Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@18:46:39 GMT

خوشبین هستم در دولت دوازدهم تحریم ها لغو شود

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۸۹۷۸

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید موانع رشد اقتصادی را از بین ببریم تا شاهد رفع مشکلات فعلی مردم باشیم، گفت:بسیار نسبت به آینده خوشبین هستم و معتقدم کشور در آینده در جهان خواهد درخشید و مردم به آن افتخار خواهند کرد. ناطقان: عبدالناصر همتی عصر پنجشنبه در گفت و گوی تلویزیونی با مردم کرمان افزود: اگر تورم مهار نشود، سفره بخش بزرگی از جامعه را کوچک‌تر و سفره‌های بزرگ بخش کوچکی را بزرگ‌تر می‌کند که این مشکل به اختیارات بانک مرکزی و تحریم‌ها برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار داشت: باید مجموعه‌ای در کنار بانک مرکزی فعالیت کند، زیرا این بانک به تنهایی نمی‌تواند مشکلات اقتصادی و تورم را رفع کند و قدرتی بیش از آن نیاز است که بر مشکلات فائق آییم.

همتی گفت: برخی از نامزد‌ها توان و بینش اقتصادی لازم برای مدیریت کشور را ندارند که اقتصاد را از مسیری که می‌رود، برگردانند اما این قدرت و برنامه در خود می‌بینم.

دولت آینده نمی‌تواند غیر اقتصادی باشد
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی کشور ما به گونه‌ای است که نیاز به اقدامات جدی و فوری و اصلاح ساختار اقتصادی داریم تصریح کرد: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد مسایل امروز کشور معیشتی و اقتصادی است لذا دولت آینده نمی‌تواند غیر اقتصادی باشد و باید حکمرانی اقتصادی بر کشور حاکم باشد.

همتی افزود: نیاز داریم تا دیر نشده، از اشتباهات گذشته جلوگیری شود و همچنین روش اقتصاد کشور را تغییر دهیم، حکمرانی اقتصادی اشتباه را اصلاح کنیم، زیرا این روند سال‌های گذشته روندی مطلوب نبوده و میزان قدرت خرید مردم عزیز را که کاهش یافته با سرمایه گذاری، رشد تولیدات جبران کنیم.

وی با بیان اینکه رشد سه دهه گذشته ایران سه درصد بوده که این آمار در شان مردم نیست گفت: اصل توسعه و اشتغال به رشد تولید برمی‌گردد باید موانع را برداشته و به‌صورت جدی از آن حمایت کرد، اما چگونه؟

وی ادامه داد: تورم مزمن ساختاری ایران در سه دهه گذشته ۲۰ درصد بوده، اما این آمار با تشدید تحریم‌ها افزایش یافت که باید این تورم از میان برود.
 
نامزد انتخابات با اشاره به تحصیل در رشته اقتصاد و اینکه صاحب کرسی در دانشگاه تهران هستم عنوان کرد: نزدیک به ۳۵ سال مدیریت بنگاه‌های اقتصادی کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی را برعهده داشته‌ام که عمق چالش‌ها و مشکلات کشور را می‌دانم لذا ضمن فعالیت عاجل در حوزه اقتصادی، فرصت تداوم اشتباهات گذشته را نداریم.

وی تاکید کرد: باید اقتصاد بر سیاست حاکم شود نه اینکه برعکس آن باشد، زیرا اگر مسائل اقتصادی فضای حاکم بر کشور نباشد و این مسیری را که طی کردیم، اقتصاد را در راستای اهداف سیاسی سیاستمداران پیش ببریم، ناکارامدی و مشکلات ما ادامه می‌یابد، قیمت گذاری دستوری، مداخلات دولت ادامه می‌یابد و وضع کشور این می‌شود که اکنون است.

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران خاطرنشان کرد: باید دولت پای خود را از اقتصاد کشور کنار بکشد و مردم و بخش خصوصی به صحنه تولید بیایند.

تعامل از خانه تا جهان شعار عملیاتی دولت من

وی یادآور شد: یکی دیگر از عوامل موثر در اقتصاد کشور تعامل داخلی و خارجی است و در این زمینه شعار عملیاتی دولت من، تعامل از خانه تا جهان است که این شعار از تعامل بین زن و شوهر در داخل خانه، بین جامعه، افراد، سازمان ها، نهادها، بین قوای سه گانه و کشور‌ها در سطح جهانی آغاز می‌شود.

