Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسن قدیری ابیانه گفت: نمایندگان این دوره از اصلاحات آمده‌اند به نحوی، بی‌کفایتی‌های دولت روحانی را ماله کشی کنند و خساراتی را که به واسطه تصمیمات خود این آقایان ایجاد شده، به نیروهای انقلاب نسبت داده و آنها را تخریب کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد حسن قدیری ابیانه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی صبح قزوین؛ درباره دور دوم مناظرات ریاست جمهوری، اظهار کرد: نمایندگان جناح اصلاحات، حتی در این دوره از انتخابات، روش فریبکارانه خود را تغییر ندادند و حاضر نشدند بابت اظهارات کذب خود از مردم عذرخواهی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی افزود: این افراد برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری و هر کسوت دنیایی دیگری، دست به هرکاری می‌زنند؛ اینان در نشست دوم فقط شعار داده و مخاطبین خود را نادان فرض کردند و فکر می‌کنند با تمسک به روش‌های نخ‌نما، دوباره جامعه را فریب می‌دهند.
  رساله دکترای روحانی کپی‌برداری است عضو انجمن علمی علوم راهبردی، در اعتراض به اسائه ادب یکی از کاندیداها نسبت به رئیس قوه قضائیه در باب سطح سواد وی، عنوان کرد: رساله دکترای کسی که به مهرعلیزاده مسئولیت داده، سرقتی بوده و مطالب داخل آن کپی برداری شده است.

وی افزود: رشته حقوق که رئیس جمهور مدعی است نیز مدرک عالی آن را از انگلیس کسب کرده، اصطلاحات دشواری دارد که به تسلط بالا بر زبان انگلیسی نیاز دارد در حالی که روحانی از این مهارت بی‌بهره است.

این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: دو کاندیدای جناح اصلاحات، صرفا شعار دادند و در خلال شعارهای خود، مرتب به شعور مخاطبان توهین می‌کردند و فکر کرده‌اند اگر پیامک نیروی انتظامی به زنان شل حجاب را دستاویز قراردهند، می‌توانند رای جامعه زنان را نسبت به خود اختصاص دهند؛ در حالی که بانوان ما حتی شل حجاب‌ها انسان هستند و وضعیت موجود را مشاهده و تحلیل می‌کنند.

وی ادامه داد: زنان ما شاهد بودند در دوران هشت ساله آقای روحانی که آقایان همتی و مهرعلیزاده نیز مسئولیت داشتند، زنان نیز به عرصه زباله‌گردی وارد شدند. متاسفانه مادرانی داریم که به خاطر گرانی‌های لحظه‌ای، توان تهیه شیرخشک فرزندشان را نداشته‌اند و از این بابت دچار استرس و ناراحتی فراوانی شده‌اند.

قدیری ابیانه در ادامه اظهار کرد: هیچ کدام از مشکلات معیشتی مردان و زنان ما، مواردی نیست که باعث شرمندگی دولت شده باشد، اما نماینده این دولت فاسد در انتخابات، از مشکلات کولبرها و دهک‌های پایین حرف زد که وعده‌ای توخالی آنها در این هشت سال هیچ دردی از هیچ قشر ضعیفی دوا نکرده است.

عضو انجمن علمی علوم استراتژیک گفت: این دو نماینده هشت سال در دولت فعلی مسئولیت داشته‌اند؛ باید قبل از هر وعده‌ای توضیح دهند با پول‌هایی که مدعی هستند موجود است و براساس آن وعده می‌دهند، چه کرده‌اند و اگر پولی وجود نداشته و ندارد، تمام وعده‌های امروز آنها هم چیزی جز فریب و دروغ نیست.

همتی و ادعای تشکیل دولت پاسخگو

وی تصریح کرد: همتی به عنوان نماینده دولت، در مناظرات پاسخگوی اقدامات دوران مسئولیت خود در بانک مرکزی نداده و هیچ توضیحی برای بازپس‌گیری 90 هزار میلیار تومن بدهی بدهکاران بزرگ ارائه نداد و از پاسخ دادن به این سوال طفره رفت اما به شدت مدعی است که دولت آینده او دولت پاسخگو خواهد بود.

قدیری ابیانه تاکید کرد: همتی باید در مناظرات توضیح دهد چرا بیشترین ارز دولتی و نیمایی را که به یک شخص داده شده به پدر داماد روحانی داده است در حالی که این پول‌ها متعلق به مردم است. 

این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: آنها باید توضیح دهند که چرا صدها میلیون دلار ارز ترجیحی را تحت عنوان واردات گندم در اختیار فرزند حجاریان تئوریسین اصلاحات قرار داده‌اند؟ همتی و مهرعلیزاده ادعا می‌کنند که با پارتی‌بازی مخالف‌اند در حالیکه خودشان در پارتی‌بازی رشد کرده و به سمت‌های بالا منصوب شده‌اند.

همتی و مهرعلیزاده مهره‌های اصلاحاتی‌ها هستند

وی درباره چرایی تایید صلاحیت همتی و مهرعلیزاده، دو عضو اصلاحات ابراز کرد: این افراد نشان دادند که پایبند به مسائل مذهبی نیستند در حالی که شرط نامزدی برای ریاست جمهوری از رجال مذهبی بودن است و در تایید صلاحیت آنها به عنوان رجل مذهبی جای سوال وجود دارد. اما به نظر من شورا در تلاش بوده از تمام جناح‌های سیاسی در لیست تایید شدگان حضور داشته باشند و احتمالا این افراد شاید کم مسئله‌ترین اعضای جناح خود بوده‌اند که چاره‌ای جز تایید آنها وجود نداشته است.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: فضاحت رفتاری همتی و مهرعلیزاده دور از انتظار نبود؛ وقتی تئوریسین این جریان، سعید حجاریان است که نظرات شاذی همچون ضرورت قانونی کردن ازدواج مردان با هم دارد، از اعضای آنها نمی‌توان انتظار اخلاق‌مداری داشت.

وی ادامه داد: اگر مردم و به ویژه قشر خاکستری جامعه به صورت عقلانی و به دور از احساسات تصمیم بگیرند، به چنین افراد و جریانی رای نخواهند داد؛ زیرا مردم تجربه وعده‌های دروغین و خانمان‌سوز روحانی را دارند. البته پرواضح است؛ همتی و مهرعلیزاده سعی در احساسی کردن فضا دارند تا مردم نتوانند در محیط عقلانی تصمیم بگیرند.

نگاه اصلاحات به آن سوی مرزهاست

سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک یادآور شد: هر فرد به عنوان رای دهنده موظف است با انتخاب اصلح، به گزینه مناسب رای دهد و از سوی دیگر، نامزدها هم شرعا و عقلا موظف هستند اگر به این نتیجه برسند که نامزد دیگری بهتر از آنها می‌تواند قوه مجریه را اداره کند، به نفع بهترین گزینه کناره‌گیری کنند البته اگر هدف خدمت به مردم و کشور باشد.

وی افزود: نامزدهای انقلابی، درتصدی پست‌های حساس، به عقل و شرع رجوع می‌کنند اما کاندیداهای پوششی و روکشی اصلاحات، جهت ائتلاف درون گروهی، نگاهشان به سران اصلاحات و حتی به سوی خارج مرزها و دولت‌های بیگانه است.

رئیس جمهور فعلی، استاد تمام عیار دروغگویی است

کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد: نمایندگان این دوره از اصلاحات آمده‌اند به نحوی، بی‌کفایتی‌های دولت روحانی را ماله کشی کنند و خساراتی را که به واسطه تصمیمات خود این آقایان ایجاد شده را به نیروهای انقلاب نسبت داده و آنها را تخریب کنند؛ این افراد با فاصله‌ای که از شرع دارند، حاضرند هر نوع دروغی را به زبان بیاورند.

وی در پایان تاکید کرد: این افراد شاگردان روحانی در دروغگویی هستند و رئیس جمهور فعلی استاد تمام عیار دروغگویی است و به قول یک هنرپیشه او فقط زمانی راست می‌گوید که دروغ کم بیاورد. هرچند سعید حجاریان مدعی شده " ما می‌توانیم افکار عمومی را مانند موم بازی بچه‌ها شکل بدهیم" اما مردم ما در این هشت سال، در زمینه سیاسی رشد چشمگیری داشته‌اند که پس از تحمل سختی‌ها و ناملایمات بسیار حاصل شده است و امید است در این دوره با انتخاب اصلح، ملت را از گنداب فعلی نجات دهند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: همتی و مهرعلیزاده کارشناس مسائل قدیری ابیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۵۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد

آفتاب‌‌نیوز :

همتی با اشاره به اینکه کنترل نقدینگی اقدام مثبتی است، می‌گوید: «مدیریت فقط کنترل نقدینگی نیست.»

*‌اخیراً نرخ تورم سال ۱۴۰۲ از سوی بانک مرکزی اعلام شده که نشان می‌دهد تورم به‌رغم تلاش‌های دولت رشد پیدا کرده و حتی رکورد دولت هاشمی را شکسته است. چرا هیچ‌یک از برنامه‌های دولت برای مهار تورم نتیجه نداد؟

جدولی که در روز‌های گذشته منتشر شده آماری است که معمولاً بانک مرکزی به صورت ماهانه برای تادیه دیون و تعهدات به قوه قضائیه ارائه می‌کند تا به منظور رای دادن در اختیار قضات باشد.

یک نکته‌ای را باید مورد توجه قرار داد و آن اینکه در صدر جدول نوشته شده بر پایه سال ۱۳۹۵ درحالی‌که در اواخر سال ۱۴۰۱ پایه شاخص تورم را اصلاح کردند و سال پایه به ۱۴۰۰ تغییر پیدا کرد؛ بنابراین اگر شما بخواهید براساس سال ۱۴۰۰ این اطلاعات را تعدیل کنید به نظر من به زیر ۵۰ درصد می‌رسد. یعنی نرخ تورم ۱۴۰۲ بین ۴۸ تا ۵۰ درصد خواهد بود. به این ترتیب اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم و براساس سال پایه‌ای که معیار مرکز آمار است که البته بانک مرکزی نیز هماهنگ با مرکز آمار سال پایه را اصلاح کرده، نرخ را اعلام کنیم، عدد ۵۲ برای تورم ۱۴۰۲ باید بین ۴۸ تا ۵۰ درصد اصلاح شود.

*‌اینکه تورم ۵۰ درصد باشد یا ۵۲ درصد چندان در اصل موضوع تغییری ایجاد نمی‌کند. به هر حال آنچه مشخص است اینکه دولت در برنامه کنترل تورم موفق نبوده است.

دو نکته را در این زمینه باید اشاره کرد. سال ۱۴۰۲ را با سال آخر دولت دوازدهم که فشار حداکثری وجود داشت نمی‌توان مقایسه کرد. در سال ۱۳۹۸ وصولی درآمد نفتی ۱۲ میلیارد دلار بود و در سال ۱۳۹۹ درآمد‌ها به ۷/۵ میلیارد دلار رسید. درحالی‌که در سال ۱۴۰۲ بنا بر اعلام وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و وزارت نفت درآمد نفتی به ۳۵ میلیارد دلار رسیده است. یعنی پنج برابر درآمد نفتی در سال ۱۳۹۹ سال گذشته درآمد نفتی به دست آمده است.

با این درآمد نفتی و اینکه تاکید می‌شود صادرات غیرنفتی جهش پیدا کرده و مجموع صادرات به ۷۸ میلیارد دلار رسیده، تورم بین ۴۸ تا ۵۰ درصد اصلاً قابل قبول نیست. من سوالم این است که مسئولان دولت سیزدهم که آمار بانک مرکزی در خصوص تورم نقطه‌به‌نقطه شهریور ۱۴۰۰ مورد تاکید قرار می‌دادند امروز چرا آمار بانک مرکزی را مورد نظر قرار نداده و آن را مبنای تحلیل قرار نمی‌دهند؟ پاسخ واضح است. برای اینکه بین آمار مرکز آمار و بانک مرکزی حداقل ۱۰ درصد اختلاف وجود دارد.

نکته دومی که باید به آن توجه کرد این است که حتی اگر بنا بر گفته دولت مبنا را بر نرخ مرکز آمار هم بگذاریم عملکردشان با وعده‌هایی که در این حوزه داده بودند هم‌جهت نیست. وعده داده بودند تورم را اول نصف می‌کنند. یعنی در مرحله اول تورم از ۴۶ به ۲۳ درصد کاهش پیدا کند و بعد هم آن را تک‌رقمی کرده یعنی به زیر ۱۰ برسانند.

امروز با ۴۸ درصد نرخ تورم مواجه هستیم که عملکرد بسیار بدی است و به مفهوم شکست در مبارزه با تورم محسوب می‌شود؛ بنابراین این دولت نباید ژست کنترل تورم را به خود بگیرد. به نظر من باید از مردم عذرخواهی کنند و بگویند نتوانستیم تورم را کنترل کنیم. تورم ۴۸ درصد به معنای کنترل نرخ نیست. ۴۸ درصد، تورم بسیار سنگینی است. در شرایط بسیار خاص این تورم ممکن است قابل پذیرش باشد. مانند آنچه در سال ۱۳۹۹ اتفاق افتاد و درآمد‌ها به دلیل شیوع کرونا و حضور ترامپ افت شدید پیدا کرده بود و عملاً درآمد نفتی نداشتیم. مهمترین لنگر نرخ تورم، نرخ ارز است.

دولت نه نرخ ارز را توانست کنترل کند و نه تورم را. امروز می‌بینید که با تزریق بی‌حد درهم و دلار سعی در تقویت ارزش ریال دارند. البته من این اقدام بانک مرکزی را نفی نمی‌کنم. به هر حال کنترل نرخ دلار کار خوبی است و باید هم انجام شود. ولی اینکه با ارزپاشی این کاهش نرخ انجام شود مورد پذیرش نیست و این روش هیچ‌گاه جزو سیاست‌های من نبوده. تزریق ارز جواب اصلی، اساسی، پایه‌ای، علمی و فنی نیست. راه آن مدیریت درست بازار ارز و شناسایی عوامل مؤثر بر افزایش نرخ ارز است. به هر حال این تورم چه ۵۲ درصد با پایه ۹۵ یا کمتر از ۵۰ درصد با پایه ۱۴۰۰ نشان‌دهنده عدم موفقیت دولت در کنترل تورم و عدم تحقق وعده‌های دولت در این حوزه است.

*‌دلیل عدم اثرگذاری کاهش رشد نقدینگی بر تورم چیست؟

کنترل رشد نقدینگی اقدام مثبتی است و به نظر من باید ادامه پیدا کند. البته من اطلاع دارم که ریشه کاهش رشد نقدینگی که اتفاق افتاده، کنترل ترازنامه بانک‌هاست که حتماً آثار رکودی در اقتصاد و تولید خواهد داشت. در هر حال صرف‌نظر از علت کاهش رشد نقدینگی، این امر می‌تواند در مهار تورم مؤثر باشد. با این حال باید در نظر داشت که نقدینگی یک واسط است. رئیس‌جمهور و باقی اعضای دولت نباید روی کاهش رشد نقدینگی مانور دهند. مردم که با نقدینگی کاری ندارند. برای مردم تورم و پولی که از جیب‌شان می‌رود مهم است. تورم باید کم شود. 

*‌چرا کنترل رشد نقدینگی و افزایش درآمد‌های صادراتی نتوانست منجر به مهار تورم شود؟

مدیریت فقط کنترل نقدینگی نیست. مدیریت و کارآمدی اهمیت دارد. کشور کسری بودجه سنگینی دارد. کسری بودجه و اضافه‌برداشت بانک‌ها به اقتصاد فشار می‌آورد. امروز نرخ بهره تامین مالی در بازار بالای ۴۰ درصد است. نرخ ۴۰ درصد به مفهوم آن است که تعادل سیستم پولی کشور از دست‌شان خارج شده است. شما نمی‌توانید بگویید رشد نقدینگی ۲۵ درصد و نرخ بانکی ۲۳ درصد است، ولی در بازار نرخ بهره تامین مالی ۴۰ درصد باشد.

این نشان می‌دهد یک جا‌هایی اشکال وجود دارد. این نشان می‌دهد یک ناهماهنگی در سیاست‌های پولی، ارزی و مالی کشور وجود دارد. تا این ناهماهنگی حل نشود نمی‌توان تورم را کنترل کرد. آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد. رشد اقتصادی هم بسیار مهم است. رشد اقتصادی سال گذشته ناشی از تولید نبوده. عمده آن از محل فروش نفت و رشد بخش خدمات بعد از کرونا به دست آمده است.

بخش غالب رشد بخش خدمات نیز به رشد عملیات واسطه‌های مالی برمی‌گردد؛ بنابراین این رشد به بخش تولید واقعی مربوط نمی‌شود. به نظر من، در حکمرانی مشکل داریم. تا مشکل حکمرانی حل نشود با تکیه بر یک عامل متغیر در سیاست‌های پولی نمی‌توان تورم را کنترل کرد.

منبع: روزنامه هم میهن

دیگر خبرها

  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • نصری: اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید