Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@04:48:09 GMT

بازار صنایع دستی در کشور اوضاع خوبی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۷۰۴۹

بازار صنایع دستی در کشور اوضاع خوبی ندارد

محسن مرتضوی از هنرمندان صنایع دستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ماجرای ورود به هنر صنایع دستی گفت: سال ۹۱ کارمند یک اداره‌ای بودم و در آن جا یک نظافتچی داشت که به دلیل مشکل با من و همکاران دیگر با زدن ۱۹ ضربه چاقو و ریختن ۴ لیتر اسید به من سوء قصد کرد که به دلیل جراحات زیاد در بیمارستان بستری شدم و چندین عمل جراحی انجام دادم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: قبل از این اتفاق من کار سفال و طراحی می‌کردم و بعد از حادثه ای که برای من رخ داد در سال ۹۲ که دوباره می‌توانستم کار کنم توسط یکی از دوستان نیکوکار به موسسه انجمن حمایت از قربانیان اسید پاشی معرفی شدم و آن جا دو ترم کلاس معرق گذراندم و به خاطر اینکه از قبل علاقه به کار هنری داشتم به صورت حرفه ای کار معرق را ادامه دادم.

مرتضوی گفت: سال ۹۳ با آقای حسین مردانی که یکی از توان یاب‌های موسسه بود کارگاهی تاسیس کردیم و از آن روز به بعد کار صنایع دستی را در رشته‌های مختلف به صورت حرفه‌ای ادامه دادیم و به مرحله ایی رسیدیم که می‌توانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم. تا الان با آقای مردانی در ۱۰۰ نمایشگاه شرکت کردیم، ۷ دوره نمایشگاه تخصصی برای قربانبان اسید پاشی برگزار کردیم که باعث امید به زندگی و دیده شدن آثار آن‌ها شده است.

مرتضوی درباره مشکلات این کار هنری گفت:ما در این راه شکست‌های زیادی خوردیم، اما هر روز قوی‌تر می‌شویم و بار‌ها کارگاه ما با حمایت سازمان میراث فرهنگی و هزینه خود توانستیم اجاره کنیم. واقعا کار سختی است و در شرایط کرونا خیلی از شاگردان خود را از دست دادیم، اما بعد به صورت مجازی کلاس ها را برگزار کردیم.

وی بیان کرد:یکی از دلایل شکست ما این است که مجبور بودیم دستگاه‌هایی تهیه کنیم که هر روز با قیمت دلارگران‌تر می‌شوند و مجبوریم که به جای کار هنری، کار بازاری انجام دهیم و از کار خود عقب بمانیم. خیلی از هزینه‌ها را خود ما توانستیم تامین کنیم. متاسفانه در ایران کار‌های هنری و صنایع دستی جایگاهی ندارد که بتوانیم با آن کسب درآمد کنیم.

مرتضوی درباره حمایت از هنر صنایع دستی گفت:ما حمایت‌های کمی داشتیم، اما قابل توجه بوده است، خیریه‌ها و انجمن‌های وابسته به موسسه مکان‌هایی را در اختیار ما گذاشتند که توانستیم به بخش‌های آسیب پذیر و زنان سرپرست خانواده و قربانیان اسید پاشی به صورت رایگان آموزش دهیم و دراین راه خیلی از دوستان، ما را به خاطر درآمد کم از این کار منصرف و ناامید می‌کردند، اما الان ما در سازمان فنی و حرفه ای مشغول آموزش و کار هستیم.

وی افزود: هنر ما را محدود نکرده است و از طریق فضای مجازی توانستیم خیلی از آثار خود را به جهان ارائه کنیم. بازار صنایع دستی در ایران اوضاع خوبی ندارد. ما در زمینه زیور آلات که حجم کمی دارد توانستیم به کشور‌های فرانسه، ترکیه، آمریکا و آلمان صادرات داشته باشیم.

مرتضوی در پایان درباره چالش‌های هنر صنایع دستی بیان کرد:متاسفانه بزرگترین چالش در صنایع دستی این است که درآمد کمی دارد و هنرمند مجبور می‌شود خلاقیت خود را کنار گذاشته وبه سمت کار‌هایی که بازار پسند برود و به دلیل اینکه مردم توان مالی کمی دارند نمی‌توانند آثاری را تهیه کنند که در دنیا حرف اول را می‌زند و مردم مجبور می‌شوند کار‌های تکرای و صنعتی را تهیه کنند که این موضوع یک آفت برای هنر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنر معرق صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است

به گزارش قدس خراسان، سیدصولت مرتضوی دوشنبه شب و در جشن بزرگ کارگران در ورزشگاه امام رضا (ع) با ابلاغ سلام رییس دولت سیزدهم به کارگران و خانواده آنان گفت: رهبر انقلاب کارگر ایرانی را ستون فقرات تولید کشور می‌دانند و در روایات اسلامی نیز به جایگاه پر اهمیت نیروی کار و کارگر توجه بسیاری شده است به گونه‌ای که پیامبر اسلام(ص) بر دست پینه بسته کارگران بوسه می‌زند.

او افزود: همانطور که در بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان کارگری و کارفرمایی اشاره شد، از نگاه اسلام کارگر صاحب ارزش و کرامت است و این موضوع نشان از تفاوت دیدگاه اسلام با سایر تمدن ها و جوامع دارد که به کارگر صرفا نگاه ابزاری دارند.

مرتضوی توجه به امنیت شغلی، آتیه، مسکن و سایر موضوعاتی که موجب آسایش خاطر کارگران شود را از دغدغه های مهم دولت مردمی بر شمرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص وضعیت مظلومان فلسطینی نیز اظهار داشت: هم اکنون شاهد هستیم که مردم فلسطین به خاطر دفاع از خاک و حق حیات خود، موردشدیدترین حملات و تجاوزات رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته اند و این اقدامات ظالمانه با حمایت دولت های غربی در حال رخ دادن است.

مرتضوی اظهار کرد: غذای مردم فلسطین اکنون همراه با خون است و وجدان های مردم جهان کجاست که این ظلم را برنتابند.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال الزامی است
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور