Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@10:48:52 GMT

وزیر دفاع آمریکا: برقراری خط "تلفن قرمز" با چین ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۴۹۹۵

وزیر دفاع آمریکا: برقراری خط 'تلفن قرمز' با چین ضروری است

وزیر دفاع آمریکا به قانونگذاران کشورش گفت، چین مصمم به کنترل کردن حوزه هند-اقیانوسیه بوده و بدون وجود یک خط تماس مستقیم بین رهبران واشنگتن و پکن، یک حادثه کوچک میتواند باعث بروز یک بحران شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه نشریه "نیکِی"، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در اظهاراتی خطاب به قانونگذاران کشورش، فقدان وجود یک خط تلفن مستقیم بین چین و آمریکا موسوم به "تلفن قرمز" را یک "مساله حیاتی" خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او این جواب را در پاسخ به سوال سناتور انگوس کینگ مطرح کرد؛ سوالی که در جریانش این سناتور آمریکایی وضعیت فعلی را با وضعیت توصیف شده در کتاب "تفنگهای آگوست" نوشته باربارا تاچمن، از زمان منتهی به جنگ جهانی اول مقایسه کرد.

کینگ در جریان یک جلسه استماع مربوط به بودجه نظامی که از سوی کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا برگزار شد گفت، ۱۱ نسخ از ترجمه چینی این کتاب در وبسایت "آمازون" در دسترس قرار دارد و "من فکر می‌کنم کاری که ممکن است انجام دهم این است که این نسخه‌ها را بخرم و آنها را برای دفتر سیاسی حزب (حزب کمونیست چین) در پکن بفرستم".

کینگ اظهار کرد: این از نظر من نگران کننده است که ظاهرا ما یک خط تلفن داغ، خط تلفن مستقیم، یا هر چیزی که می خواهید اسمش را بگذاریم، با چین هم در سطح ریاست جمهوری و هم در سطح وزیر دفاع نداریم. درک من این است که چینی ها به آن بی میل هستند اما من معتقدم این باید یک اولویت امنیت ملی باشد.

آستین در پاسخ به سوال کینگ درباره اینکه آیا یک راه مهم تخفیف ریسک تشدید تصادفی درگیری برقراری روابط بهتر در هر دو سطح  است گفت: من کاملا با شما موافقم.

او ادامه داد: می‌دانید، با نگاه به برخی از رفتارهای تهاجمی که ما از سوی چین در حوزه هند-اقیانوسیه شاهد بوده ایم، من نگران رخدادی هستم که باعث بروز یک بحران شود و من فکر می کنم ما نیازمند این قابلیت هستیم که بتوانیم هم با همپیمانان و شرکایمان و هم با رقبا یا رقبای بالقوه خود گفتگو کنیم.

وی افزود: من در این نگرانی با شما شریک هستم و کاملا با شما موافقم که چنین چیزی حیاتی است.

آستین در این نشست با پرسشهای مکرر سناتورها درباره ارزیابی اش از نیات چین و اینکه آیا آمریکا تلاش کافی در قبال پیروز شدن در جنگ احتمالی با چین صرف می کند مواجه شد. او گفت: من قطعا معتقدم هدف آنها کنترل حوزه هند-اقیانوسیه است. و من همچنین معتقدم که آنها مایل هستند به این که در جهان کشور مسلط یا برتر باشند. و من همچنین فکر می کنم آنها به سمت این هدف تلاش می کنند.

مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در این نشست در پاسخ به سوال سناتور جاش هاولی درباره لزوم آمادگی برای بازداشتن چین از اقدام علیه تایوان در عرض "سه تا پنج و هفت سال آینده" اظهار کرد که ماموریت اصلی باید بازدارندگی باشد نه درگیری.

این ژنرال چهارستاره اظهار کرد: در این مورد مساله کلیدی بازدارندگی است. ما در شرایط رقابت استراتژیک ابرقدرتها هستیم. این وضعیت باید در سطح رقابت باقی بماند و بازدارندگی کلید جلوگیری از کشیده شدن آن از رقابت به حادثه یا جنگ است.

او تاکید کرد، بازدارندگی زمانی کارکرد دارد که یک طرف قابلیتی را داشته باشد و طرف دیگر آن را بداند و "شما باید دشمنتان را متوجه این قابلیت کنید."

منبع: الف

کلیدواژه: وزیر دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۴۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود

"عباس گلرو" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این واقعیت که جمهوری اسلامی ایران نشان داد اراده برای عملی کردن پاسخ به دشمنان را دارد، به خبرنگار حوزه پارلمانی خبرگزاری تقریب گفت: باید توجه داشت که جمهوری اسلامی تحولاتی که در منطقه غرب آسیا می‌گذرد را با حساسیت بیشتری پیگیری کند و در این بین هر گونه اظهار نظری که بتواند به ثبات منطقه کمک کند، باید گفته شود.
 
وی ادامه داد: تمامی کشورها باید علملیات وعده صادق را مدنظر قرار بدهند؛ چرا که این اولین بار در منطقه بود که جمهوری اسلامی ایران مستقیما به خاک سرزمین اشغالی فلسطین حمله و جواب شیطنت رژیم اسرائیل را داد.
 
نماینده مردم سمنان با اشاره به رایزنی های غرب برای جلوگیری از پاسخ ایران به اسرائیل، گفت: کشورهای اروپایی و غربی علی رغم رایزنی‌های فشرده با ایران برای خویشتنداری کردن کشور ما دیدیم که دستگاه دیپلماسی ما همگام با بخش نظامی خوب عمل کرد و پاسخ های محکمی داده شد که جدیت ایران در واکنش را مورد تاکید قرار داد.

گلرو با بیان این واقعیت که هیبت پوشالی اسرائیل که هیچ کس جرات چپ نگاه کردن به آنها را نداشت فرو ریخت، تصریح کرد: جهانیان دیدند که موازنه وحشتی برقرار شد، سطح بازدارندگی ایران ارتقا یافت  و تمامی اینها سبب شد افکار عمومی داخل اسرئیل نسبت به امنیت‌شان بیشتر از پیش نگران شوند.
 
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به  رایزنی های کشورهای غربی  با مقامات وزارت خارجه ایران، تاکید کرد: زمانی که آنان جدیت ایران در پاسخ دادن به رژیم غاصب اسرائیل را دیدند از ما خواستند که در چارچوب حقوق بین‌الملل عمل کنم که خود این درخواست نشان داد عمل ما "دفاع مشروع"، "قانونی" و در "چارچوب حقوق بین‌الملل" بود؛ این عملیات نشان داد دنیا نمی‌توانست هیچ نقدی به واکنش ما داشته باشد.

 ادبیات نیانیاهو تغییر کرده است 
وی با بیان اینکه نتانیاهو همچنان به دنبال متقاعد کردن آمریکا و غرب برای پاسخ به ایران است، ادامه داد: ادبیات رژیم غاصب اسرائیل "ادبیات نگرانی" در درون است. یعنی با نگرانی حرف از واکنش می زنند و می گویند به گونه ای جواب ایران را خواهیم داد که منطقه را ملتهب نکند؛ و این بدین معناست که ما به طرف های اروپایی تضمین می‌دهیم که دست به کاری نزنیم که ایران با شدت بیشتری با ما برخود کند.
 
گلرو با یادآوری این واقعیت که اظهار نظرهای نتانیاهو قبل و بعد از اقدام ایران بسیار متفاوت و با احتیاط شده است، چرا که خوب فهمیده است راه پاسخ دادن باز شده است،  بیان داشت: "وعده صادق" درواقع پاسخ به اسرائیل نبود بلکه به طرف های غربی عضو ناتو هم پاسخ دادیم. چرا که انگلیس و فرانسه  با استفاده از جنگنده و ابزارهای مختلف نظامی خود در جهت رهگیری موشک های بالستیک، کروز و پهپادهای ایرانی آمده بودند ولی ما علی رغم همه کمک هایی که به رژیم صهیونیستی شد موفق عمل کردیم.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی در پایان با اشاره به اینکه آمریکا و غرب اعلام کردند که پاسخ حمله ایران به رژیم صهیونیستی را از طریق دیپلماتیک خواهند داد، افزود: با توجه به دیپلماسی قوی و فعالانه دولت در برخورد کردن در این زمینه و همچنین مذاکراتی که با سایر کشورها بویژه چین و روسیه انجام شد مشاهده کردیم که  آمریکا و اروپا در پاسخ دیپلماتیک به ایران شکست خوردند.
 
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود
  • پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود
  • کرملین: کمک جدید آمریکا به اوکراین قابل انتظار بود
  • بازدارندگی ایران، استیصال غرب
  • عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود
  • بازدارندگی ایران استیصال غرب
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است