Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور گفت: کلنگ ساخت دو نیروگاه هسته‌ای زده شده که در حال ساخت و ساز است. با کشور روسیه در زمینه مسائل نظامی مخصوصا دفاعی داشتیم که بعد از ورود اس ۳۰۰ از روسیه، روابط ما در این زمینه گسترده تر از قبل شد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در آئین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نیرو که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تشکر از بخش‌های دولتی و خصوصی در زمینه صنعت آب و برق گفت: پروژه امروز اهمیت زیادی برای ما دارد که بخشی از آن برای همکاری با همسایه ما، یعنی کشور فدراسیون روسیه به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: البته از بعد از پیروزی انقلاب ما و روسیه روابط خوبی داشتیم، اما در این ۸ سال روابط ما در زمینه‌های مختلف توسعه پیدا کرده و می‌خواهم از دولت روسیه و شخص آقای پوتین بدلیل همه تلاش‌هایی که در این مدت در بعد سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای داشتند تشکر کنم.

رئیس جمهور افزود: ما همکاری‌های بسیار زیادی با روسیه در سوریه داشتیم. همکاری‌های مهم سه جانبه در زمینه آذربایجان، قفقاز و اوراسیا داشتیم.

وی با اشاره به قدم‌های خوب در زمینه رژیم حقوقی خزر با روسیه، اظهار داشت: کلنگ ساخت دو نیروگاه هسته‌ای زده شده که در حال ساخت و ساز است. با کشور روسیه در زمینه مسائل نظامی مخصوصا دفاعی داشتیم که بعد از ورود اس ۳۰۰ از روسیه، روابط ما در این زمینه گسترده‌تر از قبل شد.

روحانی با اشاره به تلاش‌های مشترک ایران و روسیه در وین برای احیای برجام، تصریح کرد: روسیه یک کشور مهم برای ما و همسایه مهم و روابط ما به نفع دو ملت و منطقه و مسائل جهانی خواهد بود. از چند سال پیش با آقای پوتین راجع به طرح‌های مشترک در ایران (صحبت شد). بروکراسی‌های دو طرف باعث شد این طرح یک مقدار با تاخیر شروع شد.

وی بیان داشت: در ایام انتخابات همه به خانم‌ها احترام می‌گذارند، اما ما وظیفه داریم همیشه به خانم‌ها احترام بگذایم. ما الان شاگرد اول‌هایی در کنکور می‌بینیم که از دختران و زنان ما هستند.

روحانی اظهار داشت: یک گوش شنوایی نیاز است تا بشنود که این افتتاح‌ها در دوران تحریم و کرونا چه ارزشی دارد. از آغاز سال ۹۹ ما این افتتاح پنجشنبه‌ها را شروع کردیم و امروز هفتادو یکمین افتتاح است. بخشی از این افتتاح‌ها ریل گذاری برای دولت بعدی هم است. ۱۹ هزار مگاوات برق طراحی شده و افتتاح‌های آن برای دولت‌های بعدی است و آن دولت هم طرح‌هایی را دارد که توسط دولت‌های بعدی افتتاح می‌شود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز پنجاه و ششمین سد در دولت تدبیر و امید در کشور افتتاح شد، خاطر نشان کرد: ما به طور متوسط هر ۵۰ روز یک سد افتتاح می‌کنیم. هر دوماه یک تصفیه‌خانه آب افتتاح می‌کنیم. در روستا‌های ما یک کار بزرگی انجام گرفته است. این روز‌ها هیچکس از آبادانی روستا‌ها توسط دولت حرف نمی‌زند.

وی بیان داشت: همه اینکار‌ها انجام شده است تا ما به دنیا بگوئیم که جنگ اقتصادی و کرونا نمی‌تواند ما را از تلاش، فعالیت و آبادانی ایران عزیز باز دارد. البته هر دوی این‌ها حرکت ما را کند کرده است. اگر این خبیث یعنی ترامپ نبود در طول این ۴ سال اخیر، ۱۴ میلیارد دلار دیگر در آب و برق سرمایه گذاری می‌شد. ۱۴ میلیارد را این خبیث قفل کرد. بانک‌های خارجی آماده بودند پول را بدهند تا طرح‌ها در اینجا انجام شود. اگر جنگ اقتصادی نبود این افتتاح دو چندان بود و مردم می‌دیدند چه کار عظیمی در اینجا شکل گرفته است.

رئیس جمهور بیان داشت: ما همیشه بر تعامل سازنده تاکید کردیم و گفتیم راه حل این است و در داخل تولید و تلاش کنیم، اما با انزوا نباید زندگی کنیم. ما با کشور‌های دوستدارمان و مخصوصا همسایگان در تماس باشیم. خدانیامرزد آن‌هایی که نگذاشتند روابط ما با برخی کشور‌های همسایه خوب باشد و کار‌های کودکانه و احمقانه انجام دادند و به مراکز دیپلماتیک حمله کردند. اگر نبود شرایط بهتری داشتیم.

روحانی با اشاره به هماهنگی بین ایران، روسیه و چین در وین گفت: این دولت یکبار تحریم را در سال ۹۴ و در سال ۱۴۰۰ هم یکبار دیگر تحریم را خواهد شکاند. این وظیفه و اراده ما است، اینکار را خواهیم کرد. شکاندن این تحریم در سال ۱۴۰۰ در قدم‌های آخر است. مردم ما بدانند این تحریم برداشته خواهد شد، آمریکا ناچار است این تحریم را بر دارد و پای میز مذاکره آمده است. اکثر مسائل حل و فصل شده و چند مساله هم باقی مانده آن‌ها هم حل و فصل خواهد شد و ان شا الله تحریم شکسته خواهد شد و مردم می‌توانند شرایط بهتری را در زندگی خود شاهد باشند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاسی حسن روحانی وزارت نیرو رئیس جمهور روابط ما طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۳۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!

شبکه رسانه‌ای دولت آلمان می‌گوید: تحریم‌ها علیه ایران و روسیه کارآمد نیستند اما غرب مجبور است تحریم کند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: دویچه‌وله در تحلیلی که به ارزیابی تحریم‌های غرب اختصاص داشت، نوشت: ایران ۴۰ سال است که با تحریم‌های غرب زندگی می‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. ایران می‌داند، چین می‌داند و ظاهراً دولت آمریکا هم می‌داند مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌های موجود علیه صنعت نفت جمهوری اسلامی، نفت ایران با حجم بی‌سابقه به چین ارسال می‌شود. خاویر بلاس، ستون‌نویسی که مباحث مرتبط با انرژی و کالاها را برای بلومبرگ پوشش می‌دهد، اخیراً توضیح داد که چگونه نفت ایران به چین می‌رسد. اگر دولت چین را باور دارید، این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ صفر. حتی یک بشکه. در عوض، مقدار زیادی نفت خام از مالزی وارد می‌کند. به حدی که طبق داده‌های رسمی گمرک چین، این کشور به نوعی بیش از دو برابر بیشتر از تولید واقعی مالزی از آن کشور نفت می‌خرد. با تغییر نام نفت ایران، مالزی در سال گذشته پس از عربستان، روسیه و عراق به چهارمین تامین‌کننده بزرگ نفت خارجی چین تبدیل شد. سال‌هاست که ایران از امارات به عنوان مرکز دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است. دبی، یکی از هفت امارت امارات، دروازه ورود کالاهای ممنوعه غیر از نفت به ایران است. تهران مدت‌هاست که زنجیره‌های تامین خود را تغییر داده تا تقریبا همه چیزهایی که توسط آمریکا یا اتحادیه اروپا تحریم شده، به دست آید.

