Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار ویژه داراب گفت:این شهرستان از قطب‌های تولید محصولات ارگانیک است و با توجه به تولید سالانه ۲۹ هزار تن محصول شامل گل محمدی، انگور، انجیر و بادام نیازمند صنایع تبدیلی است.

اصغر فرودی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا افزود: آب و هوای سردسیری مناطق کوهستانی داراب اقلیمی مناسب برای تولید محصولات ارگانیک است و به همین سبب استفاده از آب و سموم بسیار کم است  و گیاهان به طور طبیعی رشد می کنند و محصولات رنگ، طعم و بوی خاصی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون استاندار فارس در ادامه گفت: یکی از عمده محصولات تولیدی مناطق کوهستانی داراب گلهای دیم محمدی است که ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید سالیانه ۷ هزار تن گل ارگانیک حاصل این نعمت خدادادی به مردم مناطق کوهستانی داراب است.

وی در خصوص فرآوری این محصولات گفت: تا امروز بیش از ۳۰ واحد سنتی و ۶ واحد گلابگیری صنعتی در داراب فعالیت نموده که فقط ۱۰ درصد محصول گل داراب تبدیل به گلاب و اسانس شده و مابقی بصورت خام به شهرها و کشورهای دیگر صادر شده است.

فرودی در خصوص صادرات گل محمدی شهرستان نیز گفت: متاسفانه ۹۰ درصد محصولات شهرستان داراب به شهرستان های میمند و کاشان و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس؛ کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیایی مانند پاکستان و چین صادر می شود و درآنجا فرآوری و بسته بندی می شود که ارزش افزوده قابل ملاحظه ای برای مردم داراب نخواهد داشت و کشاورزان و باغداران دارابی به منافع و سود آنچنانی بابت زحماتشان نمی رسند و متاسفانه سود قابل  ملاحظه ای به جیب دلالان و واسطه گرها واریز می شود.

فرماندار ویژه داراب به اهمیت بازار عطر و ادکلن و همچنین محصولات آرایشی و بهداشتی در کشور اشاره کرده و گفت: ارزش افزوده محصولات ارگانیک داراب موقعی است که در کنار تولید ۷ هزار تنی محصول گل محمدی؛ صنایع فرآوری و تولیدی نیز راه اندازی شود تا درآمد سرشار این محصول سبب رونق تولید و اشتغال در شهرستان داراب شود.

فرودی به بازار بسیار بزرگ این محصولات نیز اشاره کرده و افزود: متاسفانه علی رغم تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سال تولید و رونق کسب و کار و همچنین مانع زدایی ها هنوز سرمایه گذاران داخلی رغبتی برای سرمایه گذاری ندارند و به همین دلیل دلالان از سود هنگفت این نعمت خدادادی نمی گذرند و محصولات این منطقه را به یغما می برند.

وی از دیگر مشکلات عمده شهرستان داراب عدم برندسازی و معرفی محصولات شهرستان داراب عنوان کرده و افزود: متاسفانه محصولات انجیر؛ خرما و گل محمدی داراب که شهرت جهانی دارد بدون هیچ نام و نشانی بسته بندی و صادر می شود که این خود جفا به شهرستان کهن و باستانی و معروف داراب است.

معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه داراب ضمن حمایت از سرمایه گذاران و تولید کنندگان فعلی گفت: باید هر چه سریعتر اتحادیه تولید کنندگان گل و گلاب در داراب تشکیل و شرایط بهتری برای سرمایه گذاران فراهم آوریم.

احمدرضا صالحی مدیر جهاد کشاورزی داراب نیز گفت: بیش از ۱۰ هزار خانوار در مناطق کوهستانی داراب فعالیت دارند و امرار معاش زندگی خود را به این گونه می گذرانند که باید از آنها در قالب تعاونی ها و اتحادیه های مربوطه حمایت کرد.

وی به دیگر پتانسیل های شهرستان داراب نیز اشاره کرده و گفت: در شهرستان داراب بیش از ۸۵ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی تولید می شود که اکثر این تولید به صورت خام صادر می شود و هیچ گونه صنایع تبدیلی و فرآوری ایجاد نشده است تا در کنار حمایت از تولید اشتغال نیز فراگیر شود.

ظهرابی مسول یکی از کارخانه های تولید گلاب و اسانس لایزنگان داراب نیز می گوید: با پتانسیلی که در منطقه وجود دارد در سال جاری ظرفیت افزایش دوبرابری گلاب و اسانس را داریم و ابراز امیدواری کرد تا با حمایت مسئولین بتواند بخش تولید لوازم آرایشی و بهداشتی نیز در این کارخانه راه اندازی کند.

حسین فرجی به عنوان یک کارآفرین و صادر کننده گل نیز می گوید: کشورهای آسیایی ، حاشیه خلیج فارس و اروپایی بازار بسیار خوبی برای محصولات داراب است و به تازگی کشور روسیه نیز به جمع طرفداران محصولات ارگانیک داراب پیوسته که اگر مدیریت بهتری صورت بگیرد می توان با قیمت های بسیار مناسب محصولات ایران را به این کشور های صادر کرد.

غنچه گل محمدی به صورت خشک در سال جاری در مناطق کوهستانی داراب برای هر کیلو مبلغی حدود ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تومان را دارد و این در حالی است که در بازار ایران بین ۳۵۰ الی ۴۰۰ هزار تومان و در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس به دلیل خرید انبوه مبلغی حدود ۲۰۰ هزار تومان است.

داراب حدود ۲۲۵ کیلومتر با شیراز فاصله داردو از شهرستان های جنوب شرقی استان فارس است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مناطق کوهستانی داراب محصولات ارگانیک شهرستان داراب گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رویداد همرسانی «دایان» رویدادی با محوریت توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکت‌های دانش بنیان است که توسط طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) برگزار می‌شود.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان فرصت را مغتنم شمرده و در حضور بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی در بخش‌های خصوصی و دولتی، بشرح زیر به تشریح نیاز‌ها یا قابلیت‌های محصولات دانش‌بنیان می‌پردازند.

 موضوعاتی از جمله استراتژیک بودن و حیاتی بودن محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده (نقش محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده در تقویت اقتصاد مقاومتی و کاهش واردات محصولات خارجی، ارائه ویژگی‌های فنی محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده، عارضه، نقیصه، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربرد‌های محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها،  نقش محصول یا محصولات دانش بنیان تولید‌شده در تولید پایدار از محورهای این رویداد به شمار می رود.

همچنین ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها؛ کاهش مصرف آب و انرژی؛ تولید انرژی‌های پاک؛ کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ایی، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات؛ بهبود تعمیر و نگهداری؛ افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات؛ هوشمندسازی؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ تحول دیجیتال؛ حفاظت از محیط‌زیست، ارتقای سطح ایمنی و بهداشت، از جمله موضوعات محوری قابل‌طرح در این رویداد برای شرکت‌های دانش‌بنیان، خواهد بود.

 رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه خارجی (در صورت بومی‌سازی و وجود رقبای خارجی: قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی)، سهم فعلی از بازار کشور و بازار فرامرزی و طرح پروژه‌هایی که از محصولات دانش‌بنیان استفاده کرده‌اند نیز از جمله محوریت‌های دیگر این رویداد است.

موضوعات محوری دیگری که قرار است در این گردهمایی دانش‌بنیان‌های معدن، مطرح شود  بازخورد و رضایت پروژه‌ها یا صنایع بهره‌مند از محصولات دانش‌بنیان در مورد قابلیت‌ها و ارزش‌های حاصل‌شده از کاربرد محصول یا محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، طرح نیاز‌های مختلف از قبیل نیاز به مشارکت مالی یا بهبود و توسعه‌ی محصول، آینده و افق پیش‌روی استفاده از محصول تولید‌شده بر اساس بازارپژوهی بعمل‌آمده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان یا گزارش‌های بازارپژوهی و آینده‌پژوهی مراجع معتبر داخلی یا خارجی خواهد بود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • همراه اول حامی برگزاری ششمین رویداد ایران اکسپو
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • حضور بازرگانان محصولات کشاورزی و شیلات در نمایشگاه ایران اکسپو
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب