Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین اکبری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در بودجه سال ۱۴۰۰ بند «ز» تبصره ۲ قانون بودجه اعتباری به استان اختصاص یافت که برای تمامی کشاورزانی که از سال ۹۴ تا ۱۴۰۰ تسهیلات دریافت کرده‌اند برای جریمه دیرکرد، پرداخت و یک سال اقساط کشاورزان نیز تمدید خواهد شد.

وی گفت: این طرح نیز شامل تمامی فعالان بخش کشاورزی می‌شود ضمن اینکه از محل تسهیلات کرونا به واحدهایی که دچار آسیب و خسارت شده‌اند تاکنون ۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: برآورد خسارت‌های خشکسالی نیز در استان انجام شده است تا مشکلات کشاورزان به صورت عمده حل و فصل شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم درباره تامین نهاده‌های دامی و علوفه مورد نیاز کشاورزان و دامدارن استان گفت: در زمینه نهاده‌های یارانه‌دار سال گذشته حداکثر میران نهاده توزیع شده ۹ هزار تن بود که در فروردین امسال به ۱۴ هزار تن و اردیبهشت ماه به ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.

محمدابراهیم ابراهیمی افزود: در مورد علوفه‌های خشبی که تامین آن برعهده دامدار و تشکل‌های کشاورزی است، با توجه به هماهنگی‌های انجام شده تشکل‌ها پای کار آمدند و در روزهای اخیر بیش از ۱۰ هزار تن خرید انجام شد تا به مصرف واحدهای سنتی دام برسد.

وی بیان کرد: با توجه به اهمیت این مساله، قرارگاه تامین علوفه دام در استان توسط استاندار و به دبیری معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری در استان تشکیل شده که هماهنگی بین دستگاهی، رصد وضعیت و تامین علوفه و دام از جمله اهداف آن است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در هر شهرستان یک تعاونی دامداران و در مرکز استان اتحادیه دامداران فعال است که علوفه‌های خشبی را خریداری و نسبت به توزیع آن اقدام می‌کند.

وی گفت: هیچ محدودیت یا سهمیه‌بندی برای شهرستان‌ها وجود ندارد و براساس نیاز دام شهرستان باید تشکل‌ها نسبت به تامین علوفه اقدام کنند.

ابراهیمی افزود: سازمان تعاون روستایی استان نیز در ۲ ماه اخیر نسبت به خریداری هزار و ۲۳۰ تن علوفه خشبی اقدام کرده است.

وی گفت: در راستای حمایت از دامداران به ویژه دام سبک، خرید دام مازاد به استان ابلاغ شد به این ترتیب که به ازای هر کیلوگرم دام زنده ترکیبی ۴۵ هزار تومان، بره نر ۵۰ هزار تومان، بز و بزغاله نر ۴۵ هزار تومان، میش ۳۲ هزار تومان، قوچ ۴۲ هزار تومان، بزغاله ماده ۴۵ هزار تومان و بز ماده ۳۲ هزار تومان خریداری و به ازای هر کیلوگرم دام زنده سه کیلوگرم جو یارانه‌ای به دامدار تعلق می‌گیرد.

مدیر تعاون روستایی خراسان‌ جنوبی هم گفت: با توجه به آغاز فصل برداشت گندم در استان خرید تضمینی این محصول آغاز شد و تاکنون یک هزار و ۳۳۲ تن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

وحید ضیائیان احمدی از کاهش ۲۲ درصدی خرید گندم نسبت به پارسال خبر داد و افزود: کاهش خرید گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته به دلیل کاهش سطح زیر کشت گندم و کاهش ۲۵ درصدی گندم تولیدی در سال جاری است.

وی گفت: ۱۵ مرکز خرید تضمینی گندم وجود دارد که این میزان گندم در ۱۱ مرکز تحویل شده است.

وی قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم را پنج هزار تومان اعلام کرد و افزود: تاکنون ۹۸ محموله گندم تحویل مراکز شده و ۲۵ میلیارد ریال از مطالبات کشاورزان نیز پرداخت شده است.

مدیر تعاون روستایی خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور در استان ادامه دارد گفت: این مقدار گندم از هشت شهرستان خریداری شده، همچنین بیشترین میزان گندم خریداری شده مربوط به مرکز خرید شهرستان طبس و کمترین میزان مربوط به مرکز درح شهرستان سربیشه بوده است.

وی اظهار داشت: تاکنون خرید تضمینی گندم در مراکز بیرجند، درمیان و سرایان انجام نشده است و برداشت گندم در شهرستان درمیان معمولا یک ماه دیرتر از سایر شهرستان‌ها انجام می‌شود.

ضیائیان احمدی درباره خرید زرشک از کشاورزان گفت: قیمت زرشک سال گذشته به شدت کاهش داشت لذا برای فروش زرشک کشاورزان از ظرفیت پنج بازار تهران به صورت غرفه مستقیم فروش زرشک استفاده کردیم.

وی با بیان اینکه امسال نیز برنامه‌های حمایتی از زرشک‌کاران ادامه دارد اظهار داشت: زرشک طی برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت از کشاورزان خریداری خواهد شد.

وی گفت: سال گذشته در این فصل میزان زیادی از زرشک در انبارها موجود بود که امسال موجودی زرشک انبارها بسیار پایین است و امیدواریم با کمرنگ شدن شیوع ویروس کرونا و تولید واکسن مشکل خاصی برای زرشک‌کاران وجود نداشته باشد.

مدیر شعبه شرکت شهرک‌های کشاورزی خراسان جنوبی هم درخصوص آخرین وضعیت اجرای طرح نهضت گلخانه‌ای استان گفت: پنج شهرک گلخانه‌ای در شهرستان‌های نهبندان، سربیشه، ماژان خوسف، آیسک سرایان و حاجی آباد زیرکوه در دست اجرا است.

مهدی سورگی افزود: تاکنون برای چهار شهرک احداث گلخانه مجوز حفاری چاه از شرکت آب منطقه‌ای دریافت شده و کار حفاری و تجهیز چاه‌ها در دستور کار است.

وی اظهار داشت: گازرسانی به این شهرک‌ها در دستور کار است و جز گازرسانی در سایر حوزه‌ها و زیرساخت‌ها شاهد پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی در احداث شهرک‌های گلخانه‌ای استان هستیم که امیدواریم تا پایان سال جاری به پیشرفت ۱۰۰ درصدی برسیم.

سورگی با بیان اینکه در مورد شهرک‌های دامی مطالعات نهایی شده است عنوان کرد: در مورد بارگاه‌های زرشک نیز برنامه‌ریزی شده بارگاه‌ها با هزینه کم به زرشک‌کاران واگذار شود.

وی با اشاره به احداث بارگاه زرشک در روستای افین زیرکوه گفت: این بارگاه به زودی تحویل مردم خواهد شد همچنین در سایر نقاط استان بارگاه‌ها واگذار و خشک کردن زرشک به صورت بهداشتی انجام خواهد شد.

وی افزود: در مجموع تاکنون ۱۳۲ میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان طرح نهضت گلخانه‌ای در استان خراسان جنوبی پرداخت شده است.

برچسب‌ها گندم تسهیلات بانکی سربیشه دام و طيور خراسان جنوبی اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گندم تسهیلات بانکی سربیشه گندم تسهیلات بانکی سربیشه دام و طيور خراسان جنوبی اراضی کشاورزی خراسان جنوبی خرید تضمینی هزار تومان سال گذشته گلخانه ای خواهد شد شهرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۷۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان

ایسنا/خراسان شمالی امسال به برکت سخاوت آسمان و بارش‌های خوب بهاری و همچنین اجرای طرح‌هایی مانند جهش تولید در دیمزارها، تولید گندم خراسان شمالی وضعیت خوبی دارد و خوشه‌های طلایی برکت سفرهای مردم استان را تامین خواهد کرد.

در سالی که به «جهش تولید و مشارکت مردم» نامگذاری شده است، وضعیت تولید گندم با مشارکت و تلاش کشاورزان روند بسیار خوب و راضی‌کننده‌ای دارد. خوشه‌های سبز گندم پس از چند سال تازیانه خشکسالی امروز به ثمر نشسته و مورد نوازش نسیم‌ بهاری و شبنم صبحگاهی قرار گرفته‌اند تا خوشه‌هایی طلایی در دیار زرخیز خراسان شمالی در فصل تابستان سفره‌های کشاورزان را تامین کند.

علاوه بر آن، طرح جهش تولید در دیمزارها، روح تازه‌ای به دیمزارهای استان دمیده که چند سال از سوی کشاورزان رها شده بود و سبب شده است در وجب به وجب مزارع خشک، خوشه‌های سبز بروید.

وحید صباغ، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: یکی از طرح‌هایی که برای افزایش تولید گندم در کشور و در خراسان شمالی در حال اجراست، جهش تولید در دیمزارهاست. این طرح در کشت پاییزه امسال در سطح ۴۰ هزار هکتار اجرایی شد که ۸۱ هزار هکتار از این سطح کشتزارهای گندم است.

وی افزود: سطح زیر کشت گندم دیم در کشت پاییزه امسال در خراسان شمالی ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار و گندم آبی ۴۶ هزار و ۲۴۰ هزار هکتار است.

به گفته وی، هدف از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، انجام حمایت‌های دولتی برای افزایش تولید است که گندمکاران این استان استقبال خوبی از این طرح داشتند و پیش‌بینی می‌شود در کشت پاییزه سال گذشته، تمام کشتزارهای گندم دیم استان تحت پوشش این طرح قرار گیرد.

افزایش تولید گندم در واحد سطح از مهمترین دغدغه‌هاست

صباغ بیان کرد: امسال مهمترین دغدغه برای تولید گندم، بیماری زنگ زرد گندم است و در مجموع، یکی از دغدغه‌های کلی برای تولید گندم، میزان بهره‌وری در واحد سطح است که در طرح جهش تولید به این موضوع توجه ویژه شده است و اگر کشاورزان به امر تناوب در کشت توجه ویژه داشته باشند، افزایش بهره‌وری در واحد سطح انجام می‌شود.

وی افزود: میزان تولید گندم در اراضی دیم استان ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار و در اراضی آبی سه تن و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار بوده است و هنوز باید این میزان افزایش یابد.


پیش‌بینی برداشت ۲۱۴ هزار تن گندم در این سال زراعی

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از پیش‌بینی برداشت ۲۱۴ هزار تن گندم در این سال زراعی خبر داد و بیان کرد: این میزان تولید نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش خواهد داشت، میزان تولید گندم در سال زراعی گذشته ۱۳۴ هزار تن و میزان خرید آن ۱۰۰ هزار تن بود.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود میزان خرید گندم در این سال زراعی به ۱۵۰ هزار تن برسد؛ اما هنوز خطرهایی بر سر راه وجود دارد که اگر بتوان از آنها عبور کرد، می‌توان به پیش‌بینی تولید دست یافت که یکی از آن‌ها سرمازدگی است.

صباغ گفت: هرچند اکنون دمای هوا مناسب است، اما احتمال بروز سرمازدگی وجود دارد؛ اما طبق پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان، در دو ماه ابتدایی سال، میزان بارندگی‌ها نرمال خواهد بود که نکته بسیار مهمی برای رشد تولید است.

وی توصیه کرد که کشاورزان برای سمپاشی در مزارع با هدف مبارزه با آفات و علف‌های هرز، تغذیه مزارع و  کودپاشی اقدام کنند.

وی افزود: بازار در میزان خرید گندم تاثیر خیلی زیادی دارد، به‌طوری که اگر قیمت علوفه در بازار مناسب باشد، میزان خرید گندم نیز افزایش می‌یابد.

برگزاری مانور برای اعلام هشدار قرمز نسبت به بروز آفات در گندم‌زارها

محمد محمدزاده، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه اکنون وضعیت مزارع گندم استان خوب است، تاکید کرد: اگر کشاورزان توصیه‌های آموزشی و ترویجی کارشناسان را جدی بگیرند، به‌طور قطع در سال جهش تولید، در تولید گندم جهش خواهیم داشت.

وی گفت: مهمترین دغدغه کنونی مزارع گندم که سبب نگرانی کشاورزان و مسؤولان جهاد کشاورزی شده، آفت زنگ زرد گندم است که کشاورزان باید نسبت به مبارزه به‌موقع و سمپاشی اقدام کنند.

محمدزاده افزود: با هدف آگاه‌سازی کشاورزان هشدارهای قرمز به کشاورزان اعلام و مانور در شهرستان های مختلف برگزار شده است تا کشاورزان متوجه وضعیت موجود شوند و اقدام به سمپاشی مزارع کنند.

۴۵ هزار هکتار از مزارع خراسان شمالی آلوده به زنگ زرد گندم

محمد رضایی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا از رسیدن بیماری زنگ زرد گندم به دیمزارهای گندم این استان خبر داد و اظهار کرد: بیماری زنگ زرد گندم یک بیماری هوابرد است که با جریانات آب و هوایی منتقل می‌شود و می‌تواند خسارت فراوانی به مزارع وارد کند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون این بیماری به مزارع استان خسارت‌هایی را وارد کرده است، گفت: طبق پیش‌بینی‌های هواشناسی تا یک ماه آینده رطوبت در استان وجود دارد و میانگین دمای هوا ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتیگراد است. بنابراین این آفت تا یک ماه آینده در مزارع استان وجود دارد.

رضایی افزود: تا وقتی دمای هوا به ۳۰ درجه سانتیگراد نرسد، شرایط برای فعالیت آفت زنگ زرد گندم وجود دارد و تا وقتی این آفت در استان وجود داشته باشد، باید سمپاشی مزارع ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه ۴۵ هزار هکتار از مزارع استان آلوده به زنگ زرد گندم است، ادامه داد: تمام این سطوح نیاز به سمپاشی ندارد. تاکنون در ۶۵۰۰ هکتار مبارزه انجام شده است و باید خود را برای مبارزه تا سطح ۱۵ هزار هکتار آماده کنیم.

وی توضیح داد: اکنون شهرستان‌های گرمه، جاجرم، اسفراین و فاروج مشکلی درباره با زنگ زرد گندم وجود ندارد و بیشتر مشکل در شهرستان‌های بجنورد، مانه، سملقان، بجنورد و شیروان است.

وی بیان کرد: زنگ زرد گندم از مزارع آبی به مزارع دیم استان رسیده است و باید کشاورزان مبارزه در این مزارع را جدی بگیرند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: در حال حاضر اولویت مبارزه با ارقام گندمی مانند آذر ۲، کوه دشت، سبلان، پیشگام، پیشتاز و سیروان است که نسبت به سایر ارقام حساس بوده است.

وی با اشاره به بیماری سن گندم، گفت: تاکنون در سطح ۸۹۰۰ هکتار علیه این بیماری مبارزه شده است و اولین پوره‌های سن گندم در مزارع اسفراین، جاجرم، مانه و سملقان دیده شده و در یک هفته آینده مبارزه با پوره سن گندم در استان آغاز می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه اندازی دو مرکز خرید گندم در کهگیلویه/ مراکز شبانه روزی است
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۳۲ مرکز خرید گندم و کلزا در مازندران تجهیز شدهذاست
  • وارد نشدن خسارت به گندم کشاورزان خوزستانی در مراکز خرید روباز
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر خریداری شد
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • خرید ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم