Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا از ونزوئلا و کوبا خواسته است تا دو کشتی جنگی ایرانی را که تصور می‌شود حامل تسلیحات برای کاراکاس هستند، از میانه راه بازگردانند.

به گزارش یورونیوز، یک مقام ارشد دولت جو بایدن گفته است که احتمالا این کشتی‌ها، تسلیحاتی را حمل می‌کنند که طی توافق سال پیش ایران و ونزوئلا در زمان دولت دونالد ترامپ فروخته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوع این سلاح‌ها مشخص نشده است اما تابستان گذشته گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد ونزوئلا در حال بررسی خرید موشک، از جمله موشک‌های دوربرد، از ایران است.

یک عضو جامعه اطلاعاتی آمریکا گفته است که یکی از این کشتی‌ها به نام «مکران» قایق‌های جنگی تندرویی را حمل می‌کند که احتمالا برای فروش به ونزوئلا در نظر گرفته شده‌اند. تصاویر ماهواره‌ای از اوایل ماه مه نشان می‌داد که ۷ فروند شناور تندرو روی عرشه کشتی مکران قرار داشتند.

یک مقام ارشد دولت به نشریه پولیتیکو گفت: «تحویل چنین سلاح‌هایی اقدامی تحریک‌آمیز است و به عنوان تهدیدی برای شرکای ما در نیمکره غربی به شمار می‌رود. ما این حق را برای خود محفوظ می‌داریم که با هماهنگی شرکای خود، اقدامات لازم برای جلوگیری از انتقال یا تحویل چنین سلاح‌هایی را انجام دهیم.»

مقامات وزارت دفاع آمریکا گفته‌اند کاخ سفید از طریق کانال‌های دیپلماتیک به کاراکاس و هاوانا فشار آورده است تا اجازه ندهند این کشتی‌ها در کشورهای خود پهلو بگیرند.

ایران و ونزوئلا که هر دو تحت تحریم‌های شدید ایالات متحده هستند، در سال‌های اخیر روابط نزدیکی با یکدیگر برقرار کرده‌اند و همکاری‌های مشترکی در زمینه‌های صنعت و انرژی برقرار کرده‌اند.

دو مقام مسئول که در جریان این پرونده هستند گفته‌اند واسطه‌های آمریکایی به مقامات ونزوئلا پیام داده‌اند که اگر کشتی‌ها در بنادر این کشور پهلو بگیرند، احتمال اینکه ایالات متحده برای تحریم‌ها تخفیفی در نظر بگیرد کمتر خواهد شد.

این کشتی‌ها بیش از نیمی از مسیر خود را به سوی ونزوئلا در اقیانوس اطلس طی کرده‌اند. مقامات آمریکایی روند حرکت کشتی‌ها از خلیج فارس تا ساحل شرقی آفریقا و سپس به سمت شمال غرب در آن سوی اقیانوس اطلس را زیر نظر داشته‌اند. این کشتی ها اکنون در ۱۵۰۰ کیلومتری کیپ‌تاون پایتخت آفریقای جنوبی قرار دارند.

این نخستین بار است نیروی دریای ایران دماغه «امید نیک» را دور می‌زند تا بتواند به آن سوی اقیانوس اطلس برسد.

ایران در سال‌های اخیر و با توجه به فروپاشی اقتصاد ونزوئلا، چند تانکر سوخت را برای کمک به کمبود فلج کننده منابع سوختی در این کشور به ونزوئلا فرستاده بود و کاراکاس نیز در مقابل، پول نقد مورد نیاز تهران را تأمین کرده و به این کشور در ایجاد روابط عمیق‌تر در آمریکای لاتین کمک کرده بود.

پیش از این در ماه دسامبر ۲۰۲۰ میلادی فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در آمریکای مرکزی و جنوبی، حضور رو به رشد نظامی ایران در ونزوئلا را «هشدار دهنده» توصیف کرده و گفته بود که در این میان، بویژه حضور پرسنل نیروی قدس سپاه پاسداران بسیار نگران کننده است.

دولت ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده سپاه پاسداران را در سال ۲۰۱۹ میلادی در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس را نیز در جریان یک حمله هوایی در عراق کشت.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۳۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در هراس از توان موشکی و پهپادی ایران و با نادیده گرفتن عملیات وعده صادق و حمله به رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران باید سیستم‌های تسلیحاتی خود را مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایرنا آستین با نادیده گرفتن موفقیت عبور موشک‌های ایران از لایحه‌های پدافند هوایی رژیم اسرائیل که ادعای غیرقابل نفوذ بودن آن را داشت، به خبرنگاران گفت: "از این حمله درس زیادی آموخته شده است. "

وی ادعا کرد: آن‌ها از مهمات زیادی استفاده کردند و هدف آن‌ها تحمیل خسارت قابل توجه در اسرائیل بود.

آستین در ادامه ادعا‌های خود گفت؛ "ایران باید کارآمدی سیستم‌های تسلیحاتی و برنامه ریزی خود را بررسی کند. فکر می‌کنم اسرائیل نشان داده است که توانایی قابل توجهی برای دفاع از خود دارد. "

دیگر خبرها

  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • آتش‌سوزی مهیب قطار حامل بنزین در آمریکا (فیلم)
  • موافقت با درخواست کوبا برای استفاده از کشتی‌های ایرانی
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن
  • به شدت به آمریکا درباره ارتکاب هر حماقتی و تبعات آن هشدار می دهیم
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • بررسی آخرین وضعیت کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال | امیر عبداللهیان: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد/ هشدار درباره وقوع فاجعه در رفح
  • ساخت مراحل اولیه اسکله آمریکایی‌ها آغاز شد/ کشتی نظامی آمریکا در ساحل غزه پهلو گرفت
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان