Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی پالی‌گان (Polygon)، یک هنرمند و طراح به نام جودی اِی. جوراسک (Judy A. Juracek) از شرکت ژاپنی کپ‌کام که از نام‌های شناخته شده در صنعت توسعه و نشر بازیهای ویدئویی در جهان است، به دلیل آنچه استفاده بدون مجوز از عکس‌های مشمول قانون حق تالیف خواند، به دادگاه کانکتیکات شکایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوراسک ادعا می‌کند کمپانی کپ‌کام در طراحی فضاها و جزئیات موجود در بازی رزیدنت اویل ۴، شیطان هم گریه می‌کند (Devil may cry) و چند بازی دیگر از عکس‌هایی که در کتاب سطوح (Surfaces) از او چاپ شده بود، استفاده کرده است.

به گفته این هنرمند، دستکم ۸۰ عکس از کتاب او که در سال ۱۹۹۶ چاپ و روانه بازار شد، بدون اجازه و رضایت نویسنده مورد سوءاستفاده کپ کام قرار گرفته است. یک سی دی حاوی تصاویر کتاب به آن ضمیمه شده که استفاده تجاری از آن منوط به خرید مجوز است؛ مجوزی که نویسنده می‌گوید کپ کام هیچوقت از او نگرفت.

در مدارکی که در ارتباط با این دعوی به دادگاه ارائه شد، تصویری از صحنه‌های بازی در کنار عکس‌های کتاب جوراسک قرار داده شده و شباهت‌های موجود در بین آنها برجسته و مشخص شده‌اند.

بخشی از شواهدی که در این پرونده به آنها استناد شده است، در جریان یک حمله هکری به دست آمدند که کپ کام سال گذشته هدف آن قرار گرفت. به موجب این حمله، اطلاعات کارکنان، گزارشات فروش و دیگر اطلاعات خصوصی این شرکت بزرگ افشا شدند.

وکلای جوراسک به اتهام نقض حق تالیف، درخواست ۱۲ میلیون دلار غرامت از مدعی علیه کرده‌اند و می‌خواهند به ازای هر تصویری که بدون اجازه مورد استفاده قرار گرفته، ۲ هزار و پانصد تا ۲۵ هزار دلار به صاحب اثر پرداخت شود.

تولد ژانر ترس و بقا با مجموعه رزیدنت اویل

رزیدنت اویل اولین بازی جهان بود که در ژانر ترس و بقا به بازار بازی‌های ویدئویی آمد. اولین قسمت از این بازی در سال ۱۹۹۶ منتشر شد، در این بازی برای اولین بار داستان شیوع ویروس تی از کارخانه آمبرلا روایت شد، ویروسی که در انسان‌ها جهش ژنتیکی ایجاد می‌کرد و از آنها مرده‌های متحرک و هیولاهای وحشتناک می‌ساخت و بازیکن ماموریت داشت با این بحران و پیامدهای ناشی از آن مقابله کند. استقبال بی‌نظیر از این بازی و محبوبیتی که در بین مخاطبان به دست آورد کمپانی کپ کام و شینجی میکامی طراح بازی را به ساخت قسمت‌های بعدی از آن ترغیب کرد. به تدریج از روی داستان این بازی رمان‌، فیلم‌های سینمایی و انیمیشن نیز خلق شد.

قسمت چهارم از سری بازیهای رزیدنت اویل ژانویه سال ۲۰۰۵ به بازار آمد. براساس آماری که شهریور سال گذشته منتشر شد، تاکنون ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه از این بازی در جهان به فروش رفته است.

برچسب‌ها بازی‌های رایانه ای هنرهای تجسمی قانون کپی رایت بازی های ویدئویی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بازی های رایانه ای هنرهای تجسمی قانون کپی رایت بازی های رایانه ای هنرهای تجسمی قانون کپی رایت بازی های ویدئویی رزیدنت اویل کپ کام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۱۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان را ببینید

یک شرکت اسلواکیایی موفق شد اولین پرواز یک خودروی پرنده به همراه یک مسافر را به انجام برساند.

به گزارش ایسنا، یک شرکت هوانوردی متعلق به کشور اسلواکی موسوم به کلاین ویژن(Klein Vision) اولین پرواز مسافربری جهان را با خودروی پرنده خود انجام داد.