همتی افزود: اکنون این فرآیند یک تعامل نیست و بیشتربه تقابل شبیه است لذا نیروی ما را مستهلک می‌کند و باید حل و فصل شود و قدرت دولت بر این باشد که با تعامل مسایل را رفع کند.

همتی اضافه کرد: کشور امروز نیاز دارد که انزوای خارجی آن را از بین ببریم و در این خصوص ناکارآمدی تحریم‌ها صحت ندارد، زیرا تحریم‌های حداکثری علیه ایران، درآمد‌های دولت و روابط بانکی کشور را مختل و روابط اقتصادی را به‌حالت تعلیق درآورده است.

وی گفت: درآمد‌های سال‌های گذشته از ۱۰۰ میلیارد دلار به پنج میلیارد دلار در سال ۹۹ رسیده و این پدیده مشکلات عدیده‌ای برای مردم به وجود آورده است.

همتی با بیان اینکه دولت نمی‌تواند حقوق کارکنان خود را پرداخت نکند بیان داشت: مردم انتظار دارند شب سی‌ام حقوق ماهیانه خود را دریافت کنند که با توجه کاهش تولید و رشد تورم بایدکار جدی در اقتصاد را آغاز کرد.

تدوین ۱۵ اولویت اقتصادی و غیر اقتصادی

این نامزد انتخابات تاکید کرد: برنامه‌های دولت آینده را در ۱۵ اولویت در بخش‌های اقتصادی و غیر اقتصادی تدوین کرده‌ام که در این خصوص می‌توان به رشد اقتصادی کاهش تورم و بیکاری، توسعه اشتغالزایی، کنترل و پیشبرد رفاه و احیای معیشت مردم اشاره کرد که تحت تاثیر تحریم تورم و کاهش ارزش پول ملی دچار مشکل جدی شده‌اند.

وی افزود: با عادلانه کردن پرداخت یارانه، بازتوزیع درامد‌های کشور، اخذ درامد از مالیات و کاهش فشار مالیاتی بر تولید کنندگان باید این برنامه را پیش ببریم که به‌نتیجه برسیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید به جوانان خارج از کشور احترام بگذاریم و ما بدنبال اذیت کردن جوانان نیستیم و باید به جوانان این مرز و بوم افتخار کنیم.

همتی با طرح این پرسش که زنان ما نقششان در اقصاد، سیاست و جامعه چیست؟ تصریح کرد: بنای من بر اینست که ۳۰ درصد از مشاغل در دولت باید در اختیار زنان باشد و ۵۰ درصد از کابینه حتما باید در اختیار جوانان و زنان باشد، ما می‌توانیم این کار را بکنیم و برنامه من این است.

باید از حقوق زنان دفاع کرد

همتی ادامه داد: حتما باید از حقوق زنان دفاع شود، زنان کشورمان افتخار آفرین هستند و باید به آن‌ها اعتماد کنیم، زنان ما به دین مبین اسلام و احکام شرعی اعتقاد کامل دارند و باید بدانیم که بیش از ۵۰ درصد از جمعیت ما زنان غیوری هستند که در جنگ و مقاومت بودند و در تحریم مقاومت کردند و صدایشان در نیامد.

وی اظهار داشت: سه سال مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم را تحت فشار قرار داده، اما مردم از کشورشان دفاع کردند و کشورشان را پاس داشتند، ما باید خودمان تشخیص بدهیم چگونه با این‌ها باید برخورد کنیم.

رئیس سابق بانک مرکزی افزود: نکته دیگر شرکت مردم در انتخابات است، بار‌ها گفتیم رقابت من با پنج کاندیدای دیگر نیست، رقابت من با قهر با صندوق است و اگر قهر صندوق برداشته شود من رقیبی ندارم.

وی تاکید کرد: اگر مردم در انتخابات شرکت کنند، من مطمئن هستم با برنامه‌هایی که دارم و شناختی که از خودم به مردم ارائه خواهم داد، قضاوت آن‌ها حتما درست خواهد بود. مردم ما نشان دادند که هیچ موقع تصمیم اشتباه نمی‌گیرند و خرد جمعی هیچ زمان اشتباه نمی‌کند.

همتی بیان کرد: من فکر می‌کنم این روز‌ها و ۲۸ خرداد حماسه بزرگی اتفاق خواهد افتاد و این حماسه باعث افتخار مردم ما و باعث افتخار کشور و تقویت استقلال و قدرت منطقه‌ای کشورمان خواهد شد.

همتی با اشاره به مبحث سیاست خارجی گفت: سیاست خارجی بسیار مهم است و من در دولت آینده حتما توجه جدی به آن خواهم داشت.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید منافع ملی را حفظ کنیم و منافع ملی به صورت کلان در کشور ما طرح می‌شود و سیاست خارجی ما مجری سیاست‌هایی است که این منافع ملی را حفظ و تقویت کند.

وی ادامه داد: با تعامل در کشور‌های دنیا چه در ارتباط با شرق با محوریت چین و روسیه و چه در ارتباط با همسایگان که روابط با آن‌ها بسیار مهم است و چه در ارتباط با غرب که با تعامل و احترام متقابل می‌توانیم روابط را توسعه دهیم و چه در بقیه بخش‌ها در آفریقا و آمریکای لاتین، می‌توانیم اقدامات خوبی برای توسعه و تعامل داشته باشیم.

همتی گفت: ما در تقابل به جایی نمی‌رسیم و نیاز داریم از انزوایی که ظالمانه بر ما تحمیل کردند خارج شویم.

وی تصریح کرد: معیشت مردم با تداوم انزوا، تقابل و تداوم تحریم‌ها حل نمی‌شود و اگر ما فکر می‌کنیم بدون این‌ها می‌توانیم به توسعه و از بین رفتن فقر برسیم اشتباه می‌کنیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: وقنی کشور در دنیا بتواند صادارت و واردات، سرمایه گذاری خارجی داشته باشد و منابع ایرانیان خارج از کشور به داخل بیاید و نظام بانکی ما بتواند در دنیا فعالیت گسترده‌ای داشته باشد، در آنصورت ما به رشد اقتصادی و معیشت مردم خواهیم رسید.

وی تصریح کرد: در کشور ما امکانات، زمینه و منابع بسیار گسترده‌ای داریم و این منابع گسترده نباید و نمی‌تواند مانع توسعه باشد و می‌تواند توسعه ما را با جهش جدی مواجه کند.

همتی گفت: مساله بسیار مهمی که در کشور ما بسیار ضعیف شده، سرمایه اجتماعی است، سرمایه اجتماعی سنگ زیربنای توسعه است و کشور‌هایی در دنیا وجود دارند که با منابع انسانی و سرمایه‌های فیزیکی یکسان، اما سطح توسعه متفاوت دارند، به خاطر سرمایه اجتماعی شان است.

رئیس سابق بانک مرکزی اظهار داشت: کشوری که سرمایه اجتماعی آن در واقع اعتماد بین مردم، اعتماد بین مردم و دولت، مردم و حاکمیت است باید تقویت شود، متاسفانه این لطمه خورده و مردم نسبت به یکدیگر پرخاشگر شده اند و اعتماد شان نسبت به یکدیگر کاهش پیدا کرده است و ما باید ببینیم که دلایل آن چه است و باید سریع ترمیم شود و ما قدرت این کار را داریم و به سرعت باید انجام شود.

وی ادامه داد: دولت باید دولت کالای عمومی باشد، دولت باید اتوبان بسازد، بستر‌های مخابراتی و اینترنتی فراهم سازد و در واقع برای قطار ریل گذاری بکند و این کار‌های بستر سازی دولت و در واقع کالا‌های عمومی است.

همتی بیان کرد: دولت باید سرمایه گذاری اش در این زمینه‌ها باشد و در زیرساخت‌ها باشد و دولت نباید در اقتصاد و جزئیات اقتصاد دخالت کند، دولت نباید قیمت گذاری کند و دولت نباید مانع شود و این موارد بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود.

وی با بیان اینکه تولید در کشور ما مشکل پیدا کرده است؟ چون موانع ایذایی بسیار زیادی کسی که سرمایه گذاری می‌خواهد بکند را پشیمان و منصرف می‌کند و مشکلات مالیات، بیمه و گرفتن مجوز، بانک‌ها و بخش‌های مختلف دیگر باعث شده تولید آنگونه باید و شاید شکل نگیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما باید تمام فضای کسب و کار را برای توسعه تولید مهیا کنیم و فضا باید اصلاح شود، رتبه جهانی ما از نظر فضای کسب و کار قابل قبول نیست و معلوم است که جایی گیر داریم.

وی تاکید کرد: آزادی اقتصادی ما خیلی درجه پایینی دارد و ماباید این‌ها را اصلاح کنیم و وارد جرگه و باشگاه کشور‌هایی که فضا کسب و کار در رتبه‌های خوب دنیا هستند، بشویم.

همتی ادامه داد: بخش خدمات در کشور ارزش افزوده بالایی در کشور دارد و ۵۵ درصد از ارزش افزوده کشور مربوط به خدمات است که به خاطر کرونا، این بخش آسیب جدی دیده است و دولت آینده به صورت جدی در اولویت دارد که این بخش را به وضعیت سابق، بلکه به وضعیت بهتری درآورد.

وی بیان کرد: کرونا به رغم همه مشکلات و اذیت‌ها و اینکه جان هموطنان ما را گرفت این حسن را داشت که اصلا شیوه تجارت و تولید در کشور ما را دگرگون کرد.

رئیس سابق بانک مرکزی گفت: شیوه فروش و ارتباطات در فضای مجازی آنقدر توسعه پیدا کرده و استارت آپ‌ها وارد شده اند و ما در مسیری داریم وارد می‌شویم که که دگرگونی جدی در بخش خدمات ایجاد می‌شود.

وی تاکید کرد: فکر می‌کنم مرکز و زمینه خوبی برای توسعه و اشتغال جوانان است، جوانانی که مسلط به این امور هستند و مسلط به نرم افزار‌های جدید و به روز هستند که می‌توانند با استفاده از این روش‌ها و شبکه فضای مجازی و اینترنتی غوغایی در بخش خدمات ایجاد کنند و رشد اقتصاد ما به این سمت در کنار تولید کالا‌های مهم و اساسی برود.

همتی تصریح کرد: باید به زنجیره‌های تولید به طور جدی اهمیت دهیم و اگر ما بتوانیم زنجیره تولید را گسترش دهیم با ارتباط پسین و پیشینی که دارند، می‌توانند تولید را به جای خوبی برسانند.

رشد ۵۰ درصدی صادرات غیرنفتی و داخلی‌سازی صنایع کشور

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین با تاکید بر اینکه زنجیره تولید را به‌صورت جدی گسترش دهیم گفت: می‌توانیم در دولت آینده ۵۰ درصد صنعت کشور را تولید داخل و بومی‌سازی کنیم که این آمار امکانپذیر است.

وی تصریح کرد: توسعه صادرات غیرنفتی در حوزه روابط تجاری خارجی طی سال‌های گذشته خوب بوده و استان‌ها می‌توانند نقشی کلیدی در این بخش داشته باشد.

همتی با بیان اینکه صادرات غیر نفتی ظرفیت دارد که حتی ۵۰ درصد افزایش یابد و در این حوزه طی ۲ ماهه امسال رشد داشتیم ادامه داد: این رقم را از طریق افزایش تولیدات صادرات محور پیش می‌بریم که به اشتغال و قدرت خرید مردم نیز کمک می‌کند و معتقدم که در سال اینده شرایطی رقم می‌خورد که می‌توانیم به مسایل مهم کشور بپردازیم.

وی افزود: انسداد داخلی و مانع‌های توسعه را باید از بین ببریم، انزوای خارجی مانع روند رشد اقتصادی فعلی کشور شده که می‌توانیم از این راه به نتیجه مطلوب برسیم.

همتی با اشاره به اینکه مردم ما در شرایط فعلی کشور هوشیار و سیاسی شده اند و بینش بسیار بالایی دارند افزود: باید به اقوام و زبان‌های ساکن در ایران احترام بگذاریم، زیرا قدرت فرهنگی ما در توجه به اقوام چهارگوشه ایران نهفته می‌باشد که این امر شعار نیست، بلکه اعتقادی است که باید رایج شود.

رئیس سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی بیان داشت: نمی‌توانیم با ایجاد نگرانی و جداسازی اقوام مختلف کار خود را تداوم دهیم، زیرا فرایندی ضد ملی است که قدرت ملی را کاهش می‌دهد و قدرت ایران در یکپارچگی و وحدت بین تمامی مردم این سرزمین است.

تورم کشور را طی چهار سال کنترل می‌کنیم

همتی گفت: محور‌های اساسی در دولت سیزدهم که با رای اعتماد مردم در کشور برقرار می‌کنم، اقتصاد است و در این خصوص مقام معظم رهبری فرمودند که نیاز داریم مسائل اقتصادی کشور را طی چهار سال حل و فصل کنیم که این فرایند زمانی نتیجه می‌دهد که باید به رشد اقتصادی حداقل پنج درصد در سال برسیم که شدنی است.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم که ظرف چهار سال تورم سالانه را به بین هشت تا ۱۲ درصد برسانیم که رسیدن به این آمار بر اساس بررسی‌های عمیق، اطلاعات به‌روز و شاخص‌ها امکان پذیر است.

همتی ابراز داشت: اگر تحریم‌ها را از اقتصاد کشور حذف کنیم و با وجود سرمایه خارجی که وارد می‌شود، حتی می‌توان بهتر عمل کرد.

وی با تاکید بر اینکه تورم را طی چهار سال کنترل می‌کنیم تصریح کرد: این امر به معنای کنترل و افزایش قدرت خرید مردم است.

وی با اشاره به احیای قدرت خرید آسیب دیده مردم گفت: با توجه به برنامه‌ها و جایگاه علمی‌ام نمی‌توانم پوپولیستی و بدون پشتوانه سخن بگویم که میلیون‌ها تومان یارانه می‌دهم، زیرا نمی‌توان فعالیتی کرد که امکانات و منابعش را در اختیار نداشته باشیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: معتقدم باید فرایند توزیع درامد در کشور اصلاح شود که ظرف ۲الی سه سال این برنامه در کشور محقق می‌شود.

وی افزود: نیاز داریم مردم آرامش بیشتری در سایه درآمد و رفاه در جامعه داشته باشند، مردم روی دریای منابع نفتی و باوجود سرمایه نیروی انسانی نمی‌توانند این سطح رفاه را تاب بیاورند لذا برنامه‌هایی تهیه کردم که در اختیار افکار عمومی قرار می‌دهم.

مردم با صندوق‌های رای آشتی کنند

همتی تاکید کرد: تقاضا دارم که مردم یکبار دیگر با حضور چشمگیر خود پای صندوق‌های رای به ویژه افرادی که با روش عملکردی مسئولان گذشته قهر کردند، ضمن آشتی با صندوق‌های رای به‌من اعتماد کنند و اینجانب را در معرض انتخاب خود قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد: در کنار مردم، قوای سه‌گانه کشور و تعامل بین دستگاه‌ها روز‌های خوبی برای مردم ایران، برقرار می‌کنیم، زیرا استحقاق آن را دارند.

همتی با اشاره به برقراری روابط اقتصادی سالم عنوان کرد: ریشه و علت‌های رشد فساد را ریشه کن کنیم و برخورد با معلول مشکلی از کشور را حل نمی‌کند و موجب ناامیدی بیشتر در جامعه می‌شود.

وی اظهار داشت: بسیار نسبت به آینده خوشبین هستم و معتقدم کشور در آینده در جهان خواهد درخشید و مردم به آن افتخار خواهند کرد.
همتی افزود: در انتها یادآور شد که منتظر حضور پرشور مردم در روز ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ پای صندوق‌های رای هستم.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد ماه امسال برگزار می‌شود.



منبع: خبرگزاری صدا و سیما
برچسب ها: عبدالناصر همتی ، خوشبین ، دولت دوازدهم ، تحریم ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: عبدالناصر همتی خوشبین دولت دوازدهم تحریم ها نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رئیس سابق بانک مرکزی سرمایه اجتماعی صندوق های رای سرمایه گذاری رشد اقتصادی اقتصاد کشور غیر اقتصادی رشد اقتصاد نیاز داریم دولت آینده کشور ما برنامه ها بسیار مهم قدرت خرید شده اند چهار سال تحریم ها همتی گفت کشور ها ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۸۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد

محمدرضا پورابراهیمی اظهار داشت: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست.

به گزارش ایلنا، وی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود، اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیز‌هایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند؛ بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر چه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم، که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

پور ابراهیمی با بیان این که از طرف دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و ما از دولت چیز جدیدی نخواستیم افزود: از همه مهمتر تاکید همکاران ما در مجلس این بود که ادامه این روند آسیب‌های بیشتری به همراه دارد و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، باید به تجارب گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اعتقاد ما آن است که این نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان می‌دهد، قابل مدیریت است اظهارکرد: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست حتی لازم نیست مجلس ورود کند و با این شرایط دولت، خودش باید در سیاست‌های ارزی تجدیدنظر کند.

پورابراهیمی در پایان با بیان این که مجلس در حال حاضر وارد فرایندی شده است که در آن باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی به مجلس ارائه شود، گفت: در واقع، ما آیین نامه و ضوابط به اندازه کافی داریم. سیاست و سند تحول دولت مردمی را هم داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم وجود دارد و ما چیز جدیدی نمی‌خواهیم. بلکه هدف از این جلسات آن است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود.

دیگر خبرها

  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند