Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا غلامرضایی با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم در استان قزوین گفت: طرح غربالگری بینایی برای کودکان ۳ تا ۶ سال هر سال توسط اداره بهزیستی استان قزوین اجرا می‌شود

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا غلامرضایی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم در استان قزوین اظهار کرد: طرح غربالگری بینایی برای کودکان ۳ تا ۶ سال هر سال توسط اداره بهزیستی استان قزوین اجرا می‌شود و با توجه به اهمیت پیشگیری از بروز معلولیت‌ها این طرح در سنین طلایی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تشخیص به موقع بیماری تنبلی چشم و به دنبال آن درمان به هنگام هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ سهولت درمان در این سنین بسیار مقرون به صرفه است.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: هر سال کودکان مشمول اجرای طرح سنجش بینایی از طریق پایگاه‌های ثابت و تیم‌های سیار مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و این طرح برای بیست و سومین سال پیاپی در سطح کشور و استان اجرا می‌شود.

وی عنوان کرد: خوشبختانه هر ساله پوشش بالای ۸۰درصد را در سطح استان داشتیم و جمعیت مشمول این طرح در سال جاری ۶۲ هزار کودک است که امیدواریم بتوانیم ۸۰ درصد از برش اعلام شده را مطابق هر سال در فاصله زمانی خرداد ماه تا پایان سال مورد سنجش و ارزیابی قرار دهیم.

شرایط کرونایی در کاهش مراجعات خانواده‌ها برای اجرای طرح تنبلی چشم تاثیر داشت

وی بیان کرد: میزان هزینه برای انجام طرح غربالگری برای خانواده‌ها پنج هزار تومان است و در صورت تشخیص اختلالات بینایی یا سایر عیوب انکساری در کودک چنانچه خانواده فرد نیازمند مساعدت مالی باشد کمک هزینه خرید عینک و در صورت لزوم کمک هزینه جراحی از طریق بهزیستی پرداخت می‌شود.

غلامرضایی عنوان کرد: هم اکنون ۵۳ پایگاه ثابت در سطح استان قزوین برای انجام طرح سنجش بینایی تجهیز و راه‌اندازی شده است و با شروع سال تحصیلی جدید چنانچه مهاد کودک نیز مشغول به فعالیت شوند این طرح از طریق مهاد کودک برای کودکان حاضر در مهدها انجام خواهد شد.

وی ابراز کرد: سنجش بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در قالب اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم به دو صورت استفاده از دستگاه و Eچارت انجام می‌شود؛ برای کودکانی که در سنین پائین‌تر بوده و احتمال همکاری آنها با Eچارت کمتر باشد سنجش بینایی از طریق دستگاه و برای کودکان پایه سنی ۴ و ۵ سال که امکان همکاری آنان با طرح وجود دارد سنجش بینایی از طریق E چارت انجام می‌شود‌.

این مقام مسئول یادآور شد: همه مربیان دوره‌هایی آموزشی لازم را دیده و در صورت مشکوک بودن کودک در سطح اول ارزیابی، فرد به بینایی سنج و در صورت ابتلا به تنبلی چشم، کودک به چشم پزشکان طرف قرارداد ارجاع می‌شود.

وی در ادامه گفت: شرایط کرونایی در کاهش مراجعات خانواده‌ها برای اجرای طرح تنبلی چشم تاثیر داشت البته سال گذشته تلاش بسیاری کردیم و توانستیم ۱۰۰ درصد از برش تعیین شده کشوری را تحت پوشش قرار دهیم و در واقع بسیج همگانی برای اجرای طرح در سطح استان اتفاق افتاد.

۲ هزار و ۶۱۵ کودک مبتلا به اختلالات بینایی شناسایی شدند

غلامرضایی تصریح کرد: امیدواریم در سال جاری نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی شاهد اجرای مناسب این طرح در سطح استان باشیم ضمن اینکه همه جوانب برای اینکه هیچ گونه تماسی بین معاینه شونده و معاینه کننده صورت نگیرد پیش‌ بینی شده است لذا خانواده‌ها اطمینان داشته باشند و با خیال راحت برای انجام سنجش بینایی فرزندان خود به پایگاه‌های در نظر گرفته شده مراجعه کنند.

وی بیان کرد: طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال همواره در نیمه دوم سال انجام می‌شد اما امسال برای دومین سال پیاپی است که به دلیل شرایط کرونا از ابتدای اردیبهشت طرح را شروع کرده و فاصله زمانی اجرای طرح را بیشتر کردیم.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان قزوین گفت: خانواده‌ها می‌توانند با در دست داشتن شناسنامه کودکان خود به پایگاه‌های ثابت سنجش بینایی مراجعه کنند و آدرس کلیه پایگاه‌های ثابت در سایت سازمان بهزیستی و ادارات بهزیستی شهرستان‌های تابعه موجود است همچنین از طریق صدا و سیما ادرس‌ها اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه بهزیستی استان قزوین با ۱۲ اپتومتریست و دو چشم پزشک همکاری دارد، تصریح کرد: سال گذشته در برنامه پیشگیری از تنبلی چشم ۳۶ هزار کودک قزوینی ۳ تا ۶ سال مورد سنجش قرار گرفتند که ۲ هزار و ۶۱۵ کودک مبتلا به اختلالات بینایی بودند.


غلامرضایی در پایان گفت: به ۲۹۱ کودک قزوینی که سال گذشته مبتلا به تنبلی چشم تشخیص داده شدند خدمات کمک هزینه عینک از طریق سازمان بهزیستی پرداخت شد ضمن اینکه دو مورد نیز کمک هزینه جراحی پرداخت شد.
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پیشگیری از تنبلی چشم بهزیستی استان قزوین کودکان ۳ تا ۶ سال طرح غربالگری سطح استان سنجش بینایی برای کودکان خانواده ها برای انجام کمک هزینه اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۱۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه

 معصومه توکلی مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه آئین بزرگداشت روز روانشناس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خدمات سلامت، مشاوره و روانشناسی توسط دستگاه‌های مختلف در ستاد‌های مختلف در حال انجام است، اما موضوع این است که کفایت و جامعیت آنها به جایی نرسیده است که بتوانند به اندازه کافی در دسترس  مردم باشند و از این خدمات استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در این راستا وجود دارد تعرفه خدمات مشاوره و روانشناختی  است، افزود: همانگونه که در جریان هستید علیرغم اینکه تعرفه این خدمات بالا نیست و طبق مصوبه هیئت وزیران اعلام می‌شود، اما از آنجا که برای نتیجه گیری از موضوع مراجعه به روانشناس نیازمند این  هستیم که چندین جلسه  در برخی مواقع ۱۰ تا ۱۲ جلسه  مراجعه کنیم این رقمی که فرد باید بپردازد بالا است.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: بیمه خدمات مشاوره و روانشناسی یکی از درخواست‌هایی است که جامعه روانشناسی دارند و تلاش شده کار‌هایی انجام شود که متاسفانه اکنون بسیار محدود و قلیل است.


توکلی عنوان کرد: حتما نیاز است که نظام بیمه دقیق کامل و جامع همانگونه که در نظام بیمه‌ای سلامت جسم است در سلامت روح نیز اتفاق بیفتد.


وی با بیان اینکه اثر بخشی خدمات همواره مورد توجه بوده است، بیان کرد:  خدماتی که قرار است به آحاد مردم ارائه شود باید اثر بخش بوده و نیاز آنها را مرتفع کند در امر مشاوره اینکه فرد  بخواهد بهره کافی ببرد نیازمند  مداومت است.

توکلی عنوان کرد: مانند بیماری جسمی که مراجعه می‌کنید و  برای درمان تا مدتی باید تحت نظر باشید در مداخله خدمات روانشناختی هم  همین گونه است، متاسفانه مردم خیال می‌کنند با یک بار مراجعه به روانشناس به صورت کامل مشکلشان برطرف می‌شود در صورتی که مسئله بهداشت روان بسیار پیچیده‌تر از مسائل جسمی است  و می‌طلبد که به این موضوع دقیق‌تر فکر کنیم.

وی گفت:  باید برای افرادی که نیاز به مداخله روانشناختی دارند  و بضاعت پرداخت این هزینه را ندارند تدابیری اتخاذ شود.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور، افزود: ما در سازمان بهزیستی خط مشاوره ۱۴۸۰ از ۸ صبح تا ۱۲شب خدمات رایگان مشاور تلفنی به آحاد مردم ارائه می‌دهد این خدمات بدون اینکه فرد بخواهد اسمش را اعلام کند و یا اطلاعاتی از خود ارائه بدهد انجام می‌شود.

توکلی با اشاره به اینکه خدمات دقیق و کامل مشاوره باید حضوری انجام شود، افزود:  بهزیستی برای مشاور حضوری نیز به اقشار نیازمند مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

وی اظهارکرد: سند خدمات جامع سلامت روان و  موضوعات مرتبط با آن در کشور از چندسالی که منقضی شده ابلاغ مجدد این سند که وظایف هر دستگاه در آن نوشته شده میتواند کمک  کند که‌همه دستگاه‌ها بینشان هم افزایی انجام شود و در کنار هم خدمات بهتری ارائه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان تجهیز می شود
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • مصاحبه پذیرفته شدگان در آزمون بهزیستی استان برگزار می شود
  • در 5 دقیقه با عینک زدن خدافظی کنید!
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه