Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسکن تصریح کرد: وجود مسکن‌های اجاره‌ای ارزان‌قیمت برای افراد دهک‌های پایین، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد تا در این شرایط، حداقل سرپناه را به صورت رایگان یا با حداقل پرداختی داشته باشند.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ میثم مهرپور کارشناس اقتصاد مسکن، در گفتگو با بازارنیوز، در ارتباط با گزارش اخیر صندوق بین‌المللی پول با عنوان «مسکن ارزان قیمت اجاره ای، راهکار اروپا برای بازیابی اقتصادی پسا کرونا» و تاکید بر آن که مطالعه‌ای از تاثیر مستقیم شیوع کرونا بر بازار مسکن در کشور دیده نشده، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از اقتصاد ما (حدود ۵۰ درصد از GDP) مربوط به بخش خدمات است که در ایام کرونا آسیب دید و بر دریافتی بخش قابل توجهی از جمعیت کشور که در حوزه خدمات فعالیت می‌کنند تاثیر گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین تاثیری که در بخش مسکن می‌تواند داشته باشد، به صورت غیر مستقیم کاهش قدرت خرید افراد و سخت‌تر شدن پرداخت اجاره‌بها توسط بخشی از جامعه است.

وی افزود: شیوع کرونا در کوتاه‌مدت به صورت مستقیم بر روی ساخت و ساز و قیمت مسکن تاثیر چندانی ندارد، ولی ممکن است در بلند مدت تاثیر گذار باشد. در تولید مسکن و قیمت آن، مسائل بیرونی غیر از کرونا تاثیر گذار است.

*اقدامات دولت نمایشی بود

این کارشناس مسکن درباره اقدامات دولت در زمان شیوع کرونا پیرامون این بازار، تصریح کرد: اقدامات بیشتر از اینکه واقعی باشد، حالتش نمایشی داشت. اینگونه اقدامات از جمله این که مستاجر می‌تواند بعد از پایان مهلتش هم سکونت داشته باشد، فضای بین مالکی و مستاجر این را به لجبازی می‌کشاند. به صورت قانونی اگر یک مستاجر محل اسکان و ترک نکند، مالک می‌تواند شکایت کرده و تقاضای حکم تخلیه بگیرد. این مصوبه‌ها زمان بری این اقدام را افزایش می‌دهد.

*تسهیلات داده شده، رقم قابل توجهی نبود


مهرپور درباره میزان تسهیلات داده شده از سوی دولت از جمله ودیعه مسکن و تاثیر آن در این بازار، اظهار کرد: میزان تسهیلاتی که پرداخت شد، در شهر‌های بزرگ ۵۰ میلیون تومان بود.۹ تا ۱۰ میلیون خانوار از ۲۴ میلیون خانواده کشور، مستاجرند و این رقم و حجم پرداخت تسهیلات نسبت به متقاضیان بسیار کم بود. علاوه بر آن، رقم پرداختی هم بسیار ناچیز بود.

وی اضافه کرد: مشکل بعدی بلاعوض نبودن این تسهیلات بود. مستاجر علاوه بر پرداخت اجاره مسکن، اقساط این تسهیلات را هم باید پرداخت کند. این اقدامات از از هیچ کاری نکردن بهتر است، ولی پاسخگوی مشکل مستاجران قطعاً نیست.


*ساخت مسکن اجاره‌ای ارزان، راهکار کشورهای اروپایی

مهرپور درباره مسکن‌های ارزان قیمت اجاره‌ای که در برخی کشور در ایام کرونا برای مستاجرین ساخته شد و امکان تحقق این طرح در ایران، تصریح کرد: این نوع مسکن‌ها در کشور ما به دلیل سهم بالای بخش خدمات در تولید ناخالص ملی، می‌توانست بسیار کمک کننده باشد. عمده کسانی که در بخش خدمات فعالیت دارند، افرادی در رده‌های پایین هستند که شغل مشخص و پایداری هم ندارند. این‌ها در ایام کرونا حداقل دریافتی را داشته‌اند.  

وی افزود: وجود چنین مساکنی برای افراد دهک‌های پایین می‌تواند بسیار کمک کننده باشد تا در این شرایط، حداقل سرپناه را به صورت رایگان یا با حداقل پرداختی داشته باشند. طبیعتاً این خانه ها، لوکس و بسیار مناسب نیست، ولی سرپناهی برای افرادی  استکه توانایی تهیه مسکن ندارند که در جامعه ما تعداد شان در حال بالا رفتن است.


*اقدامات مالیاتی داخیر و تاثیر بر بازار مسکن

این کارشناس اقتصادی درباره اقدامات مالیاتی اخیر در حوزه مسکن از جمله مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر عایدی سرمایه، تصریح کرد: مالیات بر عایدی سرمایه یک اقدامی است که اگر درست اجرا شود می‌تواند در میان مدت و بلندمدت در جلوگیری از افزایش قیمت مسکن تاثیر گذار باشد. ما در کشور چند بازار مالی داریم بازار پول، مسکن، ارز، طلا و بورس که  نقدینگی به وجود آمده در کشور به سمت این بازار‌ها حرکت می‌کند و هر زمان که از  ورود نقدینگی به این بازار‌ها جلوگیری کنیم و فعالیت‌های سفته باز آن را محدود کنیم این نقدینگی به سمت سایر بازار‌ها می‌رود.

وی افزود: در حال حاضر تنها بازاری که ظرفیت اجرای مالیات بر عایدی سرمایه را دارد بازار مسکن است. ما باید شرایطی را ایجاد کنیم که این طرح بتواند برای همه بازار‌ها پاسخگو باشد. اگر چنین اقدامی رخ دهد و نقدینگی به سمت تولید برود، وضعیت در آینده بهتر خواهد شد. قیمت مسکن رشد جهشی را نخواهد داشت و این به قدرت خرید و اجاره بهای شهروندان کمک خواهد کرد؛ لذا برای این موضوع، اجرای دقیق مالیات برای سرمایه بسیار مهم است.

پایان پیام//

برچسب ها: مسکن ، میثم مهرپور ، مسکن اجاره ای ، بازار مسکن ، مالیات بر عایدی سرمایه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OOM

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مسکن مسکن اجاره ای بازار مسکن مالیات بر عایدی سرمایه مالیات بر عایدی سرمایه بازار مسکن بخش خدمات اجاره ای بازار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۰۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل

مدیریت تبلیغات پنهان اقلام لوکس و همچنین بازگشت به مدل خدمات پس از فروش رسمی می‌تواند در یک بازه مشخص زمانی منجر به کاهش ارزبری سنگین حوزه تلفن همراه شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر شاهد هستیم که تلفن همراه به دومین کالای ارزبر کشور تبدیل شده است. بخش عمده ارز وارداتی تلفن‌های همراه نیز با نرخ دولتی وارد کشور می‌شود چرا که دولت تلفن همراه را به عنوان یک کالای ضروری برای مصارف مردم در نظر گرفته است.

واردات 3.2 میلیارد دلاری گوشی تلفن همراه در سال گذشته

باید توجه داشت که در شرایط محدودیت‌های ارزی که وجود دارد، میزان ارزی که به واردات تلفن همراه تخصیص پیدا می‌کند از برخی ردیف‌های مختلف کالاهای اساسی بالاتر است. در اینکه واردات تلفن همراه یک امر ضروری است شکی نیست اما رقم کنونی واردات بسیار بالا است و همین موضوع سیاست‌گذار را ناچار می‌کند تا برای کنترل مصارف ارزی دست به اقدام بزند.

در این زمینه دو راهکار پیش روی دولت قرار دارد. اول جایگزینی واردات با تولید داخلی که در حال حاضر دور از ذهن به نظر می‌رسد. اما راهکار دوم که می‌تواند جنبه عملیاتی داشته باشد، جلوگیری از تقاضاهای مصرفی غیرواقعی است. موضوع جلوگیری از تقاضاهای غیرواقعی را می‌توان در دو بخش بررسی کرد. بخش اول که مهم‌ترین مسیری است که باید پیگیری شود، فراهم شدن خدمات پس از فروش رسمی است.

بخش دوم کنترل تقاضای مصرفی غیرواقعی برای تلفن همراه نیز کنترل و کاهش تبلیغات پنهان تلفن‌های همراه لوکس است.

کاهش ارزبری 15 درصدی واردات تلفن همراه با عملیاتی شدن خدمات پس از فروش رسمی

مهم‌ترین توصیه‌ای که می‌توان برای کاهش ارزبری تلقن‌های همراه داشت، تحقق خدمات پس از فروش رسمی است. نمونه این مسئله را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در گذشته شاهد بوده‌ایم. خدمات پس از فروش رسمی سبب کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده خواهد شد. در حقیقت خدمات پس از فروش بخشی از هزینه تمام شده تلفن همراه است و اگر چنین خدماتی در ایران وجود داشته باشد، مصرف‌کننده دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی برای گارانتی و ... نخواهد داشت.

ضمن این که با وجود دفاتر خدمات رسمی می‌توان شاهد واردات تلفن‌های همراه با کیفیت بود چرا که شرکت اصلی دیگر مسئول مشکلات کالاهای وارد شده خواهد بود. به این ترتیب اگر تاجر یا واردکننده‌ای کالای بی‌کیفیت وارد کشور کند، به سرعت مشخص خواهد شد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که با ارائه خدمات پس از فروش با کیفیت می‌توان انتظار داشت که عمر تلفن‌های همراهی که در اختیار کاربران قرار دارد افزایش پیدا کند. در حال حاضر عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران 2 سال است. 

واردات کالای با کیفیت در کنار ارائه خدمات پس از فروش رسمی و ارزان قیمت می‌تواند عمر مفید تلفن‌های همراه را به عنوان یک کالای مصرفی افزایش دهد. تخمینی وجود دارد که اگر این اقدامات بتواند تقاضای واردات تلفن‌های همراه را تا 15% کاهش دهد، میزان واردات که هم اکنون به بیش از 3 میلیارد دلار می‌رسد، به 2.5 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. به نظر می‌رسد که با تحقق این پیش‌فرش، عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران به 3 تا 5 سال برسد. این مسئله اثر مهمی در کاهش تقاضا خواهد داشت.

تبلیغات پنهان کالای لاکچری را مدیریت کنید

با جلوگیری از تبلیغات پنهان کالای لوکس وارداتی، تقاضای مصرفی و تعویض کاهش پیدا خواهد کرد. در حقیقت تبلیغات یک برند را به شکل غیر مستقیم زیاد می‌بینیم و می‌شنویم. معمولا هم افرادی که در فیلم‌ها و سریال‌ها نقش لاکچری دارند از همین تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

در نتیجه کنترل تبلیغات پنهان کمک خواهد کرد تا اولا تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کند و دوما احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم می‌کند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت تا تقاضای واردات کالاهایی که حدود هزار دلار قیمت دارند و به همین دلیل ارزبری بالایی نیز دارند کاهش پیدا کند.

در صورت تحقق این هدف، شاهد اثرگذاری بالایی در کاهش واردات تلفن‌های همراه گران قیمت خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • تعیین سقف افزایش اجاره‌بها؟ | جزئیات مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی برای موجران
  • خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند! / ابوالفضل نوروزی مطرح کرد
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان