Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد میدری معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برنامه «پایش» شبکه یک با بیان اینکه سیاست‌های رفاهی یک سکه دو رو است که نه تنها می‌تواند به فاجعه اقتصادی منجر شود بلکه احتمال دارد هم بستگی و انسجام اجتماعی را ایجاد کند، گفت: در انتخابات ریاست جمهوری پیشنهادات مختلفی در مورد سیاست های رفاهی داده می شود که اگر به خوبی طراحی نشود تجربه تلخ به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعا سیاست رفاهی برای هر کشوری لازم است اما باید از کشورهایی که اینگونه سیاست را درست اجرا نکردند عبرت بگیریم، مانند زیمباوه که با شعار عدالت اجتماعی و با این رویکرد که دو سوم جمعیت در روستاها است وام بانکی کلان به کشاورزان دادند و اراضی بین کشاورزان تقسیم شد اما از سال 2000 تا 2008 تورم این کشور 790 میلیون برابر رشد کرد.

وی افزود: قیمت یک تخم مرغ در زیمباوه در سال 2000 حدود یک دلار آن کشور بود که هشت سال بعد به 7 میلیارد دلار زیمباوه رسید. همچنین کشور آلمان که یک کشور صنعتی بود و جنگ جهانی اول را به وجود آورده بود به دلیل تحریم های اقتصادی قیمت یک قرص نان به یک میلیون مارک رسید.

معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خلق پول توسط بانکها اشاره کرد و گفت: جرقه اول خلق پول در بودجه دولتها زده می‌شود و دولت برای اینکه بتواند از بانکها استقراض داشته باشد به آنها مجوز اعطای بیشتر تسهیلات می‌دهد که این موضوع منجر به تورم خواهد شد. از سوی دیگر باید توجه داشت بانک مرکزی باید تسهیلات را کنترل کند که اولین کار برای مقابله با چنین مواردی مهار کسری بودجه دولت است.

میدری به اقتصاد آلمان اشاره کرد و ادامه داد: آلمان در قرن 19 از طریق بیمه‌های درمان و صندوق های بازنشستگی انسجام اجتماعی را برقرار کرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به سیاست های رفاهی در یک کشور نفتی گفت: ونزوئلا که همراه ایران در تشکیل سازمان اوپک نقش داشت و ثروتمند ترین کشور آمریکای لاتین به شمار می‌رفت با گره زدن هزینه های خود به درآمدهای نفتی که بیش از 50 درصد بود به مشکلات خود افزود. به طوریکه ونزوئلا از سال 20036 تاکنون حدود 30 برنامه رفاهی از مسکن و بهداشت و آموزش رایگان گرفته تا مسائل دیگر را یارانه ای عرضه کرد اما به دلیل تحریم‌های این کشور و کاهش درآمدهای نفتی قیمت ها طی سه سال 530 هزار برابر شد. در ایران از در یک دهه گذشته حدود 11 برابر افزایش قیمت را تجربه کردیم که تورم سال گذشته که حدود 60 درصد گزارش شده باعث زیان همه مردم شده است.

به گفته وی، ونزوئلا حدود 32 میلیون جمعیت دارد و به کویت آمریکای لاتین معروف بود اکنون 10 درصد جمعیتش آواره شده و از این کشور رفتند. افراد بالغ نیز کاهش وزن 10 کیلوگرمی داشتند.

میدری با بیان اینکه پرداخت یارانه نقدی منجر به کاهش فاصله طبقاتی در کوتاه مدت خواهد شد توضیح داد: در سالهایی که درآمدهای نفتی بین 70 تا 100 میلیارد دلار بود یارانه پرداخت خواهد شد که سهم دهک های پایین درآمدی افزایش می‌یابد اما باید توجه داشت ادامه این روند در شرایطی که درآمدهای نفتی کاهش یابد دوام نخواهد داشت. به دلیل اینکه مالیات ها سهمی در اقتصاد و درآمد دولت ندارند منجر به کسری بودجه و تورم خواهد شد و مانند موریانه دارایی افراد را از بین می‌برد.

معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه 7 میلیون از شاغلین بیمه ندارند گفت: در ایران 23 سال حق بیمه پرداخت می‌شود اما 27 سال مستمری از صندوق ها دریافت می‌شود. در ایران 50 ساله می توانید بازنشسته شوید و در نیروهای مسلح 45 سال بازنشسته می شوند اما در کشورهای دیگر سن بازنشستگی 65 سال است اما مستمری بیشتری می‌گیرند. در ایران 90 درصد بازنشستگان زیر 60 سال هستند و کسانی که در 50 سالگی بازنشسته می‌شوند فرصت اشتغال دوباره را دارد که این اقدام باعث اشغال فضای اشتغال جوانان خواهد شد.

میدری تصریح کرد: ایران و ونزوئلا طی چند سال گذشته زیر فشار حداکثری بودند ما ایران تورم 60 درصدی داشت اما ونزوئلا تورم چند هزار درصدی به کشورش رسید. این در حالی است که هر دو کشور حدود 5 میلیارد دلار نفت طی یکسال بیشتر نتوانستند بفروشند اما آنچه ایران را در برابر تحریم ها مقاوم می‌کرد تولیداتش بود و توانستیم حدود 40 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ایران کشوری است که در طول سالها ظرفیت تولیدی اش را بالا برده افزود: آمریکا این هدف را داشت ایران هم مانند عراق ابتدا تحریم و پس از آن تسخیر شود. همچنین تجربه کشورهای دیگر نشان داده ترکیه که اصلا کاری به مواضع لبنان ندارد و همیشه همراه آمریکا بوده هم باز تحریم شده است.

وی با اشاره به ظرفیت کشاورزی در ایران توضیح داد: طی 42 سال گذشته محصولات زراعی از 10 میلیون تن به 60 میلیون تن رسیده و این در حالی است که جمعیت دو برابر شده است. آمریکا با این هدف سال 97 تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند که تجارت با کشورمان بسته شود و هنوز برای آنها هم سوال است که چگونه ایران تاب آوری اقتصادی خود را افزایش داد. شاید دلیل اصلی مقاومت ایران تاکیدات مقام معظم رهبری است که طی یک دهه گذشته روی سه کلمه را زیاد تاکید داشتند و آن هم تولید، تولید، تولید بود.

معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه 60 درصد تسهیلات بانکی به تهران داده می شود گفت: برای عدالت محور کردن اقتصاد پیشنهاد کارت اعتباری به مردم داده شد که یکسالی است اجرا می‌شود.

وی به سیاستهای یارانه‌ای اشاره کرد و گفت: با این تفکر که ثروتمندان از یارانه انرژی بیشتر بهره مند می‌شوند سال 98 بنزین گران شد و آن زمان در مجلس گفتم که دهک اول جامعه از بنزین به صورت مستقیم استفاده نمی‌کند اما سهم انرژی در این دهک 9 درصد است در حالی که در دهک‌های بالای درآمدی درصد سه را نشان می‌دهد. افزایش قیمت بنزین تنها در شرایطی باید اتفاق بیفتد که حمل و نقل عمومی و دسترسی دهک های پایین به این بخش آسان شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: احمد میدری معاون رفاه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی خلق پول تورم قیمت بنزین زیمباوه یارانه نقدی معاون رفاه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی کار و رفاه اجتماعی درآمدهای نفتی میلیارد دلار وزارت تعاون خواهد شد تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۱۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام با اشاره به اینکه بیش از ۵۰‌ درصد از تردد زوار عراق از مرز مهران است، گفت: در اربعین سال گذشته سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مرز مهران تردد کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، محمد سبحان حسنی امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت‌_ در نشست مشترک با مشاور وزیر داخلی عراق با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد از تردد زوار عراق از مرز مهران است، اظهار کرد: در اربعین سال گذشته سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مرز مهران تردد کردند.

وی افزود: با وجود گرمای هوا در مرز مهران، اما به دلیل امنیت و نزدیکی به عتبات عالیات و تعامل خوبی که بین مسئولان دو کشور و استان‌های هم‌جوار ایران و عراق وجود دارد، زائران ایرانی و عراقی مرز مهر را برای تردد انتخاب می‌کنند.

معاون استاندار ایلام ادامه داد: یکی از مسائل مهم در تردد زائران گرمای زیاد در مرز مهران است بنابراین باید شرایط بسیار خوبی برای تسریع در تردد زوار در مرز مهران فراهم کنیم.

حسنی با تاکید بر افزایش تعداد گیت‌ها برای روزهایی که با پیک تردد زوار مواجه هستیم، عنوان کرد: باید سال جاری نیز مانند سال گذشته هماهنگی لازم بین گذرنامه عراق و ایران انجام شود تا با اسکن گذرنامه‌ها و هماهنگی لازم امکانی فراهم شود تا خروج زوار از مرز مهران تسریع شود.

وی ادامه داد: امسال در اعزام اتوبوس‌های ایران به عراق ۵۰۰ دستگاه در نظر گرفته شده است اما ضرورت دارد ۲۵۰ دستگاه اتوبوس در مرز مهران در حالت انتظار داشته باشیم تا در صورت ازدحام جمعیت، به کشور عراق برای تردد زوار اعزام شوند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام اضافه کرد: مکان‌هایی برای استقرار رانندگان اتوبوس و سایر افراد خدمات‌رسان از جمله تعمیرکاران تدارک دیده شود، همچنین از ابتدای ماه صفر اتوبوس‌ها وارد کشور عراق شوند.

حسنی با اشاره به اینکه باید نظارت بر رانندگان در عراق بیشتر شود تا با سرعت مطمئنه رانندگی کنند، افزود: با نظارت بر کرایه‌ها قیمت‌ها مشخص و در این زمینه تابلوهایی برای نصب برچسب قیمت‌ها در مکان‌های تردد زوار قرار داده شود.

وی اضافه کرد: برای تبادل سریع اطلاعات و دیگر هماهنگی‌ها، یک فضای مناسب برای استقرار نماینده استان ایلام در مرز زرباطیه ایجاد شود.

کد خبر 751169

دیگر خبرها

  • تاریخ دقیق افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شد/ وزیر کار درباره رقم حقوق بازنشستگان چه گفت؟
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان/ میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد
  • حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟
  • کف و سقف حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان؛ از ۱۰میلیون و ۹۰هزار تومان تا ...| افزایش۱۰۰ و ۵۰ درصدی این ۲ بند از حقوق | توضیح مهم درباره یک نگرانی
  • عدد نهایی حداقل «حقوق» بازنشستگان مشخص شد
  • جزییات افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی
  • ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