Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شجاع احسانی» روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۴۶ هزار کودک برای اجرای این طرح در استان همدان هدفگذاری شده است، اظهار داشت: هر چه سن شناسایی بیماری(ضعف بینایی) کمتر باشد امکان درمان قطعی بیشتر می‌شود، لذا اهمیت حضور این رده سنی در فرایند برنامه از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه نگرانی والدین از ابتلای فرزندانش به ویروس کرونا موجب کاهش مراجعه افراد به این مراکز برای شرکت در این طرح شده است، افزود: این طرح با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی، بدون تماس فیزیکی و با استفاده از دستگاه اپتیک پلاس(Plass optik) انجام می شود و پایگاه ها مجاز به استفاده از E چارت نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست معاونت توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی استان همدان گفت: برخی خانواده ها تصور می کنند که انجام یکباره بررسی و غربال بینایی کودکان در دوره سنی سه تا ۶ سالگی کافی است در صورتی‌ که مراجعه سالانه فرزندان برای غربال این طرح در این دوره سنی ضروری است.

احسانی با بیان اینکه طرح غربالگری بینایی از ۹۰ درصد اختلالات در آینده جلوگیری می کند، تصریح کرد: تنبلی چشم علت نابینایی یا کم بینایی بیش از یک میلیون نفر از جمعیت کشور است و حسرت بسیاری از آنها عدم مراجعه به موقع برای انجام معاینه و درمان ضعف بینایی در سن کودکی است.

به گفته وی، سال گذشته اجرای طرح غربالگری بینایی برای حدود ۴۶ هزار کودک در استان همدان پیش بینی شده بود که نگرانی های والدین از همه گیری ویروس کرونا موجب حضور ۲۵ هزار و ۱۴۴ کودک از جمعیت جامعه هدف برای شرکت دراین طرح شد.

سرپرست معاونت توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی استان همدان افزود: سال گذشته با شناسایی ۲ هزار و ۲۰۰ کودک مشکوک به تنبلی چشم در این استان، اقدامات لازم برای مداخلات بعدی در سطوح بالاتر از جمله بینایی سنجی و مراجعه به چشم پزشک انجام و برای ۲۰۰ کودک نیز عینک تهیه شد.

احسانی، اجرای طرح برای تشخیص زود هنگام تنبلی چشم را از مهم‌ترین مزایای غربالگری عنوان و تصریح کرد: این طرح همه ساله با مدیریت سازمان بهزیستی و با هدف بررسی و تضمین سلامت چشم کودکان سه تا ۶ ساله در سطح کشور اجرا می شود.

تنبلی چشم یا «آمبلیوپی» نوعی اختلال بینایی است که دید را کاهش می دهد و پیشرفت آن منجر به کم بینایی و حتی نابینایی می شود بنابراین این اختلال در یادگیری و تمرکز کودکان تاثیرات سوء دارد و فرد را در معرض حوادث قرار می دهد.

به گزارش ایرنا، حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات حمایتی و درمانی سازمان بهزیستی استفاده می کنند.

۴۵ هزار و ۵۳۰ معلول زیر پوشش خدمات سازمان بهزیستی استان همدان قرار دارند که همدان با ۱۷ هزار و ۶۳۶ نفر و فامنین با هزار و ۳۳۲ نفر بیشترین و کمترین آمار جمعیتی را به خود اختصاص داده اند.

برچسب‌ها اداره کل بهزیستی استان همدان همدان تنبلی چشم طرح غربالگری تنبلی چشم سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: همدان تنبلی چشم همدان تنبلی چشم طرح غربالگری تنبلی چشم سازمان بهزیستی کشور بهزیستی استان همدان سازمان بهزیستی تنبلی چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۱۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • افتتاح مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) در همدان
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل