Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: با یک بحران بسیار جدی جمعیت مواجه هستیم؛ یک پنجره طلایی داریم که بسیار زمانش کوتاه است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "مینو اصلانی" رییس بسیج بانوان کشور و مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی و نامزد انتخابات شورای اسلامی شهر تهران در انتخابات پیش رو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آستانه ششمین دوره انتخابات شورای شهر تهران و در ارتباط با الویت‌های شورای بعدی و حضور زنان در عرصه مدیریت بهانه‌ای شد با وی گفت‌وگویی داشته باشیم؛ اصلانی به موضوعات مختلفی از جلمه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه شهری، مدیریت پسماند شهر تهران و ایجاد ارزش افزوده از آن در قالب طرح‌های ایجادی، زنان و حضور آنها در پارلمان محلی اشاره کرد.

مشروح این گفت‌وگو در ادامه آمده است:

تسنیم: خانم اصلانی تخصص شما برای مدیریت شهری و حضور در شورای شهر چیست؟

سال‌های طولانی از تجربه‌هایم در زمینه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی می‌گذرد. طی این سال‌ها تلاشم بر این بوده تا مسائل مبتلابه اجتماعی را با نگاه به عموم مردم و به ویژه دختران جوان و خانواده دنبال و مطالعه کنم. مسائلی از قبیل طلاق، آسیب‌های اجتماعی که متوجه خانواده‌ها است، پیگیری مسائل مربوط به حوزه زنان سرپرست خانواده و موضوعات مرتبط با جمعیت همچنین تحرک و شادابی نصف جمعیت کشور که شامل دختران و بانوان جامعه می شود. اما در بحث مدیریت شهری به طور اخص، سال‌ها عضو هیئت مدیره سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بودم و بنا بر وظیفه‌ای که داشتم ضمن کسب اطلاعات، مطالعه، بررسی و تبادل نظر درباره مسائل مختلف شهری به خصوص در حوزه فرهنگی شهر تهران، موضوعات متنوع شهری را در هیئت مدیره دنبال می‌کردم.

امروزه باور دارم که با انقلاب چهارم صنعتی که از سال 2016 تبلور پیدا کرده و همچنین ابزار و فناوریهای نوین، سبک زندگی و روابط اجتماعی نیاز به بازتعریف دارد و در صورتیکه برنامه مشخصی نداشته باشیم موجب تزاحم نسل قدیم و جدید و تقابل با تکنولوزی خواهیم شد لذا با توجه به تجربیات خوبی که در کار با جوانان و ساماندهی گروههای مختلف دارم، امیدوارم بتوانم تحرک جدی و توسعه زمینه استفاده از سرمایه های ملی را فراهم آورم.

تسنیم: شما به عنوان کاندیدای شورای شهر تهران چه برنامه مشخصی برای مدیریت هر چه بهتر شهر تهران دارید؟ برنامه خود را تا چه میزان عملیاتی و منتج به نتیجه می‌دانید؟

به عنوان فردی که متولد شهر تهران هستم و در چند منطقه از جنوب تا مرکز آن ساکن بوده‌ام و سالیان متمادی با عموم مردم از طریق حضور در بسیج ارتباط چهره به چهره داشته‌ام، یقینا مشکلات پایتخت را لمس کرده و به خوبی درک می‌کنم. مطالعات مختلفی صورت گرفته که در کنار اندیشکده‌ها و پروژه‌های انجام شده دانشگاهها و بهره گیری از تجربه مدیران شهرداری ، تا حدودی چهارچوبهای دستور جلسات شورای شهر را مشخص میکند و عضو شورای مسئولیت اجرایی و مدیریتی ندارد و تصمیمات به صورت جمعی است.

