Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نصب نرم‌افزار آنتی‌ویروس اولین قدم برای ایمنی در فضای اینترنت است. متأسفانه هکرها هر روز راه‌های جدیدی برای انتشار بدافزارها و کلاهبرداری از کاربران پیدا می‌کنند، بنابراین باید هوشیار باشیم و هنگام مرور پایگاه‌ها و استفاده از هرگونه خدمات اینترنتی، اعم از رسانه‌های اجتماعی، پست الکترونیک یا برنامه‌های کاربردی، خطرات احتمالی را تشخیص بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهترین راه برای محافظت از دستگاه و اطلاعات شخصی در برابر کلاهبرداران و هکرها، آگاهی از راه‌های قرار گرفتن دستگاه در معرض بدافزارهاست. به نظر می‌رسد گاهی عادت‌های آنلاین به‌ظاهر بی‌خطری مانند بارگیری نرم‌افزار و حتی استفاده از وای‌فای عمومی، می‌تواند یک خطر تهدیدکننده باشد. در ادامه، با هفت عادت رایج آنلاین که می‌تواند ویروس‌ها و سایر بدافزارها را وارد دستگاه شما کند، آشنا می‌شوید. 

بیشتربخوانید

سرقت پیام و مخاطب کاربران اندروید از طریق بدافزار جوکر استفاده از وای‌فای عمومی
همه ما در شرایطی قرار گرفته‌ایم که هیچ‌گونه اتصال شخصی به اینترنت نداشته‌ایم، اما نیاز به جست‌وجوی آنلاین پیدا کرده‌ایم. در چنین شرایطی راه‌حل ساده‌ای که به نظرمان رسیده، استفاده از وای‌فای عمومی رایگان بوده است. اما مشخص شده که استفاده از چنین شبکه‌های رایگانی، ممکن است حریم خصوصی ما را به‌خطر بیندازد. دلیلش این است که از شبکه‌های عمومی محافظت نمی‌شود و بنابراین هک‌ کردن آنها بسیار آسان است. با اتصال به وای‌فای عمومی، هرگونه اطلاعاتی که در دستگاه خود دارید، ازجمله سابقه مرور، گذرواژه‌ها و جزئیات پرداخت‌های‌تان را در اختیار کسانی که می‌دانند چگونه به آنها دسترسی پیدا کنند قرار می‌دهید. بنابراین، بهتر است به‌طورکلی قید استفاده از این شبکه‌ها را بزنید. اما اگر مجبورید از شبکه‌های عمومی استفاده کنید، روش‌هایی برای ایمن‌سازی دستگاه‌تان وجود دارد که با جست‌وجو در اینترنت خواهید یافت.

باز کردن ایمیل‌ها و پنجره‌های بازشو
ایمیل‌های کلاهبرداری بسیار رایج هستند، به طوری که هیچ‌کس نمی‌تواند از آنها در امان باشد. خوشبختانه فیلترهای ایمیل بیشتر این ایمیل‌ها را مستقیما به پوشه «هرزنامه» ارسال می‌کنند و شما دیگر هرگز آنها را نخواهید دید. با این حال، برخی ایمیل‌های کلاهبرداری ممکن است در صندوق ورودی اصلی شما قرار بگیرد و این شما هستید که باید جعلی ‌بودن آنها را تشخیص بدهید. اگر بدون اطلاع قبلی از یک منبع رسمی یا از شخصی که نمی‌شناسید، ایمیل دریافت کنید، باید نسبت به آن مشکوک شوید. به‌ویژه اگر در این ایمیل‌ها از شما خواسته شده باشد روی لینک موجود در ایمیل کلیک کنید. باید خیلی مراقب باشید روی چنین لینک‌هایی کلیک نکنید، مگر این‌که بدانید منبع آنها قانونی است. به همین سادگی! به این ترتیب، روی هر پنجره بازشویی هم که در یک صفحه وب ظاهر می‌شود، کلیک نکنید و اگر به طور اتفاقی این کار را کردید، هرگز مشخصات ورود خود را وارد نکنید و بلافاصله صفحه را ببندید.

استفاده از یک رمز عبور برای چند حساب
مطمئنا می‌توان از جزئیات ورود یکسان در وبگاه‌های مختلف استفاده کرد، زیرا به خاطر سپردن یک رمز عبور برای ما راحت‌تر است. اما متأسفانه این کار، دسترسی همزمان کلاهبرداران به چند حساب کاربری را هم بسیار آسان می‌کند. برای محافظت از حساب‌های مهم از جمله حساب‌های بانکی آنلاین، برنامه‌های پزشکی و موارد دیگر، باید از رمزهای عبور مختلف برای ورود به آنها استفاده کنید و رمزهای ورودی که حدس زدن‌شان آسان است را به کار نبرید.

بارگیری نرم‌افزار از منابع غیررسمی
هنگام بارگیری یک برنامه از اینترنت، مطمئن شوید آن را از سایت رسمی برنامه یا شرکتی که آن را تولید می‌کند، بارگیری می‌کنید. صرف جست‌وجوی برنامه در گوگل و بارگیری آن از اولین لینکی که در گوگل ظاهر می‌شود، می‌تواند ویروس را وارد سیستم شما کند. بنابراین، از معتبر بودن برنامه مطمئن شوید و برای جلوگیری از ورود بدافزار به سیستم‌تان، آن را از سایت رسمی بارگیری کنید.

حذف نکردن حساب‌های آنلاین قدیمی
بسیاری از افراد حساب‌های آنلاین زیادی دارند، اما فقط از تعداد کمی از آنها استفاده می‌کنند. اگر یک ایمیل قدیمی، صفحه فیس‌بوکی که از آن استفاده نمی‌کنید یا حساب کاربری در یک فروشگاه آنلاین که مدت زیادی است از آن خرید نکرده‌اید، دارید؛ توصیه می‌شود آنها را غیرفعال کنید. مشخص شده است امکان دسترسی به اطلاعات پرداخت و همچنین اطلاعات شخصی افراد از طریق برنامه‌ها و سایت‌های شخص ثالث مانند فروشگاه‌های آنلاین وجود دارد و هکرها می‌توانند به‌راحتی به رمز عبور صفحه فیس‌بوک یا ایمیل استفاده‌نشده نیز دسترسی پیدا کنند. بنابراین بهتر است از حذف این حساب‌های قدیمی مطمئن شوید.

عدم به‌روزرسانی سیستم عامل و نرم‌افزار
به‌روزرسانی سیستم و همین‌طور به‌روزرسانی برنامه‌ها اهمیت زیادی دارد، زیرا یکی از دلایل اصلی وجود این به‌روزرسانی‌ها، اصلاح هرگونه نقص و ضعف در نرم‌افزار و حفاظت بهتر از اطلاعات شخصی و ایمنی بهتر دستگاه شماست. بنابراین، به‌جای این‌که فقط روی گزینه «بعدتر یادآوری شود» کلیک کنید یا هنگام درخواست سیستم برای به‌روزرسانی آن را نادیده بگیرید، زمان مناسبی را برای به‌روزرسانی دستگاه‌تان در نظر بگیرید.

استفاده ‌نکردن از برنامه آنتی‌ویروس
در نهایت نصب یک برنامه آنتی‌ویروس همیشه ایده خوبی است، زیرا این برنامه با محافظت از دستگاه شما در برابر بدافزارها، باعث می‌شود هنگام مرور اینترنت احساس امنیت داشته باشید. افزون بر این، بسیاری از برنامه‌های آنتی‌ویروس به پاکسازی رایانه شما از بی‌نظمی‌های غیرضروری نیز کمک می‌کند. بنابراین حتی اگر فقط از پایگاه‌های ایمن بازدید می‌کنید، بازهم نصب یک برنامه آنتی‌ویروس را در نظر داشته باشید. منبع: روزنامه جام جم  انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آنتی ویروس آنتی ویروس هک اطلاعات وای فای عمومی آنتی ویروس برنامه ها نرم افزار ایمیل ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۲۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سایبری: از USB نامطمئن استفاده نکنید، بدافزار خطرناک PlugX در حال گسترش است

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، میلیون‌ها دستگاه در سراسر دنیا در برابر بدافزار رهاشده PlugX USB آسیب‌پذیرند. این بدافزار خطرناک، تکثیرپذیر است و ردپای آن در بازه‌ای ۶ ماهه از سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) در حدود ۲٫۵ میلیون آدرس IP آشکار شده است.

بنا بر گزارش مؤسسهٔ امنیتی سکویا (Sekoia) بیش از ۸۰ درصد از تمامی دستگاه‌های آلوده‌شده به بدافزار PlugX USB مربوط به ۱۵ کشور بوده‌اند که نیجریه، هند، چین، ایران، اندونزی، بریتانیا، عراق و آمریکا به‌ترتیب در رتبه‌های اول تا هفتم قرار گرفته‌اند. بدافزار PlugX USB درمجموع کامپیوترهای ۱۷۰ کشور را آلوده کرده است.

بدافزارهای USB پیشین، معمولاً کشورهایی را تحت تأثیر قرار می‌دادند که بین دستگاه‌های آن‌ها شباهت‌هایی مشاهده می‌شد، مثلا بدافزار RETADUP بیشترین نرخ نفوذ به سیستم‌ها را در کشورهای اسپانیایی‌زبان ثبت کرده بود؛ اما این گفته برای PlugX USB صدق نمی‌کند.

محققان شرکت سکویا می‌گویند که بدافزار PlugX USB از طریق دستگاه‌های ذخیره‌سازی یواس‌بی (فلش‌مموری) به‌راحتی بین سیستم‌ها منتقل می‌شود. بررسی‌های سکویا نشان می‌دهد که روزانه حدود ۹۰هزار تا صدهزار دستگاه به PlugX USB آلوده می‌شوند.

سکویا از شرکت‌های امنیتی و دولت‌ها درخواست کرده تا از طریق راهکاری خاص که به ارسال دستور متنی وابسته است، به حذف PlugX USB از کامپیوترها کمک کنند؛ اما این راهکار کاملاً کارساز نیست و امکان آلوده شدن مجدد سیستم‌ها وجود دارد؛ زیرا PlugX USB از طریق دستگاه‌های یواس‌بی بین سیستم‌ها منتقل می‌شود.

بدافزار PlugX حداقل از سال ۲۰۰۸ استفاده می‌شده و عمدتا برای جاسوسی و دسترسی به سیستم‌ها از راه دور کاربرد داشته است. حتی از آن برای حمله به دولت‌ها و سازمان‌های سیاسی در آسیا و سپس غرب استفاده شده است. محققان باور دارند که کد منبع PlugX در سال ۲۰۱۵ فاش شده است.

فعلاً راهکار مشخصی برای مقابله با PlugX وجود ندارد. تنها توصیه مفید، آن است که از اتصال دستگاه‌های ناشناس USB به کامپیوتر خود جلوگیری کنید.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901335 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • هشدار سایبری: از USB نامطمئن استفاده نکنید، بدافزار خطرناک PlugX در حال گسترش است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • کیس رایانه مینیاتوری + فیلم
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