Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال‌ها پیش صبح جمعه با چرخاندن پیچ رادیو معنا می‌گرفت. حال با گذشت زمان شاید نقش رادیو در برخی خانه‌ها کمرنگ‌تر از قبل شده باشد، اما رادیو با شبکه‌های مختلف خود هنوز پای ثابت بسیاری از خانه‌ها، محل‎های کار و خودروهاست. رادیو آوا یکی از شبکه‌های رادیویی است و همان‌طور که از نامش پیداست به پخش موسیقی‌های کلاسیک، محلی، پاپ و بی‌کلام از رادیو می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق برخی آمار، هم‎اکنون رادیو آوا پرمخاطب‌ترین شبکه رادیویی است؛ شبکه‌ای که توانسته است با درنظرگرفتن سلایق مختلف جامعه در عرصه موسیقی، موفقیت نسبتاً بالایی کسب کند؛ کنداکتور مناسب این برنامه برای پوشش‎دادن عرصه‌های مختلف موسیقی، از پاپ و سنتی گرفته تا موسیقی نواحی و ملل و حتی ورود به عرصه پخش مداحی و...، متناسب با ایام عزاداری، قابل تقدیر و احترام است.

با این حال، طی چندسال اخیر، روند فعالیت رادیو آوا به نحوی بوده که حجم انتقاد از روش فعالیت آن را افزایش داده‌است. سعی کردیم که درباره این انتقادها، با مسئولان این شبکه رادیویی گفت‌وگو کنیم، اما تلاش‌های ما از حد روابط عمومی فراتر نرفت. به همین دلیل، ناچاریم آن‌چه را که به عنوان نقد مطرح است، درباره این شبکه پرطرفدار رادیویی، مطرح کنیم و امیدوار باشیم که مسئولان امر، آن‎ها را بشنوند و در جهت رفع انتقادات، گام‌های مثبتی بردارند.

امان از دست تبلیغات!
فرض کنید در حال شنیدن موسیقی دلخواهتان در رادیو آوا هستید که ناگهان پیام‌های بازرگانی پخش می‌شوند! حسی شبیه تبعید از سرزمین موسیقی به سرزمین تجارت به انسان دست می‌دهد؛ دو سرزمینی که هیچ ربطی به یکدیگر ندارند! این چرخه‌ای‌ است که هر ۳۰ دقیقه یک‎بار، در رادیو آوا تکرار می‌شود و بعد از پخش چند آهنگ، در سبک‌های مختلف، نوبت به پخش پیام‌های بازرگانی می‌رسد. پخش تبلیغات، آن هم به صورت دوره‌های مشخص نیم‌ساعته در این شبکه رادیویی، برای مخاطبی که دنبال‌کننده جدی این رادیو محسوب می‌شود، کلافه‌کننده و خارج از حوصله است و برای مخاطبی که گذرا یا گه‌گاه به سراغ این شبکه رادیویی می‌رود، حس «زدگی» به همراه خواهد داشت و غیرقابل‎توجیه است. این درحالی است که تا چندسال قبل، پخش تبلیغ در رادیو آوا بسیار محدود بود و گاهی، اصلاً به چشم نمی‌آمد.

پاپ: ۲۰ – سنتی: ۱
جدول پخش رادیو آوا به شش بخش ۲۴۰ دقیقه‌ای تقسیم می‌شود. این برنامه‌ها در قالب بخش‌های سحرگاهی، صبحگاهی، نیمروزی، عصرگاهی، شامگاهی و شباهنگی روی آنتن می‌رود. هرچند وجود شبکه‌ای که به ارائه و پخش موسیقی‌های مختلف بپردازد، امیدوارکننده به نظر می‌رسد؛ اما سازوکار و چگونگی پخش آهنگ‌های مختلف از این شبکه رادیویی، قابل‎تامل است. در واقع نسبت حدودی پخش موسیقی پاپ به موسیقی و آواز ایرانی در برنامه‌های این شبکه، ۲۰ به یک و گاهی خیلی بیشتر است. اگر به‎طور مستمر پیگیر رادیو آوا باشید، متوجه خواهید شد که به‌رغم تنوع آهنگ‌های پاپ در برنامه‌های مختلف، جای موسیقی اصیل ایرانی در این شبکه خالی‌ است و رادیو آوا هم تحت‎تاثیر جو حاکم بر جامعه موسیقی، بیشتر دنبال‌کننده موسیقی پاپ است ؛ به این معنا که شما کمتر در این شبکه پر مخاطب رادیویی، آثاری از بزرگان موسیقی ایرانی مانند شهرام ناظری، حسام‌الدین سراج، علیرضا افتخاری، علیرضا قربانی و ... می‌شنوید.