اما اینجانب و همفکرانم در شورای ائتلاف، اصولی داریم که بر اساس آن اصول و اهداف برنامه‌ها را اولویت میدهیم. مثل ارتقا سطح زندگی شهروندان ، افزایش ایمنی و سلامتی ، بکارگیری تکنولوژیهای نوین که می‌توان به حمل و نقل پاک اشاره کنم، خواهیم پرداخت و یا به عنوان مثال طرحی که مدنظر داشته و سال‌ها مطالعات دقیق و کار کارشناسی روی آن انجام داده‌ام طرح «انتقال پایتخت» به معنای سبک سازی بار تهران است. انتقال بخش‌هایی از فعالیت‌های مختلف پایتخت به دیگر استان‌ها بنا بر زیرساخت‌ها، توانمندی‎ها و شرایط هر استان مدنظر این طرح است.

زمینه‌سازی حضور قوی و قدرتمند شرکت‌های دانش بنیان در حوزه شهری، مدیریت پسماند شهر تهران و ایجاد ارزش افزوده از آن در قالب طرح‌های ایجادی و فعالسازی مستمر و همچنین واسپاری فعالیت‌های هم سو به سازمان‌های مردم نهاد و یا ایجاد طرح‌های جهت‌دار براساس نیاز شهروندان از دیگر برنامه‌هایم برای مدیریت هر چه بهتر شهر تهران است.

تسنیم: در صورت عدم راهیابی به فهرست نهایی شورای ائتلاف آیا از فهرست این شورا حمایت خواهید کرد؟

قطعاً از هر فهرستی که افراد دلسوز و صاحب نظر با سابقه مدیریت جهادی و انقلابی در آن حضور داشته باشند حمایت خواهم کرد و برای آشنایی مردم تهران با آنان و برنامه‌های این بزرگواران قدم برخواهم داشت چرا که بالاترین هدفم خدمت به مردم است و رفع مشکلات بسیار زیاد پایتخت.

تسنیم: تعداد خانم‌های حاضر در فهرست غیررسمی شورای ائتلاف نشان از تغییر دیدگاه سنتی جریان اصولگرا نسبت به حضور و فعالیت‌های اجتماعی خانم‌ها ندارد. نظر شما در این باره چیست؟

من نظرم این نیست بلکه معتقدم از ابتدای انقلاب اسلامی خانم‌ها یک جهش بسیار بزرگی در زمینه حضور در فعالیت‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، ورزشی، علمی و بسیاری بخش‌های دیگر داشته‌اند. در بخش هنری برای مثال در حوزه فیلم و سریال فعالیت تعداد قابل توجهی از بانوان کارگردان ایرانی که موفقیت‌های چشمگیر بین‌المللی نیز داشته‌اند گواه این مدعاست که هیچ مانعی برای حضور خانم‌ها در هیچ یک از عرصه‌ها وجود ندارد. در عرصه انتخابات نیز شرایط ثبت نام خانم‌ها به عنوان کاندیدا فراهم است اما اینکه چه تعداد موفق می‌شوند در فهرست نهایی احزاب و گروه‌ها قرار بگیرند بستگی دارد به معیارهایی که هر حزب یا گروه برای کاندیداهای مدنظرشان تعریف کرده‌اند و در نظر دارند و این منتخب شدن ربطی به جنسیت افراد ندارد. هر چند شخصا معتقدم روز به روز حضور زنان کشورمان در فعالیت‌های انتخاباتی گسترده‌تر می‌شود. امروزه شاهد هستیم که مردم به مدیریت دقیق و پاک دستی بانوان مدیر اقبال خوبی نشان داده و روز به روز ظرفیتهای بیشتری ایجاد می‌شود.

تسنیم: آیا باید خانم‌ها را بر کرسی شورای شهر تهران مشخصا نماینده زنان و دختران ببینیم؟

طبیعی است که هر خانمی با هر تخصصی وارد پارلمان شهر تهران بشود صرفاً نماینده مجموعه‌ منتسب به خود نیست و در قبال همه مردم مسئول است و باید برای رفاه بیشتر آحاد مردم تلاش کنند. حضور خانم‌ها در شورای اسلامی شهر تهران نیز حضوری جدی و اثرگذار است هر چند ممکن است که تعدادشان کم باشد اما واقعاً این تعداد کم نشان داده‌اند که چقدر در انجام وظایف و رسالت نمایندگی جدی هستند و به نظرم گاهی اوقات کمیت چیزی از کیفیت کم نمی‌کند و حضور خانم‌ها همیشه توأم با کیفیت، تلاش و اثرگذاری بوده است. طبیعی است حضور امثال اینجانب و سایر بانوان در شورای شهر، موجب اعتماد بیشتر و همدلی بانوان شهر در برنامه ریزیهای شهری خواهد شد که اطمینان از درک نیازهای دختران و مادرانه‌های تمدن شهری را در پی دارد.

تسنیم: این جمله عجیبی که از شما نقل شد درباره موی دماغ از کجا آمده بود؟ چرا گفتگو‌ها و مصاحبه‌های شما با رسانه‌ها اغلب سوژه داغ رسانه‌های معاند می‎شود؟

در طول تاریخ افراد دارای ذهن‌های بیمار، معاند و ضدمردم در جای جای جهان وجود داشته‌اند و هرگز نمی‌توان جلو فعالیت آنان را گرفت. با گسترش استفاده از رسانه‌های فضای مجازی اما شاهد نوع جدیدی از فعالیت این افراد هستیم. بالاخره فعالان یگان سایبری منافقین هم باید گزارش عملکردی به مدیران بالادستی خود ارائه دهند لذا با توجه به آگاهی ملت ایران و جوانانی که با مهارت‌های سواد رسانه‌ای آشنا هستند، نگرانی از بابت فعالیت‌های چنین خودفروختگانی وجود ندارد.

تسنیم: در گفتگوهای متعددی که از شما در رسانه‌ها منتشر شده است، پیوسته بر فرزندآوری و افزایش جمعیت تأکید کرده‌اید؛ چرا؟

در بحث افزایش جمعیت، کشور با مشکل جدی روبه‌رو است و اساساً از مشکل هم عبور کرده‌ایم و با یک بحران بسیار جدی جمعیت مواجه هستیم. ما یک پنجره طلایی داریم که بسیار زمانش کوتاه است، اگر در این زمان کوتاه اقدام و تلاش نکنیم به شدت و با سرعت بسیار زیاد دچار پیری و سالخوردگی جمعیت خواهیم شد و شما اهمیت این موضوع را در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در بحث جمعیت نیز شاهد هستید.

همه باید برای ترویج فرهنگ فرزندآوری تلاش کنیم و توجه داشته باشیم که انسان‌ها یک رسالت بزرگ بر روی زمین دارند و آن ازدیاد و تداوم نسل است. در این خصوص طرح‌های بر زمین مانده متعددی را می‌توان نام برد که امیدواریم دولت آینده در سطح کلان و شورای شهر در مقیاس شهری بر اجرای آن‌ها اهتمام ورزد و به خصوص شرایط اقتصادی خانواده‌ها برای ایجاد امنیت روانی آنان را فراهم سازد.

تسنیم: بسیار درباره حجاب زنان صحبت کرده‌اید. هر چند حجاب و پوشش زنان در قانون اساسی تعریف شده و از امور مهم و اساسی است اما آیا دغدغه امروز زنان و دختران ایران است؟

بحث حجاب یک بحث بسیار جدی و خواست اغلب زنان و مادران جوامع مختلف است. اصلاً بحث پوشش یک بحث جدی همه دوره‌های تاریخی بوده و در هر دوره تاریخی مسئله پوشش بخشی از هویت و نشان دهنده شخصیت یک جامعه است مدنظر اندیشمندان، نخبگان و عموم مردم بوده است.

امروز هم به هر حال پوشش ما پوششی برخاسته از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی‌مان نیست. این موضوع را به خصوص تولیدکنندگان پوشاک باید مورد توجه قرار دهند. دستگاه‌های نظارتی هم باید کمک و حمایت کنند تا لباسهایی شکیل براساس اصول زیبایی شناختی و کارایی و سهولت استفاده تولید شود که اقبال عموم مردم به خصوص جوانان و نوجوانان را به همراه داشته باشد و در عین حال درخور یک جامعه‌ی با فرهنگ و اصیل باشد. این مهم نیاز به کار فکری و محتوایی دارد.

