Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@23:52:13 GMT

وزارت علوم جزئیات کار دانشجویی را اعلام کرد

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۳۱۲۰

وزارت علوم جزئیات کار دانشجویی را اعلام کرد

دستورالعمل طرح همیار دانشجو در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به تصویب وزیر علوم رسیده و به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، دستورالعمل طرح همیار دانشجو در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به تصویب وزیر علوم رسیده و به دانشگاه‌ها ابلاغ شد که متن کامل این دستورالعمل به شرح زیر است:

به منظور ترویج فرهنگ همیاری در میان دانشجویان و بهره گیری پاره وقت از توانمندی‌های دانشجویان در پیشبرد امور دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و ایجاد زمینه تجربه‌اندوزی و مهارت‌آموزی به‌صورت افتخاری توسط دانشجویان در دانشگاه‌ها این دستورالعمل تدوین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تعاریف:

مؤسسه: دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مستقل تحت پوشش وزارت علوم تحقیقات و فناوری

سازمان: سازمان امور دانشجویان

میانگین: معدل کل نمرات واحد‌های اخذ شده دانشجو

همیار: کمک‌کننده در انجام فعالیت‌ها در مؤسسه به تشخیص مسئول همیاری

اهداف:

ترویج فرهنگ همیاری در میان دانشجویان

بهره‌گیری از همیاری دانشجویان در پیشبرد امور آموزشی، پژوهشی فرهنگی، دانشجویی، اداری و رفاهی مؤسسه

ایجاد بستر مناسب جهت مشارکت بیشتر دانشجویان در فعالیت‌های تخصصی و فنی در زمینه تحصیل خود

ایجاد زمینه‌های کسب تجربه برای دانشجویان در حین تحصیل

کمک به دانشجویان به‌منظور قدردانی از همیاری آنان

شرایط لازم برای استفاده از همیار دانشجو:

گذراندن حداقل یک نیمسال تحصیلی برای دانشجویان دوره کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و دکترای حرفه‌ای.

تبصره: برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی شرط گذراندن یک نیمسال لازم نیست

اعلام نیاز واحد‌های مختلف مؤسسه با توجه به شرح وظایف محوله تشخیص واحد‌های درخواست‌کننده مبتنی بر کارایی دانشجو برای همکاری با واحد مربوطه

داشتن صلاحیت‌های عمومی و آموزشی به تشخیص معاونت دانشجویی مؤسسه

حداقل میانگین دانشجویان متقاضی همیار دانشجو در مقطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ۱۲و مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکترای حرفه‌ای ۱۴

تبصره: دانشجویان نمونه ممتاز و متأهل از اولویت برخوردار هستند.

معاونت دانشجویی هر مؤسسه مسئول توزیع و نظارت بر ارائه فعالیت‌هایی تحت عنوان همیار دانشجوی ماهانه دانشجویان بوده و وظایف ذیل را برعهده دارد:

دریافت درخواست از متقاضیان همیار دانشجو

بررسی شرایط متقاضیان و توزیع مناسب همیار دانشجو در محیط‌های مختلف مؤسسه در بین متقاضیان بر اساس اعلام نیاز واحد‌ها

نظارت و کنترل وضعیت آموزشی و انضباطی دانشجویان بهره‌مند از این دستورالعمل، به‌منظور جلوگیری از تأثیر منفی آن بر روند تحصیلی آنان توسط معاونت دانشجویی صورت می‌گیرد.

نظارت بر روند فعالیت همیاری دانشجویان به‌صورت ماهانه است.

در صورت تمایل دانشجو به دریافت حق همیاری حداکثر تا یک ماه پس‌از وصول گزارش تأیید حسن انجام همیاری در نیمسال توسط واحد‌های مربوطه پرداخت خواهد شد.

حق همیاری جهت حمایت و تشویق دانشجویانی که به‌صورت افتخاری در دانشگاه‌ها در حیطه تخصصی خود اقدام به همکاری در این قالب را داشته‌اند، از محل اعتبارات مؤسسه مربوط برحسب مقطع تحصیلی، نوع، سابقه و کیفیت ارائه‌شده بر اساس آخرین افزایش در سال ۹۹ و تصویب و افزایش آن و توسط هیأت‌امنا مؤسسه مؤسسه قابل پرداخت است.

سقف استفاده از همیار دانشجو برای هر دانشجو ۸۵ ساعت در ماه است که با نظر معاون دانشجویی مؤسسه تعیین می‌شود.

حق همیاری دانشجویان که با میانگین بیش‌از ۱۶ در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه و بیش‌از ۱۷ در رشته‌های کشاورزی، علوم انسانی و هنر به کار اشتغال دارند، با تصویب هیأت‌امنا مؤسسه به میزان ۲۰ درصد حق همیاری مندرج در ماده پنج افزایش می‌یابد.

ملاک عمل در این ماده میانگین نیمسال قبل از شروع به همیاری دانشجو است.

تاریخ شروع و خاتمه ارائه همیاری دانشجو ابتدا و انتهای هر نیمسال تحصیلی است.

استفاده از دانشجویان برای همیاری دانشجویی در تابستان با نظر معاون دانشجویی مؤسسه بلامانع خواهد بود.

در صورت عدم رضایت و یا رفع نیاز واحد مربوطه پس از ارائه گزارش به معاون دانشجویی مؤسسه از سوی واحد مربوطه همکاری با همیار دانشجو خاتمه داده خواهد شد.

دانشجویانی که اشتغال دیگری ندارند در شرایط مساوی براساس نظر معاون دانشجویی نسبت به دانشجویانی که اشتغال به کار دارند در اولویت هستند.

مؤسسات موظف‌اند گزارش سالیانه عملکرد این دستورالعمل را به سازمان ارسال کنند.

کلیه دانشجویانی که از طریق همیار دانشجو در دانشگاه خدماتی را ارائه می‌نمایند این همکاری و همیاری اختیاری بوده و تحت شمول قوانین استخدامی کار و ... نبوده و به‌هیچ‌وجه مؤسسه تعهدی در قبال به‌کارگیری آنان نداشته و ندارد.

این دستورالعمل مشتمل بر سیزده ماده و سه تبصره در تاریخ بیست و هفت اردیبهشت هزار و چهارصد به تصویب وزیر علوم رسیده و از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجرا بوده و کلیه دستورالعمل‌های مغایر با آن ملغی می‌گردد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کار دانشجوئی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی همیار دانشجو معاون دانشجویی دانشجویی مؤسسه همیاری دانشجو دانشگاه ها واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۳۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه‌ورزی دانشجویان

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد با اشاره به رسالت دانشگاه‌ها، گفت: یکی از رسالت‌های مهم دانشگاه‌ها، تقویت قدرت خلاقیت و اندیشه‌ورزی دانشجویان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری امروز در دیدار با رئیس و معاونان دانشگاه پیام نور استان یزد با بیان اینکه دانشجویان، مدیران فردای کشور هستند، اظهار داشت: با توجه به مسئولیتی که در آینده متوجه این دانشجویان است، نیاز به تربیت دانشجویانی خلاق، متفکر، متدین و مسئولیت پذیر داریم.

امام جمعه یزد با تاکید بر اینکه خداشناسی و شناخت حق اصلی‌ترین نیاز برای تربیت انسان‌ها است، عنوان کرد: باید در مدارس و دانشگاه‌ها به خداشناسی و تربیت انسان‌ها توجه جدی‌تری صورت گیرد.

ناصری همچنین با تاکید بر اینکه باید دانشجویان را از سطحی نگری دور کنیم و با نحوه تدریس، آنها را افرادی عمیق و متفکر بار بیاوریم، افزود: این مسئولیتی است که بر عهده دانشگاه‌ها است و باید خلاقیت را در دانشجویان بارور کنند.

وی ادامه داد: استاد باید دانشجو را وادار به تفکر و اندیشه کند همچنانکه در کتاب خدا نیز بر اندیشه و تفکر تاکید شده و بزرگان دین ما نیز تاکید کرده اند که یک ساعت تفکر از 70 سال عبادت ارزشمندتر است.

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد تصریح کرد: اگر دانشجو خلاق نباشد، در آینده به مدیر بخشنامه‌ای تبدیل می شود همچنان که امروز نیز می‌بینیم که برخی مدیران قدرت حل مسئله ندارند و هر چه به آنها دیکته شود، همان را انجام می دهند.

وی تاکید کرد: اینکه برخی مدیران، نمایندگان مجلس و کارشناسان متوجه برخی فرمایشات رهبری نمی شوند، حاصل همین تحصیل و تربیت معیوب است همچنانکه می بینیم رهبری سال‌ها است بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند، اما برخی مدیران ما نتوانسته‌اند هیچ برنامه‌ای در این زمینه ارائه دهند.

 ناصری همچنین بر لزوم تقویت قدرت تشخیص در دانشجویان تاکید کرد و گفت: متاسفانه امروز بسیاری از دانشجویان ما قدرت تشخیص حق از باطل را ندارند.

وی با تاکید بر اینکه جوانان و فرزندان این مرز و بوم خلاقیت، استعداد و توانایی بیشتر از جوانان سایر کشورها دارند،گفت: لازم است شرایط شکوفایی و تبلور این ویژگی ها در جوانان ما فراهم شود تا به تولید علم به عنوان دغدغه رهبری بپردازند.

حمیدزاده، رئیس دانشگاه پیام نور استان یزد نیز در این دیدار با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در استان یزد دارای 10 مرکز و واحد است، افزود: واحدهای این دانشگاه در شهرهای یزد، زارچ، رضوانشهر، میبد، اردکان، تفت، ابرکوه، مهریز، مروست و بافق در سطح استان فعالیت دارند.

وی عنوان کرد: در این واحدها در حال حاضر 8 هزار و 500 دانشجو به صورت حضوری و مجازی در حال تحصیل هستند.

انتهای پیام/781/

دیگر خبرها

  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان دراعتراضات ضد صهیونیستی
  • ادامه اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه یو سی ال‌ ای
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • ۱۷۰۰ دانشجو در آمریکا بازداشت شدند
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه‌ورزی دانشجویان