Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@12:38:07 GMT

پیام رسان ها فیلتر می شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۲۹۶۱

پیام رسان ها فیلتر می شوند؟

 

به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، طرح "سازماندهی فضای مجازی" اولین بار در مهرماه سال ۹۷ در مجلس مطرح شد. این طرح در همان ابتدا با انتقاد کاربران فضای مجازی و محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات فناوری اطلاعات، روبرو شد و مدتی مسکوت ماند.

پس از آن این طرح برای رفع ایرادات موجود به مرکز پژوهش‌های مجلس رفت و طرح جدید در سال ۹۸ با تغییراتی در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس دهم قرار گرفت، اما مجلس دهم به پایان رسید و این طرح از دستور کار خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تشکیل مجلس یازدهم نمایندگان با نگاه به طرح قبلی و نظرات کارشناسان فضای مجازی، پیش نویس طرحی را تهیه کردند که ۲۶ مردادماه ۹۹ اعلام وصول شد و برای بررسی به کمیسیون فرهنگی رسال شد.

حالا با امضاء ۱۷۰ نفر از نمایندگان بار دیگر "سازماندهی فضای مجازی"، در دستور کار مجلس قرار گرفته است.

این طرح ۳۰ ماده دارد که شاید یکی از جالب توجه‌ترین آن‌ها ماده ۲ طرح باشد.

در ماده ۲ طرح "سازماندهی فضای مجازی" آمده است؛

عرضه و ارائه خدمات پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی و خارجی در کشور مستلزم رعایت قوانین کشور است و اگر پیام‌رسان‌ها به تأیید "هیئت ساماندهی و نظارت" نرسد غیرقانونی است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف به مسدود کردن آن است. اما آیا الزام پیام رسان‌های خارجی به رعایت قوانین کشور عملی و قابل اجرا است؟

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس: پیام‌رسان‌های خارجی نمی‌توانند هر غلطی را انجام دهند

مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با ایلنا هدف نهایی این طرح حمایت از کاربران فضای مجازی است.

وی بر این باور است؛ می‌شود پیام رسان‌های رسانه خارجی را ملزم به رعایت قوانین کشورمان کرد.

آقا تهرانی راهکار این امر را فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی زیر نظر مدیریت داخلی عنوان کرد.

وی در توضیح بیشتر این راهکار گفت: مدیریت مربوطه می‌تواند با تائید پیام‌رسان‌های خارجی در ایران منصوب شود و پاسخگوی فعالیت‌های پیام‌رسان در زمینه اقدامات منافی قانون کشور باشد.

آقا تهرانی ادامه داد: ما تاکید داریم پیام‌رسان‌های خارجی نمی‌توانند هر غلطی که می‌خواهند در کشورمان بکنند بدون اینکه نسبت به آن پاسخگو باشند.

وی تصریح کرد: پیام‌رسان‌های خارجی باید نسبت به فعالیت‌های خود احساس مسئول کنند و نتایج آن را بپذیرند.

آقا تهرانی با بیان اینکه تمام ابعاد طرح از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی باید مورد بررسی قرار گیرد زمان احتمالی تصمیم گیری درباره طرح در صحن علنی مجلس را پس از انتخابات در ماه آینده عنوان کرد.

رئیس کمیسیون کسب و کار‌های نوین اتاق بازرگانی: الزام پیام‌رسان‌ها به رعایت قوانین کشور در عمل قابل اجرا نیست

این سخنان در حالی است که افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسب و کار‌های نوین اتاق بازرگانی ایران، در گفتگو با ایلنا معتقد است؛ به رغم منطقی بودن رعایت قوانین هر کشور در پیام‌رسان‌های خارجی، امکان الزام آن‌ها به رعایت قوانین کشور در عمل قابل اجرا نیست.

افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسب و کار‌های نوین اتاق بازرگانی ایران، در گفتگو با ایلنا به این پرسش پاسخ داد.

وی گفت: سال‌هاست در کشورمان شاهد اعمال سیاست‌گذار‌های سلبی در برابر فناوری‌های نوین هستیم.

کلاهی با تاکید بر اینکه روش سلبی در فضای مجازی هیچ‌گاه جواب نداده است، اظهار کرد: شاهد این موضوع شبکه‌های اجتماعی هستند که سعی شده با مسدودسازی از دسترس مردم خارج شود، اما گرایش به آن‌ها افزایشی بوده است.

به گفته وی، الزام پیام رسان‌های خارجی به رعایت قوانین کشور ما نیز به همان اندازه عملی نخواهد بود.

کلاهی یادآور شد: شبکه‌های اجتماعی در تمام دنیا قوانین خود را دارند و این کاربران هستند که برای استفاده از آن‌ها ملزم به رعایت قوانین‌شان هستند.

وی به ذکر مثالی در اینباره پرداخت و گفت: به طور مثال رئیس جمهور سابق ایالات متحد امریکا، چون خود را ملزم به رعایت قوانین شبکه‌های اجتماعی نمی‌دانست، به رغم نفوذ زیاد توسط مالکان شبکه‌های اجتماعی حذف شد.

کلاهی معتقد است؛ ما نمی‌توانیم برای پیام‌رسان‌های خارجی قوانین تعیین کنیم، تنها می‌توانیم برای حضور و بهره از پیام‌رسان‌ها، تابع قوانین تعیین شده توسط آن‌ها باشیم.

بر اساس این گزارش؛ با توجه به حاشیه‌های پیش آمده برای مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی که معروف‌ترین آن فیلتر تلگرام است تعیین قوانین شفاف در این حوزه ضرورت دارد، اما تعیین قوانینی که قابل اجرا باشد. تصویب قانون الزام پیام رسان‌های خارجی به رعایت قوانین کشور ما عملی نیست و نتیجه آن قابل پیش‌بینی است، به نظرمی‌رسد باید منتظر فیلترینگ تعداد بیشتری از شبکه‌های اجتماعی خارجی باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سازماندهی فضای مجازی مرکز پژوهش های مجلس پیامرسان ها انتخابات 1400 محسن رضایی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۲۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسین حاجیلو امروز پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت ماه پس از برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌های اجرایی و حفاظتی تشکر کرد.

وی با اعلام اینکه داوطلبانی به تعداد کمتر از انگشتان دست که در آزمون‌های روز پنجشنبه ابزار ممنوعه به همراه داشتند شناسایی شدند، افزود: یکی از این داوطلبان که در دقایق ابتدایی آزمون اقدام به تهیه یک صفحه عکس از دفترچه کرده بود پس از پنج دقیقه دستگیر شد.

حاجیلو یادآور شد: پس از آن هم سه نفر در دو شهرستان متفاوت ابزار ممنوعه به همراه داشتند که قبل از هرگونه اقدامی و بلافاصله دستگیر شدند و هر چهار نفر به منظور شناسایی سرشبکه‌های مجرم و کلاهبردار تحویل مراجع انتظامی شده‌اند و قطعاً سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان شاکی پیگرد قضایی متخلفان را دنبال خواهد کرد.

وی افزود: خوشبختانه آزمون سراسری با تمهیدات اندیشیده شده بدون هرگونه مشکلی در روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت با سلامت کامل برگزار شد.

رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با تشکر از خانواده‌ها و داوطلبانی که با رعایت دستورالعمل‌های اجرایی و حفاظتی و تکیه بر توان علمی خود در آزمون سراسری شرکت کردند، تاکید کرد: داوطلبان آزمون علوم تجربی نیز توجه داشته باشند که فریب ادعاهای دروغین را نخورند و آگاه باشند همراه داشتن هرگونه ابزار الکترونیک حتی اگر مورد استفاده نیز قرار نگیرد ممنوع بوده و مجازات سنگینی در پی خواهد داشت.

قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور افزود: نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی به داوطلبان جای تقدیر دارد و این آگاهی بخشی به رعایت عدالت آموزشی و شایسته گزینی و حفظ حقوق عامه داوطلبان منجر شده و رضایت آنان را به دنبال خواهد داشت.

وی درباره آزمون گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی که عصر پنجشنبه برگزار شد نیز گفت: در آزمون گروه آزمایشی هنر ۵۲ هزار و ۸۱۹ داوطلب و در آزمون گروه آزمایشی زبان‌های خارجی ۸۴ هزار و ۵۶۷ داوطلب شرکت کردند که این آزمون‌ها در سلامت کامل برگزار شد.

کد خبر 6088725

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • کسب درآمد از ایتا ممکن شد! (راه های کسب درآمد از ایتا)
  • شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور ۱۴۰۳
  • مالکان جدید پرسپولیس و استقلال هم باید قوانین سقف بودجه را رعایت کنند
  • بازگشایی چند مطب در تویسرکان پس از رعایت قوانین و استاندارد‌ها
  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی
  • تاکید امام جمعه کیش بر التزام به حجاب و عفاف و رعایت قوانین کشور
  • رعایت قوانین و حفظ کیان شورا سرلوحه اقدامات شهردار باشد
  • تذکر رییس شورا به کیانی ؛ رعایت قوانین و حفظ کیان شورا باید سرلوحه کار شهردار کرج باشد