بحث پوشش زنان ریشه در تاریخ کشور ما دارد و در کتابهایی چون شاهنامه بسیار برآن تأکید شده و پند و اندرزهای بوستان و گلستان نیز چنین است. در کنار این‌ها، قوانین شرعی و اخلاقی و معنوی‌مان نیز بسیار کارساز است. امروز در کشورهایی با آزادی‌های بسیار، جنبش‌های عفاف مدارانه در حال شکل‌گیری است. جنبشهایی مثل Movement The Head Covering که زنان مایلند با پوشش سر در جامعه ظاهر بشوند چون معتقدند زنان قبل از مدرنیته با پوشش سر شامل کلاه یا روسری امنیت و آرامش داشتند. امروز در جوامع غربی حتی در برخی کشورها ساعاتی از شب تردد برای مردان در خیابان ممنوع است تا زنان بتوانند با آرامش در شهر رفت و آمد کنند. ببینید فاجعه تا چه حد است و همه این‌ها برمی‎گردد به نوع رفتار و نوع پوشش.

تسنیم: در آخر اگر مطلبی هست که لام میدانید مطرح بفرمایید.

امیدوارم که همه شهروندان نقش خود را در مشارکت حداکثری انجام دهند. بانوان محترم در جامعه ما و در خانواده‌ها از محبوبیت و شانیت و منزلت خاصی برخوردارند و تجربه نشان داده که حرکت‌آفرین و در تصمیم‌گیری جامعه بسیار اثر گذار هستند؛‌ ما کارهای زمین مانده بسیاری برای ارتقا سطح زندگی مردم داریم که باید با همدلی و همفکری در حل مشکلات و برنامه‌ریزی بهینه اقدام کنیم.

در صورتیکه به عنوان عضو شورای شهر انتخاب شوم، تنها نمی‌خواهم که شنوای دردهای مردم باشم بلکه علاقه‌مند طرحها و برنامه‌های پیشنهادی و لبخند شادی کودکان و همشهریانم هستم؛ ما نیاز به تعریف و اصول توسعه شهر در آینده بر اساس جایگاه و نقش پایتخت داریم.

زمان اعلام لیست جبهه اصلاحات در انتخابات شورای شهر تهران مشخص شدلیست کاندیداهای "شورای وحدت" در انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتخابات شورای شهر شورای شهر تهران انتخابات شورای شهر شورای شهر تهران شورای شهر تهران انتخابات شورای حضور خانم ها عموم مردم برنامه ها بسیار جدی رسانه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۴۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت

  به گزارش­ خبرگزاری صدا و سیما­؛ ­ماما‌های عضو هیئت مدیره نظام پزشکی‌های سراسر کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند. در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی­­ ترین­­ رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه­ای­داشته است. امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره­ ­مندی­ ­فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش­­ ماماها­­ در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت. لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشور‌های پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ­ماماه­ای­ کشور مورد توجه قرار گیرد. در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد: - اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به­­ ماماهای­­ عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان - ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به­­ ماماهای­­ عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط­­ ماما­ ­انجام می‌شود. - ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین­ لیبر - استاندارد سازی نیروی انسانی­­ ماما­­ برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین­ لیبر­، زایمان و بهره­ ­مندی­­ تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان - فراهم شدن امکان حضور­ ­ماما­­ همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی - اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، ­پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی. در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

دیگر خبرها

  • برگزاری تمرین پرسپولیس با حضور هوادار خانم
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • نشست هم‌اندیشی اساتید دانشگاه‌های تهران با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • ستاره رئال لنگ‌لنگان تمرین را ترک کرد
  • اعلام شد؛‌فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران