Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-26@00:11:46 GMT

توافق احتمالا بعد از انتخابات ایران!

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۲۷۶۶

توافق احتمالا بعد از انتخابات ایران!

قرار بود امروز دیپلمات‌ها برای ششمین بار به وین برگردند، ولی ظاهراً این زمان برگشت آن‌ها به مذاکرات هسته‌ای هنوز مشخص نیست. به این ترتیب، اگر توافقی در کار باشد، احتمالاً به بعد از انتخابات ۲۸ خرداد موکول خواهد شد. به گزارش پول نیوز، در حالی که منابع از باقی ماندن اختلافات صحبت می‌کنند، وزیر خارجه امریکا گفته که حتی در صورت توافق، صد‌ها تحریم باقی خواهد ماند؛ اظهارنظری که دیروز باعث شد قیمت نفت بالا برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سناریوی کش دادن مذاکرات تا مشخص شدن نتیجه انتخابات ۲۸ خرداد که پیش از این «جوان» پیش‌بینی کرده بود، تقریباً قطعی است. عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ایرانی دیروز در مجلس حاضر شد تا آخرین تحولات مذاکرات در وین را به اطلاع قانونگذاران ایرانی برساند. قرار بود او و هیئت‌های مذاکره کننده، امروز پنج شنبه به وین برگردند، ولی لارنس نورمن، خبرنگار روزنامه وال‌استریت‌ژورنال دیروز در صفحه توئیترش نوشت: متوجه شده‌ام که احتمالاً دور بعدی مذاکرات ایران پیش از روز شنبه برگزار نمی‌شود.

تاکنون منابع غربی و ایرانی تاریخ دقیقی برای دور ششم مذاکرات برای احیای برجام در وین اعلام نکرده‌اند و تاریخ برگزاری صرفاً در مرحله گمانه‌زنی است. با چنین اوضاع و احوالی، حتی این احتمال وجود دارد که مذاکرات به بعد از انتخابات ۲۸ خرداد موکول شود. سناریوی کش پیدا کردن مذاکرات تا بعد از انتخابات و مشخص شدن رئیس‌جمهور ساکن پاستور را روزنامه جوان، پیش از این هم پیش‌بینی کرده بود. توافق متفاوت با دولت متفاوت؟!

اینکه چه حدی از اختلافات همچنان لاینحل باقی مانده، به درستی مشخص نیست، ولی موضع‌گیری دیروز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا که گفته «ایالات متحده معتقد است اگر ایران تصمیم به بازگشت به توافق هسته‌ای بگیرد، صد‌ها تحریم موجود علیه آن همچنان پابرجا خواهد بود» نشان می‌دهد که اختلافات همچنان جدی است. بلینکن چند روز قبل هم، در جلسه استماع کنگره امریکا گفته بود که «امریکا پس از چندین دور گفتگو‌های غیرمستقیم در وین، هنوز مطمئن نیست که آیا ایران آماده است گام‌هایی را با هدف بازگشت به اجرای توافق هسته‌ای بردارد»، ولی او دیروز تأکید کرد: «انتظار می‌رود که حتی اگر ایران به اجرای برجام بازگردد، صد‌ها مجازات علیه آن همچنان پابرجا خواهد ماند، از جمله مجازات‌های اعمال شده از سوی (دونالد) ترامپ»؛ اظهار‌نظری که نشان می‌دهد نزدیک شدن به انتخابات ۲۸ خرداد و روشن‌تر شدن افق نتیجه احتمالی انتخابات، بر محتوای توافقی که امریکایی‌ها دنبال آن هستند اثر می‌گذارد. اظهارنظر بلینکن قیمت نفت را در بازار‌های جهانی بالا برد؛ هر بشکه نفت برنت با ۱۹ سنت افزایش به ۴۱/۷۲ دلار و هر بشکه نفت خام امریکا با ۱۸ سنت افزایش به ۲۳/۷۰ دلار رسید. موانع همچنان باقی است

رویترز روز چهار شنبه هرچند از قول یک دیپلمات اروپایی گفت که «مذاکرات پیشرفت قابل‌توجهی کرده است» و «طبعاً» امیدوار است که دور بعدی مذاکرات به یک توافق منجر شود، ولی سایر منابع مورد استناد رویترز درباره اینکه دور بعد، دور توافق باشد، چون و چرای جدی کرده‌اند. رویترز با چهار دیپلمات، دو مقام ایرانی و دو تحلیلگر گفتگو کرده که اکثر آن‌ها گفته‌اند بخشی از موانع بر سر راه احیای توافق هسته‌ای هنوز پیش روی مذاکراتی هستند که قرار است این هفته میان تهران و قدرت‌های جهانی از سر گرفته شود و این یعنی هنوز باید مسیر بیشتری برای بازگشت به پایبندی به توافق هسته‌ای طی کرد. آن‌ها همچنین گفته‌اند که خواسته‌های ایران درباره لغو تحریم‌ها و نگرانی غرب درباره تخصص رو به گسترش هسته‌ای ایران، جزو مسائلی هستند که ممکن است مذاکرات بیشتر درباره‌شان هفته‌ها یا شاید ماه‌ها زمان ببرد.

سید عباس عراقچی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایران دیروز در سخنانی گفت که اختلاف نظر به نحوه بازگشت طرفین به برجام ارتباط دارد. عراقچی گفت: «مذاکرات به نقطه‌ای رسیده که برخی مسائل کلیدی هنوز در آن باقی مانده و باید در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری شود. ما هفته آینده دور جدید مذاکرات را آغاز خواهیم کرد و امیدواریم که در موضوعات مختلف پیشرفت داشته باشیم، ولی درباره اینکه دور آخر مذاکرات باشد یا خیر، قضاوت زود است.»‌عراقچی همچنین تأکید کرد: «اختلاف نظر‌ها درباره مسائل جدید نیست، در واقع اختلاف نظر در خصوص موضوع‌های اصلی در ارتباط با نحوه بازگشت طرفین به توافق است.»

علی واعظ، تحلیلگر ارشد مسائل ایران در گروه بحران بین‌المللی می‌گوید: «من شک دارم که دور بعدی، دور آخر باشد. طرف‌های مذاکرات هنوز در زمینه مسائل اصلی اختلاف نظر زیادی دارند.»‌یک دیپلمات دیگر هم گفته است: «اگر اختلافات حل شوند هم، مذاکرات بیشتری درباره توالی اقدامات لازم خواهد بود، سؤالی نازک‌بینانه مبنی بر اینکه کدام طرف کدام اقدام را در چه زمانی در ازای اقدامات تقابلی طرف مقابل انجام می‌دهد.» باب اِینهورن، مقام پیشین وزارت امور خارجه امریکا که قبلاً جزو تیم مذاکره‌کنندگان هسته‌ای با ایران هم بوده، معتقد است احتمال رسیدن به توافق پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران بسیار کم است، اما می‌توان پس از انتخابات و در روز‌های پایانی دولت فعلی، پیش از آنکه رئیس‌جمهور جدید روی کار بیاید، به توافقی دست یافت. اینهورن همچنین گفته که توافق در این مدت می‌تواند مزیتی سیاسی برای رئیس‌جمهور جدید (ایران) داشته باشد، اظهار‌نظری که نشان می‌دهد مقام‌های امریکایی چقدر درباره رئیس‌جمهوری که با او توافق می‌کنند، حساسیت دارند. به گفته اینهورن، رئیس‌جمهور جدید [ایران]می‌تواند از هرگونه امتیازی که از طرف دولت فعلی ایران داده شده انتقاد کند، سپس هرگونه بهبود اقتصادی را که از آن امتیاز‌ها حاصل خواهد شد، به نام خود تمام کند. عقب‌نشینی گروسی با هدف تمدید مجدد

کش دادن مذاکرات ظاهراً برای امریکایی‌ها حائز این مزیت است که خواهند فهمید طی سه سال و نیم آینده در پاستور با چه کسی روبه‌رور هستند. آن‌ها ممکن است قصد داشته باشند محتوای توافق را هم حسب اینکه چه کسی رئیس‌جمهور است تغییر دهند، ولی سرعت گرفتن برنامه هسته‌ای ایران طی این مدت، آن‌ها را دچار چالش کرده است. الجزیره از قول هیئت اعزامی امریکا در وین گزارش کرده که ایران با غنی‌سازی ۶۰ درصد، از محدودیت‌های توافق هسته‌ای فراتر رفته و از قول یک عضو این هیئت نوشته است: «ما از ایران می‌خواهیم به پایبندی‌هایش بازگردد و گام‌های بیشتری را خارج از توافق هسته‌ای برندارد.» آنتونی بلینکن هم روز دو شنبه در جلسه استماع کنگره ابراز نگرانی کرد که «برنامه هسته‌ای ایران در حال پیشروی است. هرچه این برنامه جلوتر رود زمان گریز (هسته‌ای) کمتر خواهد شد.» این نگرانی باعث شد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود مسائل جدیدی را درباره ایران پیش بکشد. رافائل گروسی دو شنبه در سخنرانی نشست شورای حکام ادعا کرد که از زمان گزارش، ایران اطلاعات جدیدی درباره یک محل ارائه نداده، به هیچ یک از سؤالات آژانس پاسخ نداده است و اطلاعاتی درباره دو محل دیگر ارائه نکرده است. این گزارش منفی آژانس که تنها دو هفته بعد از تمدید مجدد توافق با آژانس برای تداوم دسترسی‌ها ارائه شده، با هشدار غریب‌آبادی، نماینده ایران در وین روبه‌رو شد که گفته «رویکرد یک‌طرفه آژانس می‌تواند به مانعی برای تعاملات آتی تبدیل شود.» گروسی دیروز هرچند موضع قبلی خودش را تکرار کرد که آژانس هنور نتوانسته به «پیشرفت مورد نظر با ایران در خصوص چند موضوع» برسد، ولی با یک گام عقب‌نشینی گفت: «چیزی که تا این لحظه بسیار مهم است این است که ما می‌توانیم اقدامات‌مان را به صورت دوجانبه با ایران ادامه دهیم.» ظاهراً سخنان گروسی به معنای تمایل آژانس به تمدید مجدد توافق با ایران از اوایل تیر ماه به بعد است. اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین دیروز در توئیتر نوشت: «بحث درباره راستی‌آزمایی در ایران در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داد که وضعیت فعلی، زمانی که برجام تقریباً از حیات به دلیل سیاست فشار حداکثری امریکا ساقط شده، موضوع نگرانی جدی است.» وی افزود: «حتی منتقدان سنتی توافق هسته‌ای حالا بهتر ارزش آن را درک می‌کنند.»  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اقتصاد ایران تحریم نفتی تحریم های آمریکا وزارت خارجه آمریکا پول نیوز انتخابات ۲۸ خرداد بعد از انتخابات توافق هسته ای رئیس جمهور اختلاف نظر بین المللی دور بعد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۲۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور

بین الملل تابناک: ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم، برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی، ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن، آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور و هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن تکرار ادعاهای سیاسی و تحریک‌آمیز درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد که ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد.

رافائل گروسی در گفت‌وگو با شبکه آلمانی دویچه‌وله افزود: این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان، سلاح هسته‌ای خواهد داشت. وی تصریح کرد که هرچند غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا مایه نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران دارای سلاح هسته‌ای است. مدیرکل آژانس توضیح داد: "یک کلاهک هسته‌ای فعال، به چیزهای دیگری به‌غیر از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد."

مدیرکل آژانس همچنین به تدابیر جبرانی ایران تحت برجام اشاره و ادعای کاهش دسترسی‌های آژانس به مراکز اتمی ایران را تکرار کرد. وی مدعی شد: «من بارها به همتایان ایرانی خود گفته‌ام که ما دسترسی و دید لازم را که به اعتقاد من باید ضروری باشد، نداریم و این مساله باعث گمانه‌زنی (درباره برنامه اتمی ایران) می‌شود.» وی مدعی شد: "وقتی همه اینها را کنار هم می گذارید، مطمئناً با علامت سوال های زیادی روبرو می شوید."

گروسی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، ضمن تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره فعالیت‌های اتمی کشورمان افزود که این مساله محور مذاکرات وی با مقام های ایران است.

گروسی نزدیک به پنج سال است که ادعاهایی را به واسطه اطلاعات و ادعاهای غیرمستند علیه برنامه هسته‌ای کشورمان مطرح می‌کند. این ادعاها ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفت وگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی

 خبرگزاری دولتی کره شمالی(KCNA) نوشت که ارتش پیونگ‌یانگ برای نخستین بار، با هدف شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای زیر نظر «کیم جونگ اون» رهبر این کشور، رزمایش ترکیبی برگزار کرد.

این رزمایش در دو بخش شامل «مانور با هدف آرایش گرفتن واحدهای نظامی و تغییر به فاز ضدحمله پس از صدور فرمان از سوی سامانه هشدار بحران هسته‌ای(Hwasanpalryong) و همچنین مانور کار کردن با سیستم فرماندهی ضد حمله هسته‌ای » برگزار شد.

خبرگزاری کره شمالی نوشت: نیروهای کره شمالی در این رزمایش‌ها آرایش ضدحمله هسته‌ای را تمرین و کلاهک‌های هسته‌ای مشقی را شلیک کردند تا در صورت صدور هشدار بحران هسته‌ای آمادگی داشته باشند.

هدف اصلی این رزمایش نمایش قابلیت اطمینان، برتری، قدرت و ابزارهای متنوع هسته‌ای کره شمالی و تقویت قوای هسته‌ای این کشور هم از حیث کیفیت و هم از لحاظ کمیت اعلام شده است.

به نوشته KCNA، این رزمایش که «ماشه‌ هسته‌ای» نام دارد، «هشدار روشن به دشمنان است زیرا همزمان با مقطعی انجام شد که دشمنان با اقدامات به شدت تحریک‌آمیز و خصمانه، هیاهوی نظامی علیه کره شمالی به‌راه انداخته‌اند.»

ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن

منابع مطلع از برگزاری نشست‌هایی در عربستان و عمان در راستای پیشبرد طرح صلح یمن خبر دادند.

 در روزهای اخیر، رسانه‌ها و منابع مطلع اطلاعاتی را فاش کرده‌اند که نشان می‌دهد ریاض و مسقط ترتیبات برگزاری یک نشست مستقیم میان «شورای ریاستی یمن» مستقر در عدن و دولت نجات ملی وابسته به جنبش انصارالله را در چارچوب تکمیل ترتیبات مربوط به امضای قرارداد صلح یمن از سر گرفته‌اند.

طبق گزارش روزنامه «القدس العربی»، دفتر «هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد که گروندبرگ روز یکشنبه در مسقط پایتخت عمان با «محمد عبدالسلام» مذاکره‌کننده ارشد جنبش انصارالله و گروهی از مقامات ارشد عمانی دیدار و رایزنی کرد.

بر اساس این بیانیه، آنها در این دیدارها درباره راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه سازمان ملل برای یمن و ضرورت کاهش تنش در منطقه خاورمیانه گفت‌وگو کردند.

همزمان با تحرکات سازمان ملل در مسقط، «رشاد العلیمی» رئیس شورای ریاستی یمن به همراه «احمد بن مبارک» نخست‌وزیر دولت مستعفی این کشور با «استیون فاگن» سفیر آمریکا در یمن دیدار و گفت‌وگو کردند.

طبق گفته منابع مطلع، العلیمی و سفیر آمریکا در دیدار انجام شده در ریاض آخرین تحولات پرونده یمن و همچنین تحولات منطقه و جهان را مورد بررسی قرار دادند.

در این دیدار همچنین درباره پرونده صلح یمن گفت‌وگو و تبادل نظر شد.

«هانس گروندبرگ» نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن اوایل دی‌ ماه از حصول توافقی میان دولت نجات ملی یمن و دولت وابسته به ریاض در عدن خبر داده بود و گفت که نقشه راهی برای رسیدن به صلح، در نظر گرفته شده است.

آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور

رزمایش نظامی مشترک تحت عنوان «پرچم صحرا» با مشارکت ۱۰ کشور آسیایی و اروپایی به همراه آمریکا در امارات متحده عربی آغاز شد.

پایگاه خبری «ارم نیوز» روز دوشنبه گزارش داد که رزمایش نظامی امارات متحده عربی با عنوان «پرچم صحرا» با مشارکت کشورهای منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای شامل ترکیه، عربستان، عمان، کویت، آمریکا، کره‌جنوبی، فرانسه، انگلیس و آلمان آغاز شد.

وزارت دفاع امارات با انتشار بیانیه‌ای ضمن اشاره به هدف از برگزاری این رزمایش که ارتقای عملکرد و آمادگی رزمی کشورهای شرکت کننده عنوان شده است، اعلام کرد: ورود نیروهای هوایی از کشورهای مختلف دوست به امارات تکمیل شده و پایان یافته است.

این رزمایش ۲۵ روز ادامه خواهد داشت.

پیشتر، وزارت دفاع امارات متحده عربی نیز در توئیتر اعلام کرد که این رزمایش با هدف افزایش دادن آمادگی رزمی و تبادل تجربه‌های نظامی میان نیروهای کشورهای شرکت کننده برگزار می‌شود.

رزمایش «پرچم صحرای ۸» ماه مارس گذشته با مشارکت بین‌المللی در امارات متحده عربی برگزار شد.

هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا

رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا و معاون او در مقاله‌ای که در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی این کشور هشدار دادند.

در مقاله واشنگتن پست به نقل از این دو مقام ارشد آمریکایی آمده است: نیروهای آمریکایی در خارج از کشور در برابر تهدید پهپادهایی که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند، آسیب‌پذیر هستند. پایگاه‌های نظامی محلی ما نیز تقریباً هیچ حسگر پهپادی ندارند.

این مقامات افزودند: تا کنون چندین پهپاد در حال پرواز بر فراز پایگاه‌های نظامی و تأسیسات هسته‌ای آمریکا شناسایی شده است. ما پهپادهایی را بر فراز پایگاه‌های نیروی هوایی «لانگلی» در ویرجینیا و «وایتمن» در میسوری شناسایی کردیم.

رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا و معاون او اذعان کردند که آژانس های امنیتی و نظامی آمریکا برای پذیرش مسؤولیت و متوقف کردن این حملات هیچ اقدامی انجام نداده‌اند.

این هشدار در حالی صادر شده است که منابع رسانه‌ای روز گذشته از حمله پهپادی به پایگاه «عین الاسد» نظامیان آمریکایی در غرب عراق خبر دادند. شب قبل‌تر هم پایگاه اشغالگران آمریکایی در میدان نفتی «العمر» سوریه با ۴ موشک و پایگاه آنها در «خراب الجیر» سوریه با ۳ موشک و یک پهپاد هدف قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای