Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- محمد غلامحسینی: استان بوشهر به عنوان یکی از قطب‌های نخل و خرمای کشور محسوب می‌شود و با داشتن بیش از ۵.۵ میلیون اصله نخل، حدود ۱۳ درصد از خرمای کشور را تولید می‌کند.

کشاورزان با مشکلات و چالش‌های بسیار زیادی برای تولید خرما روبرو هستند و علی رغم زحمت بسیار زیادی که در طول یک سال برای به عمل آمدن خرما می‌کشند، سود چندانی هم نصیب آنها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلات فروش یکی از مهمترین چالش‌های حوزه نخل و خرما است؛ به گونه‌ای که برخی از واسطه‌ها بدون اینکه زحمتی متحمل شوند، سودی چند برابر نخل‌داران که یک سال برای تولید خرما کشیده‌اند را می‌برند.

چالش‌های بیشتری نیز پیش روی نخل‌داران است و نمی‌توان از مشکلاتی همچون کمبود آب، کمبود سم و کود، افزایش هزینه‌های کارگر برای عملیات‌های مختلف نخل‌داری و… چشم‌پوشی کرد.

یکی از مشکلاتی که گریبان‌گیر نخلداران شده است، افزایش نسل و خسارت کنه تارتن نخیلات در استان بوشهر است که تهدیدی بزرگ برای نخل‌های استان بوشهر محسوب می‌شود.

شرایط آب‌وهوایی مناسب برای فعالیت تارتن

مدیر حفظ نباتات استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به آغاز فصل گرما، کاهش رطوبت نسبی هوا و وجود ریز گردها و وزش بادهای گرم و خشک فصلی، شرایط لازم برای فعالیت، افزایش نسل و خسارت کنه تارتن نخیلات در این استان فراهم است.

احمد سبحانی گفت: در استان بوشهر حدود ۳۴ هزار هکتار باغات خرما از ارقام مختلف وجود دارد که کنه تارتن در بیش از ۹۰ درصد این باغات فعالیت می‌کند و در صورت عدم مبارزه به‌موقع خسارت بسیار بالایی از نظر کمی و کیفی به محصول تولیدی وارد می‌کنند.

وی اضافه کرد: شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، دشتی، جم، بوشهر و گناوه از جمله شهرستان‌های عمده تولید خرما در استان هستند که ارقام غالب شامل کبکاب، زاهدی، شهابی، شکر، خاصویی، برحی و گنتار است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: کنه‌های تارتن یا گرد آلود خرما روی بیشتر ارقام فعالیت می‌کند.

تأثیر تارتن بر کمیت و کیفیت خرما

وی ادامه داد: این آفت با کشیدن شیره غذایی برگ و میوه‌ها، باعث خشک شدن پوست میوه شده و اگر خسارت ادامه یابد اندازه میوه و ارزش غذایی آن بسیار کاهش پیدا می‌کند.

سبحانی بیان کرد: در صورت تداوم فعالیت، میوه و خوشه حالت غبارآلود به خود گرفته و تارهایی در فاصله بین میوه‌ها تنیده می‌شود که محل تردد و تخم‌گذاری آفت است.

وی گفت: آغاز فعالیت کنه تارتن خرما بستگی به دما، رطوبت نسبی و وزش بادهای گرم موسمی دارد و با پایش دما، رطوبت، بررسی خوشه‌ها و استفاده از تجربه‌های محلی می‌توان زمان دقیق فعالیت این آفت را معین کرد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: در کنترل این آفت، شروع فعالیت بسیار مهم است و پیش از آن، سم‌پاشی توصیه نمی‌شود.

وی اضافه کرد: برای کنترل شیمیایی می‌توان به محض مهاجرت کنه‌های بالغ از تاج درخت به سمت خوشه‌ها، از سموم کنه کش اختصاصی نظیر فن پیروکسی میت (اورتوس)، بروموپروپیلات (نئورون)، هگزی تیازوکس (نیسورون)، اسپیرودیکلوفن (انویدور) یا کنه کش عمومی نظیر فن پروپاترین (دانیتل)، آبامکتین (ورتیمک) و یا دیازینون با مشورت کارشناسان استفاده کرد.

لزوم رعایت تناوب در سموم مصرفی

سبحانی گفت: به دلیل تعدد نسل کنه‌های تارتن، برای پیشگیری از بروز پدیده مقاومت، نکته بسیار مهم در کنترل مطلوب کنه‌ها، رعایت تناوب در سموم مصرفی است.

وی اظهار داشت: کنه‌ها محیط گرم و خشک را می‌پسندند و اگر به هر شکلی محیط مرطوب و مدیریت آبیاری انجام شود از بروز و شدت خسارت کنه جلوگیری می‌شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر تاکید کرد: در همین راستا مدیریت آبیاری و کنترل علف‌های هرز تأثیر معنی‌داری در کاهش خسارت کنه‌ها دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه کنه تعداد نسل زیادی در سال دارد این امر باعث مقاومت کنه‌ها در مقابل سموم می‌شود به همین دلیل باید از مصرف تنها یک نوع سم برای کنه‌ها خودداری کرد و نیاز است تناوب در مصرف سموم رعایت شود.

مدیر حفظ نباتات استان بوشهر تاکید کرد: کشاورزان مراقب باشند تا زمانی که فعالیت آفت شروع نشده سم‌پاشی را شروع نکنند چون علاوه بر هزینه‌بر بودن منجر به آلودگی محیط‌زیست شده و تأثیرگذاری لازم را نخواهد داشت.

تأمین سموم مورد نیاز

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در راستای مقابله با آفات نخیلات تلاش‌های گسترده‌ای صورت گرفته است و حمایت لازم در این زمینه انجام می‌شود.

محمدتقی منوچهری افزود: کنه از آفات عمومی و همگانی نیست بنابراین وظیفه مبارزه با آن به عهده باغدار است ولی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر هرساله سموم مؤثر را با تأکید بر تنوع آنها به فروشندگان مجاز سموم توصیه می‌کند تا ضمن تأمین میزان کافی از هر یک از سموم مؤثر بر کنه، سبد سموم برای کنترل آفت غنی‌تر بوده و از بروز پدیده مقاومت نیز جلوگیری شود.

وی ادامه داد: کارشناسان شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی همواره در کنار باغداران حاضر بوده و توصیه‌های کارشناسی را در اختیار باغداران قرار می‌دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: به باغداران عزیز توصیه می‌شود با مشورت کارشناسان کشاورزی، نوع سم، میزان مصرف بهینه، زمان مناسب مصرف و سم‌پاش مناسب را انتخاب کنند.

کد خبر 5230401

منبع: مهر

کلیدواژه: احمد سبحانی بوشهر سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نخلستان خرما انتخابات 1400 ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر اردبیل سیدابراهیم رئیسی گرگان خطبه های نماز جمعه قیام 15 خرداد مشارکت مردم در انتخابات سالروز ارتحال امام خمینی ایلام عکس استانها جهاد کشاورزی استان بوشهر مدیر حفظ نباتات کنه تارتن خسارت کنه کنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید

محسن رشید فرخی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن خرما تولید شد که ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارتن از این میزان به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شد.

او متوسط تولید سالانه خرما در کشور را یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: پتانسیل تولید یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن خرما هم در کشور وجود دارد، اما به دلیل کشاورزی خرده مالکی و سنتی در باغات قدیمی، میزان فعلی تولید هم مطلوب است.

رشید فرخی ادامه داد: با افزایش بهره وری در واحد سطح می توان ارزآوری و درآمد کشاورزان را ارتقا داد، اما به هیچ عنوان به دنبال افزایش سطح زیرکشت باغات نیستیم چراکه با توسعه باغات این احتمال وجود دارد که داستان پسته و خشکیدگی برخی باغات برای نخیلات تکرار شود.

رئیس انجمن ملی خرما با بیان اینکه دومین تولیدکننده خرما در دنیا هستیم، گفت:  بنابر آمار در بحث صادرات رتبه چهارم و پنجم در دنیا را دارا هستیم که براین اساس با اعمال سیاست های حمایتی و سیاست گذاری های مناسب مبنی بر اجتناب از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و مدیریت های جزیره ای ظرف مدت زمان ۵ سال می توان میزان ارزآوری را با افزایش ۲ برابری به ۸۰۰ میلیون دلار رساند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • سرقت مغازه در استان بوشهر ۲۸ درصد کاهش یافت
  • مانور ایمنی کارگاه‌های پرخطر در ایلام
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود
  • شناسایی ۶۵۰ کارگاه پرخطر در قزوین
  • گرده‌افشانی ۶۲۸ هکتار نخیلات لامرد پایان یافت
  • ۷۶ درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر سنددار شده است
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد