Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@05:05:51 GMT

درمان کمردرد در طب‌سنتی

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۳۵۴۹

درمان کمردرد در طب‌سنتی

آفتاب‌‌نیوز :

مامک هاشمی‌حبیب‌آبادی اظهار کرد: درمان کمردردهای اختصاصی، حمایتی و تسکینی است که انواع مسکن های خوراکی و موضعی و اقداماتی مثل فیزیوتراپی در آن مؤثر است و اقداماتی چون ماساژها، روغن مالی ها و بادکش می تواند در قالب طب سنتی انجام شود.

هاشمی‌حبیب‌آبادی به روغن مالی در درمان کمردردهای اختصاصی اشاره کرد و افزود: در انتخاب روغن باید به مزاج بیمار، سن و فصل توجه شود، معمولاً بیماری های مزمن جزء بیماری های سرد طبقه بندی می شوند و باید توجه داشته باشیم که چه روغنی و با چه درجه گرمی را انتخاب کنیم به طوریکه از روغن هایی مثل بابونه، شوید، اسپند، سیاه دانه و سیر براساس درجه سردی می توان استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه روغن شترمرغ نرم کنندگی زیادی دارد به ویژه برای افرادی که محدودیت حرکت و خشکی مفصل دارند، می تواند مفید واقع شود، خاطرنشان کرد: این نوع روغن بیشترین کاربردش برای رفع خشکی های پوستی در حد ترک و پینه های کف پا است و می تواند برای دردهای مفصلی هم مؤثر واقع شود اما در مجموع یک ضددرد قوی و مؤثر محسوب نمی شود.

این دکتری متخصص طب سنتی یادآور شد: به صورت کلی هر بیماری در طب سنتی باید بررسی کلی شده و علل زمینه ای اش برطرف شود. درست است که ما در طب سنتی اقدامات تسکینی مثل ماساژ و روغن مالی برای کاهش درد بیمار داریم اما اگر علت زمینه ای ایجاد کننده بیماری رفع نشود بیماری بعد از مدتی برمی گردد، حتی کسانی هستند که بیرون زدگی دیسک مهره ای داشته و جراحی می کنند و چندین سال بعد دیسک های دیگری موجب بیرون زدگی می شود که باید گفت علت زمینه ای رفع نشده است.

وی ادامه داد: بیماری که برای مشکل کمردرد به پزشک متخصص طب سنتی مراجعه می‌کند نباید توقع درمان فقط محدود بر تسکین درد را داشته باشد بلکه باید درمانش را به صورت کامل پیگیری کند که مشکل زمینه ای اش را حل کند به طوریکه پایه بسیاری از بیماری ها می تواند مشکلات گوارشی باشد به ویژه وضعیت دفع یعنی حتی مشکلاتی که در معده است، باید رفع شود.

هاشمی‌حبیب‌آبادی در ادامه گفت: اگر بیمار عادات غلطی در تغذیه و سبک زندگی اش دارد، باید اصلاح شود بنابراین بیماری که کمردرد دارد و می خواهد از طب سنتی ایرانی استفاده کند باید شرح حال درست بدهد و دستور اصلاح سبک درست زندگی که به آنها داده می شود را کامل رعایت کند.

وی هشدار داد: افراد به شکسته بندهایی که به صورت تجربی ادعا می کنند دیسک و مهره را جا می اندازیم به هیچ وجه اعتماد نکنند و خودشان را دست این افراد نسپارند بلکه می تواند ماساژهایی که در طب سنتی بسیار ملایم است، با دست و روغن مالی روی عضلات انجام داد و هیچ اقدام خطرناکی روی مفاصل انجام نشده است.

این دکتری متخصص طب سنتی مطرح کرد: یکسری علائم در کمردردها داریم که به آن پرچم قرمز گفته می شود و نشان می دهد که بیمار باید هرچه سریع تر به جراح مغز و اعصاب مراجعه کند و به صورت فوری جراحیش را انجام دهد وگرنه اعصابش آسیبی می بیند که بعداً قابل اصلاح و ترمیم نیست، مهمترین علائم آن است که بیمار به صورت ناگهانی بی اختیاری در دفع ادرار یا مدفوع پیدا کند و یا دچار افتادگی پا و یا فلج پا شود به صورتی که اصلاً نتواند پایش را تکان دهد و بالا بیاورد و یا اینکه از سطحی به پایین کمرش دچار بی حسی کامل شود، در این مواقع فرد نباید فیزیوتراپی کرده یا به طب سنتی مراجعه کند بلکه باید به سرعت به اورژانس های جراحی اعصاب مراجعه کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کمردرد طب سنتی طب سنتی روغن مالی زمینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۳۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرآنلاین، تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است.

در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن