Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: دومین فراز از وصیتی ـ که به عنوان حدیث دوم از امام آن را معرفی کردیم، چنین بود: «من هم امروز به یاد آن شهید راه خدا به شما برادران مؤمن عرض می کنم اگر‌‎ ‎‌ما با دست جنایتکار امریکا و شوروی از صفحۀ روزگار محو شویم و با خون‌‎ ‎‌سرخ شرافتمندانه با خدای خویش ملاقات کنیم، بهتر از آن است که در زیر‌‎ ‎‌پرچم ارتش سرخ شرق و سیاه غرب زندگی اشرافی مرفه داشته باشیم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(صحیفه امام، ج21، ص: 439)

این سخن امام چنان که گفتیم پس از اشاره به کلام شهید مدرس است. امام خمینی در این جمله بیش از هر چیز به هدف از انقلاب و ارزش آن و هم چنین به ارزش حکومت و بالاتر از آن به ارزش زندگی اشاره دارند. 

شاید بتوان گفت این کلام امام بیش از هر چیز یادآور فرمایش سید الشهدا (ع) است، آنجا که در خطبه معروف و در مقابل آنانکه او را به بیعت ذلت بار با یزید می خواندند، می فرماید:«الا و ان الدعى بن الدعى قد ترکنى (رکزنى) بین ‌السلة والذلة، و هیهات له ذلک منى، هیهات منا الذلة، ابى الله ذلک لنا و رسوله والمؤمنون‌و حجور طهرت و جدود طابت و انوف حمیة و نفوس ابیة ان یؤثر طاعة اللئام على مصارع ‌الکرام‌».(ترجمه:آگاه باشید که فرومایه ای فرزند فرومایه، مرا بین دو چیز قرار داده است؛ کشته شدن یا تسلیم شدن با ذلت و خواری، لیکن ذلت از ما دور است، خدا راضی نیست که ما ذلیلانه تسلیم شویم و پیغمبر خدا، مؤمنان و دامنهای پاک و پاکیزه ای که در آن پرورش یافته ایم و آن مردانی که از تن دادن به زیربار ستم منزه اند، راضی نیستند که ما اطاعت افراد پست را بر قتلگاه کریمان و بزرگواران برگزینیم.)

این مضمون را در موارد دیگر هم می توان از امام خمینی مشاهده کرد. آنجا که می فرمایند: «ما باکی از این نداریم که خونهای طیب جوانهای ما در راه اسلام ریخته شده است؛‌‎ ‎‌باکی از این نداریم که شهادت نصیب عزیزان ما شده است. اینیک شیوۀ مرضیه ای‌ است که در شیعۀ امیرالمؤمنین از اول پیدایش اسلام تاکنون بوده است». (صحیفه امام، ج8، ص:358)

‌‎درباره این فراز بلند از اندیشه ی اسلامی که پیوندی عمیق با مفهوم شهادت دار ، سخن بسیار رفته است. در اندیشه اسلام ناب، انسان نباید در هیچ شرایطی عزت خویش را فروبگذارد و حتی در صورتی که مصلحت و دستوری از ناحیه خدای سبحان وارد شده باشد، باز هم باید آدمی به میزان اهمیت عزت نفس توجه کند. 

اما در این میان چند نکته قابل ملاحظه است:

نخست اینکه، وصیت امام در اینجا مربوط به حاکمان اسلامی است؛ و روشن است مسئولیت حاکمان در قبال عزت اسلام و مسلمین، به مراتب از مسئولیت یک فرد در قبال عزت شخصی خود بالاتر و مهم تر است. در این باره مناسب است که به فتوای امام در مسئله تقیه اشاره کنیم که ایشان در همه جا و برای همه کس تقیه را تجویز می کنند جز برای حاکم اسلام و یا کسانی که تقیه ی آنها موجب وهن دین و شکست هیمنه مسلمانان می شود (ن ک: رساله فی التقیه. امام خمینی).

حاکم و دولت اسلامی در مرحله اول و هر کسی که اعمالش بیش از آنکه به حساب خودش نوشته شود، به حساب آیین و مرام و مردمش نوشته می شود، در مرحله ی بعد، موظف اند نسبت به عزت و عزتمندی حساسیت بالایی داشته باشند و قصور و تقصیر در آن قطعاً از محرّمات الهی است. 

همین نکته است که برخی ملزومات را برای مسئولان به خصوص در خارج از کشور اقتضا می کند. ولی مثل هر عمل انسانی دیگر، این واقعیت هم گاه مورد راهزنی شیطان واقع می شود. نه تنها مسئولین بلکه همه ی انسانها گاه  عزتمندی خویش را با تشریفات غیر لازم ، عمداً یا به غیر عمد، جا به جا می کنند. فقر قطعاً ذلت آور است ولی عزت الزاماً در تشریفات نیست. 

نکته دوم آنکه، انسان ها در مواقعی که مصلحت بالاتری مثل عزت عموم مسلمین اقتضا می کند ، می توانند و یا حتی باید، چشم بر مصالح شخصی و عزت ظاهری خویش ببندند ولی حاکمان حق ندارند در هیچ شرایطی از عزت اسلام و منافع عمومی مسلمین چشم پوشی کنند. اما ظرافت داستان آنجا رخ می نماید که حاکم مسئول در دولت اسلامی، باید مراقب باشد عزتمندی شخصی خویش را با عزت جامعه اسلامی اشتباه نگیرد؛ اینکه امام در داستان پذیرش قطعنامه فرمودند که اگر آبرویی دارم با خدا معامله کردم، دقیقاً ناظر به همین موقعیت شناسی و گم نکردن مسیر است. گاه حاکم باید آبروی خویش را برای حفظ مصالح مردم و دین  فدا کند. و صد البته خدای سبحان در همان زمان و یا در زمان آینده آن را در همین دنیا جبران می کند و در آخرت نیز اجری بزرگ به چنین حاکمی عطا خواهد کرد. مثال بزرگ این امر، صلح امام حسن(ع) و پذیرش ولایتعهدی توسط امام رضا(ع) و برخی مراودات ائمه اطهار با خلفای غاصب بوده است. شجاعت امام حسن(ع) در صلح ، کمتر از شجاعت سید الشهداء(ع) در جنگ نبوده است. چنانکه برای امام خمینی روزی که شاه را از کشور بیرون کرد همانقدر عزت اسلام و مردم ایران مهم بود که در روز پذیرش قطعنامه. 

نکته سوم در فرمایش امام آنکه، حاکمان باید مراقب باشند که دچار زندگی اشرافی نشوند. زندگی اشرافی اگر چه به نوبه خود مذموم است ولی در مورد حاکمان علاوه بر آثار مخرب مشترک، زمینه ساز یک مصیبت بزرگ می شود. اشرافیت و رفاه زندگی را در چشم آدمی زیبا می کند و به همین جهت هم از ناحیه شارع مورد نکوهش واقع شده است چرا که می تواند آدمی را از یاد خدا و زندگی جاودان دور کند. به همین جهت حاکمان اگر به زندگی اشرافی عادت کنند، روز مبادا، توان تصمیم گیری برای چشم پوشیدن از منافع مادی خود را ندارند. حاکمان اگر دلباخته دنیای خود شوند، شجاعت لازم را برای دست شستن از «همه چیز» برای حفظ «عزت جامعه» نخواهند داشت. 

شاید یکی از عواملی که در دنیای مدرن ، مدت ریاست ها محدود و دوره های آن غیر قابل تمدید است، همین مسئله باشد. شاهان و رؤسای جمهور مادام العمر به سبب امکانات وافر کمتر حاضر می شوند  روزی که باید به خاطر عزت ملی، همه چیز را رها کرد، چنین کنند.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 امام خمینی جامعه اسلامی فقر مردم ایران صحیفه امام خرداد ماه خمینی است سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 عزت اسلام امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۴۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجدید میثاق وزیر آموزش و پرورش و معلمان با آرمان‌های امام راحل

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش، کانون خلق آینده کشور است، به نمایندگی از جامعه معلمان با امام راحل عهد می بندیم که پیام ایشان و انقلاب را درک و به نسل آینده و دیگران منتقل می کنیم و از آرمان های شهدا محافظت  و راه آنان را ادامه خواهیم داد.

رضا مراد صحرایی در مراسم تجدید میثاق معلمان با آرمان های امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی، با تبریک ایام گرامیداشت مقام معلم، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، انقلابی در تاریخ معاصر شاهد بودیم که روند جریان های سیاسی جهان را تحت تاثیر جدی خودش قرار داد

وی افزود : در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی شکوهمند، دشمنان پیش بینی این را  می‌کردند که اگر پیام انقلاب به جهان برسد، می‌تواند طومار مستکبران را در هم بپیچد و امروز این چنین شده است.

وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: امروز شاهدیم که دانشجویان در سراسر جهان همان حرفهایی را می‌زنند که پیش از انقلاب از بیان امام خمینی (ره ) درمورد ظلم و ستم ستیزی شنیده می شد.

صحرایی با بیان اینکه مستضعفان در سراسر جهان انقلاب را پناه خود می‌دانند، گفت: پیام اهل بیت علیهم السلام این بوده که مستضعفان را یاری کنید. فطرت مسلمانان بر رفات و مهربانی است و وقتی این پیام از زبان امام راحل جاری شد، بر دل و جان مردم جهان نشست.

وی با اشاره به اینکه پیام انقلاب بیدارکردن دل و ذهن تمام مردم و همسو با فطرتشان است، اظهار کرد: نظام تعلیم و تربیت کشور برآمده از همین دیدگاه الهی و دینی و بر این اساس پایه گذاری شده است.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد : امام راحل بیاناتی درباره معلم دارند و آن جمله تاریخی ایشان که معلمی شغل انبیا است، یادآوری این نکته مهم است که کسی که معلم می شود کار نبی را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه معلمان امروز نماد صبوری هستند،خاطرنشان کرد: انبیا در کار خودشان  با بیان، کردار و رفتارشان انسان ها را تربیت کردند.

 وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بیانات امام خمینی ره، تصریح کرد: اين جمله امام راحل که می فرمایند مدرسه را دریابید، دانشگاه دیر است، یعنی مدرسه قوی، تضمین کننده ایران قوی است و اگر دانشگاه قوی و دانشمندان بزرگی داریم همه در گرو مدرسه قوی است.

صحرایی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش، کانون خلق آینده کشور است، اذعان کرد: به نمایندگی از جامعه معلمان با امام راحل عهد می بندیم که پیام ایشان و انقلاب را درک و به دیگران منتقل می کنیم و از آرمان های شهدا محافظت  و راه آنان را ادامه خواهیم داد.

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد
  • استثنایی‌ترین تصمیم نظام با حمله به اسرائیل به روایت فرمانده کل سپاه /این عملیات قابل تکرار است /رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • خیزش بزرگ دانشجویان بیان انزجار از تحرکات حمایتی حاکمان امریکایی و اروپایی است
  • تجدید میثاق وزیر آموزش و پرورش و معلمان با آرمان‌های امام راحل
  • حاجی‌صادقی: دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد
  • عملیات وعده صادق فخر اسلام و مسلمین بود
  • مطهری امام