Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@18:46:59 GMT

عامل انسانی؛ علت وقوع 95 درصد حریق مراتع شاهرود

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۴۱۶۴

عامل انسانی؛ علت وقوع 95 درصد حریق مراتع شاهرود

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، محمدرضا کشاورزیان در کارگاه آموزشی اطفای حریق در جمع دهیاران، شورای اسلامی روستاهای سطح شهرستان شاهرود، مرتع‌داران اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود و تسهیلگران پروژه توانمندسازی این شهرستان که به منظور آموزش و توجیه آن‌ها برای احاله طرح‌های مرتع‌داری، در نهالستان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود برگزار شد، اظهار کرد: پیشگیری همیشه بهتر از اقدام بوده است و این مهم در امر اطفای حریق خیلی مهم‌تر است و کمبود امکانات اطفای حریق و صعب‌العبور بودن مناطق جنگلی نیز اهمیت این موضوع را چند برابر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: نقش آموزش در کاهش وقوع حریق و اطفای حریق‌های احتمالی از سنوات گذشته برجسته بوده و حمایت‌های مردمی در کنار دستگاه‌های مسؤول می‌تواند اثربخشی بیشتری داشته باشد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود افزود: در همه حریق‌های رخ داده قبلی نقش عوامل انسانی بسیار مؤثر و تقریباً بیش از ۹۵ درصد حریق‌های قبلی ناشی از عوامل انسانی بوده است؛ بنابراین این آموزش‌ها می‌تواند در کاهش حریق‌های انسانی بسیار کارآمد باشد.

کشاورزیان ادامه داد: دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی و فرماندهان پایگاه‌های بسیج و نیروی‌های تحت امر از عواملی هستند که در روستاهای حاشیه جنگل در نزدیک‌ترین فاصله به حریق به وجود آمده قرار دارند و با آموزش و در اختیار قرار گرفتن لوازم اولیه اطفاء حریق می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن حریق‌های به وجود آمده را کنترل کنند.

چالش سیل و قاچاق چوب در حوزه منابع طبیعی

علیرضا رهایی، رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این کارگاه به چالش‌های دهه اخیر اعم از سیل، قاچاق چوب، تخریب حوزه‌های آبخیز و قهر طبیعت اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه در قرآن مجید سوره‌ای به نام انفال آمده است، بیان کرد: که منابع طبیعی به‌عنوان انفال در اختیارمان قرار گرفته است و ضرورت شناخت استعدادهای طبیعت که به امانت به دست ما سپرده شده است اشاره و اذعان کرد: باید به حقِ مرتع‌داران در حفظ و حراست از این مراتع کوشا و اقدام کنند؛ بنابراین ضرورت دارد که مرتع‌داران شناخت کافی و لازم را از ظرفیت‌های موجود در مراتع داشته باشند.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: شماره تلفن‌های امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ برای حفظ و حراست از جنگل و مرتع آماده خدمات و اطلاع‌رسانی جهت حفاظت بیشتر از مراتع و جنگل‌ها توسط نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری است.

رهایی گفت: علاقه‌مندان و دلسوزان به عرصه‌های منابع طبیعی می‌توانند جهت خدمت به منابع طبیعی کشور خود و به منظور ساماندهی همیاران (محافظ، مروج) در سامانهٔ همیاران طبیعت به نشانی: hamyar tabiat..frw.ir مراجعه عکس و کارت ملی خود را بارگذاری و اطلاعات لازم را وارد کنند تا کارت همیار طبیعت پس از تأیید توسط مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان به مدت پنج سال اعتبار صادر شود.

انتهای پیام/۷۴۰۰۷/ز/س/

منبع: فارس

کلیدواژه: منابع طبیعی سمنان آموزش عوامل انسانی حریق شاهرود اطفای حریق منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود اطفای حریق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۴۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از ذخیره‌سازی ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری این استان پس از بارش‌های اخیر خبر داد. - اخبار استانها -

جعفر مرادی حقیقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: این مهم در بارندگی‌های بهاری و پایان فصل زمستان ذخیره‌سازی شده است.

وی از وجود یک هزار و 500 سازه آبخیزداری در استان سمنان خبر داد و گفت: ظرفیت و مجموع حجم ذخیره‌سازی آن 12 میلیون متر مکعب است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به کمبود بارندگی در استان سمنان و کاهش منابع آبی، گفت: ذخیره‌سازی این میزان آب که حاصل بارندگی‌های فصل بهار یعنی فروردین و اردیبهشت‌ماه امسال است، بسیار حائز اهمیت است.

مرادی حقیقی با اشاره به اهمیت سازه‌های آبخیزداری گفت: این سازه‌ها علاوه بر حفظ آب و در نهایت ذخیره‌سازی آب به جلوگیری از وقوع سیلاب نیز کمک شایانی می‌کنند.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود