Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@03:22:34 GMT

واکسن ها مهمترین دستاورد علمی بشر در حوزه سلامت

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۱۴۷۶

واکسن ها مهمترین دستاورد علمی بشر در حوزه سلامت

تبرایی گفت: واکسن ها یکی از مهمترین موفقیت های علمی بشر طی سال های اخیر است که توانستند سلامتی را به جامعه هدیه دهد.

«علیجان تبرایی» با اشاره به ترس برخی مردم از عوارض ناشی از واکسن ها به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: تا قبل از شیوع ویروس کرونا برنامه های واکسیناسیون کشورها متفاوت بود و بررسی واکسن ها بازه حداقل پنج الی ۱۰ ساله نیاز داشت و تمامی عوارض و جوانب واکسن در طولانی مدت بررسی می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس انجمن ویروس شناسی ایران ادامه داد: نمی توان گفت که هیچ واکسنی عوارضی ندارد، حتی گاهی اوقات قرص استامینوفن نیز می تواند بیماری های شدیدی را ایجاد کند و آثار نگران کننده ای را به وجود آورد.

 

وی تصریح کرد: در شرایط امروز باید بیاندیشیم که آیا اثربخشی یک موضوع نسبت به اصل یک موضوع تفاوت دارد یا خیر.

 

تبرایی با اشاره به پرهیز برخی از والدین از تزریق واکسن و شیوع بیماری سرخک در برخی نقاط کشور، گفت: با توجه به اینکه امروزه سطح بهداشتی جوامع افزایش پیدا کرده هنوز برخی از مردم درک درستی از شرایط سخت بیماری ندارند و تنها زمانی که اپیدمی یک بیماری در جامعه ایجاد شود به اثربخشی واکسن ها پی خواهند برد.

 

رئیس انجمن ویروس شناسی ایران اضافه کرد: متاسفانه عدم درک درست مردم از شرایط سخت اپیدمی یک بیماری موجب می شود تبلیغات اغواکننده در خصوص واکسن بیشتر خود را نشان دهد.

 

وی بیان کرد: اگر شیوع برخی بیماری ها مثل فلج اطفال، سرخک، سرخجه در دهه های قبل را مورد بررسی قرار دهیم متوجه خواهیم شد که این بیماری ها در آن زمان شیوع زیادی داشت و شیوع دوباره آن مشکلات زیادی را ایجاد می کند.

 

تبرایی تاکید کرد: امروز که برنامه واکسیناسیون اجرا شده و تقریبا جامعه به سمت ایمن شدن رفته شاید کارایی واکسن ها در ذهن برخی مردم کمرنگ شده است.

 

رئیس انجمن ویروس شناسی ایران خاطرنشان کرد: امروزه بررسی ها و تحقیقات علمی انجام شده بدون استثنا نشان می دهد که واکسن درخشان ترین نتایج علم بشر است و توانست جوامع را از بیماری ها و گرفتاری ها نجات دهد.

 

وی یادآور شد: با وجود تمامی اقداماتی که برای مقابله با کرونا در دنیا شکل گرفته این ویروس جان بیش از سه و نیم میلیون نفر را گرفته است حال اگر از ابتدا واکسنی برای کنترل این بیماری وجود داشت میزان مرگ و میر و ضررهای اقتصادی، آموزشی و غیره کاهش می یافت.

 

تبرایی گفت: واکسن ها را یکی از مهمترین موفقیت های علمی بشر طی سال های اخیر دانست که توانستند سلامتی را به جامعه هدیه کند.

 

رئیس انجمن ویروس شناسی ایران افزود: خوشبختانه واکسن ایرانی کرونا روند خوبی دارد و مراحل فاز نخست، دوم و بخشی از فاز سوم نشان می دهد در کوتاه مدت می توانیم شرایط خوبی را برای این واکسن ها متصور شویم.

 

پایان پیام/695

منبع: شبستان

کلیدواژه: تزریق واکسن کرونا رئیس انجمن ویروس شناسی ایران واکسن تزریق واکسن رئیس انجمن ویروس شناسی ایران بیماری ها واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۱۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها

به گزارش خبرآنلاین، وزارت حج و عمره عربستان، دستورالعمل‌ها و توصیه‌ های بهداشتی حج امسال را که شامل ایمن‌ سازی در برابر برخی بیماری‌ها است، ابلاغ کرد.

مهر در خبری نوشت: بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902151

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید