و ترامپ برنده آرای پنسیلوانیا، کارولینای شمالی و میشیگان شود باز هم نتیجه ۲۶۹ رای مساوی بود.

۲- نامزد سوم می‌تواند نتیجه انتخابات را تغییر دهد: رابرت اف کندی جونیور نامنزد سوم که بیش‌ترین صحبت در مورد او مطرح شده مستقل است. علاوه بر این، "جیل استاین" نامزد حزب سبز در انتخابات سال ۲۰۱۶ دوباره به دنبال نامزدی به نمایندگی از حزب سبز است و "کورنل وست" مستقل و احتمالا یک نامزد حزب لیبرتارین نیز در عرصه رقابت انتخاباتی حضور خواهند داشت. نامزد‌های سوم یا حزب ثالث برای ورود نام شان به برگه رای هر ایالت فرآیندی را طی می‌کنند. در حال حاضر نام کندی صرفا در فهرست نامزد‌ها برای رای گیری هاوایی، میشیگان، یوتا حضور دارد، اما کارزار کندی اعلام کرده که در شش ایالت دیگر در فاصله‌ای نزدیک با نامزد‌های دیگر قرار دارد. سه ایالت از ایالت‌های ذکر شده میشیگان، کارولینای شمالی و نوادا می‌باشند که ایالت‌های نوسانی هستند. کندی و استاین می‌توانند آرای بیش تری نسبت به حاشیه پیروزی برای بایدن یا ترامپ در یک یا چند مورد از این ایالت‌ها به دست آورند. این وضعیت به طور مشابه پیش‌تر رخ داده بود زمانی که رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ میلادی به فلوریدا رسید. جورج دبلیو بوش با ۵۳۷ رای از "ال گور" معاون رئیس جمهور پیشی گرفت. با این وجود، رالف نادر نامزد حزب سبز ۹۷۴۸۸ رای در فلوریدا به دست آورد. اگر نادر در رقابت حضور نداشت اکثر حامیان او به ال گور رای می‌دادند یا در خانه باقی می‌ماندند و احتمالا ال گور پیروز می‌شد.

تازه‌ترین نتیجه نظرسنجی Real Clear Politics نشان می‌دهد که کندی بین ۷ تا ۹ درصد آرا را در چهار ایالت جورجیا، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین کسب کرده است. با این وجود، تفاوت در نتایج نظرسنجی‌ها در این باره که حضور کندی بیش‌تر به بایدن آسیب وارد خواهد ساخت یا ترامپ دیده می‌شود. نکته این است که کندی و شاید استاین می‌توانند باعث تاثیرگذاری در شانس بُرد برای نامزد برنده در یک یا چند ایالت شوند.

۳- رای دهندگان "بی وفا" می‌توانند نتیجه را تغییر دهند: در ۴۸ ایالت انتخاب کنندگان به نامزدی رای می‌دهند که برنده ایالت مربوطه خود شده است. دو ایالت دیگر می‌توانند رای را تقسیم کنند. با این وجود، انتخاب کنندگان اصطلاحا "بی وفا" بوده و هستند که به شخصی غیر از برنده ایالت خود رأی داده اند. این اتفاق در طول تاریخ انتخابات امریکا رخ داده است از جمله برای ده نفر (دو جمهوری خواه و هشت دموکرات) در جریان انتخابات ۲۰۱۶ میلادی. سی و سه ایالت از انتخاب کنندگان خود می‌خواهند که به برنده ایالت رای دهند در حالی که ۱۷ ایالت به آن‌ها اجازه می‌دهند رای خود را تغییر دهند، اما ممکن است مجازاتی را برای این منظور اعمال کنند. از میان ایالت‌های نوسانی جورجیا و پنسیلوانیا هیچ قانونی برای منع انتخاب کنندگان بی وفا از رای دادن ندارند در حالی که میشیگان آرای تغییر یافته انتخاب کنندگان بی وفا را شمارش می‌کند. بنابراین، ممکن است در یک تساوی ۲۶۹ رای یک یا چند انتخاب کننده بی وفا بتوانند رای متفاوتی از ایالت خود به صندوق بیندازند و شمارش شود بنابراین آن رای تعیین کننده خواهد بود که کدام نامزد برنده انتخابات است. برخی ممکن است به یاد داشته باشند که "مارتین شین" بازیگر در سال ۲۰۱۶ در آگهی‌ای ظاهر شد و انتخاب کنندگان ترامپ را ترغیب به انجام آن کار کرد.

۴- مجلس نمایندگان ممکن است برنده ریاست جمهوری را تعیین کند: اگر هیچ یک از نامزد‌های ریاست جمهوری ۲۷۰ رای الکترال یا تعداد آرای بیش تری را کسب نکند انتخابات به مجلس نمایندگان منتقل می‌شود جایی که هر ایالت دارای یک رای است. در حال حاضر، جمهوری خواهان مجلس نمایندگان ایالات بیش تری نسبت به دموکرات‌ها را کنتنرل می‌کنند. در نتیجه، در صورتی که آن سناریو عملی شود ترامپ احتمالا برنده خواهد شد. با این وجود، رای گیری نه در مجلس با ترکیب فعلی بلکه در مجلسی که در ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی سوگند یاد می‌کند انجام خواهد شد. مجلس نمایندگان ممکن است در سال آینده تحت کنترل دموکرات‌ها درآید حتی اگر ایالت‌های بیشتری تحت رهبری جمهوری خواهان باشند.

۵- سنا ممکن است معاون رئیس جمهور را به عنوان برنده تعیین کند. بر اساس متمم دوازدهم سنا به معاون رئیس جمهور رای می‌دهد چرا که هر ۱۰۰ سناتور یک حق رای دارند. در حال حاضر سنا توسط دموکرات‌ها کنترل می‌شود، اما ممکن است سال آینده تغییر کند، زیرا تعداد سناتور‌های دموکرات بسیار بیش تری نسبت به جمهوری خواهان در انتخابات حضور دارند. با این وجود، اگر سنا در سال ۲۰۲۵ به طور مساوی ۵۰ به ۵۰ تقسیم شود "کامالا هریس" معاون فعلی، به عنوان رئیس سنا تا زمان تحلیف رای تعیین کننده را خواهد داد. آیا او رای برنده را برای خودش به صندوق می‌اندازد که منجر به ریاست جمهوری یک رئیس جمهور جمهوری خواه و یک معاون دموکرات خواهد شد؟

مطمئنا امکان تحقق تمام سناریو‌های ذکر شده بعید به نظر می‌رسد، اما دست کم می‌توان گفت امکان آن هر چند اندک، اما وجود دارد. با توجه به این که این انتخابات امریکا تاکنون نتای عجیب کم نداشته نمی‌توانید احتمالات ذکر شده را رد کنید.

منبع: هیل

دیگر خبرها

  • ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • ۹۶ درصد از مصوبات سفر ریاست جمهوری به ایلام اجرایی شد
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • دعوت امام جمعه ایلام از نخبگان برای ارتقاء فرهنگ کار
  • پسکوف: روسیه پیروز جنگ است
  • سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است