پس از تحریم‌های غرب، روسیه مجبور شد مسیرهای تجاری مشابهی ایجاد کند تا از تامین پایدار کالاهای حیاتی برای اقتصاد خود اطمینان حاصل کند. جمهوری‌های شوروی سابق در آسیای مرکزی برای دور زدن تحریم‌ها ایده‌آل بوده‌اند، زیرا کشورهایی مانند قزاقستان یا قرقیزستان بخشی از اتحادیه گمرکی با مسکو هستند. علاوه‌بر این، فواصل بسیار زیاد، کنترل تحریم‌ها را عملاً غیرممکن می‌کند؛ قزاقستان به تنهائی بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد.

به‌عنوان مثال، به‌دلیل استراتژی تحریم‌های روسیه، ارمنستان شاهد افزایش تقریباً ۱۰۰۰درصدی واردات خودروها و قطعات آلمانی در سال گذشته بود. بر اساس آخرین داده‌های ارائه‌شده توسط پایگاه داده جهانی ردیابی تحریم‌ها، روسیه تحریم‌شده‌ترین کشور جهان است. با این حال، اقتصاد روسیه سال گذشته رشد قابل‌توجهی معادل ۳.۶‌درصد را تجربه کرد و به گفته‌ وزیر دارایی، کرملین انتظار دارد که نرخ رشد در سال ۲۰۲۴ «در همان سطح» باقی بماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های رشد روس‌ها را تایید می‌کند و نرخ رشد تولید ناخالص‌ داخلی را ۳.۲درصد تعیین می‌کند.

تحریم‌های مالی، دسترسی بانک‌های روسیه به بازارهای مالی بین‌المللی را محدود و آنها را از سیستم بانکی مهم و حیاتیِ سوئیفت (SWIFT) که عامل انجام اکثر نقل‌وانتقالات بین‌المللی پول و اوراق بهادار است، خارج کرده‌اند. علاوه‌بر این، بانک مرکزی روسیه از دسترسی به ذخایر هنگفت خود که در کشورهای G۷ قرار دارد، محروم شده است. نکته قابل‌توجه این است که تنها تحریم‌هایی که توسط شورای امنیت سازمان اعمال می‌شوند از نظر قانونی برای همه کشورهای جهان الزام‌آور هستند. در واقع چند کشور مانند هند، برزیل و چین وجود دارند که به این تحریم‌ها پایبند نبوده‌اند.

با وجود عدم‌قابلیت اجرای کامل تحریم‌ها توسط غرب، چرا این کشورها همچنان به اعمال آنها ادامه می‌دهند؟ به گفته کریستین فون سوست، کارشناس تحریم‌ها در مؤسسه آلمان برای مطالعات جهانی و منطقه‌ای، «اگر هیچ تحریمی اعمال نمی‌شد، تقریباً مانند حمایت ضمنی ‌بود، یا انگار کسی به حمله روسیه پاسخ نمی‌دهد.»

واشنگتن قصد دارد چند بانک چینی را هدف قرار دهد تا از اعمال تحریم‌های غرب اطمینان حاصل کند. دولت جو بایدن، می‌خواهد پکن را از سیستم مالی جهانی کنار بگذارد تا جریان تامین مالی ماشین‌آلات جنگی روسیه را متوقف کند.

در اتحادیه اروپا، ژانویه سال گذشته فردی به نام دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه تحریم‌ها از ایرلند، برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک به منظور اجرای رژیم تحریم‌های این اتحادیه، منصوب شد. وظیفه او همچنین این است که برای مثال به کشورهای همسایه روسیه سفر کند و دولت‌های آنجا را متقاعد کند که تحریم‌ها را با جدیت بیشتری اجرا کنند. مشکل کلی این است که هم روسیه و هم ایران، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند.


دیگر خبرها

  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • پولیتیکو : مرد شماره دو روسیه از ولادیمیر پوتین هم ترسناک تر است/ نیکلای پاتروشف استفاده از سلاح هسته ای را تبلیغ می کند
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید