Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق، IOC پیرو قانونی که در حمایت از ورزشکاران پناهنده دارد، در هر دوره از بازی‌های المپیک شرایطی را فراهم می‌کند تا تعدادی از این ورزشکاران، جواز حضور در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی دنیا را به دست آورند.

به‌این‌صورت که با پرداخت کمک‌هزینه‌ای به ورزشکاران پناهنده، آنها را در رقابت‌های انتخابی شرکت می‌دهد تا بتوانند برای کسب سهمیه المپیک تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در‌حالی است که هم‌زمان سهمیه‌هایی را به‌صورت وایلد کارت نیز برای آنها در نظر می‌گیرد که اگر به ورودی لازم نرسیدند، به‌صورت مستقیم در این بازی‌ها شرکت کنند. برای این دوره از بازی‌های المپیک 55 ورزشکار پناه‌جو تحت بورسیه IOC بودند که از این تعداد 29 نفر قرار است ترکیب تیم پناهندگان المپیک را در بازی‌های توکیو تشکیل بدهند.

آنها در رشته‌های دوومیدانی، بدمینتون، بوکس، قایق‌رانی، دوچرخه‌سواری، جودو، کاراته، تکواندو، تیراندازی، شنا، وزنه‌برداری و کشتی در این بازی‌ها به رقابت خواهند پرداخت؛ اما نکته درخور‌توجه فهرست اعلام‌شده، قرار‌گرفتن نام چند ورزشکار پناهنده زن و مرد ایرانی در این فهرست است که توانسته سهم بالایی از ورودی‌های المپیک توکیو را به اختصاص دهد. بعد از سوریه که با 9 ورزشکار پرتعدادترین ورزشکار پناه‌جو را در این بازی‌ها دارد، ایران با پنج ورزشکار دومین کشوری است که آمار پناهنده‌های ورزشی‌اش چشمگیر است.

سعید فضل‌اولی در کایاک یک‌نفره از آلمان، هامون درفشی‌پور در کاراته از کانادا، جواد محجوب در جودو از کانادا، دینا پوریونس در تکواندو از هلند و کیمیا علیزاده در تکواندو از آلمان، ورزشکارانی با اصلیت ایرانی در تیم پناهندگان توکیو 2020 هستند؛ ورزشکارانی که همگی با گرفتن سهمیه وایلد کارت راهی این بازی‌ها خواهند شد.

در ادامه مروری کوتاه بر عملکرد این نفرات به‌عنوان ملی‌پوشان سابق ورزش ایران می‌شود.

‌کیمیا علیزاده

شاخص‌ترین چهره ورزش ایران در تیم پناه‌جویان کیمیا علیزاده است. اولین بانوی مدال‌آور ورزش کشور در تاریخ بازی‌های المپیک. او که مدال برنز المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو را به دست آورده است، حدود دو سال پیش در اقدامی جنجالی از ایران مهاجرت کرد. علیزاده ابتدا به هلند رفت و مدتی بعد اعلام کرد از کشور آلمان درخواست پناهندگی کرده است. کیمیا حالا به‌عنوان ملی‌پوش تیم تکواندوی زنان آلمان حضورش را در مسابقات آغاز کرده است. مسابقات قهرمانی اروپا اولین رویدادی بود که نایب‌قهرمان تکواندوی جهان بعد از مدت‌ها در آن حاضر شد که البته توفیقی در آن نداشت. این مسابقات حکم انتخابی بازی‌های المپیک برای قاره اروپا را داشت. باید به این نکته اشاره کرد که تعویق یک‌ساله بازی‌های المپیک به خاطر کرونا، این فرصت را در اختیار علیزاده قرار داد تا بتواند با ریکاوری جسمی و ذهنی، خود را برای المپیک پیش‌رو آماده کند؛ در غیراین‌صورت با توجه به برنامه قبلی المپیک توکیو و پروسه زمان کارهای اقامتش او نمی‌توانست دومین حضورش در بازی‌های المپیک را تجربه کند. از‌آنجا‌که کیمیا با کسب دو مدال نقره و برنز جهان و یک برنز المپیک جزء چهره‌های شناخته‌شده تکواندوی جهان است، هیئت اجرائی کمیته بین‌المللی المپیک بلافاصله با درخواست او مبنی بر شرکت در بازی‌های 2020 موافقت کرده است.

‌جواد محجوب

جواد محجوب جودوکار وزن ۱۰۰- کیلوگرم ایران و دارنده مدال طلا و نقره آسیا و یک طلا، یک نقره و پنج برنز در رقابت‌های مختلف گرند اسلم و گرندپری، بدون‌شک یکی از بهترین‌های جودوی ایران در سال‌های اخیر بود که به دلیل اوضاع آشفته این رشته در چند سال گذشته، هیچ‌گاه نتوانست به آنچه استحقاقش را داشت برسد. محجوب همچنین سهمیه حضور در المپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو را به دست آورد که در لندن به خاطر خودداری از مصاف با نماینده اسرائیل حذف شد و در المپیک ریو نیز با شکست در دور نخست وداع زودهنگامی با این رقابت‌ها داشت. او بعد از این بازی‌ها در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان ورزش جودو را رها کرد و گفت جودو دیگر برای من تمام شده و می‌خواهم وارد مبارزه در قفس یعنی ورزش رزمی ام‌ام‌ای شوم. محجوب در شرایطی فعالیتش را در این رشته شروع کرد که یکباره خبر رسید به کانادا مهاجرت کرده است. او حالا دو سالی می‌شود که در کانادا زندگی می‌کند. او در یک لایو اینستاگرامی که اوایل ورودش به این کشور داشت، گفت تصمیمی برای پناهندگی یا مسابقه‌دادن زیر پرچم پناهندها ندارد؛ اما حالا گفته می‌شود او هم پناهنده کانادا شده و هم می‌خواهد زیر پرچم IOC مسابقه بدهد. محجوب از گود کشتی با چوخه به جودو آمد و این حضور او باعث شده که خیلی‌ها او را پهلوان بنامند و حتی از او درخواست کنند تا برای بازگرداندن بازوبند به خراسان تلاش کند. زمانی که محجوب درباره آینده خود در لایو اینستاگرامش صحبت می‌کرد، کامنت یکی از بینندگانش این بود که نوشت «جای پهلوان در قفس نیست».

‌هامون درفشی‌پور

ملی‌پوش کرمانشاهی سابق کاراته ایران، دو سال پیش پس از کسب نخستین مدال جهانی خود تصمیم به مهاجرت به کانادا گرفت تا فصل جدید زندگی خود را در این کشور آغاز کند؛ مهاجرتی که البته طبق گفته خودش تنها برای ادامه زندگی بود. او در مصاحبه‌ای اعلام کرد که قصدی برای تغییر تابعیت ندارد؛ اما چندی بعد با سمیرا ملکی‌پور ملی‌پوش و مربی سابق تیم ملی کاراته بانوان ازدواج کرد و تشکیل خانواده داد تا به نظر برسد دیگر قصد بازگشت به ایران را نخواهد داشت.

قهرمان سابق کاراته آسیا البته چند ماه پیش نیز در گفت‌وگویی که با تسنیم داشت، گفته بود: «کاراته جزئی از من است و هنوز مدال‌هایی را که می‌خواهم، در این رشته به دست نیاورده‌ام. قطعا به‌زودی زود و در چند ماه آینده به ایران باز‌خواهم گشت. در این مدت نیز تمرینات خود را در کانادا پیگیری می‌کنم. قید هیچ‌چیز را نزدم و هیچ‌وقت نیز عادت نداشتم برای رسیدن به اهداف خود کوتاه بیایم».

درفشی‌پور حالا به‌عنوان پناهنده کانادا در تیم پناه‌جویان المپیک 2020 است.

‌دینا پوریونس

دینا پور‌یونس در وزن ۴۹- کیلوگرم، دیگر تکواندوکار زن ایرانی است که مقدمات حضور در المپیک 2020 برای او فراهم شده است. او در‌حال‌حاضر در هلند زندگی می‌کند. پوریونس در‌حالی تصمیم به مهاجرت گرفت که سابقه عضویت در تیم‌های ملی را داشت. او مدال برنز رقابت‌های بزرگسالان قهرمانی آسیا در سال 2012 و مدال طلای نوجوانان غرب آسیا در سال 2009 را در کارنامه دارد.

پیش‌از‌این در المپیک 2016 ریودوژانیرو، راحله آسمانی که او هم از تکواندوکاران ملی‌پوش بود، برای نخستین‌بار به‌عنوان یک ورزشکار پناه‌جو از ایران توانست تجربه شرکت در بازی‌های المپیک را با پرچم IOC به دست آورد. آسمانی از آن دست ورزشکاران معترضی بود که پس از بازی‌های آسیایی ٢٠١٠ گوانگجو انتظار داشت طبق وعده‌هایی که مسئولان ورزش کشور داده بودند، به او نیز یک باب خانه بعد از کسب مدال نقره در این میدان بزرگ آسیایی بدهند؛ اما چنین نشد؛ چراکه فقط به دارندگان مدال طلای بازی‌های آسیایی گوانگجو آن‌هم با شرط متأهل‌بودن خانه تعلق گرفت.

‌سعید فضل‌اولی

سعید فضل‌اولی عضو سابق تیم ملی آب‌های آرام در قایق کایاک دو‌نفره است. او بعد از بازی‌های آسیایی 2014 اینچئون کره جنوبی تصمیم به مهاجرت گرفت و پناهنده آلمان شد. دو مدال نقره و دو مدال برنز مسابقات قهرمانی آسیا و یک مدال نقره بازی‌های آسیایی 2014 مهم‌ترین افتخارات این قایق‌ران انزلیچی در دوره حضورش در تیم ملی ایران است.

پربیننده ترین چهره‌ های خندان در تمرین شبانه ایران در بحرین + عکس لیگ ملت‌ های والیبال ایران با قدرت از سد آمریکا گذشت پرسپولیس به دنبال ساسی دیدار فردوسی پور با ستاره های فوتبال جهان + عکس هشت مکمل برای شکم تخت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کیمیا علیزاده انتخابات ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۰۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتدای سال دچار شوک بودجه‌ای شدیم/ والیبال و بسکتبال امید مدال نبودند

دبیرکل کمیته ملی المپیک با اشاره به حذف بندی از بودجه کمیته ملی المپیک در لایحه ۱۴۰۳ آن را شوک به کمیته و ورزش کشور در ابتدای سال دانست و گفت: اگر این اتفاق رخ نمی‌داد شاهد رشد خوبی در بودجه سال جدید می‌شدیم ولی امیدواریم با ترمیم بودجه‌ و کمک مجلس، در سال المپیک مشکلی نداشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید مناف هاشمی امروز سه‌شنبه_یازدهم اردیبهشت_ در پایان سی و پنجمین نشست هیئت اجرایی با اشاره به مصوبات این جلسه اظهارکرد: ابتدا بگویم که دلیل تاخیر در برگزاری این جلسه ابلاع نشدن بودجه بود. در نخستین جلسه سال سه دستور داشتیم و اولین گزارش برای المپیک پاریس بود که گزارش مفصلی از ثبت نام‌ها، کسب سهمیه‌ها، بازدید از دهکده بازی‌ها و جلسات آنلاین و غیره ارائه شد و اعضای هیات اجرایی حمایت کردند. قرار شد بسته‌های حمایتی ادامه داشته باشد و رشته‌هایی مثل دوومیدانی تیروکمان، صخره نووردی و رشته‌هایی که به دنبال کسب سهمیه هستند را بیشتر حمایت کنیم تا تعداد سهمیه‌ها که ۳۱+ یک سهمیه است را بیشتر کنیم. امیدواریم حتی والیبال ساحلی و والیبال هم بتوانند سهمیه بگیرند و رشته‌هایی که مثل جودو و بدمینتون که می‌توانند، وایلدکارت بگیرند. امید داریم بیش از ۳۵ سهیمه را داشته باشیم.

والیبال و بسکتبال امید مدال نبودند

وی افزود: شاید از لحاظ کیفیت کار و نوع مدال‌ها تفاوتی در این دوره نداشتیم باشیم چون رشته‌هایی مثل والیبال و بسکتبال که این دوره سهمیه نگرفتند، امید مدال نبودند.

هاشمی درخصوص گزارش دوم این جلسه عنوان کرد: گزارش دوم درخصوص بازی‌های داخل سال آسیا بود که ۳۸ رشته حضور دارند و ما ۳۲ رشته را مد نظر داریم که به کمیته برگزاری هم دسته بندی و اعلام کردیم. رشته‌های اعزامی را در سه الی چهار گروه دسته بندی کردیم و اولویت و ملاک اعزام رشته‌هایی که می‌توانند مدال طلا بگیرند. باید برای رشته‌هایی هزینه کنیم که بتوانند جایگاه قبلی ما در این بازی‌ها را حفظ کنند. البته تا تعیین تکلیف بودجه مقرر شد فعلاً بخشی از هزینه را خودشان بدهند.

دبیرکل کمیته ملی المپیک درخصوص بودجه این کمیته عنوان کرد: درخصوص بودجه جمع بندی خوبی با سازمان برنامه و بودجه داشتم، اما آنچه در قالب لایحه به مجلس رفت، یکی از بندها حذف شده بود امیدوارم بازی‌های داخل سالن و المپیک زمستانی مشکلی نداشته باشیم. اگر این عدد تغییر نمی کرد می توانستیم افزایش بودجه خوبی در بودجه سال جدید داشته باشیم. باز هم اجازه دهید که بعد از بررسی عزیزان در مجلس، عدد بودجه نهایی شود و انشاالله در سال المپیک مشکل خاصی نداشته باشیم.

سخنگوی کمیته ملی المپیک درخصوص سایر مباحث مطرح شده در جلسه امروز ادامه داد: امروز چند موضوع دیگر هم داشتیم. یکی از مباحث درخصوص حق الجسات و تدریس هایی بوده که اساتید در حوزه های المپیک سولیدارتی و نشر و پژوهش داشتند، بود. درخصوص نام و شعار کاروان هم قرار شد در جلسه فوق العاده دو هفته آینده تصمیم گیری شود. درخصوص سهم بودجه فدراسیون ها صحبت شد و قرار شد دو هفته آینده و بعد از تصویب بودجه عدد را ابلاغ کنیم. هم بسته های حمایتی ما و هم سایر حمایت‌ها به قوت خود باقی است.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص چالش فدراسیون‌ها درخصوص نحوه پرداخت حقوق به ورزشکاران گفت: در بسته حمایتی از ورزشکاران سه نکته دارد. بحث حقوق، سرانه هزینه‌های اردویی و فعالیت هایی که ورزشکاران انجام می دهند. شش شاخص در مصوبه سال گذشته برای حقوق لجاظ شده بوده. مرکز نظارت با کمک فدارسیون‌ها این شش شاخص را دقیق بررسی می کند. کف حقوق ۱۵ میلیون است و پاداش ۵۰ میلیونی کسب سهمیه را همه گرفتند، اما ارقامی دیگر که اضافه می شود بر مبنای شاخص است. ممکن است یک ورزشکار که این ماه ۸۰ میلیون بگیرد، اما همان ورزشکار به دلیل افت عملکرد ماه دیگر ۶۵ میلیون بگیرد. البته ورزشکارانی هم داریم که ۱۵۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرند.

مناف هاشمی درخصوص ابهام برخی المپین‌ها درخصوص اینکه از چه زمان مشمول دریافت حقوق می‌شوند هم گفت: در این خصوص اختیار به رئیس کمیته داده شده و در مصوبه گفته شده از زمان کسب سهمیه. اگر ورزشکاری نقره یا برنزش را به طلا تبدیل کند، بسته‌های حمایت اش مشمول طلا می‌شود و به یکباره آنها را دریافت خواهد کرد. عدالت منطقی بر مبنای کار و تلاش ورزشکاران در نظر گرفته شده. هر ورزشکاری به جایگاه بهتری برسد، مابه االتفاوت را خواهد گرف.

هاشمی درخصوص بودجه عنوان کرد: خسروی وفا لب کلام را درخصوص بودجه عنوان کرد و انتظار نبود که چنین اتفاقی برای بودجه در سال المپیک بیفتد و شوک بزرگی به کمیته بود. دلیل اینکه جلسه قبل کنسل شد این بود که اعضای هیئت اجرایی رئیس و بنده تلاش های زیادی با حمایت سازمان برنامه و بودجه انجام دادیم. عدد ۳۸۰ میلیارد تومالی را سازمان برنامه برای ما اصلاح کرد. امیدواریم با این اصلاح و کمک مازاد مجلس، گره ها باز شود. امسال سه رویداد داریم و با توجه به گرانی ارز باید بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که در این سه رویدا سربلند شویم.

سخنگوی کمیته ملی المپیک در خصوص پیش‌بینی شخصی‌اش از تعداد سهمیه‌های المپیک کاروان ایران گفت: در این دوره با توجه به کسب نشدن سهمیه توسط والیبال و بسکتبال و حذف کاراته و سهمیه نگرفتن برخی رشته ها ۲۸ نفر را در این دوره نداریم و اگر اینها را کنار بگذاریم از نظر کیفی کسب سهمیه ما آسیب زیادی ندیدیم. البته نمی‌گوییم عدد ۳۵ یا ۳۷ خیلی خوب است. نهایتاً اگر پنج الی شش نفر دیگر اضافه شود، اعضای کاروان ایران نزدیک به ۴۰ نفر می‌شود و باید تلاش کنیم کیفیت کار بالا باشد. خیلی سخت که بخواهیم نتایج و مدال‌های المپیک لندن را تکرار کنیم. با شرایطی که ورزش در دو الی سه سال گذشته داشته همین تعداد ورزشکاران با کیفیت بالا در رشته‌هایی مدال بگیرند که جبران کنند. من کاروان ایران را بین ۳۶، ۳۷ و نهایتاً ۳۸ نفرپیش بینی می‌کنم. ضمن اینکه همین تعداد کادرفنی و تعداد بسیار محدودی کادر سرپرستی و پزشکی داریم. در مجموع جمع کاروان بعید می‌دانم از ۸۵ یا ۹۰ نفر عبور کند.

منبع: ایرنا

کد خبر 749323

دیگر خبرها

  • يزدانى - اسنايدر، كشتى جهان چشم انتظار شماست!
  • با 11 مدال طلای کشتی، توقع یک طلا از تیم ملی، واقعا بی‌انصافی است
  • ورزشکاران معترض دوومیدانی بالغ‌ هستند/المپیک جای نخبگان است
  • خوزستان برای اولین بار به طلای المپیک فکر می‌کند
  • ابتدای سال دچار شوک بودجه‌ای شدیم/ والیبال و بسکتبال امید مدال نبودند
  • گنج‌زاده مدرس کمپ تمرینی چین شد
  • استارت حسن یزدانی برای ثبت رکورد 2 رقمی در تاریخ ورزش ایران
  • کدام کشتی گیران ایرانی با ملیت های خارجی در انتخابی المپیک شرکت می کنند؟
  • خداحافظی 4 قهرمان توکیو با المپیک پاریس!
  • هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد