Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، افشای کشف یک گور دسته‌جمعی کودکان بومی در کانادا نه تنها جنجال بسیاری در داخل این کشور به راه انداخته بلکه واکنش های گسترده بین‌المللی نیز به دنبال داشت و بسیاری از نهادهای حقوق بشری از جمله کارشناسان مستقل مرتبط با سازمان ملل خواستار تحقیقات شفاف دولت تورنتو برای مشخص شدن ابعاد مرتبط با فعالیت مدارس کودکان بومی شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از تحلیل‌گران و کارشناسان معتقدند که کشف این گور دسته‌جمعی کودکان بومی در کانادا "فصل تاریکی" در وضعیت حقوق بشر این کشور محسوب می شود کمااینکه مقامات کانادا از جمله جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا نیز به این مسئله اذعان کرده است.

همزمان با اظهار نظر نخست‌وزیر کانادا در مورد این حادثه و ابراز شرمساری وی، ترودو گفت که مقامات باید حقایق را در مورد این مسئله بیان کنند.

از ابتدای قرن نوزده تا سال ۱۹۷۰میلادی، بیش از ۱۵۰ هزار کودک بومی از جمله سرخ پوستان بومی مجبور به شرکت در مدارس با بودجه دولتی مسیحی به عنوان بخشی از یک برنامه برای انطباق با جامعه کانادا شدند. در همین راستا مدرسه شبانه روزی کملوپس در سال ۱۸۹۰ میلادی توسط کلیسای رومن کاتولیک تاسیس و در سال ۱۹۷۸ تعطیل شد.

این مدرسه بخشی از شبکه مدارس شبانه روزی در سراسر کانادا بود که با هدف یکپارچه سازی اجباری کودکان بومی از طریق جدا کردن کودکان از خانواده و جامعه آنها و تحت فشار قرار دادن آنها به خودداری از صحبت کردن به زبان مادری یا انجام اقدامات خاص فرهنگی تاسیس شد.

دستکم ۱۵۰ هزار کودک در این مدارس حضور داشتند و کمیسیون حقیقت و آشتی در سال ۲۰۱۵ آن را «فرهنگ نسل کشی با هدف بومی ها در کانادا» توصیف کرده است.

این کودکان مجبور بودند به دین مسیحیت روی بیاورند و اجازه نداشتند زبان مادری‌شان را صحبت کنند. بیشتر آنها ضرب و شتم شده و با الفاظ رکیک مورد سوءرفتار قرار می گرفتند. گزارش شده است که بیش از شش هزار تن از این کودکان جان باخته اند.

افشای این بخش شرم‌آور در وضعیت حقوق بشر کانادا در حالی جنجال بسیاری داشته که حادثه روز گذشته در شمال غرب شهر لندن استان اونتاریو که منجر به کشته شدن چهار عضو یک خانواده مسلمان شد، نیز برگ دیگری از نقض باسابقه حقوق بشر در کانادا را برملا ساخت.

پلیس کانادا در حالی قتل این ۴ عضو یک خانواده مسلمان در کانادا را اقدامی از پیش‌ تعیین شده عنوان کرده که این مسئله نه تنها نگرانی‌ها را در مورد نقض حقوق اقلیت ها در این کشور افزایش داده بلکه موج انتقادهای جدید در مورد وضعیت نامساعد حقوق بشری کانادا را به دنبال داشته است.

به دنبال این حادثه دلخراش، جامعه مسلمانان کانادا با اضطراب و شوک ناشی از این حادثه واکنش های تندی نسبت به نقض حقوق اقلیت‌ها در کانادا و بی‌توجهی نسبت به رعایت حقوق این گروهها داشتند.

درخواست‌های بسیاری برای اجرای عدالت به دنبال وقوع این حادثه وحشتناک و اتخاذ تدابیر جدی برای پایان یافتن آنچه موج جرائم ناشی از نفرت علیه مسلمانان در کانادا توصیف شد، مطرح شده است.

"نواز طاهر" یکی از رهبران جامعه مسلمانان در کانادا به شبکه سی تی وی کانادا گفت: این ۴ انسان بی گناه به دلیل نفرت افراطی به راحتی کشته شده و جانشان را از دست دادند.

این حادثه تلخ در حالی بالر دیگر نقض حقوق اقلیت ها و خشونت علیه آنها را در کانادا نشان می دهد که پیش از این نیز گروههای اقلیت از جمله سیاه پوستان در این کشور بارها نسبت به تبعیض نژادی و نقض حقوق اقلیت ها در کانادا انتقادهایی را مطرح کرده بودند.

شهردار شهر لندن در اونتاریو در حالی از این حادثه روز گذشته به عنوان بدترین کشتار دسته‌جمعی در تاریخ این شهر یاد کرد که شورای ملی مسلمانان کانادا نیز این حادثه را یک حمله تروریستی توصیف کرد.

خشونت علیه مسلمانان در کانادا سابقه داشته است. در ۲۹ ژانویه سال ۲۰۱۷، مردی در مسجدی در شهر کبک به سوی افراد تیراندازی کرد که منجر به کشته شدن شش نفر و زخمی شدن پنج نفر دیگر شد.

سپتامبر گذشته نیز محمد اسلیم ظفیس در حالیکه در کنار مسجدی در تورنتو نشسته بود، به ضرب چاقو کشته شد. اوایل سال جاری نیز چند دختر و زن مسلمان و سیاه‌پوست نیز هدف برخی حملات و تهدیدات با انگیزه نفرت در منطقه "کلگری" و "ادمونتون" قرار گرفتند.

شورای ملی مسلمانان کانادا پیشتر اعلام کرده بود که ۳۲۲ حادثه علیه مسلمان در کانادا بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ از خشونت های فیزیکی گرفته تا آزار افراد در فضای مجازی ثبت شده است.

تارنمای سی بی سی کانادا نیز در گزارشی عنوان کرد: کارمندان سیاه پوست در بخش خدمات عمومی اونتاریو به دلیل رفتارهای ناشی از تبعیض نژادی از سوی کارفرمایان و همکاران سفیدپوست، احساس نارضایتی گسترده دارند.

در یک تحقیقات ۱۷۵ صفحه ای در مورد وضعیت کارمندان سیاه پوست در اونتاریو مشخص شد که این تبعیض نژادی علیه آنها مداوم بوده که باعث شده تاثیر منفی بر فعالیت کاری آنها در محل کارشان بگذارد.

حادثه روز گذشته در کانادا که نمونه ای از بی‌توجهی مسئولان نسبت به بهبود وضعیت حقوق بشری و رعایت حقوق اقلیت ها در این کشور بوده نه تنها دولت این کشور را در نقطه‌ای قرار می دهد که باید در مسیر بهبود وضعیت حقوق بشر گام بردارد بلکه اثبات می‌کند کانادا در جایگاهی قرار ندارد که در مورد وضعیت حقوق بشری دیگر کشورها اظهارنظر کند.

«شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان نیز در واکنش به قتل این خانواده با نژاد پاکستانی در کانادا، این اقدام را تروریستی خواند و افزود: این یک فاجعه‌ای است که جامعه کانادا را در یک آزمون قرار داده است.

وزیر خارجه پاکستان از دولت جاستین ترودو خواست تا جلوی اقدامات هدفمند از جمله اسلام هراسی در کانادا و خدشه دار شدن اعتماد جامعه مسلمانان این کشور را بگیرد.

قریشی، قتل خانواده مسلمان را یک اقدام تروریستی عنوان کرد و گفت: این حمله با هدف ترویج اسلام هراسی و تخریب جایگاه مسلمانان در کانادا صورت گرفته و ما از نخست وزیر کانادا می‌خواهیم تا امنیت مسلمانان را تامین کند.

برچسب‌ها کانادا جاستین ترودو حقوق بشر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کانادا جاستین ترودو حقوق بشر کانادا جاستین ترودو حقوق بشر مسلمانان در کانادا نقض حقوق اقلیت ها حقوق اقلیت ها وضعیت حقوق بشر کودکان بومی حقوق بشری کشته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۱۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا فایق رستمی ظهر امروز در خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مؤمنان شهر سنندج در مسجد دارالاحسان این شهر اظهار داشت: این دیار مرکز طریقت و شریعت و مرکز اولیا و اوصیا و مرکز شرف و عزت و مرکز مسجد و محراب و مناره و مرکز تکیه و خانقاه و مشایخ و زادگاه و مأمن ماموستا مفتی و هنرمندان و آیت الله مردوخ و جایگاه انسان‌های بزرگ و وارسته ای همچون مستوره اردلان و هزاران عالم دینی و مؤلفان کتاب‌های معنوی و شعرا بوده است.

وی در ادامه گفت: به راستی که کردستان مرکز مساجد و مناره هاست و پیامبر گرامی اسلام در وصف نماز در مسجد فرمودند اقامه یک رکعت نماز در مسجد قبای پیامبر و یک رکعت نماز در بیت المقدس به منزله اقامه هزاران رکعت نماز در بیت الله الحرام است بنابراین مسجد دارالاحسان نیز مرکز علما و روحانیون بزرگی بوده است و باید در مسجد نماز بپا دارید چون مساجد دانشگاه انسان سازی و پرورش روح است.

امام جمعه سنندج در ادامه به جانفشانی و از خودگذشتگی و فداکاری جوان سنندجی، زنده یاد آرمان بنفشی اشاره و شهادت ایشان را تسلیت گفت و افزود: امیدوارم که خداوند متعال به دل خانواده ایشان تسلی و صبر دهد.

ماموستا رستمی در ادامه به هفته کار و کارگر و موتور محرکه جامعه اشاره و این‌مناسبت را به کارگران زحمتکش تبریک گفت و افزود: عرق کارگر تا از جبینش خشک نشود باید حقش پرداخت شود و پیامبر بزرگوار اسلام این روایت را در مقام این عزیزان بیان کرد.

وی با تبریک هفته معلم به همه معلمان و کسانی که در امر تعلیم و تربیت فعالیت دارند تبریک گفت و افزود: شغل معلمی شبیه شغل انبیاست چرا که تعلیم و تربیت انسانها را بر عهده ایشان قرار داده است تا موجب رشد و تعالی آنها شود.

ماموستا رستمی در ادامه سخنانش از همکاری و همراهی  مردم کردستان به ویژه دختران و بانوان در اجرای طرح حجاب و عفاف یا طرح‌ نور که با نیروی انتظامی کردستان نهایت همکاری و تعامل دارند تشکر کرد.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه بیان کرد: ایجاد امنیت و آرامش کشور و ایجاد امنیت زندگی فردی، اجرای عدالت اجتماعی، رسیدگی به مسکن و  ایجاد اشتغال جوانان از جمله مواردی است که جامعه را به سمت توسعه و پیشرفت می برد و این موارد از مطالبات مردمی است که امروز دولت در تلاش است که آن را توسعه دهد و اکنون وقت آن رسیده که با فرمایشات رهبری امروز مردم خودشان در سرنوشت خود سهیم باشند‌.

سکوت مجامع بین‌المللی به کشتار مسلمانان فلسطین درد بسیار بزرگی است

ماموستا رستمی خاطر نشان کرد: جنایت رژیم کودک کش و انسان کش صهیونیستی از حد درندگی و وجدان بالاتر رفته است و بی تفاوتی مجامع بین المللی در این میان درد بزرگی است به طوری که در طول مدت 200 روز جنگ و خونریزی ۳۴ هزار و ۱۸۳ نفر کشته شده اند که از بین آنها ۱۴ هزار و ۷۸۵ مورد کودک و ۹ هزار و ۷۰۰ زن، ۴۸۵ کادر درمانی، ۱۴۰ نفر خبرنگار، 2 میلیون نفر آواره، ۱۸۰ ساختمان دولتی تخریب و ۲۳۹ مسجد مخروبه و   ۱۰۳ مدرسه مخروبه و ۳۲ بیمارستان از ارائه خدمت خارج شدند که  متاسفانه مجامع بین المللی باید این جنایت را محکوم کنند اما سکوت اختیار می کنند.

عفت و پاکدامنی زنان از جانب خداوند ارزانی شده است

وی در ادامه خطبه های عبادی این هفته افزود: این دین اسلام که ما به وسیله آن آزمایش و مورد آزمون قرار می گیریم، دینی است که رحمت بی کران دارد و مایه نجات انسانها و مسلمانان است. امروز اگر معنویت ضعیف شود جامعه به فنا می رود چرا که ما تاریخ داریم و از آنها مطلع هستیم.

وی به عفت زنان و بانوان و به الگوگیری از زنان بزرگ تاریخ بشریت و به شخصیت و پاکدامنی حضرت مریم علیها السلام مادر حضرت عیسی مسیح علیه السلام اشاره کرد و گفت: از جانب خداوند برای زنان احترام و عفت و حجاب و کرامات آمده است و حجاب و عفت مایه شرف و کرامت زنان مؤمنه و مسلمان است که نباید مورد خدشه قرار گیرد.

خطیب نماز جمعه شهر سنندج از ماموستایان و علما به عنوان وارثین رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم نام برد و افزود: علما و ماموستایان حق دارند نسبت به شما وفادار باشند و امیدواریم خداوند متعال به تمام مؤمنان توفیق سعادت و سربلندی و قدم‌ نهادن در راه اعتلای پرچم اسلام عطا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زیرساخت های بردسکن نیازمند رسیدگی فوری از سوی مسوولان استان است
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • دیدار وزیر دفاع ایران با همتای بلاروسی
  • آمادگی بلاروس برای همکاری با ایران باوجود تحریم‌های غرب
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • دیدار وزیر دفاع ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • رقابت عشایر در رشته های بومی و محلی جشنواره بین المللی کوچ عشایر
  • سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • نباید اجازه دهیم کارگران دچار رنج شوند/ لزوم پرداخت به موقع حقوق