Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@02:04:32 GMT

رمزگشایی از سن بیولوژیکی و تقویمی انسان

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۴۰۶۲

رمزگشایی از سن بیولوژیکی و تقویمی انسان

همه ما در زندگی با انسان‌هایی روبرو شده ایم که بسیار جوان‌تر یا پیرتر از سنشان به نظر می‌رسند و این موضوع باعث تعجب ما شده است یا افرادی را دیده ایم که با وجود این که سنشان بالاست؛ به راحتی می‌دوند، به ظاهر خود می‌رسند و سبک زندگی سالمی دارند و در مقابل، جوان‌هایی هستند که وقتی چند قدم راه می‌روند، احساس خستگی می‌کنند که این موارد نشان می‌دهند دو نوع سن مختلف وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی " سن بیولوژیک " که معیار کارکردِ بدن و دیگری " سن تقویمی " است که بر اساس تعداد سال‌های زندگی محاسبه می‌شود.

به نقل از New Scientist, تا به حال شده که به این موضوع فکر کنید که چند ساله هستید و برای چه مدتی است که زندگی می کنید و تفاوت سن فیزیکی و روانی شما چیست و به چه صورت می توانید  سن روانی خود را کاهش دهید؟

سن یک موضوع ذهنی است که در طول سال‌های اخیر, در خصوص آن مطالب زیادی منتشر شده  و این که سن فقط یک عدد است و می توان در هر سنی,  به سلامتی روح و جسم خود اهمیت داد، به یک الگوی رفتاری الهام بخش در اینترنت تبدیل شده است.

به طوری که یکی از افراد می گفت: " به عنوان یک فرد ۵۱ ساله احساس می‌کنم که باید برای مقابله با مسائل غیر قابل اجتناب، یک حرکت خوبی داشته باشم و همین موضوع باعث می‌شود که  نگران بالارفتن سن خود نباشم و احساس بهتری به این موضوع داشته باشم. "

فکر کردن به این موضوع که چند ساله هستید و در تمامی سال های عمر خود چه کاری انجام داده اید, بسیار مهم است چراکه بر سلامتی و طول عمر شما تاثیر بسزایی می گذارد. زیرا همان طور که می دانید, برخی از افراد هستند با وجود این که سن بالایی دارند و مدت زمان باقیمانده زندگیشان طولانی نیست با تغییر تفکرات و نگرش ها, هم به سال هایی که از عمرشان گذشته و هم به سال های پیش روی خود احساس خوبی دارند.

یکی از سوالاتی که همیشه ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده، این است که چه چیزی سن ذهنی آن ها را کنترل می کند و آیا می توان این سن را تغییر داد؟ که باید گفت اگرچه از نظر علمی, پاسخ به این سوال مشکل است, امّا برخی از تحقیقات جدید پاسخ های جالب و شگفت انگیزی را در این خصوص ارائه می کنند که از آن جمله می توان به این پاسخ اشاره کرد عوامل بسیاری وجود دارند که به شما کمک می کنند که می توانید آن ها را کنترل کنید و از این طریق, سال ها به عمر و زندگی خود اضافه کنید.

مدتی است که می‌دانیم محاسبه کردن تعداد سال‌های زنده ماندن شخص لزوما دقیق‌ترین روش برای اندازه گیری طول عمر نیستند و اگرچه ساعت‌های پیری "بیولوژیکی"، نشانگر‌های مختلفی را در بدن اندازه می‌گیرند تا ببینند ما تا چه اندازه در روند پیری جسمی قرار داریم؛ امّا می‌دانیم که پیری فیزیکی همه چیز نیست.

همه ما در زندگی با انسان‌هایی روبرو شده ایم که بسیار جوان‌تر یا پیرتر از سنشان به نظر می‌رسند و این موضوع باعث تعجب ما شده است یا افرادی را دیده ایم که با وجود این که سنشان بالاست؛ براحتی می‌دوند؛ به ظاهر خود می‌رسند و سبک زندگی سالمی دارند و در مقابل، جوان‌هایی هستند که وقتی چند قدم راه می‌روند، احساس خستگی می‌کنند که این موارد نشان می‌دهند دو نوع سن مختلف وجود دارد که یکی " سن بیولوژیک " که معیار کارکردِ بدن و دیگری " سن تقویمی " است که بر اساس تعداد سال‌های زندگی محاسبه می‌شود و دانشمندان معتقدند که احتمالا می‌توان، این دو سن مختلف را به روش‌هایی از هم تفکیک کرد.

موضوع " شتاب پیری " یا " تسریع فرایند " که تحقیقات زیادی روی آن انجام شده است، به تاثیر عواملی مثل بیماری یا محیط زندگی بر تند شدن ساعت‌های بدن و ارتباط این موضوع با مرگ افراد می‌پردازد و تلاش می‌کند اختلاف‌هایی را که میان سن تقویمی و بیولوژیک وجود دارند، محاسبه کند تا معلوم شود آیا این اختلاف به بیماری‌های خاصی مرتبط است یا خیر؟! و این موضوع به دانشمندان امکان می‌دهد تا روی مواردی مثل تغییرات رشد، آثار محیطی و پیری سلولی تمرکز کنند./باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۴۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه ستاره مُرده دوباره زندگی از سر گرفته است؟ + فیلم

دانشمندان از بازگشت ستاره‌ای به زندگی و فعالیت دوباره این ستاره پس از مرگ شگفت‌زده شده‌اند، این ستاره  «مگنتار» نام دارد که به شکل مارپیچ و حلقوی است.

مگنتار نوعی ستاره نوترونی و یکی از قدرتمندترین ستاره‌های مغناطیسی در جهان است که نو آزاد شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • (ویدئو) روایتی عجیب از زندگی طراحان سوالات کنکور
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • رمزگشایی از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در جلسه حزب اعتدال و توسعه /پیش بینی می شود دولت نتانیاهو سقوط کند
  • آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط
  • چگونه ستاره مُرده دوباره زندگی از سر گرفته است؟ + فیلم
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • رمزگشایی از ماجرای مرموز روستایی که یک شبه ناپدید شد!