Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس فوتبال»
2024-04-26@03:05:00 GMT

تأثیر کافئین بر سلامت ورزشکاران

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۹۳۳۰

تأثیر کافئین بر سلامت ورزشکاران

کافئین به طور ویژه در دوره‌های خستگی ذهنی مفید هستند و باعث می‌شود کافئین برای ورزش‌های مختلف مناسب باشد.

به گزارش ایلنا، محققان در سال ۱۸۲۱ کافئین را از قهوه جدا کردند. هرچند در آن زمان، سابقه طولانی در بین فرهنگ‌های مختلف داشت. امپراطور چین شن نونگ (Shen Nung)، در حدود سال ۲۷۳۷ قبل از میلاد، دم‌کرده‌های ساخته شده از برگ‌های چای را می‌نوشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این را باید بدانید که چای سیاه نسبت به قهوه حاوی کافئین کمتر و نسبت به چای سبز حاوی کافئین بیشتر است که البته به روش دم کردن آن بستگی دارد.

 سایر فرهنگ‌ها، عمدتاً در مناطق عرب‌نشین، نوشیدنی‌های ساخته‌شده از قهوه را می‌نوشیدند و این عادت با استفاده از چندین نوع فراورده مانند دانه‌های قهوه برشته‌شده، یربا ماته (نوشیدنی سنتی آمریکایی) و غیره در جهان گسترش یافت. این گیاهان از زمان‌‌های نخستین به‌عنوان محرک استفاده شده‌اند و در حال حاضر هم استفاده می‌شوند به‌طوری‌که ورزشکاران هنوز آن را ازطریق فراورده‌های مختلف مصرف می‌کنند.

کافئین شاید بارزترین نمونه از این‌که چگونه پیشرفت تحقیقات در مکانیسم عمل یک ماده خاص، مصرف آن در ورزش را اصلاح کرد، باشد. در اواخر دهه ۸۰، مؤسسه‌های ضد دوپینگ به‌صورت کمی کافئین را جز مواد ممنوعه قرار دادند. بااین‌وجود، بعداً در سال ۲۰۰۳ از لیست ممنوعه حذف شد و در برنامه نظارت مؤسسه ضد دوپینگ جهانی قرار داده می‌شود زیرا نسبتاً محصولات محتوی کافئین، به طور منظم در بیشتر نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.

در ابتدا، آن یک ماده‌ای بود که فقط در دوزهای بالای mg/kg ۶-۹ باعث اثرات نیروبخش ازنظر آماری معنادار شد، امروزه دوزهای ده برابر کمتر نه‌تنها با اثرات شناختی قابل‌توجه، بلکه به‌صورت مفید در انجام فعالیت‌های ورزشی استفاده می‌شوند.

امروزه تجویز دوزهای کم کافئین، mg/kg ۱-۲، به طور ویژه در دوره‌های خستگی ذهنی مفید هستند و باعث می‌شود کافئین برای ورزش‌های مختلف مناسب باشد.

اما این را باید در نظر داشت که کافئین باعث آزاد شدن اسیدهای چرب از بافت چربی می‌شود که در نتیجه چربی بیشتری و گلیکوژن کمتری به‌عنوان سوخت مورداستفاده بدن قرار می‌گیرد. کافئین یک محرک است که ضربان قلب را در حالت استراحت و همچنین تولید اسید معده و تعداد دفعات ادرار کردن را افزایش می‌دهد که سبب ازدست‌رفتن آب بدن خواهد شد و بروز اختلالات گرمایی را در ورزشکاران افزایش می‌دهد؛ فروش مکمل‌های کافئین‌دار به دلیل داشتن دوز بسیار بالا در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع است؛ بنابراین ورزشکاران باید در مصرف مکمل‌های حاوی کافئین احتیاط لازم را به عمل بیاورند.

 

دانیال اسداللهی سهی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی

 

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: کافئین ورزش کافئین ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی

روح انسان با توجه به حقیقت «نَفَختُ فِیهِ مِن رُوحی» از خداوند تبارک و تعالی منشأ گرفته و فطرت الهی انسان ذاتاً کمال‌جو و عاشق وصل به بی‌نهایت و قرب الهی است. میل به آموختن و یادگیری حتی از سنین کودکی، نشانه‌ای از روحیه کمال‌طلبی انسان است. همان‌طور که او بزرگ‌تر شده و در تلاش برای کسب آموختنی‌هاست، درهایی به روی ناشناخته‌ها باز کرده و به اسرار عالم آگاه‌تر می‌شود. هر رشته تحصیلی همین خصوصیات را دارد و انسان با ورود به آن به حقایقی ناشناخته آگاهی پیدا می‌کند.

فرد این احساس و گرایش را در خود می‏یابد که می‏خواهد به راز و اسرار اشیا و حوادث اطراف خود آگاه شود. آثار این تمایل و احساس به‏صورت محدود و ضعیف از لحظه پیدایش در او مشاهده می‏شود و به‏تدریج که قوای ادراکی او رشد می‌کند، زمینه‏ها و شرایط لازم برای تبلور  آن فراهم می‌شود و آهسته آهسته آثار و نتایج آن نیز در زندگی او گسترش و تکامل می‏یابد.

عامل و منشأ اصلی پیدایش و تکامل فلسفه و علم بشری، حس کنجکاوی و حقیقت‏جویی او است. هر چند عوامل مختلف اجتماعی نیز در این امر تأثیر داشته‏اند، ولی شالوده آن را حس کنجکاوی و علم‏دوستی انسان تشکیل می‏دهد. به عبارت دیگر، علم‏دوستی و حقیقت‏جویی حقیقت فطری بشر است و تفاوت‌های کمی و کیفی در تعین و تحقق یافتن این گرایش فطری تحت تأثیر عوامل مختلف اجتماعی قرار می‌گیرند.

بر اساس همین نیاز فطری، انسان باید با آگاهی و علم پا به دنیای رشد و علم‌آموزی و آموزش بگذارد. در سنین پایین‌تر و سال‌های ابتدایی تحصیل معمولاً والدین در انتخاب راه نقش پررنگی دارند و مسیر زندگی کودکان در گرو تصمیمات آنان است. اندکی پس از آن و در زمانی که برای روشن‌تر شدن مسیر زندگی باید رشته‌ای را انتخاب کنند، برخی دانش‌آموزان بدون هیچ فکر و داشتن نقشه راهی، فقط درصدد ورود به دانشگاه هستند.

حتی از افرادی می‌خواهند بدون توجه به استعداد، علایق و... برای آن‌ها انتخاب رشته کرده و به گونه‌ای این رشته‌ها را کنار هم بچینند که با رتبه کسب شده بتوانند عنوان دانشجو را بدست بیاورند. آن‌ها به این نکته توجه ندارند که این انتخاب، چهار سال از عمر آن‌ها را معطوف به خود می‌کند و در زندگی و آینده‌شان تأثیرگذار است. به همین دلیل است که برخی در دوره تحصیل انصراف می‌دهند، زیرا متوجه می‌شوند رشته انتخاب شده، با روحیات آن‌ها سازگار نیست. برخی دیگر نیز با توجه به علایق و توانمندی خود انتخاب رشته کرده و براساس رتبه‌ای که دارند، رشته‌ای را انتخاب می‌کنند.

اما خوب است در تمام این مراحل توجه داشه باشیم قرآن کریم و پیامبر اسلام(ص) همواره بر ضرورت علم‌اندوزی و تحقیق و پژوهش تأکید کرده‌اند. همچنین معارف دینی، گنجینه‌ای از معلومات ناب به ما می‌دهد که از برکت آن می‌توانیم دنیا و آخرت خود را بسازیم.

قدم گذاشتن در مسیری که به یاری مطالعه، تحقیق،‌ پژوهش، تلاش و توکل می‌توان به شناخت خود و خداوند دست یافت حتماً یکی از بهترین ثمرات دین‌پژوهی و بازگشت به فطرت خداجوی انسان است. به یاد داشته باشیم مطالعه رشته‌های  حوزوی، الهیات و زیرمجموعه آن‌ها تأثیر زیادی در جهان‌بینی فکری و حوزه عملکردی انسان در این زندگانی و فرصت محدود عمر دارد.

پسندیده است دانشجویان عزیز هنگام انتخاب رشته دانشگاهی به این نکات هم توجه داشته باشند و با علم و چشمی باز دست به انتخاب بزنند و این فرمایش رهبر معظم انقلاب را در نظر داشته باشند که «انتخاب رشته صحیح پایه پرورش استعداد است».

منبع: روزنامه قدس

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش پیاده روی کارکنان سپاه قمربنی هاشم(ع) در شهرکرد
  • آغاز طرح نظارت بر باشگاه‌های خصوصی و دولتی آذربایجان غربی
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • نقش حروف الفبا در نمرات دانش‌آموزان
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • فعالیت بیش از ۴۰۰ هزار سفیر سلامت در مازندران
  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • سیل و طوفان این‌بار چین را هدف گرفت