Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه از مشارکت شرکت‌های ایرانی در بازسازی مناطق آزاد شده آذربایجان و توافق برای کاهش صف انتظار عبور کامیون در مرز آذربایجان با روسیه و گرجستان خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی با اشاره به امضا و مبادله توافقنامه با جمهوری آذربایجان اظهار کرد:حاصل این توافقنامه این خواهد بود که بتوانیم ظرف یک سال اتوبان آستارا-باکو را به اتوبان اردبیل رشت متصل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسیر جدید زمان رسیدن به باکو را کاهش می‌دهد و مشابه آن نیز تا روسیه در دست احداث است. این مسیر کمک می‌کند بخش جاده‌ای تقویت شود و  ما بتوانیم برای ترانزیت از این ظرفیت استفاده بیشتری کرده و راندمان را افزایش دهیم. 

وی افزود: اکنون از ترمینال و پل قدیمی برای عبور و مرور خودروها استفاده می‌شود و باید حتما برای این ظرفیت جدید پل جدید و ترمینال جدید احداث شود. در مورد هزینه‌های احداث پل و ترمینال جدید نیز توافق کردیم که 50 در صد بر عهده ایران و 50 درصد بر عهده آذربایجان باشد.

وی با اشاره به مسیر ریلی موجود منطقه نخجوان که از طریق نخجوان به ترکیه، ارمنستان، روسیه و گرجستان متصل می‌شود، گفت: در سفر 10 روز پیش به ارمنستان از این مسیر که یکی از ظرفیت‌های مهم کریدور شمال-جنوب است، بازدید کردم. قبل از فروپاشی شوروی سالانه 7 میلیون تن بار در این مسیر جابجا می‌شد. با تفاهم‌نامه‌ای که ما با روسیه و هندوستان داریم، فرصت ترانزیت و لجستیکی قدرتمدی برای ما فراهم شده است در مورد رویه مشترک و تعرفه مورد توافق راه آهن نیز توافقنامه امضا شده و شرایط به گونه‌ای است که با تفاهم‌نامه سه جانبه ارمنستان-روسیه-آذربایجام بتوان کریدور نخجوان-ارمنستان را هم راه‌اندازی کرده و ما نیز در این کریدور مشارکت کنیم.

وی با اشاره به مناطق آزادشده در مناقشه اخیر میان آذربایجان و ارمنستان گفت: مذاکراتی انجام شد که برای بازسازی مناطق آزاد شده به شرکت‌های ایرانی پروژه های عمرانی داده شود. مذاکرات خوبی انجام شد که بتوانیم شرکت‌های معتبر و دارای صلاحیت ایرانی را معرفی کنیم که در بازسازی این مناطق سهم بر عهده بگیرند.

وی به برنامه‌ریزی برای ایجاد یک پایانه ریلی در پارس آباد استان اردبیل اشاره کرد و افزود:  با توجه به اینکه در دولت دو ماه پیش مرز ریلی آن منطقه مصوب شد، مذاکره کردیم که طرف آذری نیز تاسیس این مرز را در دولت خود مصوب کند که بتوان این پایانه را با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ایران و احداث حدود 5 کیلومتر ریل جدید و بازسازی 7 کیلومتر ریل موجود ترمینال باری را برای منطقه مغان و پارس آباد فعال کرد. این یکی از نیازهای استان اردبیل است و در این سفر با حضور استاندار اردبیل برای تاسیس این پایانه ریلی توافق صورت گرفته است.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: موضوع مهم دیگری که در این سفر مورد بحث و پیگیری قرار گرفت بحث مربوط به عبور اتوبوس‌های آذربایجان از ایران بود که مورد نیاز مردم آذربایجان است. گفت‌وگوی خوبی داشتیم و به توافق رسیدیم که در چهارچوب پرتکل های وزارت بهداشت ارتباط با نخجوان از طریق اتوبوس ادامه داشته باشد.

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگری که در مورد آن مذاکره شد، افزایش عوارض  توسط نخجوان بود. گفت‌وگوهای مفصلی انجام شد. البته 20 روز پیش نیز هیات ایرانی و آذری در این مورد در تبریز مذاکره کرده بودند. در نهایت برای کاهش عوارض توافق کردیم که جذابیت استفاده از این کریدور افزایش پیدا کند.

اسلامی افزود: برای کاهش صف انتظار عبور کامیون در مرز آذربایجان با روسیه و گرجستان نیز توافق شد که با ایجاد یک خط بای پس، تخلیه زودتر انجام شود که زمان انتظار و توقف کامیون‌های ایرانی کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار جمهوری آذربایجان محمد اسلامی اخبار جمهوری آذربایجان محمد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۴۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند

آمریکا و ۱۷ کشور دیگر امروز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری تمام اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در غزه شدند.

به گزارش العربیه، گروهی متشکل از ۱۸ کشور از حماس خواستند که توافق آتش‌بس روی میز را بپذیرد و اسرای صهیونیست را آزاد کند.

یک مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدعی شده که یک توافق روی میز وجود دارد و تقریبا تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند؛ در نتیجه آمریکا به همراه ۱۷ کشور دیگر در بیانیه مشترکی از جنبش حماس درخواست کرده تا با توافق مذکور موافقت کند.

در متن این بیانیه مشترک آمده است: «ما قویاً از تلاش‌های میانجی‌گری برای بازگرداندن اسرا به خانه خود حمایت می‌کنیم. مجدداً از حماس درخواست می‌کنیم که گروگان‌ها را آزاد کند و اجازه دهد به این بحران پایان دهیم تا بتوانیم تلاش‌های خود را روی ایجاد صلح و ثبات در منطقه متمرکز کنیم».

این مقام دولت بایدن گفت که پیش از این تلاش‌ها برای انتشار یک بیانیه مشترک ناموفق بوده و اکنون این بیانیه «نمایش فوق‌العاده‌ای از اتفاق آرا از سوی بسیاری از رهبران در سراسر جهان» است.

کشور‌هایی که این بیانیه را امضا کردند عبارتند از: آرژانتین، اتریش، برزیل، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسپانیا، تایلند، انگلیس و آمریکا.

این مقام دولت بایدن مدعی شد: «یک توافق روی میز وجود دارد که تقریباً تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند... و کاری که آن‌ها باید انجام دهند این است که این دسته آسیب‌پذیر از گروگان‌ها را آزاد کنند تا پیشرفت حاصل شود».

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که «برخی نشانه‌ها» وجود دارد که نشان می‌دهد احتمالا راهی برای توافق هست، اما تاکید کرد که همچنان از این امر مطمئن نیست. در مورد پیشنهاد کنونی که روز میز است، این مقام آمریکایی مدعی شد که آتش بس فوری و طولانی مدت در غزه و همچنین امکان بازگشت نامحدود فلسطینی‌ها به شمال غزه را فراهم می‌کند.

پیش از این، خلیل الحیه، یک مقام ارشد شاخه سیاسی حماس گفته بود که این جنبش در ازای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی و آتش‌بس ۵ ساله یا بیشتر، حاضر به توافق خواهد بود.

در طول بیش از ۲۰۰ روز جنگ، آتش‌بس فقط به مدت یک هفته برقرار شده است. طی این آتش‌بس که در ماه نوامبر اعلام شد، حماس بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست را با حدود سه برابر اسرای فلسطینی مبادله کرد. حماس از پایان ژانویه چارچوب جدیدی برای توافق مطرح کرده که شامل بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود در شمال غزه و دائمی بودن آتش‌بس است. حماس همچنین به ارتش صهیونیست هشدار داده تمامی نیرو‌های خود را از نوار غزه خارج کند.

دیگر خبرها

  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند
  • خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات توافق شده آزاد می‌شوند
  • نحوه مشارکت مردم اسلامشهر در بازسازی عتبات عالیات اطلاع رسانی شود
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • اسلامشهر رتبه برتر مشارکت در بازسازی عتبات عالیات در استان
  • مشکلات باقیمانده مناطق زلزله‌زده خوی حل شوند
  • (ویدئو) اعتراض ارامنه به توافق مرزی با جمهوری آذربایجان
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد