Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-28@11:14:44 GMT

کشف سیگنال‌های جدید از کهکشان‌های دور

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۲۹۹۰

به نقل از العالم ؛ دانشمندانی از کانادا و ایالات متحده اعلام کردند که رادیو تلسکوپ CHIME در اولین سال فعالیت خود، بیش از ۵۰۰ سیگنال رادیویی سریع مرموز را کشف کرد. دانشمندان متذکر می‌شوند آنچه که تلسکوپ CHIME در رصدخانه رادیو استروفیزیک Dominion در بریتیش کلمبیا کشف کرده چهار برابر بیشتر از سیگنال‌هایی است که از آغاز این پدیده مرموز مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشف سیگنال‌های جدید از کهکشان‌های دور

انفجار‌های سریع رادیویی FRB پالس‌هایی کوتاه، سریع و بسیار روشن هستند که در محدوده رادیویی طیف الکترومغناطیسی تشخیص داده می‌شوند، کسری از ثانیه طول می‌کشند و در طی این زمان انرژی معادل انرژی ساطع شده توسط خورشید در فضا منتشر می‌شود. دانشمندان هنوز نتوانسته اند منبع این سیگنال‌ها را تعیین کنند. اما براساس داده‌های گزارش ارسالی به ۲۳۸امین نشست انجمن نجوم آمریکا، تلسکوپ CHIME از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹، ۵۳۵ سیگنال جدید را کشف کرد.

براساس نتایج پایش، دانشمندان اولین کاتالوگ سیگنال‌های رادیویی سریع را تهیه کردند که شامل اطلاعاتی در مورد مشخصات این سیگنال‌ها است که تک یا تکراری هستند. محققان ۱۸ منشا را شناسایی کردند که سیگنال‌های تکراری را منتشر می‌کنند. برای محققان روشن شد که ویژگی‌های سیگنال‌های مکرر با سیگنال‌های منفرد متفاوت است، زیرا مدت آن‌ها بیشتر است و پرتو‌های موج رادیویی ساطع شده از آن‌ها نشان می‌دهد که مکانیسم تک پالس‌ها با مکانیسم پالس‌های مکرر و منبع آن‌ها متفاوت است.

کیوشی ماسوی، فیزیکدانی از موسسه فن آوری ماساچوست خاطرنشان کرد که تلسکوپ CHIME از بیشتر تلسکوپ‌های مشابه متفاوت است و از چهار آنتن سهموی ثابت تشکیل شده که همزمان نیمی از سیاره زمین را می‌پوشاند. وی می‌گوید: "پردازش سیگنال دیجیتال به تلسکوپ امکان مشاهده همزمان هزاران جهت را می‌دهد که به ما کمک می‌کند تا این سیگنال‌های مرموز را هزار برابر بیشتر از تلسکوپ معمولی تشخیص دهیم."

برای ستاره شناسان روشن شد که منابع این سیگنال‌ها تقریباً به طور مساوی در فضا توزیع می‌شوند و از کهکشان‌های دور سرچشمه می‌گیرند و منابع انرژی عظیمی دارند. محققان امیدوارند بتوانند رویداد‌هایی را شناسایی کنند که می‌توانند چنین سیگنال‌های فوق العاده روشن و سریع را تولید کنند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: العالم کانادا انرژی ایالات متحده تلسکوپ نجوم العالم سیگنال ها تلسکوپ CHIME

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۲۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 7 اردیبهشت برابر 26 آوریل را ورق می‌زنیم.

***

واپاشی ماهواره امید

چنین روزی در اردیبهشت ۱۳۸۸ خورشیدی، ماموریت ماهواره امید، اولین ماهواره ساخت کشور که کل تجهیزاتش در صنایع الکترونیک ایران طراحی و تولید شد به پایان رسید. ساخت این ماهواره از ۱۵ اسفند ۱۳۸۴ آغاز و ظرف مدت ۲ سال برای انجام آزمایش‌های مشترک آماده شد و در شب ۱۴ بهمن ۱۳۷۸ در مدار قرار گرفت. «امید» دومین ماهواره ایران در مدار بود. اولین ماهواره ایرانی، سینا ۱ نام داشت که سال ۲۰۰۵ از روسیه و برای ایران به فضا پرتاب شد. پس‌از پرتاب امید، سازمان فضایی آمریکا- ناسا- موفقیت‌آمیزبودن این پرتاب را تایید کرد. امید ماهواره‌ای مخابراتی با ابعاد کلی سازه ۳۸ در ۳۸ سانتی‌متر در حالت بسته و وزن ۲۷ کیلوگرم بود که هر ۲۴ ساعت، در ارتفاع مداری ۲۴۶ تا ۳۷۷ کیلومتر، ۱۵ بار دور زمین می‌چرخید و گزارش‌های دورسنجی را به مرکز فضایی ایران می‌فرستاد. این ماهواره پس‌از ۸۲ روز ماموریت، با جو غلیظ مناطق غربی آمریکای جنوبی و اقیانوس آرام برخورد کرد و کار خود پایان داد.

پرتاب تلسکوپ فضایی هابل

چنین روزی در آوریل ۱۹۹۰ میلادی شاتل فضایی دیسکاوری از پایگاه کیپ کاناروال پرتاب شد تا محبوب‌ترین و تاثیرگذارترین تلسکوپ‌ فضایی جهان را به مدار برساند. دیسکاوری در این ماموریت حامل تلسکوپ فضایی هابل بود که نامش را از ادوین هابل، اخترشناس آمریکایی گرفته است. به‌ اعتقاد بسیاری از دانشمندان و علاقه‌مندان نجوم، تلسکوپ فضایی هابل که حاصل همکاری سازمان‌های فضایی اروپا و آمریکا (اسا و ناسا) است مهم‌ترین ابزار ساخته‌شده در کل تاریخ علم است. هابل نخستین تلسکوپ نوری بود که موفق شد از یک سیاهچاله تصویربرداری کند. این سیاهچاله جرمی معادل چندمیلیارد برابر خورشید دارد. همچنین برای اولین‌بار توانست تصاویری واضح از تولد و مرگ ستارگان ارائه کند.

اندرو اسمیت هالیدی

اندرو اسمیت هالیدی، مهندس و مخترع انگلیسی‌آمریکایی که سامانه تراموا را برای اولین‌بار در تپه‌های شیب‌دار خیابان‌های سانفرانسیسکو ساخت و آن را در اول آگوست ۱۸۷۳ راه‌اندازی کرد درگذشت. ترامواهای روی ریل مجهز به وسیله‌ای مکانیکی بودند که کابل متحرک بی‌انتهای زیرزمینی را برای حرکت می‌گرفت و رها می‌کرد تا متوقف شود. کابل از اطراف قرقره‌ها عبور می‌کرد و با چرخ بزرگی در موتورخانه به حرکت در می‌آمد. او قبل از نقل مکان به ایالات متحده در سال ۱۸۵۳ شغل ساخت طناب سیمی را از پدرش آموخته بود. هالیدی ساخت طناب سیمی تراموا را در سال ۱۸۵۷ آغاز کرد. او همچنین روشی را برای جابه‌جایی بار روی دره‌ها بااستفاده از یک طناب سیمی بی‌پایان و اختراعاتی برای انتقال نیرو با طناب سیمی ابداع کرد که منجر به ساخت تله‌کابین‌ها و ترامواهای امروزی شد.

ولادیمیر کاماروف

ولادیمیر میخائیلوویچ کاماروف، فضانورد شوروی در چنین روزی درگذشت. او را به‌عنوان اولین انسانی می‌شناسند که طی یک ماموریت فضایی جان باخت. کاماروف در دو ماموریت فضایی پرواز کرد. نخستین‌بار، در ماموریت یک‌روزه، ۱۲ تا ۱۳ اکتبر ۱۹۶۴، فرمانده وسخود-۱ بود. در این ماموریت، بوریس بوریسوویچ یگوروف، اولین پزشک شاغل در فضا و کنستانتین فئوکتیستوف مهندس فضاپیما حضور داشتند. برای این فرود، چترهای فضاپیما در ارتفاع ۷ کیلومتری باز شدند و در پی آن، سامانه فرود نرم که از جریان گازهای نازل‌ها برای کاهش سرعت تماس نزدیک به صفر با زمین استفاده می‌کرد فعال شد. کاماروف، طی فرود پس‌از دومین ماموریت فضایی‌اش وقتی فرمانده سایوز-۱ بود، در روزهای ۲۳ و ۲۴ آوریل ۱۹۶۷ در پروازی که حدود ۲۷ ساعت به‌طول انجامید جان باخت. در مرحله بازگشت، فضاپیمای او در چتر اصلی خودش گیر کرد و چندین مایل بعد به زمین سقوط کرد.

()

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • سیگنال رایگان ارز دیجیتال فیوچرز یا سیگنال فارکس؟
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • پای «توقف اتانازی» به رادیونمایش باز شد
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