به نقل از آی‌ای، شرکت کلاین ویژن با خودروی پرنده خود به نام ایرکار(AirCar) در حالی که یک نوازنده فرانسوی به نام ژان میشل ژار را به عنوان مسافر در خودروی پرنده خود داشت، به این نقطه عطف دست یافت.

این آزمایش در یک باند فرودگاهی در کشور اسلواکی انجام شد.

در ویدیویی که این شرکت منتشر کرده است، یک خودروی پرنده اسپرت بال‌دار دیده می‌شود که در ابتدا روی باند فرودگاه روی چهار چرخ خود حرکت می‌کند و سپس با باز شدن بال‌های کنار و عقب و سرعت گرفتن، از زمین بلند می‌شود و در هوا معلق می‌ماند. چند دقیقه بعد نیز به سلامت فرود می‌آید.

گفتنی است که در ژوئن ۲۰۲۳ یک خودروی پرنده به نام «مدل ای»(Model A) که توسط شرکت الف ایروناتیکس(Alef Aeronautics) که مقر آن در کالیفرنیاست، توسعه یافته است، گواهینامه صلاحیت پروازی ویژه را از اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده دریافت کرد. این اولین وسیله نقلیه در نوع خود است که مجوز رسمی پرواز را از دولت ایالات متحده دریافت می‌کند.

توسعه خودروهای پرنده

در سال ۲۰۲۱ خودروی پرنده AirCar اولین پرواز درون شهری خود را انجام داد که طی آن یک پرواز ۳۵ دقیقه‌ای بین فرودگاه‌های بین المللی نیترا و براتیسلاوا را در اسلواکی انجام داد.

این خودروی پرنده در ژانویه ۲۰۲۲ گواهی صلاحیت پروازی دریافت کرد و این شرکت ادعا می‌کند که نمونه اولیه آن ۱۳۰ ساعت پرواز و ۵۲۰ برخاست و فرود در فرودگاه‌های بین‌المللی مختلف را به ثبت رسانده است.

خودروی پرنده AirCar شامل چندین واحد کاربردی است که برای انجام همزمان سفرهای زمینی و هوایی طراحی شده‌اند. بدنه آیرودینامیکی آن نه تنها مسافران را به راحتی در خود جای می‌دهد، بلکه عملکرد بالابری را در طول پرواز نیز افزایش می‌دهد.

از جمله ویژگی‌های پیشرفته آن می‌توان به بال‌های جمع شونده، دُم تاشو و سیستم استقرار چتر نجات اشاره کرد. دم تاشوی آن نقش مهمی در بهبود پایداری طولی و قابلیت‌های برخاستن مانند هواپیماهای سنتی دارد. ضمن اینکه در حالت سفر زمینی، این دم جمع‌ شده و با اندازه جمع ‌و جورتر به تطبیق‌پذیری ایرکار در محیط‌های شهری کمک می‌کند.

این شرکت اعلام کرده است که قصد دارد در پیشرفت‌های آتی خود اقدام به تولید خودروهای پرنده دارای سه و چهار نفره، موتورهای دوگانه و یک نسخه آبی-خاکی کند.

نمونه اولیه AirCar به موتور ۱۶۰ اسب بخاری شرکت بی‌ام‌و مجهز شده است که دارای یک ملخ ثابت و یک چتر برای اقدامات ایمنی بیشتر است.

کلاین ویژن می‌گوید مدل دو نفره این خودروی پرنده وزنی در حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم دارد و ظرفیت بلند کردن بار آن ۲۰۰ کیلوگرم است. همچنین قادر است تا ارتفاع ۲۵۰۰ متر اوج بگیرد و به حداکثر سرعت ۱۰۳ گره(۱۹۰ کیلومتر بر ساعت) دست یابد.

این شرکت برای ساخت نمونه‌های آینده ایرکار، آزمایش موتور هوانوردی پیشرفته ADEPT Airmotive را به پایان رسانده است که به طراحی قوی، سبک و کم‌مصرف مشهور است.

همچنین می‌توانید در اینجا ویدیوی یکی از آزمایش‌های پروازی ایرکار را در سال ۲۰۲۱ که بین دو فرودگاه به پرواز درآمده است، مشاهده کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • آلمان ۸۰۰ پهپاد «وکتور» دیگر به اوکراین می‌دهد
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • (ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان (فیلم)
  • نقش سازنده گلزن تراکتور در بازی با ذوب آهن!
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در استان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان را ببینید