Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/ایلام مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام گفت: سایت گوزن زرد مانشت و قلارنگ موسوم به سایت آزادی موفق‌ترین سایت در کشور است که سال گذشته ۸ میلیارد ریال برای آن هزینه شد و هم اکنون بیش از ۵۰ راس گوزن بالغ و نابالغ و تازه متولد شده در آن نگهداری می‌شوند.

«غلامرضا ابدالی» در نشست خبری اظهار کرد: احداث پاسگاه محیط بانی در منطقه تنگ تاریکه کولگ در نقطه صفر مرزی مهران با اعتبار سه میلیارد ریال یکی از اساسی ترین اقدامات سال گذشته محسوب می‌شود چرا که منطقه حفاظت شده کولگ غنی ترین زیستگاه وحوش بزرگ جثه در غرب کشور و هم مرز با کشور عراق و محل تردد شکارچیان غیر مجاز ایرانی و عراقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: احداث این پاسگاه محیط بانی باتوجه به موقعیت جغرافیایی و زیستی منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است و ایجاد یک پاسگاه محیط بانی دیگر در همان منطقه در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام تصریح کرد: تدوین طرح مدیریت جامع مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان در مراحل پایانی خود قرار دارد و تنها منطقه دینارکوه باقیمانده، که با اتمام برنامه‌های مربوط به مناطق حوزه دینارکوه، ایلام به عنوان نخستین استان کشور است که تدوین طرح مدیریت جامع مناطق تحت حفاظت محیط زیست را به پایان می‌رساند.

ابدالی درباره هدف از تدوین طرح مدیریت جامع مناطق تحت حفاظت محیط زیست گفت: در این طرح مناطق زون‌های مختلف از جمله تفرجگاهی، شکار و صید ممنوع برای عامه مردم مشخص می‌شود و همچنین گردشگری طبیعت در مناطق تفرجگاهی هدایت شده و با حفظ عرصه‌های طبیعی خواهد بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون مناطق تحت تحت حفاظت محیط زیست استان ۷ درصد است که هدف ارتقا و توسعه این اراضی به ۱۰ درصد است، در مورد سایت گوزن زرد مانشت و قلارنگ موسوم به سایت آزادی گفت: این سایت به عنوان موفق ترین سایت در کشور است که سال گذشته ۸ میلیارد ریال برای آن هزینه شد و هم اکنون بیش از ۵۰ راس گوزن بالغ و نابالغ و تازه متولد شده در آن نگهداری می‌شوند.

ابدالی ادامه داد: یکی از برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست فراهم کردن شرایط برای رهاسازی این گوزن ها در محیط طبیعی حفاظت شده است و نیز علاوه بر گوزن زرد، حفاظت از گونه های نادر و در معرض خطر خرس قهوه ای، پلنگ، افعی دم عنکبوتی و نوعی پرنده در حال پیگیری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام درباره آلاینده بودن برخی از صنایع استان، گفت:  مشکل اصلی آلایندگی این صنایع نبود سند آمایش سرزمین در گذشته بوده و فقدان این سند باعث جانمایی های غلط و غیرکارشناسی شده صنایع بزرگی چون کارخانه سیمان، پتروشیمی و پالایشگاه در حاشیه مناطق مسکونی شده که فعالیت این واحدهای تولیدی باعث ایجاد آلودگی های زیست محیطی و انسانی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه ایلام محیط زیست محيط زيست ايلام حفاظت محیط زیست استان تحت حفاظت محیط زیست مناطق تحت گوزن زرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۰۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، داوود میرشکار بیان کرد: شرایط در منطقه برای زادوولد این گونه حیوانی مناسب است که باعث شده این اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان خوزستان در پارک ملی کرخه متولد شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

وی اظهار کرد: بعد از بیماری «میاز» که در سال ۱۳۹۳ باعث تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد، برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: هدف این اداره کل علاوه بر تکثیر در محیط‌های کنترلی، تکثیر به صورت آزاد در محیط‌های طبیعی بوده و به همین منظور در سایت تکثیر از پنج رأس در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ رأس رسیده است.

به گزارش مهر، گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است که در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطقی هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شد. جزیره اشک ارومیه، دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

کد خبر 6086693

دیگر خبرها

  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • تولد اولین گوزن زرد سایت مانشت و قلارنگ ایلام‌
  • نخستین گوزن زرد سایت «مانشت و قلارنگ»در ایلام متولد شد
  • نخستین گوزن زرد سایت «مانشت و قلارنگ» متولد شد
  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • تولد اولین گوزن زرد سایت مانشت و قلارنگ ایلام در سال جاری
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند