Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشن شیردوشان رامسر مظهر سادگی و شکرگزار بودن روستاییان است و شیردوشان از جمله آیین‌های کهن و سنتی دامداران شمال بوده که همواره در ماه پایانی بهار برپا می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، آیین شیردوشان بین مردمان اشکورعلیای رامسر بیش از 100 سال قدمت دارد و هر ساله خردادماه در یکی از روستاهای منطقه برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این آیین سرگالش، گوسفندان را به مراتع اطراف برده و مدت چهار ماه گوسفندان را در آنجا نگهداری می کند و سرانجام آنها را به صاحبان آنان تحویل می دهد. با این کار، گوسفندان از مرتع محلی خارج شده و داخل مرتع تابستانی می شوند تا دامداران راحت تر علوفه زمستانی خود را جمع آوری کنند.

هر جایی تاریخی دارد و هر تاریخی، سرگذشتی. گذشته را باید پیش چشم داشت و دید، اما به آن تکیه نکرد. شادی هایش را با لبخند ورق زد و غم هایش را در گورستان تاریخ به خاک سپرد و هر از گاهی برای آرامش روحش فاتحه ای خواند تا هیچگاه برنگردد. تاریخ، ما را نمی سازد، ما بنایش می کنیم و شاید به همین دلیل، دست از آن نمی شوییم و هر از چند گاهی تکرارش می کنیم، انسان هیچگاه از چیزی که ساخته دست نمی کشد.

آیین های سنتی و جشنواره ها نیز بخشی از تاریخی هستند که برای خودمان می سازیم و برای آیندگان به جا می گذاریم. خرداد نزدیک است و جشن شیردوشان رامسر در چند قدمی. جشنواره شیردوشان که به دودوشان نیز معروف است، هرساله در اوایل ماه خرداد همراه با جشن و شادی در ارتفاعات رامسر برگزار می گردد.



مراسم شیردوشان درواقع، نوعی آیین شگرگزاری از نعمت هایی است که خدا در اختیار روستاییان قرار داده است. با همگردی همراه باشید.

آبادی اشکورات از ارتفاعات زیبا و سرسبز رامسر محسوب می شود و اشکور علیا هرساله پذیرای افراد محلی و نیز گردشگرانی است که به دیدن این آیین کهن و سنتی می روند. روستا همیشه مظهر سادگی و پاکی بوده و مردمانش به خدا نزدیک تر. کسی چه می داند، زندگی در ارتفاعات آن ها را به این مقام رسانده یا به سبب ذات بی آلایششان برای زندگی در ارتفاعات برگزیده شده اند.

جشن شیردوشان رامسر نیز یکی دیگر از مظاهر سادگی و شکرگزار بودن روستاییان است. دام ها و گله ها هرسال باید از اوایل خرداد شروع به چرا در مراتع کنند، زیرا در این زمان، ۳۰ تا ۴۰ درصد علوفه موجود، گل می دهند و پیش از آن موقع، شیره گیاهی خام موجود در علوفه ها باعث بیماری دام ها می گردد.

همزمان با آغاز چرای دام ها در مراتع، جشنواره شیردوشان نیز شروع می شود. کسی که مسئولیت اصلی نگهداری از دام های گله داران را به عهده دارد، سرگالش خوانده می شود. او دام ها را به چرا می برد و پس از بازگشت، دام ها دو بار دوشیده می شود. دلیل نام گذاری مراسم شیردوشان به نام "دودوشان" نیز همین است. پس از بار دوم، شیرها توزیع می شوند و سرگالش متعهد می شود که در ازای شیری که گرفته، در پایان فصل چرا، مقداری کره حیوانی، کشک، دوغ و ماست تحویل گله داران دهد.
 
پس از پایان بخش اصلی مراسم شیردوشان، طبق معمول تمامی آیین های رامسری رامسر، مسابقات مختلفی از جمله طناب کشی و کشتی محلی برگزار می شود و به نفرات برتر جوایزی اهدا می شود و برنامه های شادی مانند ساز و آواز و رقص محلی نیز در پایان انجام می شود. جشنواره شیردوشان رامسر در  اوایل خرداد در اشکور انجام می شود. منطقه بکر اشکور در ۱۲۰ کیلومتری شهر رامسر واقع شده و حدود سه ساعت با این شهر زیبا فاصله دارد.



یک جامعه شناس نیز برگزاری چنین جشنواره هایی را فرصتی مناسب در راستای حفظ آداب و سنن گذشته مردمان این دیار و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در جامعه عنوان کرد.

محمدرضا عباسی افزود : در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، افسردگی به شدت در حال افزایش است و این به علت تغییراتی است که در حوزه سبک زندگی و رفتارهای اجتماعی ایجاد شده است.

وی وجود بسیاری از آسیب های اجتماعی را ناشی از نبود شور و نشاط در جامعه دانست و اظهار داشت : اگر نشاط اجتماعی در جامعه کاهش یابد شاهد افزایش اختلالات روانی و ناهنجاری های اجتماعی خواهیم بود که زیبنده جامعه نیست.



به گفته عباسی ، زندگی شاد و بانشاط از مهم‌ترین نعمت‌های الهی است و امروزه بیش از هر زمان دیگری جامعه نیازمند شادی و شادمانی است و در صورت عدم توجه جدی به این مسئله، آسیب های بزرگی را شاهد خواهیم بود.

وی یادآور شد: برگزاری جشنواره های بومی و محلی همراه با موسیقی و بازی های محلی می تواند در این زمینه تاثیر گذار باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۰۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران

منصور پوریان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: جمعیت بالای دام سبک بیانگر بهبود وضعیت دام در کشور است، هرچند وضعیت دام سنگین همانند سبک در کشور نیست.

به گفته او، بنابر آمار ۷۰ درصد گوشت مورد نیاز از طریق گوساله و ۳۰ درصد از طریق گوسفند تامین می‌شود، از این رو در بخش تولید دام سنگین هم باید برنامه ریزی صورت بگیرد.

پوریان ادامه داد: بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دام سبک به بالای ۷۱ میلیون راس رسیده است که بدلیل حجم بالا مازاد بر نیاز کشور، پتانسیل صادرات ۵۰۰ هزارتن دام سبک و خرید تضمینی ۲ میلیون راس وجود دارد که انتظار می‌رود در راستای حمایت از دامداران حجم مازاد دام خریداری و صادر شود.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به واردات گوشت و دام از آفریقا افزود: سازمان دامپزشکی از لحاظ پروتئکل بهداشتی هرکشوری را که تایید کند، در راستای تنظیم بازار گوشت و دام از آن کشور وارد می‌شود.

او گفت: بنابر برنامه ریزی وزارت جهاد قرار است امسال در بحث واردات گوساله رقم قابل توجهی واردات صورت بگیرد. البته ۱۰۰ درصد این حجم واردات مربوط به دام پایه پروار است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • انسان در سایه آگاهی و دانش به تقرب الهی می‌رسد
  • توصیه پلیس در خصوص پیشگیری از سرقت احشام
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • ۴۰ روستای شهرستان اهر از نعمت آب شرب برخوردار شدند
  • زنگ سپاس از معلمان کهگیلویه و بویراحمد در ۳۰۰۰ آموزشگاه نواخته شد
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • تدریس برترین دانش‌های نظامی در نیروی زمینی ارتش