 حتی گاهی غیبت آهنگ‌های پاپ استاندارد هم، به چشم می‌آید و جدول پخش بر موج آهنگ‌های پاپ روز سوار است. این روند برای شبکه‌ای که می‌تواند نقش مهمی در ایجاد سلیقه شنیداری مخاطب داشته باشد، عجیب و غیرقابل توجیه است. از سوی دیگر، معمولاً در همین مجموعه آهنگ‌ها نیز، شاهد کم‌توجهی به آثار خواننده‌های مطرح و شناخته‎شده هستیم؛ به این صورت که آهنگ‌های مربوط به این دسته از خواننده‌ها، از چند قطعه محدود تشکیل می‌شود که به تناوب آن را در بخش‌های مختلف تکرار می‌کنند؛ به دیگر سخن، انگار آثار مشهور این هنرمندان، تنها منحصر به همین چند قطعه است و کار جدید یا اثر تازه‌ای در عرصه موسیقی ندارند. البته ممکن است این رویه، به دلیل موضوع حق پخش و مسائل مالی مربوط به آن باشد که به هر حال، رادیو آوا نیز، مانند دیگر بخش‌های کشور، از مشکلات مربوط به آن مستثنا نیست. اگر این مسئله را به عنوان دلیل اصلی پخش قطعه‌های محدود برای بزرگان موسیقی یا حتی بخش موسیقی ملل بدانیم، آن وقت می‌توانیم حدس بزنیم که چرا بازار پخش آثار خواننده‌های کمترشناخته‎شده پاپ، در رادیو آوا گرم است. البته حمایت از خواننده‌های جوان، ولو با احتمال دریافت وجهی از آن‌ها برای حق پخش، رویکرد بدی نیست، اما باید حواسمان باشد که در بازار مکاره موسیقی پاپ و کم‌توجهی جدی به موسیقی اصیل ایرانی، اتخاذ چنین رویکردی می‌تواند ذائقه موسیقایی مردم را تغییر دهد و باعث نازل شدن درک جامعه از موسیقی شود.

شناسنامه یادتان نرود!
ترتیب پخش آهنگ‌ها در رادیو آوا متوالی و یکی پس از دیگری است؛ مجری هنگام پخش آهنگ، تنها به معرفی خواننده اکتفا می‌کند. همان‌طور که پیداست پشت هر آهنگ، عوامل سازنده بسیاری حضور دارند که مهم‌ترین آن‌ها خواننده، آهنگ‌ساز و شاعر اثر است. شاید ارائه و معرفی همه عوامل سازنده، هنگام پخش آهنگ، حوصله‌سربر باشد، اما ارائه نام آهنگ و شناسنامه اثر، یعنی نام خواننده، آهنگ‌ساز و شاعر یا ترانه‌سرای آن، یکی از ضروریاتی است که می‌تواند در برنامه‌های رادیو آوا موردتوجه قرار گیرد. علاوه بر این، معرفی عوامل سازنده اثر، به‎نوعی باعث افزایش اطلاعات موسیقایی مخاطب این برنامه و رعایت قانون کپی‎رایت هم می‌شود. ضمن این‎که اگر مخاطبی به آهنگ یا خواننده‌ای علاقه‌مند شد، با وجود معرفی کامل آن در برنامه، به‎راحتی می‌تواند آن خواننده و سبکش را خارج از رادیو آوا دنبال کند. در واقع، رعایت بایدهای حداقلی برای شبکه رادیویی که به‎نوعی مرجع موسیقایی رادیو به حساب می‌آید، از ضروریات است.

۵۸۵۸

کد خبر 1523064

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: موسیقی موسیقی پاپ شبکه رادیویی رادیو آوا موسیقی پاپ خواننده ها پخش موسیقی برنامه ها پخش آهنگ آهنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۸۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران

زمانی، VOA، BBC، رادیو فردا،  رادیو اسرائیل و...، درباره موفقیت‌های ایران می‌گفتند «فتوشاپ است» و محال است ایران بتواند پهپاد و موشک بسازد اما اکنون غرب، در حالی برنامه پهپادی را بار دیگر تحریم می‌کند که ایران، پیشرفته‌ترین پهپادهای جنگی را به تولید انبوه رسانده و از روسیه و چین گرفته تا ده ها کشور آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، در صف مشتریان نوبت گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، محمد ایمانی در یادداشتی کوتاه در کانال تلگرام خود نوشت: برخی خبرهای یک خطی، لوح فشرده چند جلد کتاب مستند تحلیلی هستند؛ مانند این خبر BBC که نوشت: «آمریکا و بریتانیا، بار دیگر شبکه تولید پهپاد در ایران را تحریم کردند».

این خبر، یکی از صدها نشانگری است که از بالندگی ایران و فرتوتی فزاینده غرب حکایت می‌کنند. زمانی، VOA، BBC، رادیو فردا،  رادیو اسرائیل و...، درباره موفقیت‌های ایران می‌گفتند «فتوشاپ است» و محال است ایران بتواند پهپاد و موشک بسازد اما اکنون غرب، در حالی برنامه پهپادی را بار دیگر تحریم می‌کند که ایران، پیشرفته‌ترین پهپادهای جنگی را به تولید انبوه رسانده و از روسیه و چین گرفته تا ده ها کشور آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، در صف مشتریان نوبت گرفته‌اند.

پهپادها در اوج تحریم‌ها ساخته شد و آخرین بار، بر سر صهیونیست‌ها در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتر دورتر تاخت. با این همه، غرب ناتوان در مهار ایران، باز هم دم از تحریم می‌زند! چه حربه بی‌خاصیت، اما شتاب دهنده‌ای!

برای غرب دردناک است که ایران یک دهه قبل، از ظرفیت شرکت‌های مختلف غربی برای تامین قطعات اولین پهپادها استفاده کرد؛ همچنان که ضمن هدف گیری پهپادهای آمریکایی، برخی از آنها را سالم بر زمین نشاند و مهندسی معکوس کرد؛ زنده‌گیری و تربیت معکوس و بومی سازی!

فناوران مومن ایرانی، با منطق «ما م‌ توانیم» در حال تغییرات اساسی در نظم جهانی هستند و این تغییر، به خاطر کاربست لجوجانه تحریم‌ها از سوی دشمن، ممکن شده است. حالا روزی نیست که محافل غربی از این اقتدار معجزه آسا ناله نکنند:

یورو نیوز: «پهپادهای شاهد که اخیرا در حمله به اسرائیل به کار گرفته شدند، سلاحی مرگبار هستند. این ابزار کارآمد جنگی، به هنگام اصابت، همه چیز را نابود می‌کنند. پهپادهای دوربرد، تا زمانی که اپراتور هدفی را برای منفجر کردن انتخاب کند، می‌توانند در اطراف یک منطقه چرخ بزنند. از این پهپادها به صورت گروهی و در جهات مختلف استفاده می‌شود، تا سیستم دفاع هوائی را خسته کنند».

شبکه صهیونیستی ایران اینترنشنال: «ایران با تامین پهپادهای شاهد و موشک‌های بالستیک، باعث تغییر موقعیت جنگ اوکراین شد. روسیه و ایران، قراردادی ۱.۸ میلیارد دلاری برای معامله شش هزار پهپاد منعقد کرده‌اند. در حالی خبر فروش سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ منتشر می‌شود که روسیه در سال ۹۵، اس-۳۰۰ را به ایران تحویل داد و اگر جنگنده‌ های سوخو-۳۵ را هم در اختیار ایران قرار دهد، قدرت بازدارندگی آمریکا و اسرائیل با چالش بسیار جدی روبه‌رو خواهد شد. پیشنهاد فروش اس-۴۰۰ به ایران، پس از انهدام پهپاد آمریکایی توسط سامانه‌های پدافندی ایران صورت گرفت».

رادیو فردا ارگان سازمان CIA: «اظهارات جیک سالیوان درباره احتمال کاربُرد پهپادهای ایرانی از سوی روسیه، بسیاری را متعجب ساخت؛ این که آیا پهپادهای ایران از نظر فناوری و عملکرد، آن‌قدر پیشرفته‌اند که به چشم روسیه بیایند؟ ایران، یکی از متنوع‌ترین مجموعه‌ های تولید پهپادهای شناسایی، هجومی و انتحاری را دارد. این پهپاد ها در میدان‌ واقعی جنگ در سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، یمن و فراتر از خاورمیانه (ونزوئلا و اتیوپی) به کار رفته‌اند وحتی رکورد انهدام سامانه پاتریوت عربستان را دارند. ایران، آنها را به راحتی تمام تولید می‌کند. شاهد-۱۲۹، ابابیل-۵، مهاجر-۶، و شاهد-۱۳۶ توانسته‌اند ارزش نظامی خود را اثبات کنند».

شبکه CBS NEWS: «ژنرال مکنزی، فرمانده پیشین سنتکام که حملات انبوه پهپادهای ایران را با چشمان خود دیده، می‌گوید: با پهپادهای ارزان‌قیمتی مواجهیم که اگر با تعداد انبوه پرتاب و در ارتفاع پایین پرواز کنند، می‌توانند بر سامانه‌های دفاعی ما غلبه کنند... پیش از حمله موشکی به عین‌الاسد، چنین حمله‌ای را ندیده و تجربه نکرده بودم. موشک‌های دقیق آنها، به هرجا که بخواهند، اصابت می‌کنند. ایران انواع موشک بالستیک را دارد که حتی به وسط تل‌آویو می‌رسند».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • (تصویر) وقتی علی دایی خواننده شد!
  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»