Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، نشست دوم همایش طرح قانونی بانک مرکزی با عنوان واکاوی ارکان و استقلال بانک مرکزی در وزارت اقتصاد برگزار شد. 

شمس الدین حسینی - وزیر اسبق اقتصاد - در این نشست گفت: استقلال بانک مرکزی به سطح ساختار حمکرانی اقتصادی وابسته است و تا زمانی که این ساختار اصلاح نشود، نمی‌توان به استقلال بانک مرکزی دست پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، تا زمانی که ساختار اقتصادی و درآمدهای ناپایدار و وابستگی به اقتصاد نفتی اصلاح نشود، نمی‌توان انتظار استقلال بانک مرکزی را داشت.

وی با اشاره به ناکارآمدی نظام تامین مالی کشور افزود: ما به سمت مهندسی مالی نرفتیم و درکی از آن نداریم. در دنیا اگر توانسته‌اند بار را از دوش بانک مرکزی بردارند و تامین مالی میلیاردی انجام دهد، به دلیل اصلاح تامین مالی در کشور است. بانک مرکزی و وزارت نفت از مهندسی تامین مالی بی بهره است. چرا دولت باید نفت بفروشد و بانک مرکزی مسئول تبدیل نرخ ارز آن باشد؟

طبق گفته حسینی، اتفاقات و رانت‌هایی که در زمینه ارز ۴۲۰۰ تومانی رخ داد به نبود استقلال بانک مرکزی مربوط می‌شود. استقلال بانک مرکزی در دو سطح استقلال در اهداف و ابزار است. اگر در اهداف بانک مرکزی اولویت بر کنترل تورم گذاشته شود، استقلال بانک مرکزی نیز بیشتر محقق می‌شود. استقلال بانک یک اصلاح جزئی است و سایر اصلاحات باید در کنار آن صورت گیرد زیرا، در غیراینصورت تنها انتظارات بی جا شکل می‌گیرد. 

وی افزود: در این طرح بهتر است تا حجم وظایف بانک مرکزی در همین میزان فعلی باقی بماند و در زمینه بانک مرکزی اختیاراتی از دولت گرفته می‌شود که باید به مسئولیت‌های دولت نیز توجه شود. استقلال همراه با پاسخگویی است که به کسانی در طرح اختیاراتی داده می‌شود، اگر این اختیارات ضرر آور باشد لازم است پرسیده شود که چه کسانی پاسخگو هستند؟ 

پربیننده ترین خبر مهم برای جاماندگان یارانه خانه خود را ثبت نکنید، مشمول مالیات بر خانه های خالی می شوید وعده‌ هایی که روز به روز ترسناک‌ تر می‌ شود / افزایش نگرانی‌ ها با بیان جزییات بیشتر از طرح‌ ها (۱۷خرداد) ارائه لایحه همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان به مجلس تا ۳هفته آینده یارانه خردادماه کی واریز می‌ شود؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی انتخابات ۱۴۰۰ استقلال بانک مرکزی تامین مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۰۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در شرایطی که در هفته‌های گذشته کار واگذاری استقلال و پرسپولیس به کنسرسیوم‌هایی متشکل از زیرمجموعه‌های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و 6 بانک کشور انجام شده بود، اما همچنان در سامانه سازمان بورس و اوراق بهادار، این تغییرات صورت نگرفته است.

به نقل از ورزش سه در واقع پس از واگذاری 85 درصد از سهام پرسپولیس به بانک‌های: بانک شهر (30 درصد)، تجارت و ملت (هر کدام 20 درصد) و رفاه، اقتصاد نوین و صادرات (هر کدام 5 درصد) و واگذاری 85 درصد از سهام استقلال به: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (۵ درصد)، شرکت‌های پتروشیمی بندرامام خمینی (ره)، شهید تندگویان، بوعلی و پارس (هر کدام 20 درصد)، این دو باشگاه از زیر سایه وزارت ورزش و جوانان خارج شدند.

با این حال، همچنان در سایت رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار و مقابل نام سهامداران دو باشگاه، تغییری دیده نمی‌شود. با مراجعه به سایت مذکور و جستجوی نام استقلال و پرسپولیس، مشاهده می‌شود که از وزارت ورزش و جوانان به عنوان سهامدار اصلی سرخابی‌ها با 90 درصد سهام نام برده شده است.

ضمن اینکه از زمان واگذاری سرخابی‌ها، هنوز این دو باشگاه هیچ اطلاعیه رسمی مبنی بر واگذاری را در سامانه کدال منتشر نکرده‌اند.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902817

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال
  • قدردانی استاندار همدان از عملکرد بانک مسکن در تامین مالی ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!